Seuraa 
Viestejä45973

Onko koskaan suunniteltu miehitettyä lentoa Merkuriuksen pimeälle puolelle. Valoisalla puolellahan ei ihminen kestäisi. Olisiko se teknisesti vaikeampaa toteuttaa kuin lento Marsiin. Mikä olisi suotuisin Maan, Auringon ja Merkuriuksen välinen kulma lennon aloittamiseksi, ja kuinka kauan Merkuriuksessa jouduttaisiin viettämään että kulma olisi suotuisa paluumatkaan.

Olisiko avaruusaluksen suojaaminen Auringon kuumuudelta lähellä Merkuriusta iso ongelma. Jos Merkuriuksessa jouduttaisiin viettämään kauan niin siellä pitäisi ilmeisesti myös siirtyä, ettei Merkuriuksen pyöriessä akselinsa ympäri jouduttaisi valoisalle puolelle.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45485
Heppu
Onko koskaan suunniteltu miehitettyä lentoa Merkuriuksen pimeälle puolelle.Tuskin ajatusleikkiä vakavammalla tasolla.


Olisiko se teknisesti vaikeampaa toteuttaa kuin lento Marsiin.Kyllä, Merkuriukseen on paljon vaikeampaa päästä kuin Marsiin. Avaruuslennon vaikeuden sanelee hyvin pitkälle sen vaatima nopeuden muutos. Marsiin päästään varsin pienillä kiihdytyksillä lähtiessä ja perille saavuttaessa. Sen sijaan Merkuriukseen pääsemiseksi pitää nopeutta vähentää Maan ratanopeudesta paljon enemmän ja perillä jarruttaa lisää Merkuriuksen nopeuteen pääsemiseksi. En nyt jaksa laskea erojen suuruuksia, mutta muistaakseni Merkuriuksen kiertoradalle pääsy vaatii enemmän energiaa kuin aurinkokunnasta poistuminen.

Merkuriusta on tutkinut vasta yksi ohilentoluotain, Mariner 10. Se pääsi Merkuriuksen rataa sivuavalle ohilentoradalle hyödyntämällä Venuksen gravitaatiota.

Merkuriusta kohti on nyt matkalla toinen huomattavasti kunnianhimoisemmin tavoittein matkalla oleva luotain, Messenger. Messenger tähtää kiertoradalle, mutta Merkuriuksen kiertoradalle pästäkseen sen pitää hukata energiaa lentämällä kerran Maan, kaksi kertaa Venuksen ja kolme kertaa Merkuriuksen ohi. Matkaan tärväytyy liki seitsemän vuotta, kun Marsiin tai Venukseen päästään reilussa puolessa vuodessa.


Mikä olisi suotuisin Maan, Auringon ja Merkuriuksen välinen kulma lennon aloittamiseksi, ja kuinka kauan Merkuriuksessa jouduttaisiin viettämään että kulma olisi suotuisa paluumatkaan.Merkurius kiertää Auringon noin kolmessa kuukaudessa. Planeetat olisivat aika usein sopivassa asennossa, mikäli tuo matka pystyttäisiin tekemään ilman gravitaatioavustuksia.


Olisiko avaruusaluksen suojaaminen Auringon kuumuudelta lähellä Merkuriusta iso ongelma. Jos Merkuriuksessa jouduttaisiin viettämään kauan niin siellä pitäisi ilmeisesti myös siirtyä, ettei Merkuriuksen pyöriessä akselinsa ympäri jouduttaisi valoisalle puolelle.

Ei Auringon lämpö mikään suuri ongelma ole. Ohut metallifolio suojaa todella hyvin kirkkaalta säteilyltä. Merkuriuksen ympärillä ei ole kuumuutta levittävää kaasua. Tuollainen retki kannattaisi tehdä Merkuriuksen napa-alueille. Siellä Aurinko paistaa matalalta ja planeetan pinnan lämpö on siedettävällä tasolla. Navoilla olisi myös mielenkiintoista tutkittavaa, sillä siellä olevien kraaterien pohjalla on tuntematonta tutkakaiun aiheuttavaa materiaalia. Sitä on arveltu ainakin jääksi tai rikiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heppu
Onko koskaan suunniteltu miehitettyä lentoa Merkuriuksen pimeälle puolelle. Valoisalla puolellahan ei ihminen kestäisi.

...joten ei se kestäisi menomatkaakaan. Merkuriuksella nimittäin ei ole kaasukehää, joten on aivan sama onko ihminen Merkuriuksessa vai avaruudessa, jos etäisyys Auringosta on sama.

Merkuriukseen mentäessä olisi taisteltava myös auringon vetovoimaa vastaan. Merkuriuksessa saattaisi olla kiinnostavaa mm. Merkuriuksen napa-alueiden syviin kraatereihin ei aurinko koskaan paista. Siellä saattaisi olla jäätä ja Merkuriuksen ytimestä ei ole vielä paljoakaan tietoa. Messenger-luotain yrittää ottaa näistä selvää.

Aiemmin jo on kerrottu mitä hankaluuksia on päästä merkuriukseen, mutta jos kyseessä olisi miehitetty lento, minua ainakin kiinnostaisi tietää millaisia vaikeuksia sieltä olisi päästä pois?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä45485
JÄBÄ
Aiemmin jo on kerrottu mitä hankaluuksia on päästä merkuriukseen, mutta jos kyseessä olisi miehitetty lento, minua ainakin kiinnostaisi tietää millaisia vaikeuksia sieltä olisi päästä pois?

Pitäisi kiihdyttää alusta niin paljon, että se päätyy Maan radan leikkaavalle radalle. Eli suunnilleen saman verran kuin Merkuriuksen kiertoradalle (tai pinnalle) asettumiseen tarvitaan (suunnilleen siksi, että planeettojen radat eivät ole täydellisiä ympyröitä). Maahan paluun jarrutuksen hoitaa ilmakehä, se ei enää ole ongelma.

Nykyisellä rakettiteknologialla tuo operaatio ei ole lähellekään mahdollinen. Merkuriuksen pinnalle laskeutuminen ja Maahan paluu vaatii aivan liikaa kiihdytystä. Marsistakaan ei ole vielä saatu näytteitä haettua, vaikka siihen riittäisi paljon pienempi kiihdyttely. Sen lisäksi, että Mars on Merkuriusta lähempänä Auringon gravitaatiopotentiaalissa, Marsilla on ilmakehä, jota voidaan hyödyntää luotaimen jarrutuksessa kiertoradalle tai pinnalle. Merkuriuksessa kaikki nopeudenmuutokset pitää tehdä moottorein, aivan kuten Kuussa.

Avaruuslennoista en paljoakaan tiedä, mutta eikös ole niin, että Merkurius on Marsiin verrattuna melko tuntematon paikka. Mariner 10(vaimikäsenyolikaan) kieppasi Merkuriuksen kautta matkallaan Venukseen, ja näppäsi muutaman kuvan siinä samalla, eikä sen koommin yksikään luotain ole siellä käynytkään. Eli tällä hetkellä tunnemme vain puolet Merkuriuksesta, joten jos sinne jotain miehitettyä lentoa suunnitellaan, niin ensin planeetta täytyisi tutkia läpikotaisin robottiluotainten avulla, jotta tieteddettäisiin, minne ollan menossa. Ja minun mielestäni miehitetty lento kannattaisi suunnata Merkuriuksen napa-alueille, jotka juuri voisivat olla niitä kiinnostavia paikkoja, eikä Auringon porotuskaan pahemmin haittaisi, ei tarvinne käyttää aurinkorasvaa

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat