Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Helsinki Pride -marssin järjestäjät pelkäävät polttopulloja

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Hel ... -marssin+järjestäjät+pelkäävät+polttopulloja/1135237476868

"Olemme huolissamme vastamielenosoituksesta. Sillä ei ole mitään tekemistä meidän kulkueemme kanssa, ja olemme ilmoittaneet siitä poliisille", Pride-koordinaattori Essi Vauras sanoo.

Musta-pinkki blokki toi tämän vuoden (2006) Pride-kulkueeseen värejä sateenkaaren ulkopuolelta. Alkuperäisessä sateenkaarilipussa pinkki edusti seksuaalisuutta, ja Natsi-Saksassa homot joutuivat pitämään takissaan vaaleanpunaista kolmiota. Musta on koko sateenkaaren kääntöpuoli, muistutus kaikista niistä ihmisistä, joilla ei ole mahdollisuutta - eikä kenties edes halua - olla ylpeästi esillä ja ulkona. Gay shame on vastaus (ja vastustusta) Pride-tapahtumien ylpeyden politiikkaan. Gay shame muistuttaa siitä, ettei ylpeys ole useinkaan se ensimmäinen tunne, kun huomaa olevansa erilainen, ulkopuolinen, sopeutumaton - se tunne on häpeä. Toisaalta ylpeys ei ole kovin hedelmällinen pohja muutosvoimille, häpeä sen sijaan kasvattaa vastarintaa. Pride-kulkue haluaa tuoda esiin homot, lesbot, bit ja transihmiset, iloisen ja riemunkirjavan "sateenkaarikansan", ja unohtaa sen tosiasian että heteronormista poikkeaminen tarkoittaa edelleen monelle ihmiselle pelkoa, syrjintää ja väkivallan, jopa kuoleman, uhkaa. Sekin halutaan unohtaa, että kaikkia heteronormista poikkeavia ei saada mahdutettua kirjainyhdistelmään HLBT.

Vallitseva sateenkaaripolitiikka on sopeuttamispolitiikkaa, joka vaatii vain tietynlaisen ja tarkoin rajatun erilaisuuden hyväksymistä. Homot ja lesbot on hyväksyttävä, koska he haluavat vain elää normaalia elämää. Biseksuaalit? Onhan heilläkin oikeutensa, vaikka olisi jo syytä päättää, tahtooko olla lintu vai kala. Transihmisistä näkyvillä ovat vain naisiksi itsensä kokevat - vaikka hekin harvoin - sillä miehestä naiseksi muuttuva laskeutuu vapaaehtoisesti vallitsevassa arvojärjestyksessä, ja on siis korkeintaan huvittava eikä uhkaava. Missä ovat kaikki ne, jotka eivät sopeudu kaksijakoisiin sukupuolen ja seksuaalisuuden malleihin? Mihin komeroon on suljettu ne epänormaalit, joita ei edes kiinnosta tulla hyväksytyiksi normaaleina?

Meiltä vaaditaan ylpeyttä ja iloa, meitä vaaditaan tulemaan ulos, astumaan esiin ja antamaan kasvomme erilaiselle mutta yhtenäiselle sateenkaarikansalle. Samaan aikaan meitä kahlitaan häpeällä siitä, ettemme kuulu joukkoon, emme koe veljeyttä tai sisaruutta, emmekä toivo normaalia elämää.

Me emme aio astua kaapista ja paljastaa kasvojamme! Me emme tahdo olla sopivia ja sopeutuvaisia! Me elämme häpeän varjossa, ja varjoista käsin me murennamme normaaliuden ja sopivaisuuden yhteiskuntaa. (c) Vastarannankiiski

Sivut

Kommentit (32)

Hauki
Tuossa toimiva linkki: http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Hel ... 5237476868

Tottakai vastustajillakin on oikeus mielenosoitukseen.
Ei kai kenenkään mielipiteenvapautta olla rajoittamassakaan. Mutta tapahtuman järjestäjällä on a) velvollisuus huolehtia järjestyksestä tapahtumassaan ja b) oikeus poistaa tapahtumastaan sinne sopimattomat vieraat, luonnollisesti noudattaen säädöksissä annettuja määräyksiä.

Poliisilla on velvollisuus turvata kansalaisten kokoontumisvapaus. Polttopulloilla uhkailu riittää syyksi olla valppaana laillisen mielenosoituksen rauhallisuuden turvaamiseksi.

Pinkki-ryhmä saa järjestää omia mielenosoituksiaan, kunhan muistaa ilmoittaa ajoissa virkavallalle, hoitaa järjestysmiehet jne.jne. Eikä Pinkki-ryhmälläkään ole mitään laajennettua kokoontumis- tai mielipiteenvapautta. Se tarkoittaa, ettei sillä verukkeella ole lupa mennä toisten tapahtumiin tai tilaisuuksiin kokoontmaan tai aiheuttamaan epäjärjestystä.

Tämä Tiede-lehden palsta on muuten aivan uskomaton. Eilen illalla ensi kertaa lueskelin ja olin pudota penkiltä. Palstan nimestä voisi päätellä jotain muuta, kuin joukkoa avohoitopotilaita kirjoittelemassa.

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005
queer sunshine
Tämä Tiede-lehden palsta on muuten aivan uskomaton. Eilen illalla ensi kertaa lueskelin ja olin pudota penkiltä. Palstan nimestä voisi päätellä jotain muuta, kuin joukkoa avohoitopotilaita kirjoittelemassa.Ja tuli sitten pakottava tarve liittyä joukkoomme. Tervetuloa! Tosin kannattaa tarkistaa onko lääkitys kohdallaan.

Hauki
Tuossa toimiva linkki: http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Hel ... 5237476868

Tottakai vastustajillakin on oikeus mielenosoitukseen.
Hauen ajattelu on niin toivottoman yksioikoista, että hän olettaa, että jos joku vastustaa Gay Prideä, niin se tarkoittaa samalla ylipäätään homoseksuaalisuuden vastustamista. Gay Shame on lapsellinen vastareaktio Gay Pridelle, mutta se EI tarkoita homoseksuaalisuuden vastustamista. Gay Shame on provosoivaa retoriikkaa, se EI tarkoita vilpittömästi koettua häpeää tai huonommuuden tunnetta oman homoseksuaalisuuden vuoksi.

Jos Hauki lukisi hieman tarkemmin tuota Gay Shamen retoriikkaa, niin hän ehkä huomaisi, että siinä korostetaan nimenomaan homoseksuaalisuuden erityislaatua, sen poikkeavuutta, mutta Gay Shame korostaa tuon poikkeavuuden positiivista muutosvoimaa. Kuten jo tuli ilmi, pidän Gay Shamea lapsellisena ja harkitsemattomana vastareaktiona, koska siinä käännetään vastustettava asia vain karnevalistisesti ylösalaisin sen sijaan, että sitä vastaan esitettäisiin rakentavaa kritiikkiä.

Itse vastustan Gay Prideä, mutta en käännä vastustustani Gay Shameksi, vaan yksinkertaisesti kritisoin nykyistä gay-politiikkaa vääränlaisesta integraatiopolitiikasta. Homoista ja lesboista yritetään tehdä "melkein normaaleja", kun meidän pitäisi paremminkin asettua tällaista pakkonormaaliuden ihannetta ja sopeuttamispolitiikkaa vastaan.

Hesarin artikkelin mukaan, Gay Pridea vastustava Gay Shame -ryhmä koostuu anarkisteista, jotka julistavat "kuolemaa heterokulttuurille". Tämä selkeyttänee niiden henkilöiden ajattelua, jotka Hauen tavoin ilmeisesti kuvittelevat, että Gay Shamessa on kyse jostakin oikeasti häpeävien homojen ja lesbojen kulttuurista.

Minä kritisoin Gay Shamea kyynisyydestä, koska se ottaa politiikkansa lähtökohdaksi häpeän tunteen, mutta ilman aidosti elettyä häpeän kokemusta. Kritisoin sitä myös väitteestä, että häpeä voi toimia positiivisena muutosvoimana heteronormatiivisuutta vastaan. Aidosti koettu häpeähän päinvastoin lamaannuttaa ja estää toimimasta häpeää aiheuttavia kulttuurisia voimia (tässä tapauksessa heteronormatiivisuutta) vastaan. Aito homoseksuaalisuuden johdosta koettu häpeä ilmentää nimenomaan samaistumista heterokulttuuriin, halua olla "niin kuin normaalit ihmiset", ja samaistuminen heterokulttuuriin on juuri se mitä Gay Shamelaiset ilmoittavat kategorisesti vastustavansa.

Gay Shamen käyttämä "häpeän" käsite on siis ymmärrettävä puhtaasti retoriseksi käsikassaraksi Gay Pride -konseptia vastaan. Gay Shame ei kannata oikeasti homoseksuaalista häpeää, vaan käyttää häpeän käsitettä lyömäaseena vääränlaiseksi kokemaansa gay-kulttuuria vastaan. Tämä paljastaa, että se on vain yksi niistä narrimaisista radikalismin kukkasista, joita angstiset mutta poliittisesti hämmentyneet ihmiset saavat aikaan.

Toinen Gay Shamen ristiriita on se, että se kritisoi Gay Pridea amerikkalaisesta hapatuksesta, missä se onkin aivan oikeassa sikäli, että Gay Pride -konsepti on importoitu tänne Pohjolaan sellaisenaan Yhdysvalloista. On kuitenkin mielenkiintoista, että myös Gay Shame on San Franciscolaisten homoanarkistien ja herra tietää minkälaisten epämääräisten wannabe-radikaalien kasaan kyhäämä liike. Gay Shame siis apinoi Gay Priden tavoin sekaisin olevien amerikkalaisten hapatusta, mutta wannabe-radikaaleille tyypillisesti kieltäytyy tajuamasta tätäkään paradoksia.

Voisin osallistua hinttien mielenosoitusta vastustavaan mielenosoitukseen tuoden muutaman kaverin mukanani ihan periaatteesta. Mikäli tämä mielenosoitus tapahtuu 1,5 viikon päästä tai sen jälkeen.

mallas
Voisin osallistua hinttien mielenosoitusta vastustavaan mielenosoitukseen tuoden muutaman kaverin mukanani ihan periaatteesta. Mikäli tämä mielenosoitus tapahtuu 1,5 viikon päästä tai sen jälkeen.Tämä kyseessä oleva "hinttien mielenosoitusta" vastustava mielenosoitus on sellaisten ihmisten järjestämä, jotka ovat itsekin homoja ja lesboja. Kyse ei ole homoseksuaalien vastaisesta mielenosoituksesta, vaan mielenosoituksesta, jolla yksi homo- ja lesboryhmä (anarkistihomot ja -lesbot) vastustaa toisen homo- ja lesboryhmän (valtavirtahomot ja -lesbot) politiikkaa. Joten tervemenoa vain sinne "hinttien" joukkoon!

Sallivatko gay-pride mielenosoituksiin osallistuvat heteroita joukoissaan? Voisin ihan myötätunnosta lähteä marssimaan seuraavan kerran.

Toisaalta pitäisi järjestää Terve seksuaalisuus mielenosoitus jossa homot, heterot, ynnä muut seksuaalisuuntaukset marssisivat yhdessä.

McRoot
Toisaalta pitäisi järjestää Terve seksuaalisuus mielenosoitus jossa homot, heterot, ynnä muut seksuaalisuuntaukset marssisivat yhdessä.Osallistuisin tällaiseen mielenosoitukseen siinä tapauksessa, että sillä vastustetaan seksuaalista väkivaltaa ja hyväksikäyttöä. En osallistuisi siihen, jos "tervettä seksuaalisuutta" ei oltaisi ensin määritelty selväsanaisesti, eli jos käsite voisi tarkoittaa melkein mitä tahansa jokaisen yksityisen osallistujan arvoista ja ihmiskäsityksestä riippuen. En osallistu mihinkään sellaiseen aatteelliseen toimintaan, jossa en voi olla varma siitä, mitä tarkkaan ottaen olen kannattamassa tai vastustamassa. "Terve seksuaalisuus" näyttää kuuluvan sellaiseen manipuloivaan terveysdiskurssiin, jossa terveyden käsitteen varjolla yritetään muokata muita kuin terveyteen liittyviä käsityksiä ja arvoja, joten olisin erityisen varovainen osallistuessani tällaiseen ideologisilta virityksiltään epäselvään toimintaan.

Jos terveeksi seksuaalisuudeksi määriteltäisiin halu tuottaa seksuaalista nautintoa itselle, toiselle tai molemmille samanaikaisesti ilman että kumpikaan osapuoli (tai useammat) ei (eivät) siitä kärsi henkisesti tai fyysisesti (elleivät itse nimenomaan tätä halua).

Tähän saataisiin mahtumaan kaikki mahdolliset seksuaaliset suuntaukset.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
McRoot
Jos terveeksi seksuaalisuudeksi määriteltäisiin halu tuottaa seksuaalista nautintoa itselle, toiselle tai molemmille samanaikaisesti ilman että kumpikaan osapuoli (tai useammat) ei (eivät) siitä kärsi henkisesti tai fyysisesti (elleivät itse nimenomaan tätä halua).

Tähän saataisiin mahtumaan kaikki mahdolliset seksuaaliset suuntaukset.
Mites rakkaus?

McRoot
Jos terveeksi seksuaalisuudeksi määriteltäisiin halu tuottaa seksuaalista nautintoa itselle, toiselle tai molemmille samanaikaisesti ilman että kumpikaan osapuoli (tai useammat) ei (eivät) siitä kärsi henkisesti tai fyysisesti (elleivät itse nimenomaan tätä halua).

Tähän saataisiin mahtumaan kaikki mahdolliset seksuaaliset suuntaukset.
Eli homoseksuaalisuus on epätervettä seksuaalisuutta sillä perusteella, että "eihän pedofiilikaan tee välttämättä mitään pahaa"? Tällainen käsitteellinen manipulaatio, jossa homoseksuaalisuus määritellään sairaaksi ja ei-hyväksyttäväksi ilmiöksi jostakin homoseksuaalisuudelle ulkonaisesta tekijästä käsin on tuttua käsitteellistä hämmennystä homoseksuaalisuuden vastaista retoriikkaa seuranneille. Kun homoseksuaalisuutta ei saada tuomittua epäterveeksi ja moraalisesti vääräksi omista lähtökohdistaan käsin, tarkastelun näkökulma nyrjäytetään homoseksuaalisuuden ulkopuolelle ja rakennetaan argumentti homoseksuaalisuutta vastaan esimerkiksi pedofilian perusteella. Homoseksuaalisuuden laadullinen erilaisuus suhteessa pedofiliaan, eläimiinsekaantumiseen ja muihin epätavallisiin kohdevalintoihin yritetään tällä tavoin tehdä olemattomaksi.

Toinen variaatio samasta argumentoinnin tavasta on se, että homoseksuaalisuus sijoitetaan käsitteenä saman kattokäsitteen alle kuin esimerkiksi pedofilia, minkä jälkeen todetaan, että eihän yhtä voi hyväksyä hyväksymättä myös kaikkia muita. On kuitenkin olemassa rationaalinen peruste sille, miksi homoseksuaalisuus nauttii niin paljon suurempaa hyväksyntää kuin esimerkiksi eläimiin sekaantuminen. Ensinmainitussa tilanteessa voi olla kyse kahden aikuisen ihmisen välisestä suhteesta, mikä tekee siitä rinnasteisen heteroseksuaalisten suhteiden kanssa, mutta jälkimmäinen ei ole edes ihmissuhde, eikä rinnastu mielekkäällä tavalla sen enempää homoseksuaalisuuteen kuin heteroseksuaalisuuteenkaan. Toista sama pedofilian, nekrofilian ja muiden epätavallisten kohdevalintojen suhteen ja huomaat, että homoseksuaalisuus muistuttaa psykologisena taipumuksena nimenomaan heteroseksuaalisuutta.

Kun homoseksuaalisuutta tarkastellaan sosiaalisena tilanteena, se asettuu samalle linjalle heteroseksuaalisuuden kanssa, ja tämä on se pelottava tosiasia, joka yritetään häivyttää näkyvistä rinnastuksilla "muihin taipumuksiin". Jos homoseksuaalisuutta voidaan verrata muunlaisiin kohdevalintoihin, niin se on sosiaalisen tilanteensa puolesta verrattavissa nimenomaan heteroseksuaalisuuteen, ei lapsiin, eläimiin, ruumiisiin tai muihin kohteisiin liittyvään seksuaaliseen haluun. Homoseksuaalisuus saadaan yhteismitalliseksi esimerkiksi pedofilian kanssa vain yllä mainitulla semanttisella manipulaatiolla, jossa se siis asetetaan käsitteenä samalle linjalle esimerkiksi pedofilian kanssa ja toivotaan, että se alkaa samalla näyttämään muutenkin yhteismitalliselta pedofilian kanssa.

Ilmateur:

Tietääkseni määritelmäni ei tee missään nimessä homoseksuaalisuudesta epäterveellistä seksuaalisuuntautumista.

Tuohon määrittelyynhän nimenomaisesti sisältyy homoseksuaalisuus. Oletettavasti homoparitkin haluavat tuottaa seksuaalista nautintoa itselleen ja toiselle osapuolelle vai olenko ymmärtänyt asian väärin? Tuohon määritelmään mahtuu myös sadismi jossa kohdetta ei pakoteta seksuaalisiin tekoihin vaan hän suostuu siihen omasta tahdostaan. Myös masokismi mahtuu tuohon.

Pedofilia tai raiskaaminen ei taas määritelmäni sisään mahdu, sillä siinähän toinen osapuoli kärsii sekä fyysisesti että psyykkisesti.

En nyt ymmärrä missä vaiheessa olisin rinnastanut homoseksuaalisuuden muihin suuntauksiin tai väittänyt sitä epäterveelliseksi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat