Seuraa 
Viestejä45973

Miten lääkärin tai tiedemiehen pitäisi mielestänne suhtautua maallikoihin? Katsoin äsken House-ohjelmaa jossa on se ärsyttävä ylimielinen lääkäri. Jotkut pitävät hänestä, mutta minä en voisi sietää tuollaista käytöstä. Miksi pitäisi kohdella ilkeästi tai ylimielisesti kanssaihmisiä, vaikka olisi heidän kanssaan eri mieltä tai vaikka he olisivat väärässä?
Todellisuudessa tuollainen lääkäri voisi saada vahinkoa aikaiseksi, kun ei suostuisi koskaan keskustelemaan asiallisesti muiden lääkäreiden tai potilaiden kanssa. Lääkäri ei voi tietää kaikkia faktoja puhumatta potilaalle, kuten missä hän on matkustellut tai millaiset elämäntavat ovat. Paljonhan lääkäreiden on vain pääteltävä oireista ja muista asioista joita potilaat kuvailevat.

Jos tieteen harjoittajat suhtautuvat maallikoihin ylimielisesti, se voi jopa vähentää tieteen kannatusta. Minä kannatan evoluutioteoriaa ja ajattelen kriittisesti, mutta joidenkin äärimmäisten skeptikkojen kommentit, samoin kuin populistista skepsismiä edustava Ben&Teller ärsyttävät ihan niinkuin uskonnollinen fanaattisuuskin.

Housessa on huvittavaa se, että aina sairauden aiheuttaja onkin joku harvinainen virus tai bakteeri jonka vaan House -ukko tuntee. Esim. yhdessä jaksossa aivokasvaimen takia kuukausia sairaalassa ollut nainen ei kärsinytkään siitä, vaan hänellä oli harvinainen papukaijalta tarttunut tauti. House -ukko näyttää myös olevan kaikkien lääketieteen alojen asiantuntija, hän hoitaa niin syöpäpotilaita kuin sydänvaivoista kärsiviä.

  • ylös 0
  • alas 2

Sivut

Kommentit (24)

Ko sarjassa on Asperger tapaus, joka lahjakkuudellaan selvittää oudon tiuhaan harvinaisia sairauksia.

Onhan tuo Hell's Kitchenkin erittäin suosittu kokkisarja, vaikka on pari dekadia tylympi kuin House.

House ei vaadi muilta enempää kuin itseltään. Eli ok tyyppi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Zet4
STOP THE PRESS, telkkarista tulee viihdesarja jossa on epärealistisuuksia!Mitä seuraavaksi? Voiko kohta enää luottaa netistä lukemiinsa teksteihin?

Zet4
STOP THE PRESS, telkkarista tulee viihdesarja jossa on epärealistisuuksia!


No joo, tuosta sarjasta sen verran, että tylsäähän se olisi seurata keskiverron arvauskeskuslääkärin lääkereseptien ja sairaslomatodistusten kirjoittamista nuhakuumeseen.
Sarjan mielenkiintoisuus nimenomaan on nimihenkilön persoonallisuus ja vaikka sarja itseään toistaakin, se, että miten se maailman harvinaisin tauti tällä kertaa löytyy. Ei ne Huumankaan juontajat varmaan samoin käyttäydy siviilissä tai kauniiden ja rohkeiden henkilöt niin paljoa puhu yksikseen. Jos ohjelman ainoana tarkoituksena on toimia viihteenä, ei realistisuutta kannata odottaa, saati sitten toivoa, kyseiseltä ohjelmalta.

niin...

house on hyvä sarja jos jättää ne
tyypilliset ihmisuhde potaskan omaan arvoon...

tämä herra lääkäri on kipupotilas jota
vituttaa kokoajan....
kivun kanssa eläminen jotenkin tekee
ihmisestä välillä perseen...
kuten itsekkin olen....

vahinko vain että itse olen tyhmä kusipää...
en sellainen nero kuin tämä aatelinen...
öö.. eikun se olikin se toinen sarja...
missä jeeves on...
houseen saisi uusia piirteitä kun potilaaksi
tulisi jeeves... *nauraaa*

House on kyllä kova äijä. Se ei turhia kaunistele. Yleensä en kyllä satu olemaan oikeaan aikaan tv:n ääressä.

msdos464
:D House on kyllä kova äijä. Se ei turhia kaunistele. Yleensä en kyllä satu olemaan oikeaan aikaan tv:n ääressä.
Ois hyvä jos se alkas riehuu niinku ismo laitela.

Hän on toki vain fiktiivinen hahmo, mutta ärsyttävä silti. Siksi että tuollaisia miehiä on olemassa, siksi on olemassa äärifeministejä ja kiihkouskovaisia. Tuollainen käytös aiheuttaa vastareaktion. En kyllä yleensä katso kyseistä sarjaa, mutta nyt tuli katsottua. House -ukko on kuin Tuntemattoman Lehto, joka oli kova sotilas, mutta kukaan ei pitänyt hänestä. Loppujen lopuksi muu joukkue pääsi yhteispelin voimin pidemälle kuin Lehto.

väläys
En kyllä yleensä katso kyseistä sarjaa, mutta nyt tuli katsottua. House -ukko on kuin Tuntemattoman Lehto, joka oli kova sotilas, mutta kukaan ei pitänyt hänestä. Loppujen lopuksi muu joukkue pääsi yhteispelin voimin pidemälle kuin Lehto.et yleensä katso ?
ja kuitenkin teet "analyysiä" ukosta...

itseasiassa housessa käsitellään asiaa
joka on lääkäreille tyypillinen ongelma (?)
valehteleva potilas...
ja sitä kuinka paljon paremmin hommat hoituisi
kylmällä rehellisyydellä...

mielenkiintoista on kelata kuinka moni potilas
valehtelee lääkärille...

omena: Entä kuinka moni lääkäri valehtelee potilaalle tai jättää jotain kertomatta? Mutta House -ukko ei edes kuuntele mitä potilaat sanoisivat, koska ei keskustele ollenkaan heidän kanssaan. Hän käyttäytyy huonosti myös muita lääkäreitä kohtaan. Olen katsonut ohjelmaa silloin tällöin, mutta en seuraa sitä säännöllisesti. Rehellinen ihminen voi olla myös asiallinen, tai hänellä ei ole mitään tarvetta olla ilkeä. Maallikon valehtelu ei ole välttämättä tarkoituksellista valehtelua, vaan tietämättömyyttä asioista, johon juuri keskustelu lääkärin kanssa auttaisi.

House on toinen niistä amerikkalaisista sarjoista jota seuraan, toinen on kova laki.
Kaikki muut jenkkisarjat ovat surkeita tekeleitä ja suunnattu keskiverto idiooteille ja niitähän riittää jenkeissä ja meidänkin lintokodossamme.

Vastenmielisin lääkäri, jonka kanssa olen koskaan ollut tekemisissä oli armeijan kutsuntoja edeltävän terveystarkastuksen suorittanut mies. Tämä vanhemmanpuoleinen herra oli ilmeisesti siinä luulossa, että hänen tehtäviinsä lääkärinä kuuluu hoitaa myös nuorten miesten moraalista kuntoa. Niinpä hän yritti prepata minua kutsuntoja varten muutamilla innostavilla ja isänmaallisilla lausahduksilla ja uteli millä mielellä olen ryhtymässä suorittamaan tätä ylevää tehtävää. Kun sitten toin esiin muutamia terveydentilaan liittyviä seikkoja, jotka saattavat vaikuttaa yleiseen palvelukuntoisuuteen, hän oletti minun yrittävän lintsata velvollisuudestani ja loi minuun varmaan pari minuuttia kestäneen yrmeän katseen. Istuin siinä tuolissani ja mietin, että milloin tuo körmyniska mahtaa lopettaa nuhtelevan tuijotuksensa ja jatkaa terveystarkastusta. Lopputulos: totaalikieltäytyjä.

väläys
omena: Entä kuinka moni lääkäri valehtelee potilaalle tai jättää jotain kertomatta?epäilen että valehtelussa potilaat ovat johdossa....
vai ?

väläys
Mutta House -ukko ei edes kuuntele mitä potilaat sanoisivat, koska ei keskustele ollenkaan heidän kanssaan. Hän käyttäytyy huonosti myös muita lääkäreitä kohtaan.niin tai sitten hänen tyylinsä on erinlainen
kun sinun...
itselleni tuollainen kaveri olisi omiaan...

väläys
Rehellinen ihminen voi olla myös asiallinen, tai hänellä ei ole mitään tarvetta olla ilkeä. Maallikon valehtelu ei ole välttämättä tarkoituksellista valehtelua, vaan tietämättömyyttä asioista, johon juuri keskustelu lääkärin kanssa auttaisi.hmm..
jos vaimoke on vieressä niin varmasti useat jättää
kertomatta seksisuhteista sihteerin kanssa...
harva se kertoo esim ekstasi kokeiluista...
tai muista päihteistä...
varsinkaan laittomista...
jopa kannabiksen käyttöä moni pelkää
kertoa lääkärille (aivan kuin se häntä hirveästi kiinnostaisi)
niin voi vain kuvitella mitä kaikkea tärkeää
"unohtuu"...

itse edelleen toivon kylmiä ja osaavia lääkäreitä...
esim turha toivon lietsonta vituttaa....
"sinä vielä juokset tulla jalalla" tyyliset
kommentit alkaa vaan masentaa jos jalalla ei juosta
enään...
voitto järvimäki oli hyvä esimerkki kylmästä
lääkäristä joka totesi kylmästi hymyillen...
"koteloi kipusi.."

jos kerran ei voi minkään niin ei voi...
ja jos voi niin sitten voi...
ei siinä silittelyt auta...

*nauraaa*
kohta me kinastellaan kauniista ja rohkeista...

omena: Minä taas en edes menisi lääkäriin, jos siellä olisi vastassa Housen piru. Koska käyttäydyn itse asiallisesti, odotan sellaista käytöstä myös muilta. Jos on kysymyksiä joihin pitäisi saada vastaus, ei niitä tuollaiselta ukolta uskaltaisi kysyä. Voisi siis jäädä tärkeää tietoa vaille. Ehkä tämä liittyy myös sukupuoleen, naiset kokevat saman käytöksen uhkaavampana kuin miehet. Jos mieslääkäri kohtelisi naispotilasta House -ukon tyyliin, hän voisi todella kokea sen pelottavana.

Harvoin potilaalla on mitään syytä valehdella, hehän tulevat vain hakemaan hoitoa itselleen. Nykyään saa sitäpaitsi selvittää esim. HIV -positiivisuuden ihan anonyymisti. Miksi kukaan raahaisi vaimoaan klinikalle, jos on ollut uskoton?

väläys
omena: Minä taas en edes menisi lääkäriin, jos siellä olisi vastassa Housen piru.mä juoksisin....
ja odottaisin että takas tulisin terveenä...
"vitun läski laihduta"
parantamis metodi tietty laskisi pointteja...

olishan se kiva että joku helvetin taikuri näkis mikä jaloissa
on vikana...
on luupiikkiä ja löysää polvee...
mutta mistä helvetistä nää kivut tulee...

"syötkö ketsuppia.. lopeta se"

ja parantuisin... JIPPII....

anna mulle edes se hetki housen kanssa
kun toivon että joskus joku helvetin taikuri
parantaisi mutkin...
hmm... [size=85:1x64ybeb]enhän mä halunnut turhaa toivoo... [/size:1x64ybeb]
niin mut tää onkin fantasiaa...

omena: Huomaan että ihmiset tosiaan kokevat saman käytöksen eri tavoin. Joillekuille ylimielinen ja ilkeän suorapuheinen käytös on merkki älykkyydestä ja luotettavuudesta, toisten mielestä taas sellainen käytös kertoo henkilön aggressiivisuudesta, epäsosiaalisuudesta ja sisäisestä epävarmuudesta. Minua ärsyttää ohjelman sanoma, että huonokäytöksinen ihminen on aina nero ja kohteliaat tavat tai hienotunteisuus pelkkää teennäisyyttä, eikä sellaiset ihmiset osaa mitään. Ei se niin ole, hienotunteinen ihminen voi olla aidosti empaattinen, eikä kyky empatiaan tai edes normaaleihin käytöstapoihin vähennä kenenkään ammatillista pätevyyttä.

Ihailtava tiedemies tai lääkäri olisi mielestäni sellainen, joka on menestynyt urallaan, mutta ei koe mitään tarvetta nostaa itseään jalustalle. Japanilaistyylinen mestari, joka kunnioittaa muita ihmisiä, ja on voittanut omat itsekkäät halunsa, saisi kunnioitukseni.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Näitä house-tyylisiä lääkäreitä on aina yksityispuolella.

Monesti sanoo suoraan nakkarillekin tai lihavalle, että on terveellistä jos tekee toisin.

Hollywoodin kaikki narkkarinäyttelijät olisi kuollut, jos kukaan ei olisi sanonut niille että ne kuolee jos ei vähennä huumehia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat