Seuraa 
Viestejä45973

http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/6902.cfm

Kalevassa julkaistussa artikkelissa kansainvälisten levy-yhtiöiden suomalaisjohtajat riemuitsivat julkisesti eilen eduskunnassa läpimenneestä uudesta tekijänoikeuslaista.

Sony BMG:n Suomen toimitusjohtajan Kimmo Valtasen mukaan "laki on reilu sekä levyteollisuudelle että kuluttajille". Ja EMIn Suomen toimitusjohtajan Veikko Koivumäen mukaan "lain pahin vika on se, että se tulee voimaan vasta nyt".

Samaan syssyyn Valtanen ilmoittaa Sony BMG:n laittavan ns. toisen sukupolven kopiointisuojaustekniikan mukaan kaikkiin ensi vuonna julkaistaviin kansainvälisiin levyihin ja ensi vuoden loppupuolella myös kaikkiin suomalaisiin levyihin.

"Toisen sukupolven kopiointisuojauksilla" levy-yhtiöt tarkoittavat pääsääntöisesti levyjä, joissa on mukana tietokoneella luettavissa oleva dataraita, josta löytyy DRM-rajoitettuja versioita levyn kappaleista. Lähes poikkeuksetta formaattina käytetään Microsoftin WMA-formaattia, joka siis rajaa samantien mm. Linux-käyttäjäkunnan näiden rajoitettujenkin kopioiden ulkopuolelle. Samaan hengenvetoon on vielä todettava, että näitä DRM-rajattuja WMA-muotoisia kappaleitahan ei voi siirtää esim. maailman suosituimpaan kannettavaan MP3-soittimeen eli Applen iPodiin. Lisäksi kappaleet on pakattu ns. lossy-muotoon, eli niiden äänenlaatu on alkuperäistä CD-tallennetta huonompi.

Mitenkäs opetusministeriö vakuuttikaan vielä pari viikkoa sitten? Taisi olla puhe siitä, että vain noin prosentti markkinoilla olevista CD-levyistä sisältää kopiointisuojauksia ja näin ollen laki ei ole mikään kynnyskysymys yksityiselle kopioinnille...?

Semmottii. Prkl että voi pistää vihaksi. Missäköhän se demokratia taas luuhaa? Minä kun aina olen luullut, että demokratia olisi kansanvalta

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin se alkaa levyjen sulkeutuminen Lex Karpelan ansiosta.

Jos katsotaan pari vuotta eteenpäin, niin Lex Karpelan ansiosta kopiosuojaamaton levy on kyllä harvinaisuus.

Messmaker
Seuraa 
Viestejä438

Laittakaa kuluttajaviraston sivuilta palautetta kuluttaja-asiamiehelle.

Vaatikaa selvät merkinnät levyihin, mitkä on kopiosuojattuja ja mitkä suojaamattomia. Ja ehkä jopa kauppoihin omat hyllyt vastaavasti.
Ei näin epäselvän lain tulkintaa pidä jättää kuluttajien vastuulle jotka sitten ehkä tietämättään tekee suuren suuren rikoksen. Hoitakoot levy-yhtiöt homman loppuun asti sitten myös kuluttajan kannalta.
Ilmoita kuluttaja-asiamiehelle

Vierailija

Teijän pitää laittaa postia eduskuntaa. Ehdottakaa sellasta lakia että se kumoo tämän lain mikä tuli nyt voimaan.

Sitten voitte ehdotella paljon muutakin.

Sen takia ne kansanedustajat siellä on että ne edustavat kansaa.

Oma vika jos ei itte viitti tehdä mitään, on vain helppo haukkua kansanedustajia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat