Sivut

Kommentit (34)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tiäremiäs
Puoskaroinnissa ei ole vikaa, ainoastaan ei saa sotkea oikeaan lääketieteeseen.

Jokaisen tulee saada olla poppamies jos haluaa.

Jos ihmiset maksaa puoskaroinnista niin silloin se on tarpeellista ja uskontoon verrattavissa.

On puoskaroinnisa vikaa. Joku parantunu niksautti yhelle äänekoskelaiselle aivoverevuodo. Täällä riehuva parantunu on varmaa tappanu paljo ihmisiä.

Kiinnostavaa tässä puoskarointikeskustelussa on ennen kaikkea se, että siinä onnistutaan jotenkin suojelemaan rajaa puoskaroinnin ja virallisen lääketieteen välillä, vaikka suuri osa virallisestakin lääketieteestä on täyttä hölynpölyä. Esimerkkinä psykoosilääkkeiden syöttäminen vanhuksille, jotka eivät niitä tarvitse. Markku Myllykangas (puoskarointiartikkelin kirjoittaja) on kritisoinut myös virallista lääketiedettä ja nk. medikalisaatiota.

borri317
On puoskaroinnisa vikaa. Joku parantunu niksautti yhelle äänekoskelaiselle aivoverevuodo. Täällä riehuva parantunu on varmaa tappanu paljo ihmisiä.On varmasti ihmeparantajien toiminnassa vikaa, mutta niin on lääketieteenkin. Minusta on mielenkiintoista, että kun puoskari saa aikaan vahinkoa, niin se nostetaan malliesimerkiksi yrttiteen ja kosketusterapioiden vaarallisuudesta, mutta kun psykiatrisissa sairaaloissa tapetaan ja vammautetaan jatkuvasti ihmisiä lääkkeiden aiheuttamilla komplikaatioilla, niin se ei edes ylitä uutiskynnystä.

borri317
On puoskaroinnisa vikaa. Joku parantunu niksautti yhelle äänekoskelaiselle aivoverevuodo.

Kyseessä lienee oma mielikuvitushenkilösi?

Kuinkas monta kuolee lääketieteen käsissä virheisiin ja vahinkoihin joka vuosi? Jotain vikaa sielläkin?

borri317
Täällä riehuva parantunu on varmaa tappanu paljo ihmisiä.

Luultavasti olen, koska käytän tuotteita joiden tekemiseen joku on ehkä henkensä antanut. Lapsityövoimaa, ympäristön saastutusta jne. Mutta muuten tuskin, vai onko sulla jotain tietoa väitteesi tueksi? Tai edes tarkempaa määritelmää miten kuvittelet mun tappaneeni ihmisiä?
[size=150:3mmmxv04]Vai tyydytkö vain yleensä syyttelemään ihmisiä tappajiksi ihan vain huviksesi?[/size:3mmmxv04]

Todella sivistynyttä käytöstä sinulta

parantunut
YLE Teema
Kokemuksia luontaishoidoista
Torstaisin alkaen 26.6.2008 klo 20.00, uusinta su klo 14.30
http://yle.fi/teema/tiede/laaketiede_ja ... 16358.html

Ei näkynyt tappajia, ei.
En nähnyt ohjelmassa lainkaan uskomushoitoja, no ehkä se energiahoito. Mutta sitäkin antoi fyysikko ja perustelutkin oli ihan mielenkiinotiset.

Sunnuntaina uusinta, jos jotakuta kiinnostaa.
Näytettiin mm. osteopaatin tekemä niskan manipulaatio sekä hänen selkeä selityksensä nikama/fasettilukoista niskassa sekä hyvä kuvaus oireista potilaalta. Sen kohdan suosittelen kurkkaamaan.

Ei ole pitkäkään aika kun akupunktio ja kiropraktia olivat mitään toimimatonta höynäytettävien puoskarointia. Nykyään lääkäri määrää kyseistä hoitoa. Ravintoaineet esimerkiksi terveyteen kovastikin vaikuttavia, tiedän asian omakohtaisesti oltuani melkein koko ikäni tarkalla dieetillä, väliin jouduin punnitsemaan kaiken mitä söin. Ravinnepuoskarointi tosin joillekin helppoa kun ihmiset eivät ole perillä kehonsa toiminnasta, vaan uskovat kaiken mitä sanotaan. Kuuluisa ruokakolmiokin arveluttaa, sen tekijöiden motiivit eivät oikein kirkastu. Ja vähän väliä milloin mitäkin sanotaan haitalliseksi, ja kun menee jokune vuosi, asia äkkiä muuttuukin...
Pahinta puoskarointia nykyään harjoitetaan terveyskeskuksissa, yleislääkärit hoitavat erikoislääkäreiden töitä tietämättä riittävästi, välillä edes välttävästi nykylääketieteestä. Kansantautimme diabetes hyvä esimerkki rahan haaskauksesta, kun oikealla hoidolla säästyisi suunnattomasti rahaa! Mutta kun ei osata hoitaa, kustannukset karkaavat käsistä!

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Tyypillisiä väistöliikkeiltä huuhaa-hoitojen tekijöiltä, heidän kannattajiltaan ja muitla huuhaa-uskovaisilta. Puoskaroinnin haitat ja huuhaa sivuutetaan olankohautuksella ja välittömästä aletaan syyttelemään jotain itse keksittyä, demonisoitua "Lääketiedettä" vastaavanlaisista tai pahemmista asioista, ikäänkuin kaksi pahaa jotenkin kumoaisi toinen toisensa.

Ongelmia tuossa vasta-aggressio -puolustelumallissa on mm. se, että ei ole olemassa mitään tällaista yhtä dogmaattista lääketiedettä. On sen sijaan olemassa suuri määrä tieteellistä tutkimustietoa ihmisen toiminnasta, toimintahäiriöistä eli sairauksista, ja niiden erilaisista hoidoista. Tieto ei tietenkään ole kaikenkattavaa ja poissulkevaa, kuten tieteellinen tieto yleensäkään. Kaikki muu vain on varmistamatonta ja siksi sitä ei erityisemmin voida hyödyntää. Toimivaksi varmistamaton lääketieteen ulkopuolinen hoito on uskomukseen perustuva, ts. uskomushoito.

Lääketieteen hoitomuotojen harjoittajia taas ovat lääkärit ja muu hoitohenkilökunta. He ovat ensinnäkin yksittäisiä ihmisiä kaikkine inhimillisine heikkouksineen, joten he voivat tehdä virheitä eikä heidän tietonsa voi olla absoluuttista, kaikenkattavaa ja tarkkaa, edes lääketieteellisen tutkimuksen osalta, sen ulkopuolisista asioista nyt puhumattakaan. Sama pätee tietysti myös uskomushoitajiin. Oleellinen ero onkin siinä, että lääkärin tekemä virhe voidaan tunnistaa ja varmistaa tieteellisin perustein ja siitä voi seurata oppimista ja uutta tietoakin. Uskomushoidosta ei pystytä koskaan sanomaan juuta eikä jaata, eikä kukaan voi ilmeisen selviä ääritapauksia lukuunottamatta sanoa, milloin hoito tehdään oikein ja milloin väärin.

Kaiken kukkuraksi ihmisten hoitaminen niin terveyden- kuin sairaanhoidonkin suhteen on mitä suurimmassa määrin POLIITTINEN, eikä yksin lääketieteellinen asia. Poliittiset päätöksentekijät sen sanelevat, paljonko resursseja hoitoon käytetään ja kuinka se suunnataan ja käytännöt järjestellään. Seurauksena on tilanne, jossa hoitohenkilöstöä on liian vähän ja se on ylikuormitettua sekä sillä ei ole käytössään tarvittavia resursseja. Näin ollen vaikka tiedettäisiinkin ,kuinka kannattaisi sairaita ja terveyttä hoitaa, se ei välttämättä yksinkertaisesti ole julkisella puolella mahdollista. Yksityispuolella, kun resurssit ovat kiinni kärjistäen hoidettavan lompakon paksuudesta, tilanne onkin ihan toinen. Suomen tämänhetkisen yhteiskunnan järjestämän terveydenhuollon paikoin surkea tila ei toimi oikeutuksena tai perusteluna puoskaroinnille.

Hyvä huomio onkin se, että monesta uskomushoitoina pidetystä on hankitun tutkimustiedon myötä tullut kelvollisia lääketieteellisiä hoitoja. Se jos mikä osoittaa vahvasti sen, että lääketieteellinen tiedonhankinta on paras ja ainut tapa taata kunnollinen hoito. Lääketiede ja sen harjoittajat (niin tutkimuksen kuin hoitotyönkin puolella) suhtautuvat siis todistetusti avoimesti uusiin mahdollisiin hoitoihin, ja pyrkivät aina turvautumaan parhaisiin mahdollisiin hoitomenetelmiin. Tätä eivät uskomusten varassa ja niiden perusteella rahastavat puoskarit tee - kuten huomataan näistä kelvottomista lääketieteenvastaisista siilipuolustussyytöksistä joita uskomushoitojen kritisointi kaikkialla välittömästi kirvoittaa.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

rosewater
Seuraa 
Viestejä1231

Terveyssosiologian dos. Myllykangas kirjoittaa varsin kärkevästi Savon Sanomissa:

Markku Myllykangas
Uskomuslääkintä on ylikansallinen bisnes.

Toimittaja Aulikki Elo käsitteli puoskarointia kirjoituksessaan "Nasta korvassa tuoksuterapeutille" (SS 30.6.).

Elo on toimittajaharvinaisuus. Toimittajat eivät yleensä uskalla sanoa mitään poikkipuolista erityisesti naisten suosimasta hömpästä, kuten puoskaroinnista.

Elo toi hyvin esille, miten kosketteluun ja tuoksutteluun perustuvissa uskomushoidoissa on usein kyse pelkästä hemmottelusta, mielihyvä- ja viihdepalveluista. Puoskareiden vakuutteluista huolimatta hyvältä tuntuva hipelöinti ei paranna ketään.

Elo muistutti myös uskomushoitoihin liittyvästä villistä tarvike- ja lisäainekaupasta. Luontaistuotekauppojen hyllyt notkuvat teollisesti tuotetuista käärmeöljyistä ja tököteistä, jotka eivät ole turvallisia eivätkä tehokkaita.

Kukaan ei tarvitse niitä. Paitsi kauppiaat rikastuakseen.

Uskomuslääkinnästä Elo käytti virheellisesti käsitteitä täydentävät ja vaihtoehtoiset hoidot. Molemmat käsitteet ovat puoskareiden keksimiä.

Ne ovat hämäystä, tärkeileviä kiertoilmaisuja uskomuslääkinnälle eli puoskaroinnille, ylikansalliselle bisnekselle.

Enkelienergia-, korvakynttilä- tai kosmista energiaa välittävä reikihoito eivät ole vaihtoehtoja dialyysihoidolle. Eikä lääketieteellisiä hoitoja voi terästää humbuugihoidoilla.

Diabeteksen hoito ei kaipaa täydennystä kukkais-, rosen- tai vyöhyketerapian kaltaisesta roskasta.

Puoskarilakityöryhmän kasannut ministeri Paula Risikkokin puhuu täydentävistä ja vaihtoehtoisista hoidoista. Risikko ei joko ymmärrä mistä on kyse, tai hän on hurahtanut uskomuslääkintäuskoon.

Eduskunnassa on riesaksi asti puoskarisympatioistaan tunnettuja julkkisedustajia, kuten Claes Andersson, Heidi Hautala ja Pentti "Stasi" Tiusanen.

Lääkäreinä Andersson ja Tiusanen ovat häpeäksi ammattikunnalleen.

Eri maissa toteutetaan toisistaan poikkeavia, lääketieteeseen perustumattomia lääkinnällisiä käytäntöjä, mutta erilaisia lääketieteitä ei ole olemassa.

Ei koululääketiedettä, ei peruslääketiedettä, ei perinteistä lääketiedettä. Eikä kansanopisto- tai kesäyliopistolääketiedettä. Vaihtoehtolääketieteestä puhumattakaan.

Kiinalaisella lääketieteellä ei ole mitään tekemistä lääketieteen kanssa. Pelkkää vaikuttamatonta hokkuspokkusta höpinöineen jingistä ja jangista.

Lääkäriliiton roolia puoskarilain valmistelun vauhdittamisessa Elo liioitteli myös raskaasti. Lääkäriliitto vaati jälkijunassa puoskarilakia.

Lääkäriliitto ei ole pannut tikkua ristiin puoskaroivien lääkäreiden savustamiseksi terveydenhuollosta.

Yksityiset lääkäriasemat tarjoavat tiloissaan Lääkäriliiton häiritsemättä homeopaattien, niksauttelijoiden ja naksauttelijoiden sekä henkiparantajien palveluksia.

Yhä isompi osa lääkäreistä näyttää keskisormeaan lääkintäetiikalle ja mieltää itsensä palveluidensa kauppiaaksi.

Ja kauppias myy yleensä mitä tahansa, joka menee kaupaksi ja jota ei ole kielletty myymästä. Vaikka "muistavaa vettä" homeopatian nimissä.

Puoskaroinnin suosio paljastaa, että sivistys ja rationaalinen ajattelu eivät kuulu koulutetunkaan kansanosan vakiovarusteisiin. Valtaosa on noitarumpujen kuminan vietävissä pimeyteen.

Markku Myllykangas
Dosentti Kuopion yliopisto

"between the click of the light; and the start; of a dream"

parantunut
borri317
On puoskaroinnisa vikaa. Joku parantunu niksautti yhelle äänekoskelaiselle aivoverevuodo.

Kyseessä lienee oma mielikuvitushenkilösi?
Ei kyllä se oli ihan oikea tapaus, sillä erolla että kyseessä ei ollut aivoverenvuoto vaan verenvuoto niskarangan alueella. Kyseinen mies jäi kai pysyvästi vammautuneeksi tuosta, vaikka isoin osa tuon niksautuksen aiheuttamasta vahingosta ajan (ja oikean lääketieteen) avulla parani.
parantunut

Kuinkas monta kuolee lääketieteen käsissä virheisiin ja vahinkoihin joka vuosi? Jotain vikaa sielläkin?
Aika vähän hoitojen määrään verrattuna, mutta varmaan joitain ihmisiä. Ero on tietysti se, että noissa hoitovirhetapauksissa vika ei ole lääketieteessä vaan ihmisessä (lääkärissä) joka tekee virheen.

grasshopper
Ei ole pitkäkään aika kun akupunktio ja kiropraktia olivat mitään toimimatonta höynäytettävien puoskarointia. Nykyään lääkäri määrää kyseistä hoitoa. !

Akupunktio ja kiropraktia ovat edelleenkin pelkää puoskarointia, eikä lääkäri niitä mitään määrää, korkeintaankin saattaa ehdottaa sellaiselle potilaalle jolla ei ole mitään lääketieteen keinoilla parannettavaa vaivaa. Silloin placebo on riittävä hoito.

parantunut
borri317
On puoskaroinnisa vikaa. Joku parantunu niksautti yhelle äänekoskelaiselle aivoverevuodo.

Kyseessä lienee oma mielikuvitushenkilösi?

Kuinkas monta kuolee lääketieteen käsissä virheisiin ja vahinkoihin joka vuosi? Jotain vikaa sielläkin?

borri317
Täällä riehuva parantunu on varmaa tappanu paljo ihmisiä.

Luultavasti olen, koska käytän tuotteita joiden tekemiseen joku on ehkä henkensä antanut. Lapsityövoimaa, ympäristön saastutusta jne. Mutta muuten tuskin, vai onko sulla jotain tietoa väitteesi tueksi? Tai edes tarkempaa määritelmää miten kuvittelet mun tappaneeni ihmisiä?
[size=150:51oy1ngf]Vai tyydytkö vain yleensä syyttelemään ihmisiä tappajiksi ihan vain huviksesi?[/size:51oy1ngf]

Todella sivistynyttä käytöstä sinulta

On sivistymätöntä käytöstä ku sää teet henkareilla abortteja.

jpv
grasshopper
Ei ole pitkäkään aika kun akupunktio ja kiropraktia olivat mitään toimimatonta höynäytettävien puoskarointia. Nykyään lääkäri määrää kyseistä hoitoa. !

Akupunktio ja kiropraktia ovat edelleenkin pelkää puoskarointia, eikä lääkäri niitä mitään määrää, korkeintaankin saattaa ehdottaa sellaiselle potilaalle jolla ei ole mitään lääketieteen keinoilla parannettavaa vaivaa. Silloin placebo on riittävä hoito.Lue tämä jos haluat tietää olevasi väärässä,
www.helsinkikiropraktiikka.fi/koulutus.htm

Tässä on kyse siitä, missä määrin yksilö on itse vastuussa terveyttään koskevista päätöksistä ja missä määrin ei ole.

Kosh: Puoskarointia voi olla sekä virallisen lääketieteen sisällä, että sen ulkopuolella. Molempia voi kritisoida, niinkuin on tehnyt mm. lainattu Markku Myllykangas, joka on kritisoinut sekä medikalisaatiota, että sen rinnakkaisilmiötä paramedikalisaatiota, eli huuhahoitojen yleistymistä muun medikalisaation myötä.

jpv: Kyllä akupunktio on tietääkseni virallisesti hyväksyttyä kivun hoidossa.

fenomenologi

Lue tämä jos haluat tietää olevasi väärässä,
http://www.helsinkikiropraktiikka.fi/koulutus.htm

En lue, tiedän ihan riittävästi aiheesta tietääkseni kiropraktian lähinnä huuhaaksi. En muutenkaan juuri koskaan lue keskusteluissa vastineeksi laitettuja pelkkiä linkkejä. Jos jostain haluat asioita referoida tai lainata suoraan, niin niitä voin lukea, en nettilinkkejä. Enkä varsinkaan lue wikipediajuttuja, se kun on netin kuuluisin ja suurin disinformaation levityksen kanava.

väläys

jpv: Kyllä akupunktio on tietääkseni virallisesti hyväksyttyä kivun hoidossa.

Niin on, sen placebo-efektin vuoksi, mutta akupunktio ei paranna mitään. Samoin apua saa vaikutuksella kuin vanhassa vitsissä siitä miten saa apua vaikka päänsärkyyn: pistä neuloja varpaankynsien alle ja potkaise seinään. Ei tunnu pääkipu enää lain niin pahalta.

jpv: Näin brittiläisen dokumentin, jossa testattiin akupunktion tehoa kipupotilailla. Toiselle ryhmälle laitettiin oikeasti akuneuloja akupisteisiin, ja toiselle ryhmälle neulan näköisiä feikkineuloja, jotta potilaat eivät huomaisi, mitä hoitoa he saavat. Akupunktio -hoitoa saaneilla kipu lievittyi selvästi enemmän, joten akupunktion teho tuon tutkimuksen perusteella oli placeboa parempi.

En tosin tiedä, kuinka paljon näitä tutkimuksia on tehty.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat