Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Ruoho ei ole aidan toisella puolella aina vihreämpää, mutta voi se kyllä olla.

Eli mihin maahan kannattaa muuttaa, jos haluaa suomesta lähteä pois.

Ajattelin Japania tai saksaa, onko muita vaihtoehtoja.

Suomi on tunnetusti ahdasmielinen paikka.

Sivut

Kommentit (93)

Suomihan on korkean verotuksen ja matalahkon palkkatason maa. Joten jos elintaso ratkaisee, niin koko Länsi-Eurooppa on täynnä Suomea parempia vaihtoehtoja. Jos pelkät elintasoon liittyvät seikat eivät ratkaise, niin maailma on pullollaan Suomea kulttuurillisesti ja ympäristöllisesti rikkaampia ja miellyttävämpiä maita. Jopa Venäjä pesee Suomen monella saralla, vaikka suomalainen media yrittääkin parhaansa mukaan uutisoida vain negatiiviseen sävyyn itänaapurista. Suomalaista revansistista propagandaa ei kannata uskoa, vaan kannattaa ottaa asioista selvää itse. Omasta puolestani suosittelen Euroopasta Ranskaa, Espanjaa ja Alankomaita. Näistä on vielä verrattain lyhyt matka Suomeen sukuloimaan.

Jos menet Puolaan johonkin pikkupitäjään, niin olet joku.

Saksalaisessa, suomalaisessa tai hollantilaisessa suurkaupungissa olet nobody.

Helsingissä jopa tohtori on nobody, kuten kuuluukin olla kansassa, missä 40% on korkeakoulutettu. Iisalmessa tai Juvalla amk-insinöörikin on arvostettu herra.

Saksaan ainakin itse olen matkalla. Joskin työn ja koulutuksen perässä ja kun kielitaito rajoittuu englantiin, saksaa ja suomeen niin Saksa olisi paras vaihtoehto näistä kolmesta.

Kauas pois (ainakin melko kauas) täältä kylmästä pohjolasta

Välimerelle ehdottomasti. Kypros sopisi, voit siellä ajella pyörällä ympäripäissäs ympäriinsä ja pyrkiä kehittämään kuulosuojaimiin liittyviä innovaatioita.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Mihin tahansa maahan kannattaa muuttaa, jos sattuu osaamaan kieltä, ymmärtämään kulttuurin ja pitämään erityisesti jostakin osa-alueesta paikallista elämäntapaa. Mihin tahansa muuttamisesta tulee aina ensiksi kulttuurishokki, jonka vaikutukset voivat houkutella palaamaan takaisin. Siitäkin kuitenkin selviää, ja kun uuteen maahan on sopeutunut, voi olla edessä uusi kulttuurishokki Suomeen palatessa.

Listaa kasa asioita, joiden perässä haluaisit muuttaa; sen jälkeen vaikka netistä surffailemalla sellainen maa, joka parhaiten täyttää edellytykset. Kieleen kannattaa panostaa, ja sellaiseen ammattiin jonka taitajia uudessa kotimaassasi tarvitaan, se helpottaa oleskeluluvan saantia jos maa on EU:n ulkopuolella. Sitten vain matkalippu, asunto ja työpaikka, ja lykkyä pyttyyn!

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Mesoni
Saksaan ainakin itse olen matkalla. Joskin työn ja koulutuksen perässä ja kun kielitaito rajoittuu englantiin, saksaa ja suomeen niin Saksa olisi paras vaihtoehto näistä kolmesta.

Kauas pois (ainakin melko kauas) täältä kylmästä pohjolasta


On se vaan perhanan kylmä Saksassakin talvella. Tiedä sitten mitä muut on mieltä mutta pohjois-Saksassa ovat jurompia, vähän niin kuin Suomessa. Baijerissa on taas iloisempi ja välittömämpi ilmapiiri. Suosittelen jos kieltä osaa.

Jos osaa Espanjaa, vaihtoehtoja alkaa löytymään jo lämpimistäkin paikoista. Tosin kulttuurierot saattavat pakottaa monet maitojunalla takaisin adventtisohjoa kyntämään.

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1717
Liittynyt10.4.2005

Uusi-Seelanti, sinne lähtisin oitis jos ei olisi tuota jarrua (jota myös jotkut vaimoksi kutsuvat).

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Itseäni kiinnostaa Aasia, Singaporessa ainakin puhuttaisiin englantia. Toisaalta siellä on kyllä joitakin tiukkapipoisia lakeja esim. pornoon liittyen, huumeistakin jaetaan kuolemantuomioita. Periaatteessa en ole kuolemantuomiota vastaan, mutta tällöin ei saisi olla pienintäkään mahdollisuutta, että syytön teloitetaan. Japani on sinäänsä myös kiinnostava, mutta kulttuuri eroaisi länsimaista hyvin paljon. Kiinaan en halua, siellä ei tuo vallanjako ja virkavalta oikein toimi niinkuin pitäisi. Etelä-Korea on myös hyvin kehittynyt, mutta niistä kulmikkaista merkeistä tulisi varmaankin pää kipeäksi.

Täytyy tässä vuoden sisään päättää, että mihin pyrkii vaihtoon

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat