Seuraa 
Viestejä2875

Olen piipahtanut jo muutamassa apteekissa kyselemässä mäkikuisman (tuotenimi Esbericum) perään, mutta kaikissa sanotaan että se on ollut loppu maahantuojalta jo pari kuukautta. Syynä saattaa kuulemma olla ehkä se, että tuotetta uudistetaan eikä uusia valmisteita ole vielä saatu markkinoille.

Ovatko muut törmänneet tähän? Tietääkö kukaan mistä sitä voisi vielä saada?

  • ylös 3
  • alas 1

Sivut

Kommentit (42)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Mäkikuismaahan myydään ainakin neljänä eri tuotteena ja sitä saa muualtakin kuin apteekeista, esim. terveyskaupoista ja netistä tilaamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
Ding Ding
Mäkikuismaahan myydään ainakin neljänä eri tuotteena ja sitä saa muualtakin kuin apteekeista, esim. terveyskaupoista ja netistä tilaamalla.

Saako oikeasti? Muistaakseni kun Suomessa mäkikuisma on siirretty terveyskaupoista apteekkimyyntiin. Mutta täytyypä käydä terveyskaupasta kyselemässä sitten.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
PeterH
Ding Ding
Mäkikuismaahan myydään ainakin neljänä eri tuotteena ja sitä saa muualtakin kuin apteekeista, esim. terveyskaupoista ja netistä tilaamalla.

Saako oikeasti? Muistaakseni kun Suomessa mäkikuisma on siirretty terveyskaupoista apteekkimyyntiin. Mutta täytyypä käydä terveyskaupasta kyselemässä sitten.Voit olla oikeassa. Netistä sitä kyllä näyttäisi voivan tilata tosin, vai ehkä sekin on vanhentunutta tietoa?

Ehkä täältä:
http://www.shopping4net.fi/H4Net.aspx?p ... t=neurokan

Vierailija

Soitin ja kysyin äsken paikallisesta luontaistuotekaupasta. Kuulemma sieltä kyllä saa mäkikuismaa. Voin vielä vahvistaa täällä jos ja kun olen käynyt siellä.

Vierailija

Sain mäkikuismauutetta paikallisesta luontaistuotekaupasta, mutta sekin oli vähän piilossa ja myyjä sanoi ettei ole varma saako sitä lisää. Eli en voi nyt varmuudella sanoa jatkuuko sen myynti Suomessa vaiko ei.

Vierailija
Camocar
"Esbericumille ei ole haettu uutta myyntilupaa sen umpeuduttua 31.12.2007."
Lähde: http://www.harmonia.fi/index.php?mid=411

Koskeekohan tämä sitten pelkästään apteekista saatavaa Esbericumia, vaiko kaikkia Suomessa myytäviä mäkikuismatuotteita? Eli tuleeko sitä edelleen saamaan luontaistuotekaupoista?

Älkää nyt hyvät ihmiset mitään Esbericumia syökö. Kuten useat muutkin luonnolliset yrttilääkkeet täällä synteettisten nappien ihmemaassa, se on tarkoituksellisesti järjettömän kallista, ennenkaikkea miltei tehottoman laimeaa ja kuten tämäkin nyt osoittaa, tehty mahdollisimman vaikeasti saatavaksi. Täällä syödään pillereitä, prrkl!!

Ulkomailta löytyy ne ihan tehokkaatkin ja kohtuuhintaiset mäkikuismatuotteet.

Vierailija
ei_ostettavissa
Ulkomailta löytyy ne ihan tehokkaatkin ja kohtuuhintaiset mäkikuismatuotteet.

Kerro.

Aika hurja on lista lääkkeistä, joiden kanssa mäkikuisminen ei sovi... Huvittavaa/pelottavaa on se, että sitä jotkut syöpi masennukseen, ja SSRI-lääkkeiden (hyvin yleinen mielialalääke) kanssa mäkikuisma ei sovi yksiin.
Mahtaa olla myrkkyä, kun kumoaa esim. jälkiehkäisypillerien vaikutuksen.

Vierailija
Von Bingen
Mahtaa olla myrkkyä, kun kumoaa esim. jälkiehkäisypillerien vaikutuksen.

Tuo johtuu siitä että mäkikuisma kasvattaa maksaentsyymien aktiivisuutta.

Mäkikuisman paras etu on siinä että sitä saa kaupasta suoraan ilman että tarvitsee mennä lääkärille vinkumaan että masentaa.

PeterH
Mäkikuisman paras etu on siinä että sitä saa kaupasta suoraan ilman että tarvitsee mennä lääkärille vinkumaan että masentaa.No jos moisella Oikeiden Lääkkeiden vaikutukset tuhoavalla tai pienissä määrin suht vaarattomalla placebolla saa "masennuksen" pois, niin hyvä homma.
Depressiota kliinisenä sairautena tuskin on kokenut, jos ko. valmiste auttaa.

Puoskarilaki Suomeen ja äkkiä!
Lääkkeet ovat lääkkeitä ja rohdot rohtoja.
Jos on Oikeasti masentunut, kehtan marssimaan vaikka viimeisillä voimillaan hankkimaan lääkäriltä konsultaatiota.
Jos Mäkikuisma parantaisi masennuksen, tai helpottaisi terveellisesti/radikaalisti sen oireita, määräisivät lääkärit sitä.

Ei siinä mitään, jos joku aikuinen kokee apua saavansa ja on tietoinen riskeistä. Vetävät ihmiset röökiäkin, ja se on ihan laillista. Kunhan lapsensa ja nuorensa vie lääkärin pakeille moisten rohtojen juottamisen/syöttämisen sijasta.

P.S. Mäkikuisman on todettu heikentävän lähes kaikkien muiden samanaikaisesti käytettävien lääkkeiden tehoa ja voimistavan masennuslääkkeiden haittoja!

Von Bingen
Jos Mäkikuisma parantaisi masennuksen, tai helpottaisi terveellisesti/radikaalisti sen oireita, määräisivät lääkärit sitä.Oikeat Lääkkeet(tm), mielenkiintoinen termi... Saksan depressiolääkkeiden myynnistä 27% on mäkikuismavalmisteita. Niiden käyttäjille sun varmaan kannattaa mennä kertomaan että eivät tiedä depressiosta mitään.

Miksi Oikeiden Lääkkeiden nimeen vannovat eivät ikinä ole huolissaan Oikeiden Lääkkeiden yhteiskäytön toisten Oikeiden Lääkkeiden kanssa aiheuttamista hirvittävistä vaaroista, miksi niitä yhteisvaikutuksia aina paisutellaan luonnollisempien vaihtoehtojen kohdalla?

Vierailija
Von Bingen
Depressiota kliinisenä sairautena tuskin on kokenut, jos ko. valmiste auttaa.

Enpä ole, mutta dystymia on myös ikävä vaiva, ja siihen se auttaa.

P.S. Mäkikuisman on todettu heikentävän lähes kaikkien muiden samanaikaisesti käytettävien lääkkeiden tehoa ja voimistavan masennuslääkkeiden haittoja!

Tuo johtuu todennäköisesti siitä, että mäkikuisma kiihdyttää maksan entsyymien toimintaa.

marliini
Seuraa 
Viestejä198

Mäkikuismaa monta valmistetta.

Hyperiforce Nova

Neurokan

Esbericum

Esberiforte

Osaa myydään luontaistuotekaupassa ????

Ainakin verkkokaupasta löytyy neurokania.

Mäkikuisa saattaa heikentää esim. E-pillereiden tehoa sekä HIV-lääkkeiden tehoa (jostain luin).

Mut jos ei mitään lääkkeitä syö, niin varmaan paras vaihtoehto masennukseen.

Tässä nyt on taas hyvä esimerkki noista rohdosvalmisteista ja siitä miksi niitä on turha ajatella oikeina lääkkeinä.

Mäkikuisma sisältää useita, eri kemiallisiin ryhmiin kuuluvia farmakologisesti vaikuttavia aineita. Hyperosidi, biapigeniini, amentoflavoni ja biologisesti erittäin aktiivinen kversetiini kuuluvat kasvifenolien, tässä tapauksessa flavonoidien ryhmään, joita mäkikuismassa on 3 - 5 % kuivapainosta. Flavonoideihin kuuluvat myös mäkikuisman jumoavat tanniinit sekä tanniinien rakenneosat katekiini, epikatekiini ja proantosyanidiinit. Mäkikuisma sisältää myös joukon antrakinoneihin kuuluvia kasvifenoleja, hyperisiinejä. Näitä ovat hyperisiini, pseudo-hyperisiini, isohyperisiini ja protohyperisiini. Näiden lisäksi rohdos sisältää vaikuttavina aineina ksantooneja mm. ksantofyllia sekä floroglusinoleja mm. hyperforiinia, fenolikarboksyylihappoja, haihtuvaa öljyä ja gamma-aminovoihappoa (GABA).Länsimaalaisessa medikalisoituneessa lääketieteessä käytetään hyvin vähän lääkkeitä, joiden farmakologiaa ei tiedetä. Näissäkin tapauksissa lääkkeen vaikutus ja annostus on erittäin hyvin tiedossa.

Täten ostaessasi pillerin apteekista, tiedät tasan tarkalleen mitä vaikuttavia aineita pillerissä on, ja myös niiden määrät.

Jos jossain lääkkeessä olisi noin monta erilaista ainesosaa kuin mäkikuismassa, niin ei näyttäisi kovin hyvältä. Ja huu-huu-huumettakin tuntuu tuossa mäkikuismassa olevan (GABA).

Valmisteyhteenveto

1. LÄÄKEVALMISTEEN NIMI

MegarohtoX ??mg tabletti, kalvopäällysteinen

2. VAIKUTTAVAT AINEET JA NIIDEN MÄÄRÄT

??mg tabletti saattaa sisältää sitalopraamia satunnaisen määrän, hyppysellinen asetyylisalisyylihappoa, hiukan lamotrigiiniä, muutaman tujauksen erytromysiiniä, vähintään kaksinkertaisen määrän tematsepaamia lamotrigiiniin nähden, sekaan saattaa olla myös lorahtanut muutama mg satunnaisia opiaatteja.

marliini
Seuraa 
Viestejä198
McRoot
Tässä nyt on taas hyvä esimerkki noista rohdosvalmisteista ja siitä miksi niitä on turha ajatella oikeina lääkkeinä.Itselläni EI oikeat lääkkeet auta, vaan sivuvaikutukset ovat aivan järjettömiä olleet aina kaikissa lääkkeissä.

Olen ollut lapsesta asti ns. lääkeresistentti.

Ainoa lääke, mikä auttaa on ibuprofeiini, jolla saan todella kovat kuukautiskivut pois. Sitäkin syön enemmän, kuin lääkäri määrää

Masennusta mulla ei ole, mutta kaikkea muuta riittää ja lääketiede on voimaton.

Onneksi lääketiede kehittyy koko ajan ja toivossa eletään.

Ja kaikki lääkkeetkin ovat luonnon aineista eritettyjä ja siksi ne eivät välttämättä toimikkaan vaan aiheuttavat sivuvaikutuksia.

[size=85:3erk8d8g]Sain juuri Saksasta lähetyksen Esbericum 250 mg-tabletteja. Olenkin jo puoli vuotta käyttänyt Esbericumin sijaan Vogelin Hyperiforce Novaa, mutta se ei täysin estä migreenikohtauksiani, kuten Esbericum tekee. Hyperiforce-tuote "madaltaa" migreenin vain muutaman päivän päänsäryksi, kun taas Esbericumin kanssa elämäni on täysin oireetonta ja päänsärytöntä.
Tämä maailma on ihmeellinen. Jos syön voikukanlehden, ei kukaan tule estelemään. Jos juon ternimaitoa, ei kukaan tule estelemään. Jos siemaisen koivun mahlaa, ei vieläkään kukaan tule estelemään. Jos haluan luonnollista mäkikuismaa valmiina tablettina enkä ojanreunalla rehottavan rikkakasvin osina, se estetään - pitää hommata tabletit ulkomailta tai uuttaa rohdos itse.
En käytä e-pillereitä enkä säännöllisesti mitään lääkkeitä. Nyt Hyperiforcen aikana on pitänyt ottaa Buranaa päänsärkyyn, mutta Esbericumin kanssa elämä on vapaata siitäkin lääkkeestä. En ymmärrä tätä holhousyhteiskuntaa ollenkaan. Ikään kuin joku muu voisi tietää, mikä on minulle parasta, vaikka ainoa, joka tätä minun elämääni elää, olen minä itse.[/size:3erk8d8g]

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat