Seuraa 
Viestejä45973

Lettu Haimakainen harkitsee näköjään työpaikan vaihtamista tai lopettamista.

Useimmat tekevät lopettamisen väärin, ja menettävät jopa 3000 euroa.

On erittäin paljon merkitystä sillä, että valitsee ajankohdan oikein, laittaa ennakonpidätyksen optimaaliseksi oikeaan aikaan, käyttää tietyn määrän lomistaan, ettei saa liikaa lomakorvausta, ja useita muita asioita esim asunnon omistukseen liittyviä, työtodistukseen liittyviä (määrää karenssin pituuden). Puhumattakaan siitä, että mitä kaikkea muita tuloja tai esim osakkeita tai kiinteistöjä sinulla on.

Itse menetin 3-4000 euroa, koska en tuntenut systeemiä. Konsultoin halukkaita, jos saan 10% tuotosta. Sinä saat 90%.

Kokonaisuus on hyvin kompleksinen jos puolisosi saa mitään tukia, esim äitiysrahaa, asumistukea, opintotukea, lapsen kotonahoitokorvausta tms.

Kommentit (5)

Jos työt lopettaa 30.6 niin 1.7 olisi ihan hyödyllistä alkaa sairasloma.

Lisäksi sairauslomalle jäädessä kannattaa merkata raksi ruutuun kohdassa "Tuloni ovat muuttuneet viimeisen 6kk:n aikana." ja viedä palkkalaskelmat kyseiseltä ajalta kelaan. Lisäksi täytetään Y17-lomake johon laitat ytj:stä jonkun sattumanvaraisen yrityksen tiedot ja teet siihen sitten ylimääräisen työn palkkalaskelmat.

Tässä siis esimerkki.
Oikean työn palkkaus on ollut 1800e kuussa.
Keksityn työn palkkaus on ollut 2000e kuussa.

Näin saadaan päivärahaksi 87,31 euroa päivässä eli 2600e kuukaudessa.

Sitten kun sairauspäivärahaoikeus on kulunut loppuun, mennään päiväksi töihin ja haetaan lääkäristä uusi sairaustodistus. Jos kela katsoo että uusi sairaus ei haittaa työkykyä tarpeeksi edelliseen nähden niin mennään omaan yritykseen oppisopimuksella ja saadaan sairauspäiväraha kahdeksi vuodeksi eteenpäin kuntoutusrahan muodossa.

Helppoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itsellänikin tuossa oli vaan tarkoitus selvittää miten helpoksi nykyinen yhteiskunta tekee loisimisen sellaisille jotka sen osaavat. Sellaiset jotka sitä apua sitten tarvitsevat, eivät sitä välttämättä saa.

McRoot
Itsellänikin tuossa oli vaan tarkoitus selvittää miten helpoksi nykyinen yhteiskunta tekee loisimisen sellaisille jotka sen osaavat. Sellaiset jotka sitä apua sitten tarvitsevat, eivät sitä välttämättä saa.Vain ammattiloiset osaavat optimoida. Se on väärin. Tarjoan neuvoja tavallisille ihmisille, jotka menettävät aina tuhansia euroja. Menetys on varma, jos ei varaudu jopa kuukausia etukäteen.

Moni ei tiedä muuttoavustuksista, opintolainan korkoavustuksista tms kakan vertaa. Eikä ole tarkoituskaan. Ei jokaisen kannata opiskella juristiksi yhtä kertaa varten. Uskokaa kun sanon, palkatkaa minut. Ei kiinteää maksua, vaan 10%.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat