Seuraa 
Viestejä475

Niin elikkä kyllä, ei tai en osaa sanoa on vaihtoehdot.

Itse kannatan ainakin siihen asti, kun hidastelusta ei aiheudu liikenteelle vaaraa. Mahdollisen vaaran aiheuttajia ovat sitten tietysti ne, jotka kiukuspäissään ja päihtyneenä näitä jonoja sitten ohittelevat. Tosin mielestäni tässäkohtaa Poliisilla olisi hyvä tilaisuus poimia talteen liikenteestä juuri näitä kiivailijoita, eikä sakottaa hitaasti ajavia. Ottakaa huomioon, että tämä on mielenilmaus, eikä jatkuva rasite liikenteelle. Alla kirjoittamani teksti MTV3:n samaiseen kyselyyn.

http://aanestys.mtv3.fi/aanestys/vastaukset.shtml/662540?1

"Kannatan ja perusteluna polttonesteiden ja erityisesti Dieselin törkeä hinta. Miksi Dieselin hinta on käytännössä sama kuin Bensiinin vaikka Dieselistä maksetaan entisellä nimitykseltään olevaa Dieselveroa, nykyisin ns. "käyttövoimaveroa"? Lisäksi jos kukaan sattuu muistamaan viimevuoden lobbaamista Dieselautojen ostamiseen heti verouudistuksen jälkeen vuoden 2008 alusta. No nyt moni osti tosiaan Diesel käyttöisen auton ja kuinka sitten kävikään. No Dieselin hinta nousee pilviin ja silti edelleen maksetaan tämä "Dieselvero". Kysyn vaan miksi? Millä kummalla tämä vero nykyisin perustellaan??"

edit:
ja asiasta olikin jo näköjään keskustelua-> http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=31272

Olisi paljon parempi roikkua puussa ja syödä banaania.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Kyllä kannatan sillä raskaalta kalustolta voisi poistaa koko dieselveron ja muunkin polttoaineveron.

Ennen vaaleja Katainenkin oli sitä mieltä että dieselvero pois, mutta on nyttemmin muuttanut mieltänsä...

Kannatan asiaa sillä perusteella, että nykytilanne on suomalaisille rahtareille sietämätön, enkä halua tänne huonommalla kalustolla jyräävää ja savuttavaa venäläis-virolaiskaartia.

Polttonesteiden hinnat siirtyvät suoraan esim. ruokaan, miksi rahtarien ammatti tapetaan tiukoilla sopimuksilla? Aina pitäisi olla indeksiehto, joka mahdollistaisi taksojen noston pakollisten kulujen mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä kannatan, ja perustelut jokseenkin samat kuin sinulla. Näen vain toisinaan painajaista siitä kun katainen hyppii kädet pystyssä ja julistaa keskustan kaikkivoipaisuutta. Päiväntasaajalla polttoainelitra maksaa jopa 20-30 senttiä, vaikka asukkaita on kuin meren mutaa verrattuna suomeen. Olen täysin palkein mukana kuljetusyrittäjien tempauksessa. Se viimeiseksi nauraa, joka ensimmäiseksi nauroi, eli suomen vetelä hallitus kataineen sun muine typerine ministereineen, jotka kuvittelevat suosionsa nousuun holhoamalla sitä ja tätä, ja kieltämällä sen ja sen, ja nuolemalla kieli ruskeana EU:n persettä. Maaseutu on kuihtunut, ja se vituttaa.

_jone_
Kyllä kannatan, ja perustelut jokseenkin samat kuin sinulla. Näen vain toisinaan painajaista siitä kun katainen hyppii kädet pystyssä ja julistaa keskustan kaikkivoipaisuutta. Päiväntasaajalla polttoainelitra maksaa jopa 20-30 senttiä, vaikka asukkaita on kuin meren mutaa verrattuna suomeen. Olen täysin palkein mukana kuljetusyrittäjien tempauksessa. Se viimeiseksi nauraa, joka ensimmäiseksi nauroi, eli suomen vetelä hallitus kataineen sun muine typerine ministereineen, jotka kuvittelevat suosionsa nousuun holhoamalla sitä ja tätä, ja kieltämällä sen ja sen, ja nuolemalla kieli ruskeana EU:n persettä. Maaseutu on kuihtunut, ja se vituttaa.On se kova osa toi duunarin. Ehkä se helpottaa kun se seittemän tikkiä osuu omalle kohdalle? Sitä odotellessasi voisit jättää tuon porun jonnekkin muualle. Äitiskin nauraa sulle.

Kannatan myös tätä mielenilmaisua.
Kaverini ajaa rekkaa pienen firman leivissä, ja sanoo että heidänkin firman tilanne on polttoaineverotuksen vuoksi erittäin huono. Vaihtoehdot kuulemma ovat, että joko hinnat putoo kohta tai sitten kaatuu firma. Tälläkin hetkellä ajot tehdään persnetolla.

Mielestäni ihmiset jotka tuomitsevat tämän ainoastaan oman matkustamisen vaikeutumisen takia ovat typeriä.
Kyllä sitä viinaa kerkeää juomaan vähän vähemmälläkin vauhdilla. Tässä on nyt kuitenkin kyse hieman tärkeämmästä asiasta kuin juhannuksesta.

Liikenneturvallisuus on sitten toinen juttu...

ronko7eus
Kannatan myös tätä mielenilmaisua.
Kaverini ajaa rekkaa pienen firman leivissä, ja sanoo että heidänkin firman tilanne on polttoaineverotuksen vuoksi erittäin huono. Vaihtoehdot kuulemma ovat, että joko hinnat putoo kohta tai sitten kaatuu firma. Tälläkin hetkellä ajot tehdään persnetolla.
Mikseivät yrittäjät korota taksojaan? Kuka suomalaisten kuljetusyrittäjien kanssa alkaisi kilpailemaan ja mistä he ostaisivat polttoaineensa?

Toki pienemmät yrittäjät tipahtavat tässä hommassa, kun suuremmilla on varaa tehdä enemmän tappiota ja pienten väistyttyä vallata markkinat. Mutta voisivathan yrittäjät tehdä yhteissopimuksen, että kotottaisivat taksojaan esim. 10%.

Kannatan käyttövoimaveron poistoa ammattiaiskalustolta, mutta en kannata liikenteen vaarantamistakaan. Jos sakkoja jaellaan, pitäisi ne mennä niin hidastelijoille, kuin hurjastelijoillekin. Huomenna ~500km matka edessä, alta pois jos huomaatte mut peruutuspeilissänne. Turvallista Juhannusta vaan kaikille.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

Totta kannatetaan.

vaikka poliisit uhkailevat sakoilla jos aletaan "alinopeutta" niitä ei tarvitse allekirjoittaa sillä laissa puhutaan vain nopeusrajoituksista jotka eivät määrää kuin maksimi nopeuden. Laissa myös puhutaan tilannenopeudesta johon on raskaallaliikenteellä hyvä tarttua. Mikäli tästä huolimatta sakkoja kirjoitetaan on ne myös kirjoitettava muille jonossa oleville tasapuolisuuden nimissä.

tällä mielenilmaisulla tuskin kuitenkaan mitään merkitystä muuten kuin että ihmiset alkavat tervehtimään keskisormella. Parempi olisi jos rattaat laitettaisiin pysähdyksiin pihakoivun alle viikoksi jolloin mielenilmauksella saavutetaan jo valtakunnan taloudelle merkitystä.

ps. Juuri uutisissa kerrottiin että mielenilmaus on peruttu huomiselta

toisen polven pilkkuvirhe

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
sinnipirtti

ps. Juuri uutisissa kerrottiin että mielenilmaus on peruttu huomiseltaNäin siinä sitten kävi, suomalaiset ovat munattomia pellejä päin vastoin kuin eteläeuroopan karvakädet jotka uskaltavat nousta barrikadeille.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Jos rekat hidastelevat minun edessäni Juhannuksena niin minä ajan rekkojen edessä viittäkymppiä koko loppuvuoden. KAIKKI MUKAAN!

Jaaha, oli täällä oma ketjukin tästä aiheesta. Jonnekin vapaaseen sanaan jo kirjoitin:

Meinasin laittaa uuden ketjun, mutta oli sopivalla otsikolla jo valmiina. Noista rekkamiehistä, jos meinaavat hidastella juhannusliikennettä, niin ilmeisesti ihan ympäri Suomea meinaavat yleisesti? Itselläni kyllä kestää hermot ajella hissukseenkin, mutta ihan varmasti jotkut menee heittämällä ohi tuollaisista. Kiva sitten, kun saa syytellä itseään, kun on aiheuttanut 10 nuoren kuoleman ihan kiusallaan. Jos vielä tulee vaikka sateiset kelit, niin rekkojen ohi on aika huono näkyvyys...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat