Seuraa 
Viestejä45973

Tämä Goolgeen perustuva haku Tiede.fi:n keskustelusivuilla on aivan onneton. Et pysty itse oikeastaan ollenkaan vaikuttamaan hakukriteereihin, koska haku tehdään Googlen algoritmillä. Olen läpeensä turhautunut hakemaan keskustelusäikeitä mielestäni aivan relevanteilla hakukriteereillä, tuloksena on yleensä kourallinen turhanpäiväisiä "hittejä". Vanha "hakukone" toimi huomattavasti paremmin koska siinä hakua pystyi säätämään täsmällisesti.

Google toimii ehkä satunnaisessa surffailussa hyvin, mutta ei silloin kun haluaa etsiä tiettyä, tarkkaa kohdetta.

Lainaus:

"Google perustuu siihen, montako sisääntulevaa viittausta haun hitin sivulla on. Eniten sisääntulevia viittauksia omaava sivu pääsee ensimmäiseksi. Sisääntulevien viitausten määrän arvioidaan siis edustavan luotettavuutta.

Kun sivu on aiheen historian käsittelyn alussa ensimmäisenä, seuraa skaalavapaa verkkoteorian mukainen keskeinen ilmiö: "Voittaja vie kaiken". Eli verkossa viitataan ensimmäiseen hyvään artikkeliin aiheesta. Ja kukaan ei lue lopulta artikkelia no: 12.034 aiheesta Wikipedia, vaikka se olisi paras, mutta kirjoitettu paljon myöhemmin kuin ensimmäiseksi noussut kohtuullinen artikkeli."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia: ... one/Vanha9

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Google hakukoneena on sellainen että se järjestää hakutulokset sen mukaan mitä toiset hakijat ovat valinneet. Tämä eroaa muista hakukoneista googlelle edukseen ja siksi kaikki käyttää googlea.

Itse käytän kanssa googlea ketjujen hakemiseen.

Vaikkapa hakusanoilla

Barbaari muffe google tiede.fi

Löytää helposti ketjun mitä etsii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käsittääkseni varsinainen Google järjestää hakutulokset sen mukaan miten paljon sivuille on linkitetty muilta sivuilta. En oikein ymmärrä miten se palvelee käyttäjiä jotka tarvitsevat tiettyä linkkiä. Oikeallakaan Googlella se ei onnistu jollei tiedossa ole roimaa määrää sanoja joita on haluamallaan sivulla.

Sekin on heikko kohta Google-haussa tällaisessa tapauksessa. Google käy läpi valtavan määrän sivustoja ympäri maailmaa ja uudet sivut saattavat päivittyä päivänkin (päivienkin?) viiveellä. Lisäksi Google pitää yllä listaa vanhentuneista linkeistä joita ei ole enää olemassa, joten "hit-list" senkun vain pitenee... Wanha kunnon "etsi" toiminto olisi paljon parempi kun haetaan jotain tietystä tietokannasta. Tosin se sitten rasittaa tietokantaserveriä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat