Seuraa 
Viestejä45973

Foorumilla on ollut aihe luonnosta ja sen havannoimisesta.
Lähes kaikki mielipiteet ovat olleet positiivisia ja hyvä niin.

Ihmettelen kuitenkin miksei luontoa ( millä nimellä sitä halutaankin kutsua ) nähdä myös realistiselta kantilta, eli raakana karsijana.
Luonnollahan ei ole moraalia.
Luontohan on vain osa evoluutiota, josta halutaan poimia sopivat asiat, joita voi kutsua "kauniiksi" ?
Mikä panee ihmisen arvostamaan luontoa?
City-kulttuurikin on osa luontoa???
Onko ihmisen koskematon luonto arvokkampaa?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Luontoa pitää arvostaa ainakin siksi että se pitää meidät hengissä. Ilman kasveja ei saataisi happea ja ruokaa.. ja jotain.. ja kun luonnolla on mahtavat voimat niin sekin herättää kunnioitusta, esim jos tornado tulee niin siinäpähän tulee eikä sille mahda kukaan maailmassa mitään, se tulee ja tappaa ja tuhoaa. Samoin ukkonen ja myrskyt muutenkin. Voi luontoa vihatakin kun se tekee paljon pahaa. Mutta ilman sitä ei kumminkaan oikein voi elää, sieltä mekin tullaan ja sen kautta eletään.. en keksi muuta..

くそっ!

Ronron
Luontoa pitää arvostaa ainakin siksi että se pitää meidät hengissä. Ilman kasveja ei saataisi happea ja ruokaa.. ja jotain.. ja kun luonnolla on mahtavat voimat niin sekin herättää kunnioitusta, esim jos tornado tulee niin siinäpähän tulee eikä sille mahda kukaan maailmassa mitään, se tulee ja tappaa ja tuhoaa. Samoin ukkonen ja myrskyt muutenkin. Voi luontoa vihatakin kun se tekee paljon pahaa. Mutta ilman sitä ei kumminkaan oikein voi elää, sieltä mekin tullaan ja sen kautta eletään.. en keksi muuta..Mutta onko luonto kuitekin osa evoluutiota - vai onko se erillinen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Starman
Ronron
Luontoa pitää arvostaa ainakin siksi että se pitää meidät hengissä. Ilman kasveja ei saataisi happea ja ruokaa.. ja jotain.. ja kun luonnolla on mahtavat voimat niin sekin herättää kunnioitusta, esim jos tornado tulee niin siinäpähän tulee eikä sille mahda kukaan maailmassa mitään, se tulee ja tappaa ja tuhoaa. Samoin ukkonen ja myrskyt muutenkin. Voi luontoa vihatakin kun se tekee paljon pahaa. Mutta ilman sitä ei kumminkaan oikein voi elää, sieltä mekin tullaan ja sen kautta eletään.. en keksi muuta..Mutta onko luonto kuitekin osa evoluutiota - vai onko se erillinen?Nyt menee kyllä yli oman ymmärryksen kysymys tai siis kun.. luonnoksi voidaan käsittää eri asioita.. luonto, onko se tämä kaikki ympärillämme, kivet mukaan lukien, vai vain elävät asiat maan pinnalla? Vai nimenomaan tuo villi luonto jossa ihminen ei juuri vaikuta? Evoluutio kumminkin on se prosessi jossa kaikki elolliset systeemit on kehittyneet luonnonvalinnan perusteella "paremmiksi". Kai luonto siis on osa sitä.. jotenkin tuo vaan kuulostaa oudolta kysymykseltä

No sanotaan näin että luontohan ne huonot yksilöt tappaa, nälkään tai johonkin. Ellei saalistaja syö, mutta onko tuokin luontoa, kun peto syö toisen eläimen? Jokatapauksessa kyllä, luontohan se tuossa vaikuttaa kumminkin ja on näin merkittävä osa evoluutiota.

くそっ!

Vierailija

Minusta on kuitenkin pöhköä käyttää ilmaisuja tyyliin "luonto tietää parhaiten" tai "luonto kostaa" tai "ihminen ei mahda mitään luonnon mahdille", koska se antaa sellaisen kuvan kuin luonto olisi jokin tietoinen, antropomorfisoitu olento.

Luonto ei tiedä. Luonto mukautuu ja tasapainottaa itse itseään.
Luonto ei kosta. Vain apinat kostavat.
Ei ole olemassa luonnon mahtia. On vain väärässä paikassa väärään aikaan olevia ihmisiä.

Ihminen on osa luontoa, niinkuin pisara on osa valtamerta.
Ihminen elää luonnon ehdoilla, eikä voi muuttaa ainotakaan luonnon lakia. Toki ihminen pyrkii parantamaan omaa osaansa luonnossa, ja jonkun verran siihen pystyykin, mutta lopulta luonnon lait määräävät kaikessa.

Bitjuus
Onkos muuten kuussa luontoa?

Entäs Marsissa tai Venuksessa?


Mitäs muuta se sittten voisi olla.

Ainakin Wikipedian mukaan Luonto vastaa laajimmassa merkityksessään "luonnollista maailmaa, fyysistä maailmankaikkeutta, aineellista maailmaa ja aineellista maailmankaikkeutta." "Luonto" viittaa fyysisen maailman ilmiöihin ja yleisesti myös elämään.

Luonto on luonteeltaan kärsivällinen, maltillinen ja mukaantuvainen, mutta suuttuessaan julma, eikä ihminen mahda mitään luonnon mahdille!

Eikö luonto ole ainoa "aito", "oikea" asia maailmassa ihmiselle ja kaikille eläimille, sitä ei ole rakennettu. Ainoa asia mikä on ollut ennen ihmistä ja on ihmisen jälkeen. Maapallo on yksi organismi, joka saa voimansa auringolta, ei kai sitä voi muuta kuin rakastaa, vaikka se tappaisi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat