Seuraa 
Viestejä45973

Tulipahan vaan mieleeni sellainen ajatus, että paljonko Jenkit olisivat valmiita maksamaa, että pääsisivät hallinnoimaan Venäjän öljymarkkinoita mieleisekseen.

Saudeissahan Jenkit ovat täysiä valtiaita öljyn suhteen, että paljonko aikoinaan Jenkit maksoivat päästä tuolle alueelle hallinnoimaan öljyn tuotantoa ja sen myyntiä.

Mutta nyt Venäjä pistää kovasti hanttiin ja yrittää pärjätä omalla teknologiallaan sillä tavalla, että pystyvät hoitamaan öljyn viennin minne haluavat.

Minulla vaan on sellainen käsitys, että Venäjä on erittäin riippuvainen länsimaalaisesta teknologiasta kun puhutaan öljyn tehokkaasta pumppaamisesta ja toimituksesta muihin maihin.

Vertauksena 1990-luvun alkupuolelta on se, että kaivetun kivihiilen myynninmäärästä Venäjällä meni 30 prosenttia kivihiilen louhintaan ja saamiseksi markkinoille.

Että, on se surku kun Venäjä vajaalla tekniikalla myy maakaasua ja öljyä kun siitä saatava hyöty on sellainen, että tuhlaavat raaka-ainevarantojaan alkeellisilla tuotantovälineillä suoraan harakoille.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

turnabull
Saudeissahan Jenkit ovat täysiä valtiaita öljyn suhteen, että paljonko aikoinaan Jenkit maksoivat päästä tuolle alueelle hallinnoimaan öljyn tuotantoa ja sen myyntiä.Jenkit eivät ole täysiä valtiaita saudien öljyssä. Saudien öljy on kansallistettu ja tuorantoa hoitaa Aramco. Saudit pyörittävät jenkkejä miten haluavat ja äskettäin Bush kävi melkeinpä anelemassa Saudi-Arabian kuninkaalta lisää tuotantoa.

Kiinnostavana yksityiskohtana vielä, että Saudien öljy menee pääasiassa Amerikan markkinoille ja Iranin pääasiassa Eurooppaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat