Seuraa 
Viestejä13176

Salaperäinen sairaus tappaa vanhainkodissa Kanadassa

Salaperäinen sairaus on tappanut vanhainkodissa jo 16 vanhusta Torontossa Kanadassa.

Tuntematon sairaus alkoi levitä vanhainkodissa viime viikolla. Nyt tartunnan on saanut jo liki 90 ihmistä. He kärsivät flunssan kaltaisista oireista, kuten hengitysvaikeuksista.

Paikallisen terveysviranomaisen mukaan 34 hoitokodin asukasta, kaksi hoitokodin työntekijää ja kaksi siellä vieraillutta on viety sairaalahoitoon. Useimmat heistä ovat jo toipumassa.

Toronton terveysviranomaiset ovat lisäksi jäljittäneet 170 muuta ihmistä, joiden arvioidaan altistuneen sairaudelle. Heidän joukossaan on myös niiden perheiden jäseniä, joiden lapset ovat päivähoidossa vanhainkodin naapurissa.

Paikallisen lehden tietojen mukaan todisteita ei ole löytynyt siitä, että sairaus olisi levinnyt vanhainkodin ulkopuolelle.

STT

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Melko epätodennäköistä että olisi H5N1. Läntisessä mediassa on kuitenkin jäänyt hyvin vähälle uutisointi Indonesian tilanteesta. Kymmeniä ihmisiä sairastunut kuukauden sisällä, joista ainakin 13 kuollut (taudin seuranta on erittäin puutteellista, joten sairastuneiden todellinen lukumäärä voi ylittää epäillyt tapauksetkin).
Maassa on 200 miljoonaa asukasta, hygienia enemmistön keskuudessa olematonta ja avotarhaus tavanomaista. Indonesian tilanne on siis huolestuttava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joku viisaampi voisi kertoa mitä lintuinfluenssarokotteita Suomi nyt (tv-uutisten mukaan) ostaa kun tähän nimenomaiseen virukseen on rokote vasta kehitteillä. Onko niistä mitään hyötyä?

H5N1 "räjähtää käsiin"? Nyt sitä on tavattu Turkissa, Romaniassa, Bulgariassa ja Unkarissakin epäiltyjä tapauksia. Sieltähän se sitten leviää hyvin pian maailmanlaajuiseksi ongelmaksi. Ja pandemian riski kasvaa.

H5N1 "räjähtää käsiin"? Nyt sitä on tavattu Turkissa, Romaniassa, Bulgariassa ja Unkarissakin epäiltyjä tapauksia. Sieltähän se sitten leviää hyvin pian maailmanlaajuiseksi ongelmaksi. Ja pandemian riski kasvaa

Ihanaa! Tämä tästä vielä puuttuikin, mitä vielä tuleva pitää?

Vierailija

YK haluaa kiihdyttää rokotteiden valmistamista. Nykyisellään riittävän suuren rokotemäärän valmistamiseen menee puoli vuotta (mallirokote?), mutta asiantuntijat pelkäävät sen olevan liian hidasta.

Vaikuttaisi siltä, että pandemia on niskassa tuota pikaa...

joo me kaikki kuollaan

Eli tähän mennessä siis kuolleita ihmisiä on alle 50 ja yhtäkään ihmisestä ihmiseen tarttunutta tapausta ei ole, joten jos nyt vielä muutaman viikon olisitte rauhoittuneina ja kahtellaan joskos saadaan actionia loppuvuodeksi.

http://www.who.int/csr/don/2005_10_10/en/index.html

Ja onhan tuota linnuissa olevaan influenssaa aina todettua myös Euroopassa, joten eipä tuo nyt maailmaa kaada.

http://www.ktl.fi/flu/H5N1-04.HTM

Suomessa lie tietääkseni n. 300 000 metsästäjää.
Heistä ylivoimaisesti suurin osa metsästänee sorsia jne lintuja?
Johtopäätös; Jos tunnet jonkun metsästystä harjoittavan, joka on viime aikoina ollut lintumetsällä, pidä pieni hajurako...

Tottapuhuen ihan kaukaa haettu ei tuo ajatus liene? Ei vielä, mutta kunhan muuttolinnut tämän talven oleilevat tuolla etelän suunnalla talvehtimassa ja tulevat taas ensi keväänä sulostuttamaan maisemiamme, mitähän niillä on mukana tuliaisina?

JRepo
joo me kaikki kuollaan

Eli tähän mennessä siis kuolleita ihmisiä on alle 50 ja yhtäkään ihmisestä ihmiseen tarttunutta tapausta ei ole,

Valitettavasti täytyy sanoa että olet luultavasti väärässä. Vietnamissa ja Indonesiassa on ollut lukuisia tapauksia, joissa ei ole pystytty osoittamaan mitään yhteyttä sairastuneisiin eläimiin. Esim. kokonaisia sairastuneita perheitä on.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat