Seuraa 
Viestejä27432

Luinpa tuota viestiketjua "Tuleeko Suomesta rikollisuuden maa?" ja kovasti siellä kaikki monenlaista esittivät. Mutta mites on forumin käyttäjien oman rehellisyyden laita? Ollaanko me kaikki salaa vain moraalihymistelijöitä joiden komerot ovat ratkeamaisillaan luurangoista? Kerroppa oma tarinasi, jos uskallat... Ja todellakin rikkeitä ja rikkomuksia ei lasketa vaan sellaiset teot joista jää merkintä rikosrekisteriin.

Minä olen sen verran kiltti ihminen että minulla ei rikosrekisteriä ole. Enkä ole mitään niin hurjaa tehnytkään josta sen voisi saada. Ylinopeutta olen ajellut.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (41)

Puhdas pulmunen. En ole saanut pysäköinti- tai ylinopeussakkojakaan.

Ylinopeudella ajamisesta ei edes ole suurta käytännön hyötyä. Omien havaintojeni perusteella siihen sortuvat lähinnä impulsiiviset sekä huonosti ajankäyttönsä suunnittelevat ihmiset.

Ei ole vielä merkintöjä, mutta jos tämä yhteiskunta etenee hyshys-mentaliteetilla siihen suuntaan että aletaan rajoittaa mitä keskustelufoorumeilla tai turuilla ja toreilla saa sanoa erinäisistä asioista, niin sitten en ihmettelisi jos vaikka joku merkintä tulisikin. Kun en mielelläni turpaani kiinni suostu pitämään jos vain jossakin jonkin epäkohdan havaitsen ja haluan siitä puhua. (Esimerkkinä vaikka lasten silvonta eli ns. ympärileikkaus: mahdollinen kulttuurien konflikti, naisten oikeudet jne.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hups. V***u. Olisin äänestänyt kolmatta ellen olisi ehtinyt klikata. Olisin varmasti ollut jo Haagissa epäiltynä ties mistä maapallon myrkyttämisestä ja siirtämisestä Betelgeuzen kiertoradalle jos olisin jäänyt kiinni kaikesta mitä ajattelen ja teen.

Siinä vaiheessa jos Quadeshan pelot käyvät toteen, minä en hoida puhumista, vaan aseeni. Valta pidetään kansalla tarpeen tullen vaikka väkisin.

Nuorena tuli tapeltua, jäljet papereihin seuraa ikuisesti! Koittakaa nuoret välttää väkivaltaa!

Taitaa ylinopeus olla monelle se suurin "rikos". Tosin lättäjalat saisivat haalia palkkansa jostain muualta kuin kyttäämällä motarin puskissa ajaako joku 120 vai 140. Kerran ajoin moottoripyörällä keskiSuomesta Kilpisjärvelle yhdeksään tuntiin, matkaa kertyi lähes tarkalleen 1000km. Ei tuohon tarvitse suinkaan Ghost Riderin tapaan hulluna hurjastella, mutta kahvaa pitää kyllä kääntää suoran pätkillä ihan kunnolla. Yhtään poliisia ei matkan varrella näkynyt.

Kiinnikin on joskus jääty. Eräs kaunis päivä tuli poliisilaitokselta kirjallinen kutsu saapua haastatteluun, ajokortti mukaan. Syynä vuoden aikana kolmet sakot. Pitkän ja hyvähenkisen juttuhetken jälkeen sain kuitenkin pitää korttini ja se taskussa edelleen. Tosin "komissaari" murjaisi lähtiessäni että kun seuraavan kerran asiasta puhutaan, tule suosiolla polkupyörällä, autolla et lähde

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7884

Tulihan noita ylinopeuksia nuorempana ajeltua ja sakkoja makseltua. Kaksi kertaa oli kortti kuivumassa. Eka kerralla 2 viikkoa ja toka kerralla 3 viikkoa. Edellisestä pikavoitosta on nyt kulunut jo yli 20 vuotta.

Olen oppinut ajelemaan siten, että mittari näyttää kympin yli rajoituksen. Sillä periaatteella ei ole tullut ainuttakaan pikavoittoa.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

En ole mitään rikoksia tehnyt, vois olla jännää joskus jotain tehdäkin mutta. Nykyään tekniikka on kehittynyt ja aina melkein jää kiinni.

Eli en ole tehnyt rikoksia eikä ole rikosrekisteriä. Autollakin ajan liikennesääntöjen mukaan enkä siis aiheuta mitään ongelmia.

Rikosrekisteri

Rikosrekisteri on valtakunnallinen keskusrekisteri, johon merkitään lähinnä vapausrangaistukseen tuomittujen tietoja. Tietoja kerätään ja talletetaan ja niitä luovutetaan rikosoikeudellisten seuraamusten määräämistä ja täytäntöönpanoa varten. Tietoja voidaan luovuttaa myös henkilön luotettavuuden tai henkilökohtaisen soveltuvuuden selvittämistä ja arviointia varten.

Mitä tietoja rikosrekisteriin merkitään?

Rikosrekisteriin tulee merkintä, kun henkilö tuomitaan:

* ehdottomaan tai ehdolliseen vankeusrangaistukseen
* ehdollisen vankeusrangaistuksen ohella sakkoon (oheissakkoon), yhdyskuntapalveluun tai valvontaan
* yhdyskuntapalveluun
* nuorisorangaistukseen tai nuorisorangaistuksen sijasta sakkoon
* viralta pantavaksi tai
* jätetään syyntakeettomana tuomitsematta.

Muista kuin edellä luetelluista sakkorangaistuksista ja sakon muuntorangaistuksista ei tule merkintää rikosrekisteriin.

Siviilipalveluslain nojalla tuomitusta vankeusrangaistuksesta ei tule merkintää rekisteriin.

Oikeushenkilölle (yhtiö, säätiö tms.) määrätystä yhteisösakosta tehdään merkintä rikosrekisteriin.

Rekisteriin merkitään tietoja Suomen kansalaiselle tai täällä pysyvästi asuvalle ulkomaalaiselle ulkomailla tuomituista rangaistuksista, jos seuraamukset vastaavat edellä mainittuja rekisteriin merkittäviä seuraamuksia.

Rekisteriin merkitään tieto tuomitun rangaistuksen suorittamisesta ja mahdollisesta armahtamisesta.
Milloin rikosrekisterimerkinnät poistetaan?

Henkilöä koskevat tiedot poistetaan rekisteristä eri aikoina rangaistuksen ankaruuden mukaan.

5 vuoden kuluttua lainvoiman saaneen tuomion antopäivästä poistetaan tiedot henkilön

* ehdollisesta vankeudesta, ehdollisen vankeuden ohella tuomitusta sakosta (oheissakko), yhdyskuntapalvelusta tai valvonnasta, nuorisorangaistuksesta ja sen sijasta tuomitusta sakosta
* viraltapanosta
* yhteisösakosta

10 vuoden kuluttua lainvoiman saaneen tuomion antopäivästä poistetaan tiedot

* enintään kahden vuoden ehdottomasta vankeusrangaistuksesta
* yhdyskuntapalvelurangaistuksesta

20 vuoden kuluttua lainvoiman saaneen tuomion antopäivästä poistetaan tiedot

* yli kahden ja enintään viiden vuoden vankeusrangaistuksesta
* syyntakeettomana tuomitsematta jättämisestä

Tiedot poistetaan henkilön kuoltua tai täytettyä 90 vuotta

* yli viiden vuoden vankeusrangaistuksesta. Viimeistään tällöin poistetaan myös kaikki muut henkilöä koskevat merkinnät.

Yksittäistä rangaistusta koskevaa tietoa ei poisteta, jos henkilöstä on rikosrekisterissä sellainen tieto, jota ei edellä olevien päätöskohtaisten sääntöjen mukaan vielä voida poistaa.

Jos henkilö siis syyllistyy uusiin rikoksiin ennenkuin aiempi rikosrekisterimerkintä on poistunut, kaikki hänestä rekisteröidyt tiedot säilyvät, kunnes ankarimmankin tuomion (päätöskohtainen) poistoaika on kulunut umpeen.

Tietojen luovuttamista on selostettu sivulla Rikosrekisteritietojen luovuttaminen ja sen alasivuilla.

Päivitetty 14.12.2006
Tulostettava versio

En omista rikosrekisteriä, vain muutamia ylinopeus-sakkoja tai vastaavia. On kuitenkin hyvä asia, että Suomessa rikosrekisterin vaikutus ei ole yhtä dramaattinen kuin jenkeissä, missä rikosrekisterin omistaminen todennäköisesti merkkaa sitä, että loppuelämä täytyy pyhittää uusien rikosten tekemiseen, koska "normaaliin" oravanpyörään hyppääminen on hyvin vaikeaa rikosrekisterin vuoksi.

http://www.youtube.com/watch?v=8a0HoHjcnHw

Et saa korttii sulla on rikosrekisteri.
Kuse purkkiin sulla on rikosrekisteri.
Sä et voi tulla sulla on rikosrekisteri.
Rikos-v*tun-rekisteri.

Hei, onks sulla rikosrekisteri?
Jos on niin sulla on rikosrekisteri.
Hei, kaveri sulla on rikosrekisteri!
Rikos-v*tun-rekisteri.

grasshopper
Nuorena tuli tapeltua, jäljet papereihin seuraa ikuisesti! Koittakaa nuoret välttää väkivaltaa!Voiko tollasesta saada rikosrekisterin ? Ja ohan toi aika vaikeaa sanoa mikä on itsepuolustusta. Onneksi oon vaan 180cm niin eiköhä se helposti sellaseksi mene pienen koon takia

Ertsu
Tulihan noita ylinopeuksia nuorempana ajeltua ja sakkoja makseltua. Kaksi kertaa oli kortti kuivumassa. Eka kerralla 2 viikkoa ja toka kerralla 3 viikkoa. Edellisestä pikavoitosta on nyt kulunut jo yli 20 vuotta.

Olen oppinut ajelemaan siten, että mittari näyttää kympin yli rajoituksen. Sillä periaatteella ei ole tullut ainuttakaan pikavoittoa.


Samalla linjalla täällä. Ikä tuo mukanaan harkintaa ja kypsyyttä liikenteessä(kin).

Tähän on vielä pakko kertoa toinen tapaus... Annoin hanaa Mersulle moottoritiellä. Suora moottoritie, kolme kaistaa menosuuntaan. Laidalla harva jono, keskikaista tyhjä ja meitsi tykittää vasemmalla "lusikka pohjassa", eli 250kmh (rajoitin ja koeajoauto). Siellä jonossa oli poliisit ja olin varma että kohta discovalot vilkkuu taustapeilissä. Löysäsin tietenkin kaasua välittömästi. Jarrua ei pidä painaa koska se kiinnittää huomiota. Kylmä rinki persuksissa odottelin että mitä tapahtuu... Yllätys sinänsä, joko eivät huomanneet tai sitten heitä ei kiinnostanut

Espanjassahan kortti lähtee kuivumaan yli 190kmh nopeudesta vähintään vuodeksi ja jopa joutuu linnaan tapauksesta riippuen.

Zet4
On kuitenkin hyvä asia, että Suomessa rikosrekisterin vaikutus ei ole yhtä dramaattinen kuin jenkeissä, missä rikosrekisterin omistaminen todennäköisesti merkkaa sitä, että loppuelämä täytyy pyhittää uusien rikosten tekemiseen, koska "normaaliin" oravanpyörään hyppääminen on hyvin vaikeaa rikosrekisterin vuoksi.

Täytyy muistaa, että oravanpyörää ei syntyisi, jos ihmiset olisivat alun alkaen lainkuuliaisia. Suurimpaan osaan ihmisistä näyttää pätevän sääntö "tilaisuus tekee varkaan".

Ei kai ole.
Kolme kertaa olen saanut sakkoja ja kortti ollut kyllä olikohan kolme kuukautta pois:
- Alaikäisenä muutama kaljapullo mukana ja tyhmyydestä sakotettiin, kun ei hoksannut piilotella tarpeeksi niitä.
- Jonain sunnuntaiaamuna puhalsin 0,65 auton ratista.
- Töissä pienellä postinjakoreissulla yllätti Vaasan liikkuva poliisi jostain metsän keskeltä, eikä ollut turvavyö päällä vielä, kun piti aina välillä nousta autosta pois.

Petu
Seuraa 
Viestejä2289
Bushmaster
Parempi elää roistona kuin pyhimyksenä valtiossa, jota johtavat roistot.

Tiedän mitä tarkoitat , Vatikaania

250585
Seuraa 
Viestejä621

Ei ole rötösrekisteriä. Tiedä sitten, olenko kuitenkin Supon epäilyttävien henkilöiden listoilla, kun tuli aikoinaan huvikseen Mein kampf lainattua kirjastosta ja luettua...

Jotain nokkelaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat