Seuraa 
Viestejä1918

Afganistan on nykyään maailman suurimpiin kuuluvia oopiumin tuottajia, johtuen Taleban taistelijoiden sotimisen rahoittamisen tarpeen täyttämisestä. Mahdollisesti tulevaisuudessa koittava rauhanaika Afganistanissa ja maan jälleenrakentaminen on sotimiseen verrattavia todella raskaita prosesseja köyhälle maalle.

Vaikka maalla on runsaasti arvossa pidettyjä luonnonvaroja niiden jalostusasteen kasvattaminen ja sitä kautta maan kukoistukseen nostaminen vaativat suuria alkupääomia. Vuorten antimien puolesta sieltä voitaisiin tuoda vauraisiin teollisuusmaihin jalokiviä tai kivihiilestä voitaisiin tulevaisuudessa jalostaa nestemäistä polttoainetta autoihin öljylähteiden kuivuessa.

Helpoimmasta päästä jalostusasteen näkökulmasta ja myytävästä tuotteesta saatavaan hintaan suhteessa painoon ja sitä kautta halpaan logistiikkaan tarjoaa Oopium.: oopiumiunikko:sta voitaisiin valmistaa esim. Morfiini:nia jonka käyttämisellä leikkaussaleissa kivun lievityksen näkökulmasta on todella paljon hyvää annettavaa ihmiskunnalle.

Täten voitaisiin edesauttaa sodan runteleman maan jälleen nousua rauhaa rakastavaksi hyväntahtoiseksi valtioksi jolla on mitä jaloimpia päämääriä tavoiteltavanaan.

Kaipaisin perusteellista vasta-argumentointia asian tiimoilta.

Toivon että vasta-argumentoija olisi rehellinen itselleen, siksi toivon ettei vasta argumentoinnissa esiintyisi seuraavanlainen ristiriita väitteiden taustalla olevan toiminnallisen logiikan näkökulmasta:

1. Premissi: Huumeet ovat pahoja.
2. Premissi: Oopium on huume.
A) Implikaatio: Oopium on pahasta.

1. Premissi: Jos olisin joskus leikkauspöydällä, kirurgin tehtävä on leikata minut kivuttomasti.
2. Premissi: Hoitohenkilökunta voi tarjota kivun lievitykseen vain morfiinia.
B) Implikaatio: Kirurgi leikkaa minut kun olen morfiinin vaikutuksen alainen.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Toki oopium pitäisi valjastaa lääkekäyttöön, heroiini kun tunnetusti menee jo övereiksi! Taleban sai aikaan vallassa ollessaan oopiumin tuotannon romahtamisen, kun hyökkäys tuli, tuotanto on räjähtänyt käsiin! Liian paljon rahaa ilmeisesti lähti pois liikenteestä, kun oli pakko lopettaa moinen kieltolinja! Ja ketkä siitä hyötyy?
Ei Afganistania edes yritetä jälleenrakentaa, onhan se ollut kivikaudella jo vaikka kuinka kauan, rahaa vain pumpataan keinolla millä hyvänsä. Lähi-Idässä pommitettu jo kaksi maata rauhan nimissä, ja asiat vain huonompaan suuntaan menneet

Vierailija

Oopiumituotannon kasvu ei ole pelkästään talebanien liiketoimintaa, vaan myös ns. pohjoisen klaanien. Nämä klaanit olivat talebanihallinnon kaatamisen aikaan Naton, lähinnä USA:n, liittolaisia. Ei ole kaukana ajatus, että näiden liittolaisten oopiumituotantoa katsotaan läpi sormien, koska heikko hallinto ei kestä kahden rintaman sotaa etelän talebaneja ja pohjoisen klaaneja vastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

YK voisi ostaa tuotetun oopiumin ja laittomasta viljelystä lähtisi lusimaan. Kun kaikki viljelmät on rekisteröity, ne voisi tuhota ja rahoittaa oopiumilla ja afganistanilaisilta varastetulla öljyllä viljelijöille Banaanin tms. siemeniä ja kastelukannuja.

sigfrid
Oopiumituotannon kasvu ei ole pelkästään talebanien liiketoimintaa, vaan myös ns. pohjoisen klaanien. Nämä klaanit olivat talebanihallinnon kaatamisen aikaan Naton, lähinnä USA:n, liittolaisia. Ei ole kaukana ajatus, että näiden liittolaisten oopiumituotantoa katsotaan läpi sormien, koska heikko hallinto ei kestä kahden rintaman sotaa etelän talebaneja ja pohjoisen klaaneja vastaan.Ei se ihan noin mene. Eilen uutisoitiin (mm. hs), että Talebanit kantoivat oopiumveroa viljelijöiltä 60 miljoonaa taalaa v. 2007. He eivät osallistu suoranaisesti huumekauppaan. Afganistanin oopium tuotti satoja miljoonia dollareita, jotka hävisivät läntisen maailman pankkijärjestelmään. Maailmaa ostetaan huumerahalla enenevässä määrin. CIA:n, NATO:n jan USA:n hallituksen motiivit Afganistanin miehitykseen ovat 1. oopium 2. öljyputki. Tätä huumebisnestä jenkit ovat harjoittaneet v. 1947 lähtien, mutta ennen se pyrittiin salaamaan, nykyään amerikkalaiset eivät enää välitä vaikka kaikki tietävät mistä on kyse. niiden ei tarvitse välittää.

Terrorismi, huumekauppa, globaali narkokratia, siinä sotaa levittävän roistovaltion pääinstrumentit maailmanvalloitusristiretkensä toteuttamiseen.

Vierailija

Heh. Ei lääketieteen käyttöön menevä laillinen oopium ole arvokasta. Ainoastaan laiton on. Luultavasti viljan viljeleminen olisi taloudellisesti järkevämpää kuin lääkeunikon. Ainakin viljalla on suurempi menekki.

o
Seuraa 
Viestejä1701

Jotkut väittävät, että jenkit ovat afganisanissa, koska tarvitse unikkoa lääketeollisuuden raaka-aineeksi. Onkos tuossa väitteessä mitään järkeä? Eikö lääketeollisuus osaa kasvattaa itse unikkonsa? Mutta toisaalta jos jossain länsimaassa olisi unikkopeltoja niin eikö sinne suuntautuisi liikaa turisteja?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Vierailija
o

Jotkut väittävät, että jenkit ovat afganisanissa, koska tarvitse unikkoa lääketeollisuuden raaka-aineeksi. Onkos tuossa väitteessä mitään järkeä? Eikö lääketeollisuus osaa kasvattaa itse unikkonsa? Mutta toisaalta jos jossain länsimaassa olisi unikkopeltoja niin eikö sinne suuntautuisi liikaa turisteja?

Nostitpa vanhaa aihetta. Vaan aloittaja on hieman hakoteillä.

Aloitetaampa alusta. Huumeet tuottaa enmepi rahaa kun ne on laittomia. Ei haluta että yhteiskunta romuttuu, mut halutaan kuitenki huumehyödyt koska joku käyttää kuitenki.

Jos huumeet olis laillisia niin ne olis vitun halpoja. Tuotantokustannukset on ihan pennejä.

Huumeita on aina roudannu aremija. Niin nykyäänkin. Huumeita on käytetty sotatoimien rahoittamiseen jne. Niillä on ollu paikka yhteiskunnassa.

Oikeesti jos joku haluaa tästä asiasta faktakeskustelua niin voisin siihen lähteä.

Itse asun entisen "kultaisen kolmion" yhdessä kärjessä.

Vierailija

Vähän voisi aloitusviestin kirjoittaja tarkistaa faktojaan. 

Potilaiden tajuttomaksi saattaminen leikkauksen ajaksi tuskin on enää morfiinin varassa. Tajuttomana pitämisestä puhumattakaan. 

Ja kivunlievitykseen on muitakin aineita.

 

Vaan ne oopiumit mitkä lääketeollisuudelle menevät olisivat pois huumekartelleilta niin kai se olisi silleen niinku hyvä juttu ne unikot ostaa pois "pimeltä markkinoilta".

o
Seuraa 
Viestejä1701

Wiki sanoo, että laillinen oopium tulee siis turkista ja intiasta ja sen kurssi on $29/kilo. Eipä pimeät markkinat taida pystyä hintakilpailemaan, mutta takavarikot pitäisi tietysti lahjoittaa lääketeollisuudelle tuhoamisen sijaan.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Vierailija

Jos nuo aloitusviestin "VAIN AFGANI OPIUM KÄY ANES TESIAAN"-jutut oli jotain niinku sarkasmia tai tyylilajia tai jotain niin mikäs siinä sitten. Muussa tapauksessa kyllä vakavasti suosittelisin että KVG anesthesia. Tai KVG propofol/ketalar/whåtever .

Mitä taas unikkojuttuihin tulee niin tilannehan taitaa olla pikemminkin niin että viljelijä tuossa kaikkein vähiten päättää kenelle myy ja mihin hintaan. Tuskin tulee jatkossakaan lääketeollisuus afganistanista hyötymään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat