Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Mistä kannattaa ettiä meteoriittejä ja oletteko löytäneet.

Lähettäkään ne eteenpäin jos löydätte.

Kommentit (5)

Meteori (tähdenlento) ei selviä maanpinnalle asti, vaan palaa tomuksi ilmakehässä.
Meteoriitteja ei etsimällä löydä; on helpompi ottaa käteen kynä ja lottokuponki ja yrittää seitsemää oikein.

Joo, tuo terminologia ei ole helppoa. Avruudessa etenevää suurempaa tai pienenmpää kivenmurikkaa kutsutaan meteoroidiksi ja kun se tulee maan ilmakehään se "muuttuukin" meteoriksi. Jos se selviä palamatta maan pinnalle saakka siitä onkin tullut meteoriitti. Eli meteoriittejä voi hyvinkin maan pinnalta löytää.

Parhaat etsintäpaikat ovat talvella lumettomana aikan peilijäässä olevat järvet tai merialueet (tällaiset olosuhteet vain toteutuvat valitettavan harvoin).

vorrester
Seuraa 
Viestejä615
Liittynyt22.7.2005

Rapiat 15 vuotta sitten pellosta löytyi puintiaikana "kraateri" pellosta. Vetinen syksy ja kuoppa täynnä vettä. Kasvusto oli muutaman metrin ympäriinsä kaatunut ulospäin ja savet levähtäneet päälle.. Alue jäi puimatta ja kävivät yliopistolta kaivelemassa kuoppaa. Sondaamalla löytyi jankkosavesta n.5cm kanava joka haarautui puolen metrin syvyydessä. Itse kappaletta ei löytynyt, kun alue oli jo myöhemmin kynnetty uusinta käynnillä. Reiän ympäristön maa-aines analyysissä ei selvinnyt mikä sen oli aiheuttanut. Meteoriitti, avaruusromu ehkä salamakin.

Sinne jäi selvittämättä, mikä reiän teki, mutta kasvustosta oli hyvin huomattavissa tapahtunut.

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

Olen nähnyt, koska omistan sellaisen. Kyseessä on kivimeteoriitti, jonka kiviaines on maassakin tunnettua ns. "verikiveä" eli hematiittiä, jossa on kovassa paineessa mudostuneita kristallihituja. Pinta on sulanut kovassa kuumuudessa mustaksi ja kuoppaiseksi.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Minulla on palanen Chihuahuaan vuonna 1969 pudonnutta Allende-nimistä hiilikondriittimeteoriittia. Meteoriitissa on ennen maapallon muodostumista syntyneitä kondreja. Lisäksi Wikipediasta lötyy tällaista tietoa: "They [Calcium-aluminium-rich inclusions] had very unusual isotopic compositions, with many CAIs being distinct from the Earth, Moon and other meteorites for a wide variety of isotopes. These "isotope anomalies" contain evidence for processes that occurred in other stars before the solar system formed."

http://en.wikipedia.org/wiki/Allende_meteorite

Jos avaruudesta tipahtaneita mötiköitä alat tosissasi metsästämään, niin kannattaa aloittaa Kuusta. Siellä on kraatterit selvästi näkyvissä eroosion puutteesta johtuen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat