Seuraa 
Viestejä45973

Ilmatieteen laitoksen tutkijat tyytyvät kirjassaan ”Muutamme Ilmastoa” heikkoon esitykseen eivätkä lähde rakentamaan omaa peliä. Kasvihuoneilmiötä ja hiilidioksidin osuutta kuvataan varsin ylimalkaisesti ja ylimielisesti parilla rivillä ja ontuvalla kasvihuonevertauksella. Erilaisia ilmastomalleja ja simulaatiotuloksia esitetään sitten kymmeniä sivuja. Ihmetyttää, miksei tässä teoksessa ole lähdetty paria riviä tarkemmin selvittämään perustavampaa kysymystä CO2 osuudesta kasvihuoneilmiöön.

Toinen suurempi aihe mistä olisi odottanut peruteltua esitystä, historialliset lämpötilavaihtelut ja niiden syyt viimeisten parin tuhannen vuoden ajalta katsotaan vain IPCC:n tyyliin loppuunkäsitellyiksi, huolimatta siitä että alan kirjallisuudessa on todettu IPCC:n referaattien menetelmät ja lähdeaineisto varsin heppoisiksi perusteluiksi.

Parasta kirjassa on lyhyehkö katsaus maapallon ilmastotyyppeihin ja ilmaston perustekijöihin. Valtaosa teoksesta sitten vain keskittyy IPCC:n raportin myötäilyyn ja referointiin. Nimekkäältä ja laajalta joukkueelta olisi odottanut että omaa tekstiä olisi pystytty laatimaan enemmän täydentämään IPCC:n ilmastoraportin puutteita.

Kommentit (2)

qwertyui
Ilmatieteen laitoksen tutkijat tyytyvät kirjassaan ”Muutamme Ilmastoa” heikkoon esitykseen eivätkä lähde rakentamaan omaa peliä. - - Toinen suurempi aihe mistä olisi odottanut peruteltua esitystä, historialliset lämpötilavaihtelut ja niiden syyt viimeisten parin tuhannen vuoden ajalta katsotaan vain IPCC:n tyyliin loppuunkäsitellyiksi, huolimatta siitä että alan kirjallisuudessa on todettu IPCC:n referaattien menetelmät ja lähdeaineisto varsin heppoisiksi perusteluiksi.

IPCC:n arvovalta on pitkälle estänyt kriittisen keskustelun arviointiraporteissa käytetyistä paleoklimatologisista rekonstruktioista. Nyt alkaa kuitenkin käydä selväksi, että IPCC on syyllistynyt vähintään tiedevilpin yllytykseen. Climate Auditin rönsyilevistä jutuista on ollut vaikea hahmottaa kokonaisuutta, mutta lukekaapa tämä yhteenveto:
http://bishophill.squarespace.com/blog/ ... paper.html

Joku täkäläinen tilastoihminen voisi tuosta kirjoittaa jutun johonkin suomalaiseen tiedelehteen. - Ai niin, täällähän "ilmastoskeptikot" on jo "liiskattu", joten ei taida onnistua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat