Seuraa 
Viestejä9265

Päivittäin melkein tulee uusia syöpähoitouutisia. Mutta miksei syöpä ole jo kurissa? Miksei näitä uusia mullistavia hoitoja käytetä, miksi edelleen ihmiset kuolee syöpään? Onko ne kaikki vaan ennenaikaista hypetystä? Taas tuli tuo uusi keksintö, joku infrapuna täsmä kärvennys. Katsotaanpa niin jos saan syövän parin vuoden aikana niin enpä tule saamaan tuollaista hoitoa en varmasti. Ja kuolen. Tai jos saankin niin kuolen silti.

くそっ!

Kommentit (14)

Ronron
Päivittäin melkein tulee uusia syöpähoitouutisia. Mutta miksei syöpä ole jo kurissa? Miksei näitä uusia mullistavia hoitoja käytetä, miksi edelleen ihmiset kuolee syöpään? Onko ne kaikki vaan ennenaikaista hypetystä? Taas tuli tuo uusi keksintö, joku infrapuna täsmä kärvennys. Katsotaanpa niin jos saan syövän parin vuoden aikana niin enpä tule saamaan tuollaista hoitoa en varmasti. Ja kuolen. Tai jos saankin niin kuolen silti.Ne tutkimukset on teorioita tahi muutamalla koe-eläimellä testattuja. Kestää kymmeniä vuosia kun niitä saa käyttää ihmisiin.

Minä kun sain 7 kertaa sytostaatteja, tiputus oli kolmen viikon välein. Sytojenhan pitäisi tappaa nuo pahissolut, eli syöpäsolut.
Mutta jos niitä on jäänytkin eloon, niin pikkuhiljaa ne pahissolut lisääntyy ja potilaalle se tietää uutta lääkekierrosta. Ja jos metastaaseja ilmaantuu luustoon, sisäelimiin tai aivoihin, jossain vaiheessa voi käydä niin että ne solut ei enää reagoikkaan sytoihin....
lopun voitte sitten itse kukin päätellä itse.

Näin minä olen ajatellut tämän homman menevän.
Sädehoidosta en kirjoita, vaikka sitäkin olen saanut, mutta viisaammat kertokoon siitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikilla ei ole varaa hoitoihin, koska ne ovat todella kalliita. Kunnillakaan ei ole varaa hoitaa kaikkia potilaita.

Se vähä mitä kuulin läheiseni sairastaessa oli, että hänellä kokeiltavana ollut sytostaatti tehosi toisille ja toisille ei. Miksi näin, siinä arvoitus kaiketi piilee. Sytostaatteja voi antaa vain tietyn maksimimäärän ihmiselle, koska ne vaikuttavat myös terveisiin soluihin. Määrä kai lasketaan esim. painokilojen mukaan. Jos sairaus on pahasti levinnyt, niin syöpäsolut ottavat lopulta vallan kaikesta huolimatta vaikka aineet tehoaisivatkin ensin, koska annosta ei voi suurentaa loputtomiin. Nämä asiat olen vain kuullut koskien yhtä tapausta. Joku varmasti tietää asiasta enemmän ja korjaa jos käytännöt ovat muuttuneet. Jokainen potilashan on lisäksi yksilö ja sairauden muoto ja laatu erilainen.

Uusien lääkkeiden päätyminen apteekkien hyllylle on pitkä tie, olemmehan EU:ssa. Lääkkeet on testattava valtavalla määrällä ihmisiä sen jälkeen kun ne on ensin testattu pienemmällä määrällä ja saatu hyviä tuloksia, ja byrokratian rattaissa vierähtää vuosi jos toinenkin.

Joku pääjohtajaherra on "ihmeparantunut", vaikka olisi ollut julkisuudessa jo kauan sitten melkeinpä toinen jalka haudassa sairautensa kanssa. Samassa tilanteessa olevalta hyväkuntoiselta läheiseltäni lopetettiin keskussairaalassa hoidot ja annettiin kuolla, kun häntä ensin pompoteltiin vuosia osastolta ja lääkäriltä toiselle. Rahalla saa jne.

Läheltä olen seurannut kanssasisarien tautipolkua, kun metastaasit löydetään, aloitetaan lääkehoito(sytot), jonkin ajan kuluttua tsekataan vaikka tt-kuvista, onko metastaasit reagoineet ja kasvainmerkkiaineet verestä
alentuneet, jos ei ole niin annetaan jotain toista sytoa, näin käydään kaikki sellaiset lääkeaineet läpi, jos joku tehoaisi ja estäisi kasvainten laajememisen. Jos ei tehoa, niin huonosti käy. Sädetyskin voi olla mukana. Paljon riippuu mitä syöpää hoidetaan.
Jotkut sytot on sydäntoksisia, joita voidaan antaa vain määrätty määrä. Eli ne on hyvin rankkoja aineita.

Uusia lääkkeitä on tullut käyttöön lähivuosina, mikä on hieno juttu. Huonoa on se että sellaisiakin syöpäsoluja on jotka eivät nujerru mistään.
Noita pahissolujakin on hurjan monenlaisia.

Suomessahan nyt parhaillaan yksityisellä klinikalla tutkitaan virushoitoa, miten se tehoaa. Täytyy vaan toivoa että he saavat jatkaa sitä tutkimusta. Nythän yritetään laittaa kapuloita rattaisiin oikein urakalla.
Potilaathan siitä hyötyisivät.

Julmalta se vaan kuullostaa että syöpäpotilaitakin pompotetaan, ja sitä ei kyllä saisi tapahtua.
Pahin vaihe on sekä sairastuneelle ja omaisille se, kun mikään ei enää tehoa ja kaikkia mahdollisia lääkkeitä
on kokeiltu. Kun on seinä vastassa, "kaikki kortit on jaettu ja uutta jakoa ei tule"

En ollenkaan tiedä, miten elinaika voisi pidentyä
dramaattisesti jos yksityisellä puolella saisi sellaisia
lääkkeitä, mitä julkinen puoli ei antanut.
Läheiselle ja sairaalle itselleen muutama viikkokin tuntuisi arvokkaalle, ehkä silloin jos ei ole kovin kivulias
ja pää pelaa ja jaksaa vielä olla elämässä kiinni.

Nämä on hirmu vaikeita asioita ja en oikein osaa asettaa sanoja niinkuin pitäisi,,.....

Kun mustaa rautaoksidia kuorrutetaan sokerilla, koktaili hakeutuu pääasiassa syöpäsoluihin, ne tarvitsevat enemmän ruokaa kuin terveet solut. Suurella taajuudella värähtelevällä magneettikentällä rautaoksidi kuumennetaan n. 70 asteeseen, mikä tappaa syöpäsolut ja rautaoksidia vapautuu jäljelle jääneiden solujen nieltäväksi. Käsittely voidaan uusia parin päivän päästä. Hoidolla on saatu aikaan hyviä tuloksia ja se otetaan varmaan käyttöön lähitulevaisuudessa.

"Miksi edelleen ihmiset kuolee syöpään?"

Syitä on monia. Yksi keskeinen syy on se, että monet syöpätyypit (haimasyöpä, maksasyöpä jne) havaitaan liian myöhään, toisin sanoen potilas alkaa oireilemaan vasta sitten, kun hoidon kannalta on jo liian myöhäistä.
Lisäksi eturauhassyöpä (kivekset veks), rintasyöpä (rinta pois) ja eräät muut ovat rajattavissa ja leikattavissa, mutta maksaan (esimerkiksi) ei voi puukolla kajota elimen verenvuotoalttiuden vuoksi.

fenomenologiSyöpäsolun kloonaaminen ja istuttaminen muualle (kasviin viruksen välityksellä), jotta syntyisi vasta-aineita sitä vastaan.

Vaikuttaa siltä, että taistelu syöpää vastaan muistuttaa sotaa, missä kaikki on sallittua, myös luovan älyn käyttö.

Todella inspiroivaa lukea tämmöisistä yrityksistä. Tosin kyllähän syöpäkin osaa aikaa myöten panna vastaan myös tämmöiselle. Tsemppiä molemmille osapuolille !

Herää vain kysymys, että miksi syöpäsoluja pitäisi kloonata, kun ne kloonautuvat itsekin ihan riittävästi.

Miksei näytepalaa syöpäsolusta voisi panna suoraan siihen virukseen ? Tai ohittaen sekä kloonauksen että viruksen, suoraan tupakkakasviin ?

Kannattaisi katsoa elokuva "The Island".

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat