Seuraa 
Viestejä45973

Kun tuntuu että ilmakehässä hiukkaset liikkuvat sitä nopeammin, mitä ylempänä ovat, niin miten on kun päästään planeetalta avaruuteen, tähtienväliseen avaruuteen tai galaksien väliseen avaruuteen, ovatko hiukkaset, vaikka protonit siellä paikallaan, vai onko niillä suuret nopeudet? Eli kiihdyttävätkö gravitaatio- ja sähkömagneettiset kentät näitä tyhjiön hiukkasia koko ajan, ja ne sisältävät erittäin paljon kineettistä energiaa, vaikka ovat kylmässä avaruudessa? Vai onko niidenkin lämpötila tai liike-energia melkein nollassa, koska avaruuden tyhjiö on lähellä absoluuttista nollapistettä, muutaman kelvinasteen päässä siitä taustasäteilyn takia?
Voiko tyhjiössä olevien erillisten protonien, ytimien ja atomien ajatella olevan harvaa kaasua? Kaasussahan liike-energia ja nopeudet ovat korkeampia kuin kiinteässä tai nestemäisessä aineessa. Onko siis tyhjiössä hiukkasilla suuret nopeudet ja liike-energiat?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

anaro
ovatko hiukkaset, vaikka protonit siellä paikallaan, vai onko niillä suuret nopeudet?Jaa-a. Mikään ainehan ei voi olla TÄYSIN paikallaan.

anaro
Voiko tyhjiössä olevien erillisten protonien, ytimien ja atomien ajatella olevan harvaa kaasua?

Avaruushan ei ole TÄYDELLINEN tyhjiö. Vetyähän _on_ kaikkialla. Suurin piirtein.

Ja, hiukkasten nopeudet tietenkin vaihtelevat taustaolojen mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat