Seuraa 
Viestejä3539
Liittynyt6.9.2006

Olen joskus kuullut jonkun teetättäneen itsellään hivenainetutkimuksen ja saanut paljon arvokasta tietoa oman kroppansa vitamiini ja hivenaine -tilasta. En tietenkään enää vuosien päästä muista ken ja missä.
Yritin hieman Googlettaa, mutta tuntuu ettei mitään fiksua aiheesta löydy. Joku firma väittää, että heille riittää yksi hius karvatuppeineen, jonka sitten lähettävät rapakon taakse analysoitavaksi. Ei oikein tunnu uskottavalta tuokaan. Varmaan olisin sen jälkeen ties missä puutostilassa ja tarjoaisivat jos jonkin asteista nappia tilattavaksi?
Mutta luulisi että tuommoinen hivenainetutkimus olisi aika peruskauraa, kuten nyt perus verenkuvakin? Tietäisi ainakin mitä vitamiineja tai hivenaineita tarvitsisi kenties napsia, tai sitten ei.
Ei minulla nyt mitään kummoisia oireita kaiketi ole, mitä nyt väsymystä ja sen sellaista, mutta olisi kiva tietekin jos eka oire ei olisi heti syöpä

Normisti en kyllä syö minkään valtakunnan lisäravinteita, marjoja ja hedelmiä voisi varmaan enempikin syödä, joten en ihmettele vaikka joku vitamiini tahi hivenaine hieman olisi alakantissaan.

Onko kenelläkään lisätietoa tästä hivenainetutkimuksesta, kuinka niitä tehdään ja missä, mitä maksaa ja kuinka luotettavia tulokset ovat?

Sivut

Kommentit (17)

www.antioxidant.fi

Antioksidanttiklinikka on Suomen asiasta vastaava instituutio. Useat tuttuni ovat käyneet heidän analyyseissaan. Taitavat käyttää ulostetta pääasiallisena aineistonaan.

Hivenaineanalyysi on monasti erittäin hedelmällinen tapa hahmottaa oman kehon tilanne, ph-tasapaino, mahdolliset puutteet ja vajaatoiminnat. Kannattaa harkita.

Toisaalta kokenut iridologi katsoo samat asiat ja vielä pintaa syvemmälle. Eikä siihen tarvita kuin yksi ihminen ja yksi syvähaastattelu. Tulee halvemmaksi.

Iirisanalyysihan opetetaan Keski-Euroopassa lääketieteellisen koulutuksen ohessa.

"Iiris jaetaan pupillista ulospäin säteittäin lähteviin lohkoihin, joihin paikantuvat yksittäiset elimet, kehonosat ja jäsenet. Järjestelmää voi lukea kellonomaisesti.
Iridologit tarkastelevat vasemmasta silmästä kehon vasemman puolen elimiä ja oikeasta silmästä kehon oikean puolen elimiä.
Kummassakin silmässä näkyvät paksusuoli ja vatsalaukku, mutta tämä ei tarkoita sitä, että ihmisellä olisi kaksi paksusuolta tai vatsalaukkua, vaan että esim. vatsan oireita voi tulkita kummankin silmän iiriksen värikalvolta."

Aluksi kun tuon iridologitermin kuulin niin oletin että kyseessä olisi ollut jokin oikea lääketieteen haara. Pienellä googletuksella sitten huomasin sen olevan jotain aivan muuta.

Yksi uusi huuhaahoito päivässä pitää lääkärin loitolla.

---
Seuraa 
Viestejä3539
Liittynyt6.9.2006
Sesto
http://www.antioxidant.fi

Antioksidanttiklinikka on Suomen asiasta vastaava instituutio. Useat tuttuni ovat käyneet heidän analyyseissaan. Taitavat käyttää ulostetta pääasiallisena aineistonaan.

Hivenaineanalyysi on monasti erittäin hedelmällinen tapa hahmottaa oman kehon tilanne, ph-tasapaino, mahdolliset puutteet ja vajaatoiminnat. Kannattaa harkita.


Siltä se äkkisältään vaikuttaisikin, 880€

McRoot
Aluksi kun tuon iridologitermin kuulin niin oletin että kyseessä olisi ollut jokin oikea lääketieteen haara. Pienellä googletuksella sitten huomasin sen olevan jotain aivan muuta.Iiristutkimus on tieteellisesti vahvistettu järjestelmä, osa mm. Saksan ja Itävallan koululääketiedettä - siis yleisesti hyväksytty sikäläisten lääkäreiden parissa. Tulokset ovat täsmällisiä, oppikirjat tieteellisiin tutkimuksiin perustuvia. Sitä ei suomalaisen tiedemaailman ja lääketieteen uppiniskainen epäluuloisuus muuta.

Pienellä googletuksella on aika hatara kyseenalaistaa niiden maiden lääketieteelliset järjestelmät, joilta suomalaiset ovat oppinsa saaneet. Olemme vain jäljessä, ei muuta.

Aina voi kieltää kaiken, mutta voi myös ryhtyä empiirikoksi. Mene iridologille, äläkä kerro juuri mitään. Katso mitä näkee.

Jäärä

Siltä se äkkisältään vaikuttaisikin, 880€Joo en minä kaipaa tuollaista. Turhan kallista, kun on tehokkaampaakin tietoa.

Iirisanalyysin saa (Tampereella ainakin) kolmella kympillä. Ekan kerran kävin 2005, sen jälkeen en ole lääkäriä tarvinnut ja terveydentila on parantunut huikeasti.

Pelottavan tarkkaa vaan oli: "niin, sitten Teillä taitaa vielä mainitsemienne vaivojen lisäksi olla huimausta, pulmia oikeassa ranteessa, eturauhasessa ja vasemmassa akillesjänteessä." Nappiin.

Sesto

Pelottavan tarkkaa vaan oli: "niin, sitten Teillä taitaa vielä mainitsemienne vaivojen lisäksi olla huimausta, pulmia oikeassa ranteessa, eturauhasessa ja vasemmassa akillesjänteessä." Nappiin.Helppohan tuollaiset vaivat on huomata. Jos henkilöä huimaa, niin sen näkee kävelystä. Oikean ranteen pitäminen epänormaalissa asennossa tai sen näprääminen ilmaisee ongelmista. Eturauhasen ongelmat taas voi arvata iän ja sukupuolen perusteella. Ja akillesjänteenkin ongelmat huomaa kävelytyylistä.

Yleensäkin ihmisen mennessä lääkäriin hän tietoisesti tai alitajuntaisesti korostaa huomaamiaan oireita. Yskästä kärsivä yskii jo ovesta tullessaan, jalkavaivoista kärsivä ontuu jne.

Yksi tuttava teetti hivenaineanalyysin sekä hiuksista että verestä ja tulokset olivat täysin päinvastaiset. Joten sepä siitä... Pitäisi kuulemma teettää molemmat analyysit jotta voisi olla varma. Mielummin pistää nekin rahat tasapainoiseen ruokavalioon.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Ottakaa ennemmin hivenen ainetta ja unohtakaa turhat renkkaukset. Kyllä se kroppa sitten ilmottaa jos jotain tarttee. Tulee esim. himo saada appelsiinia, juoda vettä tai pitää paussia verimakkaroista.

Hämmentää.

rosewater
Seuraa 
Viestejä1231
Liittynyt1.4.2007
Sesto
Iiristutkimus on tieteellisesti vahvistettu järjestelmä, osa mm. Saksan ja Itävallan koululääketiedettä - siis yleisesti hyväksytty sikäläisten lääkäreiden parissa. Tulokset ovat täsmällisiä, oppikirjat tieteellisiin tutkimuksiin perustuvia. Sitä ei suomalaisen tiedemaailman ja lääketieteen uppiniskainen epäluuloisuus muuta.

Tämä on puhdasta bullshittiä (jopa niin shittiä, että herää epäily huumorista), kuten nimim. "Seston" muukin kirjoittelu tässä ketjussa.

Mitä tulee "antioksidanttiklinikoiden" analyyseihin, ne ainoastaan hyödyttävät kyseisten klinikoiden ja heihin assosioituvien luontaistuotevalmistajien osakkeenomistajia. Ketjun aloittaja voi rauhallisin mielin säästää 880 euroansa.

"between the click of the light; and the start; of a dream"

---
Seuraa 
Viestejä3539
Liittynyt6.9.2006
rosewater
Ketjun aloittaja voi rauhallisin mielin säästää 880 euroansa.Näin aion toki tehdäkin. Herää vaan tässä nyt kysymys, että eikö tämmöisiä tutkimuksia ylipäänsä tehdä, siis kenenkään järjissään olevan toimesta? Kuten sanottuakin, niin voisi sen olettaa olevan aika suuntaa-antava analyysi kropan tilasta ihan kuten normaali verenkuvakin (jossain määrin)?

Lääketiede kuitenkin ymmärtää vitamiinien ja hivenaineiden merkityksen, niin miksi ne eivät sitten mittauta niitä ihmisillä, vai onko se vaan aikuisten oikeasti niin hankala homma?

marliini
Seuraa 
Viestejä197
Liittynyt18.5.2008
Jäärä
Lääketiede kuitenkin ymmärtää vitamiinien ja hivenaineiden merkityksen, niin miksi ne eivät sitten mittauta niitä ihmisillä, vai onko se vaan aikuisten oikeasti niin hankala homma?Kyllä niitä mitataan verestä, jos siihen on tarvetta.

Kaverilla näin tehtiin joskus aikoinaan. Ihan normaalit kaikki oli (tavallinen sekasyöjä 5 kupilla kaffea päivässä).

Tässä esimerkki:

http://www.yhtyneetlaboratoriot.fi/kasi ... asp?char=b

Tuon laskimoverinäytteestä otetun hivenaineiden määrityksen saa edullisimmin ottamalla jostain selvää mikä sen labroissa käytetty koodi on. Sen jälkeen oman terveysaseman labraan ilmoittautumaan näytteenottoa varten. Kun täti siellä tiskin takana ihmettelee kun ei lähetettä löydy mistään, väität että lähetteen kyllä pitäisi siellä olla ja kerrot tuon näytteen koodin.

Sitten vaan näyte putkiloon ja viikon päästä soittelet terveyskeskukseen ja pyydät tiedot näytteestä.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

No jos ei sinua mikään vaivaa, niin sitten hivenainetutkimus olisi ehkä paikallaan. Sairaiden sitä ei kannata teettää, ei siitä silloin ole mitään hyötyä, tulee vain turhia toiveita ja mielipahaa.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Sellainen juttu putkahti tässä mieleen, että kuinkas pitkään hivenaineet näkyvät verikokeessa? Syöt pari päivää normaalista poiketen, niin verikoe näyttää ihan muuta kuin pitäisi?
Hiuksesta sitten luulisi näkevän pitkän aikavälin ruokailutottumukset.

aurinia kirjoitti: "Yksi tuttava teetti hivenaineanalyysin sekä hiuksista että verestä ja tulokset olivat täysin päinvastaiset. Joten sepä siitä... Pitäisi kuulemma teettää molemmat analyysit jotta voisi olla varma."

Mitä tuo edellä kirjoitettu tarkoittaa suomeksi?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat