Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tulipa hankittua ProCaster-digiboksi ja tulipa siirrettyä nauhoitetut tiedostot (TV-ohjelmat) tietokoneellekin. Ongelmaksi tulee näiden tiedostojen jatkokäsittely. Ne ovat AVR-muotoisia ja lisäksi kuhunkin tallenteeseen liittyy pieni AVF-tiedosto. Lisäksi jos tallenne on pitkä (esim. elokuva), niin AVR-tiedosto jakautuu useammaksi AVR-tiedostoksi.

Miten näitä tiedostoja (TV-ohjelmia)
a) voi polttaa DVD:lle siten. että DVD-soitin toistaa ne?
b) voi katsella tietokoneella?

Tarvitsen todennäköisesti jonkun multimediaohjelman, joka ymmärtää näitä AVR/AVF-tiedostomuotoja, jolloin ne voitaneen tallentaa toisiksi (esim. mpeg, avi) tiedostomuodoiksi. Käyttikseni on XP.

Kommentit (7)

Tietokoneella suoraan katselusta en osaa sanoa, mutta jos DVD:lle haluat polttaa ja katsella DVD-soittimella, niin silloin joudut purkamaan tuon Procasterin formaatin osiin. Eli demuksaamaan.

ProjectX-ohjelmalla yhdestä tiedostosta, jossa on ääni, kuva ja tekstit, erotellaan kaikki omiksi tiedostoikseen. Mikäli video on PAL-muodossa, eli resoluutio 704, tai 720x576, voit syöttää ProjectX:n demuksaamat MPV, MPA -tiedostot esim. IFOeditille.

IFOeditillä pystyt "author new DVD" -toiminnolla tekemään VOB, ja IFO-tiedostot, jotka pystyy polttamaan video DVD:ksi. Eli multipleksaamaan, tai muksaamaan.

Tekstityksien viemiseen levylle en osaa sanoa suoraa keinoa, sillä itse luen YLE:n tekstit SubRIP-ohjelmalla kuvatiedostoista tekstiksi ja sen jälkeen käännän Subtitle Workshop-tekstinkäsittelyohjelmalla erään DVD-levyjenteko-ohjelman ymmärtämään tiedostomuotoon. Ulkomaalaiset kanavat lähettävät tekstit yleensä tekstimuodossa, tai teksti-TV-teksteinä, jolloin niitä ei tarvitse lukea kuvasta tekstiksi, vaan voidaan suoraan muuntaa sopivaan muotoon.

IFOedit ymmärtää muistaakseni SUP-muotoista tekstiä, joka on myös kuvatiedostoina, mutta kuitenkin eri asia, kuin YLE:n lähettämät tekstit jotka ovat myös kuvatiedostoina. Tämän muunnoksen joutuu tekemään ensin kuvasta tekstiksi SubRip-ohjelmalla ja sitten taas tekstistä (SRT, TXT) kuvaksi (SUP) esim. srt2sup, tai txt2sup -ohjelmilla.

Sain ProjectX:llä demuksattua elokuvan erillisiksi kuva- ja äänitiedostoksi. Movie Maker ei kuitenkaan ymmärrä kuvatiedostoa, jotta sitä voisi editoida. Windows Media Player Silti toistaa molemmat tiedostot. Yritin käyttää tuota IFOEdit ohjelmaa, muttei se oikein ottanut tulta. Yritin käyttää myöskin Auto Gardian Knot -ohjelmaa, joka ei päässyt prosessia loppuun. Kun se aloitti "Running second pass" niin tuli virheilmoitus FastWriteStream couldn't open "elokuvan polku/nimi.avi": Prosessi ei voi käyttää tiedostoa, koska se on toisen prosessin käytössä.. Mikään muu prosessi ei kuitenkaan käyttänyt ko. tiedostoa, joten pyllylleen meni. MPlayerillä voin kyllä katsoa näitä alkuperäisiä boxilta siirrettyjä AVR-muotoisia elokuvia tietokoneelta, mutta DVD:lle polttaminen ei kyllä vielä onnistunut. Löytyisiköhän lisää ehdotuksia...

Hyvä kysymys voisi olla aiheeseen liittyen, että onko tallentavia digibokseja jotka taltioivat suoraan mpeg-2 tahi jopa -4 -muotoon? Vai onko tossa (avr/f)kyse vain container-formaatista videon ollessa jo mpeg-2..? Minä oikein perillä näistä ole..

Mutta jokatapauksessa esim afterdawnin foorumi tahi moni muu alan yhteisö voip olla parempi paikka kysellä.

IFOeditissä oli joskus, en tiedä onko jo korjattu, sellainen vika, ettei se " DVD author" toiminut, ellei kohdekansiota ollut jo valmiiksi olemassa.

Eli kokeile vaikka seuraavaa:

Tee kansio c:\temp\DVD

Sitten avaa IFOedit ja valitse ylävalikosta DVD author -> Author new DVD.

Valitse Video-kohtaan demuksaamasi MPV, tai M2V, kumman se ProjectX nyt sattuikaan tekemään.

Sitten valitse Audio-kohtaan MP2, MPA, tai miksikä se ProjectX sattui sen ääniraidan nimeämään.

Jos sinulla ei ole tekstejä SUP-muodossa, älä valitse Subpictures-kohtaan mitään. Sama positions-kohtaan. Siihen voi syöttää halutessaan tekstimuodossa kappalekohdat, muttan en muista minkälaisessa formaatissa tiedosto pitää olla.

Lopuksi valitse destination-kenttään se c:\temp\DVD-kansio

Sitten vaan alalaidan nappula ok.

Kohdekansioon pitäisi ilmestyä VOB- ja IFO-tiedostoja. Nämä voi osaavalla poltto-ohjelmalla polttaa video-DVD:ksi, tai katsoa DVD-toisto-ohjelmalla suoraan kiintolevyltä.

EDIT: En tiedä mitä halusit Movie Makerilla tehdä, mutta ProjectX:llä, pystyy leikkaamaan videon ennen demuksausta. Asettele vaan alku ja loppukohtia oikeisiin paikkoihin. ProjectX osaa pätkiä kuvan, äänen ja tekstit siten, että ulos tulee yhtenäiset tiedostot. Aloitus ja loppupaikkoja ei muistaakseni pysty asettamaan kuvan tarkkuudella, mutta muistaakseni kuitenkin useamman per sekunti, eli mainoskatkot kyllä pystyy sillä leikkelemään pois.

EDIT2:

evilo
Hyvä kysymys voisi olla aiheeseen liittyen, että onko tallentavia digibokseja jotka taltioivat suoraan mpeg-2 tahi jopa -4 -muotoon? Vai onko tossa (avr/f)kyse vain container-formaatista videon ollessa jo mpeg-2..? Minä oikein perillä näistä ole..
Digiboksithan tallentavat tiedon muokkaamatta sitä, poislukien ehkä virheenkorjauksen poisto, eli MPEG-2-muodossa.

Tietokoneelle saa USB-liitäntään sopivia DigiTV-virittimiä, joilla voi tallentaa MPEG-4- ja muihin erikoisempiin muotoihin. Uusimmassa Tietokone-lehdessä on kahdeksan tällaista USB-palikkaa testissä. Kannattaa etsiä se lehti käsiin, jos olet tietokoneeseen DigiTV-viritintä katsomassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat