Seuraa 
Viestejä45973
[size=150:oebgnpbz]Kari-Pekka Kyrö: Tankkaus omalla verellä oli suosittua[/size:oebgnpbz]]24.06.2008 11:44

Kari-Pekka Kyrö pitää omalla verellä tehtyä veritankkausta keskeisenä dopingmenetelmänä viiden viime vuoden aikana.

- Nyt tilanne on veritankkauksen käyttäjien kannalta kiristynyt ja tulosurheilussa tulokset ovat huonontuneet, hän sanoo.

Hiihdon entinen päävalmentaja väittää, että jutut Itävallan pääkaupungissa Wienissä toimineesta veripankista dopingpaikkana pitävät paikkansa.

Viime helmikuussa itävaltalaislehti julkaisi 31:n veritankkauksesta epäillyn urheilijan nimen. He olivat lehden mukaan asioineet Humanplasma-veripalvelussa, ensin luovuttaneet siellä vertaan ja sitten käyneet arvokisojen alla siellä tankkaamassa sen takaisin kehoonsa.

Listalla oli mm. saksalaisia ja itävaltalaisia ampumahiihtäjiä sekä ammattipyöräilijöitä monista maista.

- Se on aivan totta, mutta tuo lukumäärä 31 on vain 30 prosenttia kävijöistä. Kävi siellä myös veljeskansamme urhoja, Kyrö väittää IS Urheilulle.

Kyrön mukaan Wien on vain yksi tankkauspaikka, ja että Keski-Euroopassa on muitakin vaihtoehtoja.

Omalla verellä tehtävä veritankkaus on kova haaste antidopingtyölle. Oman veren paljastamiseksi ei ole pitävää testiä.

Kansainvälisen olympiakomitean lääketieteellinen johtaja Patrick Schamasch sanoi IS:lle joulukuussa, että oman veren tankkauksen suosio on kasvanut, kun epon testaus on tehostunut.

- Urheilijat tietävät, että epo näkyy testeissä. Siksi on otettu käyttöön vanha menetelmä, joka on, anteeksi vaan, tuttu teillä Suomessa, Schamasch sanoi 27. joulukuuta.

Kyrö väittää, että dopingvalvojat eivät mielellään puhu oman veren käytöstä, koska sitä ei pystytä testaamaan.

Kyrö kuulostaa todelliselta asiantuntijalta, kun hän kertoo, että tankatuista verisoluista saattaa löytyä muotoja, jotka paljastavat, että veri on ollut kehon ulkopuolella. Hän uskoo, että veritankkauksen käyttö on vähentynyt mm. verirajojen käyttöönoton vuoksi.

- Urheilijoiden terveysriskit eivät ole enää sitä luokkaa kuin ennen. Mikään lajiliitto ei hyväksy sitä, että urheilija päätyy ruumisarkkuun veritankkauksen vuoksi, Kari-Pekka Kyrö sanoo.
Leena Jokinen

KYRÖN UUDET VÄITTEET
Kari-Pekka Kyrö antoi eilen Ylelle haastattelun, jossa hän jatkoi hiihtoa koskevia dopingväitteitään. Kyrö väitti mm. seuraavaa:

Osa Suomen hiihtomaajoukkueesta käytti veridopingia Lahden MM-kisoissa.

1990-luvulla suomalaisilla ja venäläisillä oli yhteinen dopingohjelma.

Hiihtoliitto käytti kymmeniä tuhansia plasmanlaajentajien hankintaan.

Kansainvälisen hiihtoliiton lääketieteellisen komitean suomalaisjäsen Tapio Videman antoi väärää tietoa Suomen joukkueelle kisojen aattona. Kyrön mukaan Videman sanoi, ettei plasmanlaajentajien käyttö näkyisi dopingtesteissä.

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/t/hiihtolajit/1547877
http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1548038[/quote]


Loistavaa Kyrö!

Vihdoin joku puhuu asiat auki ja helpottaa monen systeemissä olleen urheilijan toipumista.

Nyt ei enää kenenkään tarvi rasvata köysiä, eikä tarttua pulloon. Tulkaa kaikki rehellisesti esille kaapista.

Häviäjiä ovat ne, jotka kieltävät totuudet. Tod.näk. myös ex. Matikainen ja nyk Kuitunen.

Luulen, että tökerösti näytille "unohtuneet" veriletkut olivat jonkun yritys tuoda todella ruma ja laajalti käytetty asia heti julki

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (40)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Mielenkiintoinen tapaus. Miksiköhän Kyrö vasta nyt avaa sanaisen arkkunsa? Ehkäpä Kyrö on saatu mukaan toimintaan ja pelkäsi ennemmin saavansa itse sanktioita. Rikoksetkin kuitenkin vanhenevat.

Ehkä hän joutui aikansa taistelemaan painostettuna vatsahaavaa vastaan ja päätti nyt tuoda sellaisen potin pöytään, ettei kenelläkään asianosaisella tule olemaan vastaan väittämistä.

Muistatteko Petäjää ja hänen punaisia kasvojaan toimittajien tenteissä

Kymmenen pistettä Kyrölle - hän tietää todellakin, mistä puhuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onhan tuossa pakko olla ainakin osa totuutta mukana, mutta veikkaan että on jonkin sortin julkisusstemppu.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45501

Ihmeellinen juttu tosiaan. Onko Kyrö pantannut jonkinlaista kostoa hiihtoliitolle tai joillekin sen henkilöille mielestään oikeaan hetkeen, vai mitä lie miettinyt. En sitten tiedä, johtaako tuo muuhun kuin kunnianloukkaustuomioon, jos todisteena on vain sana sanaa vastaan. Vuosikymmenten takaisten asioiden tekninen todistaminen lienee mahdotonta.

veikkaan että on jonkin sortin julkisusstemppu.Tuskinpa vain. Kuka hullu tulisi julkisuutta hakemaan noin rankoilla väitteillä. Kyröllä on todisteensa varmasti.

Eiköhän ne veriset letkutkin löydy poliisilta ja saadaan DNA näytteet niistä.

Luulen, että Kyrö on tullut julkisuuteen sietämättömien sisäisten paineiden ajamana. Ei kukaan pysty yksin tuollaista paskakasaa sisällänsä pitämään.

Kyröhän on tullut julkisuuteen tavalla, jolla hänet itänaapurissa olisi jo tapettu. Ansaitsisi SUPO:n suojeluksen nyt mielestäni.

Kyrö tietää todella paljon kipeästä totuudesta, joka saa pohjan putoamaan monelta urheilun ystävältä.

Totuus on karu, mutta olkoon. Omasta mielestäni mökkitikka sopii meille parhaiten.

[size=85:em2spq16]Hiihtolajit, Hiihto[/size:em2spq16]
[size=150:em2spq16]Seppälä: Hemohes tiedettiin kielletyksi aineeksi
[/size:em2spq16]

päivitetty 24.06.2008 klo 21.56
ADT:n Timo Seppälä.
Kuva: YLE

Antidopingtoimikunnan lääketieteellinen johtaja Timo Seppälä pitää päivänselvänä, että Suomen hiihtojoukkueen valmentajat ja lajipäälliköt tiesivät, että Hemohes (plasmanlaajentaja) kuului kiellettyjen aineiden listalle Lahden vuoden 2001 MM-hiihdoissa.

http://www.yle.fi/urheilu/lajit/hiihtolajit/hiihto/2008/06/seppala_hemoh...


Haa, juttu alkaa levitä hiihtoliiton käsiin pahasti

[url]http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/Tuskastunut+Kyrö+Eihän+tässä+mitään+järkevää+keskustelua+synny/1135237407210

http://www.iltalehti.fi/urheilu/200806247848519_ur.shtml

Kyrö odotteli todisteita. Jos hän olisi noin puhunut aiemmin olisi käynyt kuten STT:lle aikanaan kävi.

Itse kerroin aikoinaan täällä erään asiantuntijan väitteen, että vain 15% lääketieteen hoidosta on näyttöön perustuvaa hoitoa. Moni täällä nauroi väitteelle silloin. Nyt julkaistiin uutisissa sama väite ja kukaan ei enää naura...

Välillisesti otsikon aiheeseen liittyen:
Aikuisilla naisilla normaali hemoglobiini on noin 117–155 g/l, miehillä 134–167 g/l. Kestävyysurheilussa (esim. hiihdossa) miesten hg:n yläraja on nykyisin 170 g/l, naisilla muistaakseni 160 g/l.
Useimmat palstalaiset muistanevat 1960-luvun huippuhiihtäjän Eero Mäntyrannan, jonka luontainen (perinnöllinen) hemoglobiiniarvo oli yli 200 g/l.
Toisin sanoen: Mäntyrantaa ei nykyisillä säännöillä päästettäisi kilpaladuille yhdessäkään kisassa, vaikka verimanipulointia ei olisi tehtykään!
Eeroa ja hänen sukuaan tutkittiin laajemminkin aikoinaan, ja käsitykseni mukaan vanha hiihtäjäveteraani on syönyt verenohennuslääkkeitä koko aktiiviuransa lopettamisen jälkeen.

Muuton kyllä, mutta kun vuodon takana on Kyrö! Mies joka ei ole juurikaan tullut tunnetuksi luotettavuudestaan ja järkevyydestään...

Luotatko sinä tähän mieheen?(kuvassa oikealla)

Niin ja mitään todisteitahan Kyröllä ei ole muuta kuin omat väitteensä. Edes ADT:n Timo Seppälä ei usko että Kyrö puhuu täysin totta.(lähde: Iltalehti)

Paljon purua ja vähän villoja vanhan jutun ympärillä, sekä vanha varis tonkimassa paskaa tunkiosta.

Minä kyllä luotan tässä tilanteessa. Luulen, että Kyrön mitta asioiden syntipukkina on vain tullut nyt täyteen.

Kaikki dopingsoppa kaadettiin Kyrön niskaan ja herra on istunut tietämiensä asioiden kanssa tarpeeksi kauan tullakseen nyt ulos kaapista ja puhdistaakseen koko pöydän ja tuodakseen totuuden julki.

Moni urheilun ystävä ei sitä halua uskoa, että kaikkialla käytetään kiellettyjä aineita. Onhan USA:n yleisurheilutapauksiakin jo monta.

Väitän, että esim. Myllylällä, Kirvesniemillä, ex.Matikaisella, Isometsällä olisi varmasti paljon tukea Kyrön kertomille jutuille, eikä mitään hävittävää.

Kun kaikki kunnia on jo mennyt, mikseivät he liittyisi joukkoon ja saisivat siten omallekin sielulleen rauhan.

Wikipedia:
Paavo M. Petäjä

Paavo Matti Sakari Petäjä (s. 30. syyskuuta 1936 Kemijärvi) on Suomen hiihtoliiton pitkäaikainen entinen varapuheenjohtaja ja puheenjohtaja, nykyisin kunniapuheenjohtaja. Hän on koulutukseltaan varatuomari ja asuu Haapajärvellä. Hän oli Haapajärven kunnanjohtajana vuosina 1972–1984. Hänet valittiin tehtävään Kokoomuksen edustajana.[1]

Petäjä oli Suomen hiihtoliiton puheenjohtaja Hemohes-skandaalin aikana Lahden hiihdon maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna 2001.
Ostaisitko sinä oikeanpuoleiselta herralta asperiinia ja luistovoidetta? Entä käyttäisitkö hänen suosittelemaansa lääkäriä, jos suksi ei luista?

Haapajärvellä asui sattumoisin myös Myllylä, muutti ihan vasta naapurikaupunkiin Nivalaan

Lisäys: http://www.hs.fi/haku/?haku=Paavo+M+Pet%C3%A4j%C3%A4

Lahden MM-hiihtojen tapahtumat 2001 on yhä ihmisten mielissä. Vieläkin kuuluu joskus kysyttävän, missä olit silloin, kun suomalaiset huippuhiihtäjät kärähtivät dopingista.

Surkuhupaisin yksityiskohta oli huoltoasemalle jäänyt lääkärinlaukku, josta HS kertoi 26. 2. 2001:

"Suomen hiihdon dopingjupakka sai sunnuntaina vielä uusia käänteitä. Kävi ilmi, että Hiihtoliiton kadonneesta lääkärilaukusta oli löytynyt kuusi käytettyä tiputuspussia. Pusseissa oli ollut Haes-nimistä verenohennuslääkettä. Lääke on käytännössä samaa kuin kielletty Hemohes, jota löytyi Jari Isometsän dopingnäytteestä.

Laukku löytyi helsinkiläisen huoltoaseman bensamittarin vierestä vajaata viikkoa ennen MM-kisojen alkua. Samana päivänä, lauantaina 10. helmikuuta Suomen joukkue kävi Virossa Otepään maailmancupissa.

Suomen hiihtoliiton puheenjohtaja Paavo M. Petäjä järkyttyi, kun hän kuuli myöhään sunnuntaina Hiihtoliiton kadonneesta lääkärinlaukusta. "Voi jumalauta", Petäjä totesi Helsingin Sanomille.

Ottaako joku tämän herran puheet todesta

Tikulla silmään sitä joka vanhoja muistelee. Kyrö on sen sortin rotta, joka haluaa vierittää syyt omista töppäilyistä muiden päällä koston kiilto silmissä. Mitään todisteita ei Kyrö ole pystynyt näyttämään...

Lokaa on helppo heittää ja paskaa on helppo puhua.

Leuka saa minun puolesta uskoa vaikka Joulupukkiin. Palataan sitten asiaan kun epo-hormooneista löytyy todisteita.

ei prkl.. tää koko hiihtovouhotus on ihan huvittavissa mittasuhteissa jo.
Todellinen kaksinaismoralismin riemuvoitto tää suomen hiihtoryöpytys. Kaikki maathan ne huijaa ja käyttää dopingia, suomalaiset vaan on niin aaseja että jää kiinni siitä.. virhe. Mutta ei kellään maalla pitäisi moralisoitavaa olla, koska jokainen sisäistää sen, että nyky-urheilussa ET VOI voittaa, ellet douppaa.
Juurikin siksi, että kaikki tekee niin.

Sallisivat vaan kaikkien mömmöjen käytön urheilijoille suoraan, niin se oikoisi monta mutkaa.
Tällöin kilpailu olisi tasaväkisempää ko nyt, jolloin surkeat huijarit joutuu kärsimään, ja taitavammat huijarit sitten niiin puhtoisina mukamas voittaa

Leuka
Lahden MM-hiihtojen tapahtumat 2001 on yhä ihmisten mielissä. Vieläkin kuuluu joskus kysyttävän, missä olit silloin, kun suomalaiset huippuhiihtäjät kärähtivät dopingista.

Surkuhupaisin yksityiskohta oli huoltoasemalle jäänyt lääkärinlaukku, josta HS kertoi 26. 2. 2001:

"Suomen hiihdon dopingjupakka sai sunnuntaina vielä uusia käänteitä. Kävi ilmi, että Hiihtoliiton kadonneesta lääkärilaukusta oli löytynyt kuusi käytettyä tiputuspussia. Pusseissa oli ollut Haes-nimistä verenohennuslääkettä. Lääke on käytännössä samaa kuin kielletty Hemohes, jota löytyi Jari Isometsän dopingnäytteestä.

Laukku löytyi helsinkiläisen huoltoaseman bensamittarin vierestä vajaata viikkoa ennen MM-kisojen alkua. Samana päivänä, lauantaina 10. helmikuuta Suomen joukkue kävi Virossa Otepään maailmancupissa.

Suomen hiihtoliiton puheenjohtaja Paavo M. Petäjä järkyttyi, kun hän kuuli myöhään sunnuntaina Hiihtoliiton kadonneesta lääkärinlaukusta. "Voi jumalauta", Petäjä totesi Helsingin Sanomille.

Ottaako joku tämän herran puheet todesta


Tarkoittanet silloista hiihdon päävalmentajaa Kari-Pekka Kyröä?

En minäkään usko Kyrön rehtiyteen. Ensin hän pumppasi koko Suomen hiihtomaajuokkueensa täyteen hemohessiä ja myöhemmin Kyrö syötti kiellettyjä aineita Varikselle kuin leipää.

Nyt mies erittää esiintyä Suomen MR. Antidopingikinä, dopingin vastustajana no: 1. Uskottavaa, kovin uskottavaa!

salai
Seuraa 
Viestejä9147

Totuutta en tiedä, mutta minusta koko näinä vuosina Kyrö on vaikuttanut ainoalta jonkun verran rehelliseltä ihmiseltä koko joukosta.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Totuutta en tiedä, mutta minusta koko näinä vuosina Kyrö on vaikuttanut ainoalta jonkun verran rehelliseltä ihmiseltä koko joukosta.Samaa mieltä. Itse olen moneen kertaan kertonut, miksi uskon hänen puhuvan totta. Ei ole enää mitään hävittävää ja loppuelämän tuhlaaminen muun organisaation puolesta ei enää häntä varmaankaan kiinnosta.

Ei tarvitse, kuin yhden hiihtäjän tulla esiin ja vakuuttaa Kyrön puheet todeksi, niin seuraa mielenkiintoinen näytelmä

Tarkoittanet silloista hiihdon päävalmentajaa Kari-Pekka Kyröä?En, vaan Paavo M. Petäjää.

Minulla ei ole yhtään vasta-argumenttia / parempaa tietoa Kyrön antamille tiedoille. Onko sinulla, Hauki?

salai
Totuutta en tiedä, mutta minusta koko näinä vuosina Kyrö on vaikuttanut ainoalta jonkun verran rehelliseltä ihmiseltä koko joukosta.

Niin hänhän valmensi Varistakin niin puhtain hormoonein...

Varis on jäänyt kahdesti kiinni dopingtestissä EPO:n käytöstä, Val di Fiemmen MM-hiihdoissa 2003 sekä ampumahiihdon MC-osakilpailun jälkeen tammikuussa 2008. Varis jäi vuonna 2008 toistamiseen kiinni dopingin käytöstä. [1] Hänelle langetettiin elinikäinen kilpailukielto.Ex-valmentaja sanoo, että Kari-Pekka Kyrö toimi koko ajan Kaisa Variksen valmentajana.
TYÖPARI Kaisa Varis ja Kari-Pekka Kyrö ovat olleet julkisessa ja salaisessa valmennussuhteessa.
TYÖPARI Kaisa Varis ja Kari-Pekka Kyrö ovat olleet julkisessa ja salaisessa valmennussuhteessa. (ESA PYYSALO)

Kari-Pekka Kyrön roolia Kaisa Variksen ampumahiihtouralla on arvuuteltu pitkään. Elinikäisessä toimitsijakiellossa oleva entinen valmentaja on monien mielestä ampumahiihtäjän hurjan kunnon takana.Myös hiihtoliiton ex-päävalmentaja Kari-Pekka Kyrön kotona Samulinniemessä on hiljaista. Variksen ystävänä ja neuvonantajana tunnetun Kyrön luksustalossa palavat ulkovalot, mutta sisällä valoja ei näy.

Varis ei ole vastannut IS:n puheluihin. Kyrön IS tavoitti illalla. Keskustelu jäi kuitenkin lyhyeksi:

- Kyrö.

- Vuorisen Terho, Ilta-Sanomat, terve.

- Joo. Hyvää illan jatkoa sulle.

- Kiitos samoin.


Nyt kyllä Kyröllä tuntuu olevan kovastikkin asiaa iltalehdille...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat