Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Vielä ei haluta myöntää tai päättäjät itsekään ei tiedosta.

Että hyvinvointiyhteiskunta on armonlaukausta vaille.

Toivottavasti edes terveydenhuolto tai vaikkapa ilmaista koulutusta voidaan ylläpitää.

Sivut

Kommentit (39)

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007

Ei hyvinvointia ole se, että toiset niska limassa paapovat niitä jotka eivät tarvitsisi muuta kuin potkun perseeseen (tämä ei tietenkään koske sairauden tai iän vuoksi työkyvyttömiä).

Piett
Seuraa 
Viestejä771
Liittynyt12.4.2007

Ei silti etteikö työttömiä tulisi patistaa töihin, mutta yleinen kuvitelma siitä että suuri osa veroista menee työttömien paapomiseen on hakoteillä.

Sosiaalipuolen osuus valtion määrärahoista on noin 25%.

Sosiaalipuolen menoista puolestaan menee työttömyyskuluihin 8,3% (2006)

Pikaisesti päässälaskien menee siis valtion määrärahoista alle 2,5% "työttömien paapomiseen" - merkittävä summa toki, mutta vähemmän kuin itse sen uskoin olevan ennenkuin lukuihin törmäsin. Onko tuo prosenttimäärä kohtuuton menetys siitä takeesta, että jos huonompi onni potkaisee, niin pysyy silti leivänsyrjässä kiinni?

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007

Tuossa on vain apurahojen välitön vaikutus, eli siinä on jätetty huomioimatta se, että he paitsi käyttävät valtion ja kunnan budjettia, myös jättävät osallistumatta kakun keräämiseen (tämä ei ole kannanotto sen puolesta, että kaikkien pitäisi tehdä töitä 8-16, tai että heikkotuottoiset ihmiset pitäisi tappaa).

Piett

Pikaisesti päässälaskien menee siis valtion määrärahoista alle 2,5% "työttömien paapomiseen" - merkittävä summa toki, mutta vähemmän kuin itse sen uskoin olevan ennenkuin lukuihin törmäsin. Onko tuo prosenttimäärä kohtuuton menetys siitä takeesta, että jos huonompi onni potkaisee, niin pysyy silti leivänsyrjässä kiinni?

Hyvinvointiyhteiskuntahan on juuri tämä nykyinen malli, jossa korostetaan kilpailua, yrittäjyyttä ja työllisyyttä. Julkista sektoria ajetaan alas tehottomana. EU on tässä pitkälti taustavaikuttajana, pyrkimyksena harmonisoida alueen erilaisia hyvinvointimalleja.

Hyvinvointiyhteiskunta on johdettu hyvinvointivaltio termistä. Hyvinvointivaltio ajattelu saavutti huippunsa suomessa 70-luvun lopulla ja 80-luvun alussa. Huipentumana ehkäpä dekommodifikaatio eli yksilön vapautuminen markkinoista ja työssäkäynnistä.

https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/12843

Paradoksaalista kuitenkin, että silloinen hyvinvointivaltio vaati pystyssäpysyäkseen täystyöllisyyttä (75% työllisyysaste).

Dredex
Fin-kele
- - Julkista sektoria ajetaan alas tehottomana. - -Millä tehokkuus mitataan? Osinkoina osakkeidenomistajille?Tehokkuutta mitataan nykyisin lähes poikkeuksetta rahallisin mittarein, esim. tuotetun yksikön kustannukset tai potilaan sairaalapäivän kustannukset jne.
Vaikuttavuutta harvemmin mitataan, koska sitä on vaikeata mitata, eikä tulokset välttämättä anna selkeää informaatiota. Sama ongelma on myös mm. positiivisten ulkoisvaikutusten mittaamisessa ja ne sivuutetaankin usein.

tiäremiäs
Suomessa ainakin ajetaan huonosti työllisyyttä ja yrittäjyyttä.

Koska ei ole varmaan päästy eroon jäykistä rakenteista.
Instituutiot ja rakenteet muuttuvat hitaasti eikä muutosvastarintaa pidä aliarvioida muutoksia ja uudistuksia läpi vietäessä, oli taso valtakunnallinen, kunnallinen tai pieni pk-yritys. Katastrofit kuitenkin yleensä nopeuttavat muutosnopeutta, hyvänä esimerkkinä 90-luvun lama mikä oli, jos ei muuta, viimeinen piste julkisen sektorin laajentumiselle.

Yrittäjyydestä en niin tiedä, koska en ole pahemmin perehtynyt asiaan mutta mutu tuntumalta pk-yritykset ainakin valittavat ettei heitä tueta valtion taholta riittävästi. Ei varmasti tuetakkaan, ainakaan samassa määrin kuin metsäteollisuutta suomessa.

linkki: EU:n pk-yrityksille suunnattuja tukitoimia.
http://ec.europa.eu/youreurope/nav/fi/b ... ex_fi.html

Denzil Dexter
Ei hyvinvointia ole se, että toiset niska limassa paapovat niitä jotka eivät tarvitsisi muuta kuin potkun perseeseen (tämä ei tietenkään koske sairauden tai iän vuoksi työkyvyttömiä).Ei hyvinvointia ole niska limassa eikä potku perseessä.

Terveydenhuolto, hammaslääkäri, sosiaaliturva. Kolulutus, työpaikat, vittu mielenterveyspalvelut. Poliisi perkele.

Mitä on tilalla? Kaikki vitun teinit haluaa julkkikseksi, ainoa tapa olla tarpeellinen.

Missä vaiheessa se tälläiseksi meni?

Olis kirveelle töitä!

Vitun kommunistit, juutalaiset, neekerit, homot, lesbot. Vitun vegetaristit, luonnonsuojelijat, hipit. Vitun taiteilijat, näyttelijät, yrittäjät, kauppiaat. Vitun tieteilijät, filosofit, astronomit.

Vitun fyysikot, kirjastotätit ja hobitit..

Vitun natsit, jenkit, norjalaiset ja venäläiset.

Vitun virolaiset.

Vitun koiraihmiset, vitun maanviljelijät tukineen.

Vitun vittu...

Vitun optiot, pankit. Asuntokaupat, Sijoittajat. Vitun rikkaat vitun köyhät. Vitun afriikkalaiset. Vitun intialaiset, kiinalaiset, ähläm sählämit. Vitun sota, terrorismi, koulukiusaus ja työpaikka-ahdistelu...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat