Seuraa 
Viestejä45973

Olen kopioinut kuukausi sitten ostamani kopiosuojatun tallenteen omaan käyttööni. Käytän kopiomaani tallennetta vain omassa tietokoneessani.

Olen myös keskustellut kopiosuojatun tallenteen kopiosuojauksen rikkomisesta kahden ihmisen kanssa.

Haluan, että rikokseni tutkitaan! Olenhan lainkuuliainen ihminen.

Samalla toivon, että kaikki ko. lakia rikkoneet itse ilmoittauvat julkisesti, jotta meitä kaikkia voidaan syyttää.

Tämä laki on toinen Suomen historiassa, joka tulee voimaan takautuvasti.

Älkää vain pistäkö sanaa kiertämään esim. IRC:ssä, ettei teitä syytetä _masinoinnista_!

Edit: Linkki http://mjr.iki.fi/decss/

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (122)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Torchi
Mitä tarkoittaa lain tuleminen voimaan takautuvasti?

Sitä, että vaikka laki säädettiin tänään, niin se koskee kaikkia jo tätä päivää ennen ostettuja kopiosuojattuja tallenteita. Tässä tapauksessa siis.

Yleisesti sitä, että laki koskee kaikkia rikoksia, on ne sitten tehty ennen tai jälkeen lain säätämisen! Saat itse miettiä, mikä oli se ensimmäinen ko. laki Suomessa!

Mummo
Eka oli sotasyyllisyyslaki, Phony Phony

Noniin, Mummo jo ehti kertomaan. Valmiina Linnaan, eikös se ole joskus 6.12. tai silleen!

Mitä herra ja rouva päättäjät luulevat saavuttavansa tällä lailla? Kyllähän lähes jokainen porilainenkin tietää, että joka kloppi varettaa.

Olen ymmärtänyt että uusi tekijänoikeuslaki ei ole takautuvaa lainsäädäntöä ja jo otetut kopiot ovat ns. laillisia.

Kriminalisointi koskee lailla kielletyksi / rangaistavaksi säädettyä tekoa, tässä tapauksessa kopiosuojauksen murtamista. Jos teko on tehty ennen lain voimaantuloa, se ei ole rikos eivätkä myöskään sen tuotokset, rikoshyöty ym.

Millä sitten todetaan jonkin kopion laatimisaika, onkin jo ihan eri juttu.

49

Eikös laki astu voimaan vasta, kun presidentti sen vahvistaa? Vai muuttuikos tämäkin homma perustuslain uudistuksen myötä?

Sitten vaan Raija Pellin sanoin " nyt videot valmiina nauhoittamaan"

Mummo
pahat mielessä

Mummo
Sitten vaan Raija Pellin sanoin " nyt videot valmiina nauhoittamaan"
Mummo
pahat mielessäEipäs laitetaankaan niitä videoita nauhoittamaan ennen kuin on tv-yhtiöltä saatu lupa!

uuden lain 5. Luvun 48§ mukaan: & näihin liittyvät asetukset ja pykälät.

"Radio- tai televisiolähetystä ei lähettäjäyrityksen suostumuksetta saa lähettää edelleen taikka tallentaa laitteelle, jonka avulla se voidaan toisintaa. Ilman lähettäjäyrityksen suostumusta televisiolähetystä ei myöskään saa toisintaa tiloissa, joihin yleisöllä on pääsy maksua vastaan.

Tallennettua lähetystä ei lähettäjäyrityksen suostumuksetta saa, ennen kuin 50 vuotta on kulunut lähettämisvuodesta:

1) siirtää laitteeseen, jolla se voidaan toisintaa;

2) lähettää uudelleen;

3) levittää yleisön keskuuteen;

4) välittää yleisölle johtimitse tai johtimitta siten, että yleisöön kuuluvilla henkilöillä on mahdollisuus saada tallennettu lähetys saataviinsa itse valitsemastaan paikasta ja itse valitsemanaan aikana.

Aion olla kuin koko lakia ei olisikaan. Aion olla ostamatta CD tai DVD formaatin tuotteita ainakin 6 kuukautta, katson sitten jatkanko boikottia.

Vierailija

Minäkin ilmiannan itseni ja saan sakkoja, mutta minulla ei ole tuloja eli suoritan sakot vankeutena.

Eli olen ensimmäinen joka tämän lain takia pääsee vankilaan.

Vankilasta päästyäni kirjoitan warettamiseta ja kopiosuojauksita kirjan, kerron myös miten ajauduin tuollaisiin suuriin ongelmiin jotka johtivat oikeeaan vankilaa.

Näin saan julkisuutta ja minun kirja myy. Eli tienaan hyvät rahat.

Tästä voi tulla kova kilpailu jos muitakin on vankilaan saman asian tiimoilta menossa. Mutta minä kuitenkin olen Ensimäinen.

Vankilaan - olipa se suljettu tai avolaitos - et voi ottaa kannettavaa tietokonetta mukaan, ja vankiloitten omat nettiyhteydet on varattu vain henkilökunnalle. Varaudu kirjoituskoneaikaan - tosin Uotikin teki väitöskirjaansa samoilla ehdoilla, aikaa kun oli. Kärsivällisyyshän siinä tietysti kasvaa, ja se jos mikä on hyvä asia. Tulee tehtyä perusteellista työtä.

Mieti siis kerta tai toinenkin ettei tule kiven sisällä virtuaalinen itku!

49

(quote "Mummo": "Eikös laki astu voimaan vasta, kun presidentti sen vahvistaa?")

Jeps, ja lain voimaantuloaikaankin ns. voimaantulosäännöksissä eduskunta ja pressa voivat ottaa kantaa ellei sitäkin jo hyväksytty - en seurannut asian viime vaiheita.

Lakia sovelletaan vasta siitä lähtien kun sen voimaantulopäivämäärä on koittanut - eikä taannehtivasti, koska se olisi vaatinut asian käsittelyä perustuslain säätämisjärjestyksessä - ja tämä koskee myös aiemmin luvallisesti tai "harmaasti" eli vaillinaisen (Heh - niin kuin tämä parempi olisi) lainsäädännön aikana tehtyjä tekoja. Toki ihan mustavalkoistakin lainsäädäntöä asiasta on ollut ja tuomioita tullut, mutta se on taas eri asia.

On jossain määrin mahdollista, että ennen kuin uusi laki astuu voimaan, vanhan lainsäädännön soveltamista lykätään - se on kyseenalaista tuomioistuinkäytäntöä, mutta sen ei kuitenkaan pitäisi aiheuttaa nykyisen Rikoslain säännösten mukaan ankarampaa seurausta rikoksen tekijälle.

Kuka tästä nyt sitten tietää - osa eduskunnasta ja suuri osa oikeusoppineista on huolissaan siitä, että lakia joudutaan muuttamaan kunhan oikeuskäytäntö osoittaa miten epäjohdonmukainen se on ja miten vaikea sitä on valvoa.

Kuka tosiaan haluaa ennakkotapaukseksi, jonka juttu viedään EU-tuomioistuimeen viiden tai kuuden vuoden kuluttua?

49
legaali, ei osaa tehdä edes laillista lainausta

Torchi
Mitä herra ja rouva päättäjät luulevat saavuttavansa tällä lailla? Kyllähän lähes jokainen porilainenkin tietää, että joka kloppi varettaa.

Ehkä noin, mutta tekeekö teon yleisyys siitä sen hyväksyttävämpää?

Minun mielestä asia on juuri päinvastoin, mikäli kopioijia olisi vain muutama, niin tuskinpa heistä kovin suurta haittaa olisi, eikä lainsäätäjien, kuten -valvojienkaan aikaa kannattaisi moiseen pikkuasiaan tuhlata. MUTTA kun kyseessä on suorastaan jättimäisiin mittoihin paisunut ongelma, niin on asiaan syytä puuttua.

Ainakaan tällä hetkellä, en sano uudesta laista itsestään mitään, sillä en siitä paljon tiedä. Pidän laitonta kopiointia haitallisena, ja siksi kannatan asiaan puuttumista, mutta vaikka asia on hyvä, ei se tarkoita sitä etteikö siihen voitaisi puuttua väärillä tavoilla.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Niin, nyt kaikki postia Tarjalle - hänhän voi tässä tilanteessa vielä estää lain välittömän voimaantulon halutessaan.

Ainakin se viivästyttäisi asiaa, kansanedustajille saataisiin vähän pitempi aika välitettyä muutakin sanomaa kuin tallenneteolllisuuden lobbausta, ja viestiä siitä haluaako kansa todella edustajiensa edustavan sitä tällä tavalla.

Suurin osa kansastahan ei ole tekijöitä vaan kuluttajia, ja vaikka tasa-arvon nimissä tekijänoikeudetkin ovat tärkeä asia niin ei niistä pidä luopua kuluttajien oikeuksien perusteella. JA ainakin saataisiin (ehkä) jos ei nyt oikeudenmukaisuutta niin ainakin vähän selkeyttä tuohon lakiesitykseen itseensä, joka ei nyt suorastaan ole yhtä sekava ja lisäkkeitä täyteen implementoitu kuin Windowsin lähdekoodi mutta hyvänä kolmosena tulee kuitenkin perässä (kakkospaikalle kiilasi musta hevonen ameriikanmantereelta, Patriot Act II).

Miten muuten on mahdollista että jokin laki tulee voimaan takautuvasti? Sotasyyllisyyslain vielä ymmärtää, mutta kyllä käsittääkseni kaikessa muussa pitäisi soveltaa tekohetkellä voimassaolevaa lainsäädäntöä.

Tietenkin jos entinen Senaatin talousosasto sekä kansanedustajisto toisessakin käsittelyssä hyväksyvät lain tässä muodossa niin siinä ei enää presidentin veto-oikeuskaan auta. Rouva Halonen, mitä mieltä olette?

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Voihan vintiö! Nytkö minun c-kassu -kokoelmani on sitten laitonta materiaalia? Kävisiköhän selitykseksi se, että en silloin 1990-luvun alkupuolella osannut arvata, että omaan käyttööni tekemäni kopiot vinyyleistä, kaseteista, CD:istä ja radiolähetyksistä tulisivat 10-15 vuoden kuluttua laittomiksi.

Taannehtivasta lainsäädännöstä löytyy esimerkkejä mm. autoverotuksen puolelta. Muutama tuhat ihmistä siinäkin kärsi, kun laista löytyi porsaanreikä joka sitten tukittiin jälkeenpäin ja kansalaiset pantiin maksamaan. Siinä ei kajottu kuitenkaan rangaistuksiin eli rikosoikeudellisiin seuraamuksiin, vaan hallinnollisiin maksuihin - veroihin. Tämä on EU:ssa mahdollista - taannehtivan lainsäädännön kielto ei verottajan ja tullin käsityksen mukaan ulotu hallinnollisiin ratkaisuihin.

49
fillaristi

Herra Hippi, rauhoitu!

Ei kopioaineistosi ole laitonta, jos kopiointitekosi ei ole tekohetken aikana ollut silloisen lainsäädännön mukaan laiton ja ellei tulevassa laissa erikseen mainita, että laki koskee aiempia tallenteita. Vrt. lapsipornon hallussapitoa - ne tallenteet ovat takautuvastikin laittomia, mutta niiden hallussapidosta, välittämisestä jne. voidaan rangaista vain jos niitä on jollakulla lain voimaan tulon jälkeen. Siitä että joku on sellaisia joskus tallentanut, ei voida jälkikäteen rangaista, mutta jos joku ei ole älynnyt hävittää niitä lain voimaantulon jälkeen, se on omaa riskinottoa.

Siis: vuonna -00 voimassa olleen lain aikana kopioimasi Muumi-CD ei ole laiton, vaikka pidät sitä edelleen hallussasi.

49

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat