Seuraa 
Viestejä9265

Mietin tuossa syödessäni että eikö nuo syömäni ainekset ikinä reagoi keskenään vatsassa synnyttäen myrkyllisiä reaktiotuotteita? Onko mitään luonnollisia tai suht tavallisia tai käytettyjä ruokia joita ei saisi syödä samaan aikaan? Itselleni kun ei tule mieleen mitään. Luulisi että kun niissä on noita kaikenmaailman yhdisteitä, vitamiineja sun muita foolibentsoealdehydihappoja.. että ne joskus reagoisivat keskenään kun erehtyy syömään yhteensopimattomia ruokia.. sitten syntyisi vatsaan tappavia myrkkyjä. Onko vain sattumaa vai onko sille jokin ihan järkevä simppeli selitys miksi näin ei tapahdu ainakaan usein? Vai onko tilanne todellisuudessa niin että noita kemikaaleja syntyy mutta evoluutiossa kehomme on kehittynyt immuuneiksi noille?

くそっ!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

On silläkin syynsä miksei se suolikaasu ole kehittynyt törähtämään (yleensä) yläpäästä pihalle.

Esin suoliston hiivat voivat tuottaa alkoholia, joka on tietyllä pitoisuudella myrkky. Vatsalaukussa on syövyttävää suolahappoa jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elä syö ruokasoodaa ja sitruunamehua yhtä aikaa. Saattaa kuohata.
Mahan ja elimistön lämpötila on aika alhainen reaktioiden toimivuutta ajatellen, joten yleensä reaktiot ovat aina katalysoituja. Ja kun entsyymit hoitavat tuon katalyysipuolen, niin ne ovat aika selektiivisiä käyttämänsä materiaalin suhteen. Siten kummallisia reaktiotuotteita ei kovin herkästi pitäisi syntyä. Lähinnä tulee mieleen simppelillä hydrolyysillä ruoka-aineista lohkeavat rakenteet, jotka olisivat harmillisia. Aspartaamista mahdollisesti metaboloituva metanoli on kait näistä tunnetuin. Määrät toki ovat olemattoman pieniä.
Enemmän olisin huolissani lääkeaineiden vuorovaikutuksista keskenänsä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45703
Ronron
Mietin tuossa syödessäni että eikö nuo syömäni ainekset ikinä reagoi keskenään vatsassa synnyttäen myrkyllisiä reaktiotuotteita?Kyllä sellaiset aineet, jotka tuottavat myrkkyjä, ovat sattuneesta syystä karsiutuneet ruoka-aineiden joukosta.

Onko mitään luonnollisia tai suht tavallisia tai käytettyjä ruokia joita ei saisi syödä samaan aikaan?Jotkut ruokasienet ovat myrkyllisiä alkoholin kanssa nautittuna, mutta myrkyttömiä muuten. Mustesieniäköhän ne olivat.

Onko vain sattumaa vai onko sille jokin ihan järkevä simppeli selitys miksi näin ei tapahdu ainakaan usein? Vai onko tilanne todellisuudessa niin että noita kemikaaleja syntyy mutta evoluutiossa kehomme on kehittynyt immuuneiksi noille?No loppujen lopuksi ihmisen ruokavalio on kaikkialla ja aina melko samanlaista. Lihaa, kasviksia jne. On aika itsestäänselvää, että vuosimiljoonien aikana elimistö on kehittynyt sietämään sitä tavaraa, joka luonnosta syötäväksi irtoaa.

Tähän sopisi kovin hyvin sellainen yrttipari (käytetään yleisesti), mikä on aika vakavakin. Hemmetti kun en muista nimiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat