Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Rupesin tässä miettimään tätä kansan liikalihavuuden ongelmaa ja tajusin, että energiaselosteista pakkauksien takana puuttu huimat määrät energiaa.

Otetaan esimerkiksi semmoinen litran kokoinen omenamehutörppö. Pakkauksen takana lukee, että energiaa on 489.55 kaloria/litra = 2 048 joulea/litra = 2,048 kJ/l

Mehun ominaislämpökapasiteetti on todella lähellä veden ominaislämpökapasiteettia eli 4,19kJ/kg

Mehua (jääkaappilämpöistä = 11C) on siis yksi kilo. Mehun lämpötila on siis noin 284C absoluttista nollapistettä korkeampi.

284C*4,19kJ/kg * 1kg = 1189,96 kJ

KIESSUS SENTÄÄN MITEN PALJON ENERGIAA; EIKÄ MITÄÄN MAININTAA TUOTESELOSTEESSA.

Eli pelkästään tämän laskun perusteella mehussa on noin 581-kertaisesti energiaa tuoteselosteeseen verrattuna. Ja en edes ottanut huomioon kaikkea energiaa (ydin-, potentiaali-, ja kineettinen energia).

Että perkele. Ihmetellään vaan mistä kaikki ylipaino ja liikalihavuus johtuu. Vaadin selkeyttä tuotemerkintöihin!

Sivut

Kommentit (29)

stume618
Rupesin tässä miettimään tätä kansan liikalihavuuden ongelmaa ja tajusinMehun lämmittäminen yhdellä asteella kuluttaa energiaa 4,19 kJ/kg, jääkaappilämpötilasta (elävän) ruumiin lämpöiseksi kuluu n. 30x määrä, n. 125 kJ.
Koska mehun lämmittäminen kuluttaa energiaa, ei se tietysti lihota kertomallasi tavalla.

Ei siinä mitään lisäenergiaa ole viileyden takia, päin vastoin, kylmä juoma kuluttaa energiaa lämmetessään pötsissä.

Kyllä siinä vain täytyy olla lämpöenergiaa: sen lämpötila on yli absoluuttisen nollapisteen. Etkö sinä luopio edes sitä tajua?

stume618
Kyllä siinä vain täytyy olla lämpöenergiaa: sen lämpötila on yli absoluuttisen nollapisteen. Etkö sinä luopio edes sitä tajua?Ei absoluuttinen nollapiste liity asiaan millään tavalla.
Lue viestini uudestaan niin monta kertaa että ymmärrät mitä niissä lukee.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

E=mc², laskepa siitä miten paljon siinä oikeasti on sitä energiaa. On sitten ihan eri asia paljonko elimistö siitä voi hyödyntää.

くそっ!

Jos kappaleen lämpötila on 0K, sillä ei ole yhtään lämpöenergiaa. Jos kappaleen lämpötila on joku muu, sillä on lämpöenergiaa.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006
stume618
Jos kappaleen lämpötila on 0K, sillä ei ole yhtään lämpöenergiaa. Jos kappaleen lämpötila on joku muu, sillä on lämpöenergiaa.No shit, sherlock.

くそっ!

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006
stume618
Eli ruoissa on lisää energiaa. (Muuta kuin selosteessa)Niin on. Mitä siitä? Ruuissa mainitaan se energia suunnilleen minkä elimistö voi ottaa niistä talteen. Jotenkin niin. Ei olisi mitään järkeä mainita niissä mitään muita energioita. Miksei saman tien sen E=mc² kaavan mukaisesti, sinullahan homma jää ihan kesken.

くそっ!

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Pannaanpa niihin vielä jokin kiihtyvyysanturi ja nestekidenäyttö laskemaan kokoajan sen hetkistä liike-energiaa tuon kaiken päälle.

くそっ!

Mutta jos liike-energian summa on suurempi kuin 0, täytyy syntyä myös potentiaalienergiaa. Ja saattaa tuommoinen ruoka säteilläkin kaikenlaisia ydin- ynnä valoenergioita.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat