Seuraa 
Viestejä1918

Taulukon tiedot on poimittu osoitteesta: http://www.stat.fi/artikkelit/2007/art_2007-07-12_006.html?s=0

Kukaan ei varmaan kyseenalaista aksiooman kaltaista oletttamusta että oopperassa kävijät ovat keskimääräist paremmin tienaavia ja käytyään osoitteessa http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/ etteikö taiteiden yö olisi kansanomaisesti ilmaistuna "Hajujen yö".

Mielestäni on kohtuutonta että yhteiskunnan kerma saa riistää vähemmän tienaavien selkänahasta kaavittujen verourojen avulla itselleen sivistyneempää huvia.

-

Kommentit (9)

Miten lauluun ylipäätään saa kuulumaan rahaa ?

Ymmärrän että raketin lähettäminen avaruuteen maksaa, mutta että laulu ?

Savonlinnaa ei edes mainosteta ilmoituksilla, koska lehdet kirjoittaa siitä muutenkin.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Ennen kuin joku pilkunviilaaja sanoo että mikäs laki nykyisen kaltaisen oopperan tukemisen kieltää, lainaan wikipedian määritelmää sääty-yhteiskunnasta ja siitä luopumisesta 1900-luvun alun tietämillä. Tietenkään mikään kirjoitettu laki ei kielllä nykyistä menoa mutta mielestni se on -lain hengen- vastaista jos olisin lottovoittaja tai osaisin saada lähes kurjalistoon kuuluvien muusikkojen eurot taakseni haastaisin opetusministeriön oikeutueen lain hengen vastaisesta toiminnasta koskien oopperan tukemista työväestön hupien kustannnuksella.

"Suomessa säätyvaltiopäivät lakkautettiin 1906, jolloin perustettiin yksikamarinen eduskunta. Eri säädyille kuuluneet erioikeudet oli suurelta osin lakkautettu jo ennen sitä, mutta jäljelle jääneiden kumoaminen tai muuttaminen edellytti, että asiasta oli säädettävä perustuslain säätämisjärjestyksessä. Viimeiset vielä muodollisesti voimassa olleet säätyerioikeudet lakkautettiin vasta vuonna 1995 samalla, kun hallitusmuodossa olleet kansalaisten "perusoikeuksia koskeneet säännökset uudistettiin.*

*http://fi.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4%C3%A4ty-yhteiskunta

-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Lektu-Elli
Miten lauluun ylipäätään saa kuulumaan rahaa ?Ymmärrän että ymmärrät ettei ilmaista lounasta ole olemassa, yrität kaiketi ivallisesti todeta että oopperalaulu olisi halpa-arvoista rääkymistä ihmisten taholta joitka istuvat talikon päällä piikit perseessä, sinä häpeämätön kuinka tohdit ilmaista ajatuksesti takapuheiden voimin!

-

baal1984
Lektu-Elli
Miten lauluun ylipäätään saa kuulumaan rahaa ?Ymmärrän että ymmärrät ettei ilmaista lounasta ole olemassa, yrität kaiketi ivallisesti todeta että oopperalaulu olisi halpa-arvoista rääkymistä ihmisten taholta joitka istuvat talikon päällä piikit perseessä, sinä häpeämätön kuinka tohdit ilmaista ajatuksesti takapuheiden voimin!Ymmärrykseni ei vielä lisääntynyt. Näihin asioihin ei ainakaan mene rahaa:

1) Tapahtuma on kesällä, joten ei ole lämmityskuluja

2) Rakennus on tehty 1000-vuotta sitten, joten ei ole pääomakuluja enää.

3) Siellä ei ole ilmaista ruokaa tai juomaa. Kävijät maksavat kaiken itse.

4) Siellä ei ole ilmaisia näytöksiä. Kävijät maksaa liput itse. Tai siis bättre folkkien yritykset ostavat toisilleen liput lahjaksi. 1:1 ristiin "osta sinä mulle niin minä sulle, ettei kirjanpitäjä ala avautumaan"

5) Äänentoistolaitteita ei tarvita.

Ostaako ne uudet valaistukset joka vuosi, vai mihin saa kulumaan edes tuhat euroa Savonlinnan oopperajuhlissa ?

Ooppera on paskaa eikä sitä käy kukaan sen takia katsomassa. Ei niille mitään tukia tarvi syöttää jos kansaa ei kiinnosta. Muuttakoon vaikka venäjälle.

Elämänkaarensa aikana ihmiset käyttävät viihdettä vaihtelevasti. Suurin aika ja resurssisyöppö on telkku. Kansantaudin luokkaa. Laatu korvataan määrällä.

Vaikka Oopera on idioottimainen, seniilien mummujen viihdelaitos, joka yksikkönä on valtavan kallis, on se pieni sektori koko kakusta.

Lektu-Elli
Ostaako ne uudet valaistukset joka vuosi, vai mihin saa kulumaan edes tuhat euroa Savonlinnan oopperajuhlissa ?

Et okeasti voi olla näin pihalla erinäisten tapahtumien järjestämisestä....kukas maksaa järjestyksenvalvojille esimerkiksi?

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Jos valtio olisi tukenut Tuskaa samassa suhteessa kun tuetaan esim. Savonlinnan Oopperajuhlia tai rahamäärää joka on käytetty musiikkitalon rakentamiseen olisi monelle vuodelle voitu kustantaa ilmaiset liput Tuskassa kävijöille.

-

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

http://www.ylioppilaslehti.fi/1999/04/30/yha-isan-jaljissa/

Koulutus kulkee yhä suvussa. Akateemisten vanhempien lapset ovat selvästi yliedustettuina yliopistossa, ja kehitys kulkee yhä voimakkaammin tähän suuntaan.

Erottelu tapahtuu varhain

”Kotona ennen koulunkäynti-ikää saadut valmiudet vaikuttavat voimakkaasti siihen, miten lapsi koulussa pärjää”, toteaa Olli-Pekka Heinonen. “Korkeakoulutettujen vanhempien käyttämä sanavarasto antaa lapselle paremmat edellytykset selviytyä koulun ‘kielipeleissä’, ja näin tapahtuu koulumenestyksen periytyvyyttä.”
Vaikuttaa siltä että ns. yläluokan vahva asema yhteiskunnassa liittyy yhtäältä koulutuksen epätasa-arvoisen periytyvyyteen ja toisaalta myöhemmin valmistumisen ja työllistymisen jälkeiseen vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin kuten. korkeakulttuurin tukemisessa kansaomaisten musiikkitapahtumien tapauksessa.

-

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat