Seuraa 
Viestejä45973

Työelämässä oleminen on perseestä, olkoon palkka ja työ mikä tahansa.

24h tuntia aikaa per päivä, ei riitä mihinkään. Olen ehtinyt olla jo melkein puolivuotta työelämässä ja haluan takaisin vapaaksi, työttömäksi tai opiskelijaksi KELAn rahoja nauttimaan. Aivan sama, vaikka palkka on surkea, olisi sentään aikaa tehdäkin jotain.

Minä hyötyä on rahoista, kun ei ole arkipäivisin aikaa käyttää niitä mihinkään? Erikoisliikkeet menevät kiinni 19:00 ja se ei riitä mihinkään. Ruoka-kauppa on sentään 21:00 asti auki. Ainoa juttu mihit voit rahasi helpoiten tuhlata, on juoda perseet viikonloppuna perjantaina... ja ehkä lauantainakin. Seuraavat päivät menee tyypillisellä onnella krapulassa. Sama systeemiltä haiseva rumba alkaa taas seuraavana päivänä.

Työelämä syö päivästäni 9h tuntia työmatkoineen. Unta tarvitaan 8-9h, jotta jaksaisi päivän ilman päiväunia töiden jälkeen. Usein on tosin niin, että vapaa-ajan ollessa aivan liian pientä, kapinoi ja valvoo puolille öin. Mihin kuluu ne seitsemän jäljellä olevaa tuntia? 1h menee ruokailuun riippuen, onko tiskannut astiat. Astioiden tiskaamiseen menee 0,5h, jos ne eivät ole puhtaat.

Tätä samaa p**k** pitäisi tehdä eläkeikään asti? Ei hitossa. Mitä tässä ehtii elämässä tekemään, ei yhtikäs mitään. Mikä on sen tienatun rahan arvo, kun sitä verrataan vapaa-aikaan? Rahalla ei tee juuri yhtään mitään. Vapaus on paljon tärkeämpää. Palkka pienemmäksi ja työajat 6 tuntisiksi. Ihmisille olisi enemmän töitä. Itse tekisin mieluusti sen 6 tuntia 8 tunnin sijasta ja vaikka vain pelkällä ruokatauolla. Olisin taatusti tehokkaampikin, kuin 8 tunnin päivillä. Työvirheiden tekeminen olisi paljon vähäisempää.

V*tus** rahaa ei tarvitse kuin sellainen ihminen, joka kuluttaa kerskaillakseen.

Oikeistolainen politiikka vielä harkitsee poistavansa verotusta sellaisilta, jotka tekevät kahta työtä. Tämä on sairasta. Eikö näillä ääliöillä ole muuta elämää kuin olla systeeminsä orjia? Ei ole ihme, jos mielenterveys kärsii, kun ei ole edes aikaa miettiä omia asioitansa kunnolla.

Mietin tässä vielä niitä ihmisiä, joilla on perhe. Lastenhoitaminen syö senkin ajan, milloin itse yritän väsyneenä järjestellä elämäni suuntaviivoja. Sääliksi käy niitä vanhempia. Miten järjestellä omaa sosiaalista elämää ja yrittää pitää yllä ihmissuhteita, niin... ei tässä maassa taida olla olemassa mitään ihmissuhteita. On vain työsuhteita ja työkavereita. Miten näet ystäviä, kun aika on kokoajan kortilla? Voi niitä lapsuuden huolettomia päiviä, jolloin sosiaalisuuteni oli aivan toisella tasolla.

En tiedä, onko opiskelijana olo lähemmäksi kolmea kymmentä vuotta tehnyt minusta ns. ikiopiskelijan, mutta ärsyttää silti. Itseasiassa myönnän kaipaavani opiskelija elämää, vaikka se oli sitä pienellä rahalla kituuttamista. En tiedä voittaako työelämä missään asiassa opiskeluajan vapautta.

Onko täällä kohtalotovereita tai ihmisiä, jotka ovat kyllästyneitä systeemiin? Antaa tulla työelämän kritiikkiä, kiitos!

Sivut

Kommentit (48)

Onneksi meidän vapaassa markkinatalouden luomassa yhteiskunnassa on mahdollisuuksia vaikuttaa itse omiin työaikoihin.

Keskustele työnantajasi kanssa halustasi tehdä lyhyempää työpäivää tai vaihda työpaikkaa.

Tietysti myös aikuiseksi kasvaminen saattaisi auttaa.

McRoot
Onneksi meidän vapaassa markkinatalouden luomassa yhteiskunnassa on mahdollisuuksia vaikuttaa itse omiin työaikoihin.Tekemällä 3-vuorotyötä. Joopa joo. Siinä se polla vasta leviäkiin. En varmasti edes eläisi eläkepäiviin asti.

Keskustele työnantajasi kanssa halustasi tehdä lyhyempää työpäivää tai vaihda työpaikkaa.Asiasta ei voi neuvotella. Sopimus on jo tehty. Liukuvatyöaika on, joka helpottaa jonkin verran. Sillä ei tosin ole merkitystä, kun ongelmat ovat yhteiskuntarakenteissa.

Tietysti myös aikuiseksi kasvaminen saattaisi auttaa.Aikuisiksi kasvaminen on työkaluksi kasvamista? Sulla on kovat tavoitteet elämässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Heh, nykyään monet uraihmiset tekevät ilmaisia oheisylitöitä kuten selvittelevät jotain työhön liittyviä juttuja. Tai haluavat onnistua väkisin resursseiltaan alimitoitetussa projektissa näyttääkseen olevansa pätevä. Sitten monet opiskelevat iltaisin uusia teknologioita, kun vauhti vaan kiihtyy. Joka vuosi tulee uutta joka pitäisi omaksua. Ja jotkut tekevät iltaisin extratöitä pelätessään että muuten työt loppuvat kokonaan.

Sitten on vielä määräaikaiset ja pätkätyöläiset sekä ne jotka saavat sitä pientä palkkaa. Pienellä palkalla työtä tekevät voivat heittää rukkaset naulaan kello 16, onneksi - mutta harmi vain, että monilla pienpalkkaisilla on edessä elämä vuorotyöläisenä. Työ alkaa milloin alkaa riippuen vuorosta, joskus alkaa aamulla, joskus päivällä ja joskus yöllä. Jäätelönmyyjän palkka riippuu siitä, onko aurinkoinen vai sateinen päivä, koska sateella jäätelöä ei mene kaupaksi ja tulee peruutuksia työnantajalta. Myös tuntityöläiset saavat ne tunnit, mitä sattuvat saamaan. Opiskelijat painavat pitkää päivää tehdessään harjoitustöitä riippuen mitä opettajat sattuvat määräämään.

Semmoista se on se elämä. Että ei ihme jos perheissä kuulee esimerkiksi seuraavaa: "kakarat on sitten hiljaa siellä auton takapenkillä tai isukilta menee hermot!"

Aikuiseksi kasvaminen on sitä että osaa itse tehdä itselleen sopivia päätöksiä elämästään sekä ymmärtää sen että kaikki eivät ole samanlaisia. Moni on tyytyväinen nykyiseen työaikaansa, osa haluaa lyhentää sitä ja osa haluaisi tehdä enemmän töitä.

Tuoreimmasta työaikalaista löytyy mm. tälläinen.

Sopimukseen perustuva lyhennetty työaika
Kun työntekijä haluaa sosiaalisista ja terveydellisistä syistä tehdä työtä säännöllistä työaikaa lyhyemmän ajan, työnantajan on pyrittävä järjestämään työt niin, että työntekijä voisi tehdä osa- aikatyötä. Työajan lyhennys voidaan toteuttaa joko säännöllisen vuorokautisen tai viikoittaisen työajan lyhentämisenä. Menettelyn toteuttaminen edellyttää aina sopimusta, ja se voidaan tehdä määräaikaisena, enintään 26 viikkoa kerrallaan voimassa olevana järjestelynä.

Työsopimuslain 4 luvussa säädetään lisäksi pienten lasten vanhempien oikeudesta saada lyhennettyä työaikaansa osittaisen hoitovapaan muodossa. Lisäksi lainsäädäntö mahdollistaa osa- aikatyösopimuksen tekemisen aina, kun osapuolet ovat siitä yksimielisiä.
Vaihda työpaikkaa jos ei ole mahdollista.

Yhteiskuntarakenteessa ei ole mitään vikaa. Työaikalaki esittää vain puitteet ja suurin osa asioista on täysin työnantajan ja työntekijän välillä sovittavissa.

Edit: Ja mitä tulee noihin kauppojen aukioloaikoihin niin järkevintä olisi poistaa sääntely ja antaa mahdollisuus pitää liikettä auki milloin haluaa.

Dredex
Semmoista se on se elämä. Että ei ihme jos perheissä kuulee esimerkiksi seuraavaa: "kakarat on sitten hiljaa siellä auton takapenkillä tai isukilta menee hermot!"Niinpä. Miten olis vaikka jokku yhteiskunnan määräämät naimalomapäivät kaikille perheille, jotta iski ja äiskä jaksaa hymyillä enempi?

McRoot
Vaihda työpaikkaa jos ei ole mahdollista.Voisin melkein vaikka vannoa, että asut helsingissä.

Helsinkiin en muuten aio tulla työnperässä, vaikka 'paskassa kaupungissa' asunkin.

Shriek
Työelämässä oleminen on perseestä, olkoon palkka ja työ mikä tahansa.

24h tuntia aikaa per päivä, ei riitä mihinkään. Olen ehtinyt olla jo melkein puolivuotta työelämässä ja haluan takaisin vapaaksi, työttömäksi tai opiskelijaksi KELAn rahoja nauttimaan. Aivan sama, vaikka palkka on surkea, olisi sentään aikaa tehdäkin jotain.

... ...

Tätä samaa p**k** pitäisi tehdä eläkeikään asti?
En tiedä, onko opiskelijana olo lähemmäksi kolmea kymmentä vuotta tehnyt minusta ns. ikiopiskelijan, mutta ärsyttää silti. Itseasiassa myönnän kaipaavani opiskelija elämää, vaikka se oli sitä pienellä rahalla kituuttamista. En tiedä voittaako työelämä missään asiassa opiskeluajan vapautta.

Onko täällä kohtalotovereita tai ihmisiä, jotka ovat kyllästyneitä systeemiin? Antaa tulla työelämän kritiikkiä, kiitos!
Vaikuttaa siltä, että olet opiskelijana tottunut liian vaivattomaan elämään. Opiskelijoilla on aikaa tapailla ystäviä, viisastella kahviloilla jne. Työläiset ovat erikseen: aamulla herätys, töihin ja illan korvissa kotiin katsomaan televisiota. Olisiko sinulla opiskelijaelämästä irtaantumisen vieroitusoireet menossa? Kyllä se siitä asettuu ts. sinä sopeudut systeemiin ja pian et ole siitä enää moinenskaan.

Tosin ammatinvalinnalla ja kunnianhimolla on ratkaiseva merkitys vapaa-aikojen pituuteen. Sitä paitsi työn tekeminen on aika usein kivaa, jos on mielenkiintoinen työ ja mukavia työkavereita.

Tämä on mitä suurimmassa määrin kulttuurikysymys. Japanilaiset eivät osaa viettää kunnolla lomiaan vaan saattavat mennä työpaikoilleen. On taas toisia kulttuureja, joissa työn tekeminen tai yleensä vaivan näkeminen jonkin asian eteen on vaikeaa tai vastenmielistä.

Elämä on myös epäreilua.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Minuakin ärsyttää nämä pitkät työpäivät. 6 tuntisetkin ovat liian pitkiä jos ne on epäsäännöllisesti.

mutta onneksi ensiviikolla saan niin hyvää palkkaa että teen töitä suuvehnäsellään kokopäiviä. ai että kun tämä 15 sentin tuntipalkka lämmittää kovasti sydäntä. saa kolmen tunnin työllä ostettua tikkarin.

No on se parempi summa tietysti kun en ole hakenut tukiakaan kesällä, kun en jaksanu hakea kun oli säästyny aiemmista tuista jonkinverran rahaa.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

anomalia
...Vaikuttaa siltä, että olet opiskelijana tottunut liian vaivattomaan elämään. Opiskelijoilla on aikaa tapailla ystäviä, viisastella kahviloilla jne. Työläiset ovat erikseen: aamulla herätys, töihin ja illan korvissa kotiin katsomaan televisiota. Olisiko sinulla opiskelijaelämästä irtaantumisen vieroitusoireet menossa? Kyllä se siitä asettuu ts. sinä sopeudut systeemiin ja pian et ole siitä enää moinenskaan.Enpä tiedä... mutta voit olla oikeassa. Tai niinhän nuo opiskelijakaverit aina irvailee, että pian olen työelämänorja. Eipä mulla tosin ollut oikein valinnanvaraakaan, kun rahat loppui kesken. Oli siis pakko tulla työelämään.

Tosin ammatinvalinnalla ja kunnianhimolla on ratkaiseva merkitys vapaa-aikojen pituuteen. Sitä paitsi työn tekeminen on aika usein kivaa, jos on mielenkiintoinen työ ja mukavia työkavereita.Työ on sinänsä ihan ok hommaa, mutta sopeutuminen ei ole helppoa, varsinkin kun tietää sen, että puolen vuoden jälkeen ei ole välttämättä mahdollista jatkaa samassa paikassa. Ottaisin paljon rennommin, jos olisi toistaiseksi voimassa oleva työsopimus.

Tämä on mitä suurimmassa määrin kulttuurikysymys. Japanilaiset eivät osaa viettää kunnolla lomiaan vaan saattavat mennä työpaikoilleen. On taas toisia kulttuureja, joissa työn tekeminen tai yleensä vaivan näkeminen jonkin asian eteen on vaikeaa tai vastenmielistä.Jos olisi ylimääräistä rahaa, niin voisi tutkituttaa, että onko minussa jotain mustalaisen geenejä.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Harjoittelen pokerin peluuta. Sillä voisi kohtuullisesti tienata. Tosin epäilen sitä että tulen tienaamaan sillä koskaan yhtään mitään.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Shriek
Työelämässä oleminen on perseestä, olkoon palkka ja työ mikä tahansa.

24h tuntia aikaa per päivä, ei riitä mihinkään. Olen ehtinyt olla jo melkein puolivuotta työelämässä ja haluan takaisin vapaaksi, työttömäksi tai opiskelijaksi KELAn rahoja nauttimaan. Aivan sama, vaikka palkka on surkea, olisi sentään aikaa tehdäkin jotain.

Minä hyötyä on rahoista, kun ei ole arkipäivisin aikaa käyttää niitä mihinkään? Erikoisliikkeet menevät kiinni 19:00 ja se ei riitä mihinkään. Ruoka-kauppa on sentään 21:00 asti auki. Ainoa juttu mihit voit rahasi helpoiten tuhlata, on juoda perseet viikonloppuna perjantaina... ja ehkä lauantainakin. Seuraavat päivät menee tyypillisellä onnella krapulassa. Sama systeemiltä haiseva rumba alkaa taas seuraavana päivänä.

Työelämä syö päivästäni 9h tuntia työmatkoineen. Unta tarvitaan 8-9h, jotta jaksaisi päivän ilman päiväunia töiden jälkeen. Usein on tosin niin, että vapaa-ajan ollessa aivan liian pientä, kapinoi ja valvoo puolille öin. Mihin kuluu ne seitsemän jäljellä olevaa tuntia? 1h menee ruokailuun riippuen, onko tiskannut astiat. Astioiden tiskaamiseen menee 0,5h, jos ne eivät ole puhtaat.

Tätä samaa p**k** pitäisi tehdä eläkeikään asti? Ei hitossa. Mitä tässä ehtii elämässä tekemään, ei yhtikäs mitään. Mikä on sen tienatun rahan arvo, kun sitä verrataan vapaa-aikaan? Rahalla ei tee juuri yhtään mitään. Vapaus on paljon tärkeämpää. Palkka pienemmäksi ja työajat 6 tuntisiksi. Ihmisille olisi enemmän töitä. Itse tekisin mieluusti sen 6 tuntia 8 tunnin sijasta ja vaikka vain pelkällä ruokatauolla. Olisin taatusti tehokkaampikin, kuin 8 tunnin päivillä. Työvirheiden tekeminen olisi paljon vähäisempää.

V*tus** rahaa ei tarvitse kuin sellainen ihminen, joka kuluttaa kerskaillakseen.

Oikeistolainen politiikka vielä harkitsee poistavansa verotusta sellaisilta, jotka tekevät kahta työtä. Tämä on sairasta. Eikö näillä ääliöillä ole muuta elämää kuin olla systeeminsä orjia? Ei ole ihme, jos mielenterveys kärsii, kun ei ole edes aikaa miettiä omia asioitansa kunnolla.

Mietin tässä vielä niitä ihmisiä, joilla on perhe. Lastenhoitaminen syö senkin ajan, milloin itse yritän väsyneenä järjestellä elämäni suuntaviivoja. Sääliksi käy niitä vanhempia. Miten järjestellä omaa sosiaalista elämää ja yrittää pitää yllä ihmissuhteita, niin... ei tässä maassa taida olla olemassa mitään ihmissuhteita. On vain työsuhteita ja työkavereita. Miten näet ystäviä, kun aika on kokoajan kortilla? Voi niitä lapsuuden huolettomia päiviä, jolloin sosiaalisuuteni oli aivan toisella tasolla.

En tiedä, onko opiskelijana olo lähemmäksi kolmea kymmentä vuotta tehnyt minusta ns. ikiopiskelijan, mutta ärsyttää silti. Itseasiassa myönnän kaipaavani opiskelija elämää, vaikka se oli sitä pienellä rahalla kituuttamista. En tiedä voittaako työelämä missään asiassa opiskeluajan vapautta.

Onko täällä kohtalotovereita tai ihmisiä, jotka ovat kyllästyneitä systeemiin? Antaa tulla työelämän kritiikkiä, kiitos!
Muuten olen samaa mieltä, mutta tuo palkka??!!!?? Mikä olet ammatiltasi? Et varmaan perusteollisuudessa oleva työntekijä. Tj olettaisin vähintään.

Tuntuu ettei keskiverto palkka Suomessa riitä kuin hädin tuskin kulissien ylläpitoon. Asuminen + ruoka vie jo reilun osan + vielä vaatteet ja välttämättömät...

Rahamiesten ei tarvi tai edes kannata maksaa liian suurta palkkaa tai teettää lyhyitä päiviä. Todellisuudessa isot firmat voisi kevyesti vaikka triplata perusduunarin palkan. Ei tuntuis paljoa kokonaisbudjetissa, mutta kun ne osingot!

Nimim. juuri 14h päivä takana

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Miten ruoka voi viedä karhunosan palkasta? viidelläkympillä elää aivan vallanmainiosti yksi henkilö kuukaudessa. Ruokaan ja asumiseen menee max 450 euroa kuukaudessa. eli jos tienaa hikiset 1000 niin reilusti yli puolet jää vielä vapaakäyttöön.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Itsellä on nämä työajat vähän heikkoja kyllä. Tällä hetkellä ei ole mitään erillistä työsopimusta solmittu ja välillä joutuu tekemään ylitöitä puoli-ilmaiseksi. Se tosin vähän liittyy alaan mutta silti v*tuttaa kun palveluistani laskutetaan moninkertainen määrä verrattuna siihen mitä itse saan. Välillä voi olla 12 tuntisia päiviä ja normi työajan ylittäviltä tunneilta ei makseta ylityökorvausta vaan provisiota, mutta vain jos sen työn voi laskuttaa (ja näin ei aina ole, jolloin työ on ilmaista)

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Alle tonnilla elää ja ryyppääkin leveästi. Mä en ymmärrä miten joku 2500€ tienaava voi tosissaan valittaa palkkaansa.

Töissä on mukavaa kun saaa tehdä työtö mikä on kivaa. Jos ei ole kivaa ei tartte.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

En suosittele jäämään työttömäksi, et koskaan pääse enään töihin.

Kelasta ei saa niin hyvin, että niiden rahojen varaan kannattaa jäädä.

työttömyskorvauskin on jäänyt 30 prosentia jälkeen. Siihen ei ole laman jälkeen tehty korotuksia.

450 euroa voi saada työttömyyskorvausta ja asumistukea siihen.

mutta eipä noilla rahoilla paljon juhli kun elinkustannukset nousee tai on noussut.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
tiäremiäs
En suosittele jäämään työttömäksi, et koskaan pääse enään töihin.Kyllä pääsee. Voi päästä helpomminkin kun ne voi ottaa työllistämistuella.

Sossun rahat kun laskee mukaan, niin kuukaudessa käteen jää samanverran huvirahaa kuin huonossa työpaikassa. Ehkä enemmänkin jos on kallis vuokra.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
CE-hyväksytty
tiäremiäs
En suosittele jäämään työttömäksi, et koskaan pääse enään töihin.Kyllä pääsee. Voi päästä helpomminkin kun ne voi ottaa työllistämistuella.


Työllistämistuella voi ehkä päästä, mutta ei kuitenkaan kannattaa kelan rahoille jos muutakin vaihtoehtoja.

mskomu
Seuraa 
Viestejä672
Shriek

Onko täällä kohtalotovereita tai ihmisiä, jotka ovat kyllästyneitä systeemiin? Antaa tulla työelämän kritiikkiä, kiitos!Lähes.

Itse olen onneksi vasta osa-aikaisesti aloituspostauksen infernossa. Opiskelun rahoittaminen vaatii töiden tekemistä kesällä, eikä tätä tehtaan 3-vuorohommaa kyllä montaa vuotta jaksaisi. Vapaa-aikaa ei jää montaa tuntia päivää kohden ja kun kavereit ovat vielä eri vuorossa, niin kyllä tämä melko syvältä on.

Elän toivossa/kuvitelmassa, että valmistumisen jälkeen voisi jäädä vaikkapa tutkijaksi yliopistolle, jolloin luulisi olevan vapaa-aikaakin hieman enemmän kuin esim. tämänhetkisessä työssäni.

EDIT:
Onpa muuten moni valmistunut kaverini kironnut samaa hommaa. Rahaa kyllä on, mutta sitä ei ehdi käyttää mihinkään järjelliseen. Opiskelijan näkökulmasta tuo tilanne kyllä tuntuu absurdilta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat