Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Korvani on taas kerran niin tukossa, että kuulen huonosti. Tämä vaiva on ollut minulla ennenkin, mutta nyt korvani on myös kivulias. Voiko kipeään korvaan laittaa korvavahaa poistavaa ainetta vai onko tämä välikorvatulehdus? En kuule kunnolla oikealla korvalla ja on kipua ja huminaa/tinnitusta. En jaksaisi mennä lääkäriin, joten miten parannan korvani kotikonsteilla tai saako apteekista vaivaan mitään?

Kiva jos korvassani onkin joku korvakäytävään eksynyt ötökkä.

Kommentit (9)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Sinne voi olla pesiytynyt joku hämähäkki. Ainakin englannissa on tämmöinen tapaus sattunu taannoin.

Sitten tietysti torakat on semmosia mitkä helposti menevät korviin piiloon, mutta sen kyllä huomaisisit.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

Itselläni oli lapsena toistuvia korvatulehduksia sekä kerran ihan naperona poistettiin korvalääkärissä ne keräytyneet vaikut sieltä. Kannattaisikohan varmuuden vuoksi käydä, jos mahdollista korvaspesialistin vastaanotolla, vaikka vähän enemmän sitten maksaisikin. Oli vaiva sitten tulehdusperäinen tai vaikusta johtuva (ja voi siellä toisinaan sitten se korvansisäinen ihokin ärtyä jostain syystä), niin alan ammattilainen varmaan pystyy sitten tarkemmin toteamaan mikä vaivaa ja mahdollisista rakenteellisistakin heikkouksista neuvomaan kuten myös korva-alueen vaivojen ennalta ehkäisystäkin.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

älä ainakaan räplää sitä korvakäytävää lisää, ärtyy vaan entisestään. Pumpulipuikot yms. vaikkua tiiviimmäksi litistävät kapistukset ehdoton ei.
Annat vaan korvan olla rauhassa, sitten kun ei koske enää niin paljoa, niin esim. kun käyt suihkussa, samalla huuhtelet kädenlämpösellä vedellä (eikä liian kovalla paineella) sitä korvaa.
Sitte jotain tököttiä apteekista ( esm. Remowax) ja sitä tiputtelet korvakäytävään, senjälkeen makaat kylellään ja annat sen tökötin valua kunnolla sinne käytävään.
Sitten myöhemmin huuhtelet taas kädenlämpösel vedellä.

Jos vaikusta tms. tukkeesta (vaikka ötöstäkin heh, tuskinpa sentään kuiteskaa) kyse, toistaa tota vaan tarpeeksi, niin pehmittyy, ja helpottaa varmasti jonkun ajan päästä.
Käsittääkseni esim. Remowax ei ainakaan pahenna tulehdusta, vaikka sellainen olisikin.? en kyllä varma ole tuosta..

paras tapa on kuitenkin mennä terkkarille tms. joka sitten ruutalla ja vedellä huuhtelee paineella korvat.
Ei se paha operaatio oo. Tukkoseen korvakäytävään voi mahtua yllättävän paljon vaikkua, jopa röökin paksusen ja mittasen patukan verran, suurinpiirtein.

Remomaxia olen ennen käyttänyt, mutta se ei ole kovin tehokasta. Yhtä toista ainetta olen kokeillut, joka toimi heti, mutta en muista enää tuotteen nimeä. Hyvä jos korvavahan poistoon tarkoitetut aineet eivät lisää tulehdusta. Sitten voin ainakin kokeilla niitä.

tiäremiäs: En ole, mutta olin mökillä ja ehkä sain jonkun tulehduksen siellä, kun oli aika tuulista. Tai sitten tämä on se sama iänikuinen korvan tukos, joka uusii aina silloin tällöin.

Todennäköisin syy on vaikku.

Vaikku voi heikentää kuuloa tukkimalla korvakäytävän tai painamalla tärykalvoa, jolloin sitä poistetaan lääketipoilla liuottamalla ja tarvittaessa terveydenhoitajan suorittamalla korvahuuhtelulla.http://fi.wikipedia.org/wiki/Vaikku

Tällöin korva voi olla myös kipeä...

Dr Lazer
Remowax ei ainakaan pahenna tulehdusta, vaikka sellainen olisikin.? en kyllä varma ole tuosta..

Itselläni on taustalla yli kymmenen vuoden krooninen liimakorvatulehdus- ja putkituskierre, joten kokemusta korvasärystä on roimasti.

Removax ei ainakaan itselläni tehnyt mitään muuta kuin sai korvat särkemään aivan järjettömästi. Vaikku ei liikahtanut mihinkään. Siihen tehoaa kaikkein parhaiten kädenlämpöinen vesi suoraan korvaan suihkutettuna (tarpeeksi pitkäjaksoisesti, siis noin pari minuuttia kerrallaan). Tuo kuulon huonontuminen hiljalleen saattaa hyvinkin johtua juuri korvavaikusta, mutta kannattaa silti käydä lääkärillä. Korvatulehdukset ovat aikuisillakin yllättävän yleisiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat