Seuraa 
Viestejä45973

Kaipaisin keskustelua siitä, mitä ihmisen osia haluaisitte parannettavan. Ja mihin asti parantelu on mielestänne hyväksyttävää.

Itse hyväksyn kyberneettisten osien käyttämisen missä tahansa tapauksessa. Oli kyseessä sitten esteettisyys, suorituskyvyn parantaminen, sairauden aiheuttamien vammojen hoitaminen tai pelkästään itsetarkoitus.

Toivottavaa on myös asiassa tapahtuneen kehityksen julkituominen jos sellaisia on tiedossa.

Muutama ajatus parannettavista elimistä:

Munuaiset

Munuaisia voitaisiin kehittää siten, että ne poistaisivat myös taudinaiheuttajat verestä, myös kemikaalien pitoisuuden ylittäessä ihmiselle haitalliset määrät, voisivat munuaiset poistaa ko. kemikaaleja. Maksan toiminnot siirrettäisiin munuaisille.

Silmät

Näköaistin kehittäminen mahdollistamaan laajemman valonpituuden havaitseminen sekä tiettyjen valonpituuksien vahvistaminen ja filtteröinti tarvittaessa.

Sydän ja verenkierto

Sydän voitaisiin muuttaa tuottamaan tasaisen virtauksen syklimäisen virtauksen sijasta. Virtaus mahdollistaisi pienemmän verenpaineen käyttämisen.

Valtimoiden tulisi tunnistaa automaattisesti laajat vuodot raajoissa ja estää tai pienentää veren virtausta kyseiseen raajaan veren menettämisen estämiseksi. Pienissä vuototapauksissa valtimoissa vuosi olla annostelu veren hyytymistä tehostavaa ainetta varten. Aine taas aktivoituisi tehokkaimmin veren joutuessa kosketuksiin ilman kanssa.

Veren aineiden siirtokykyä tulisi kasvattaa keinotekoisilla verisoluilla.

Keuhkot

Keuhkojen hapenottokykyä tulisi kasvattaa. Samalla happea varastoitaisiin säiliöön josta sen luovuttaminen tilanteessa, jossa keuhkot eivät kykene ottamaan happea ilmasta, olisi mahdollista. Henkitorvi tulisi erottaa ruokatorvesta selkeämmin, jotta ruoka ei joutuisi keuhkoihin.

Suolisto

Suolisto analysoisi ruoan sisältämät ravintoaineet, ja ilmoittaisi puutoksista. Ihmiselle haitallisia aineita ei laskettaisi verenkiertoon. Ulosteeseen lisättäisiin hajusteita.

Hermosto

Hermosto hallitsisi kipusignaalien vastaanottoa ja poistaisi kivun tuntemuksen ensimmäisen varoitussignaalin tultua. Vauriotilanteissa hermosto reitittäisi toiminnot vaurioituneen kohdan ohitse.

Hiukset

Hiuksien väriä ja pituutta voitaisiin säädellä automaattisesti, jotta ne saataisiin sopeutumaan tyyliin. Kampausta ja muotoilutuotteita ei tarvittaisi sillä hiukset järjestäytyisivät automaattisesti haluttuun muotoon.

Lihaksisto

Lihaksisto voisi koostua luontaisista lihaksista ja sähköisesti toimivista lihaksista, joiden antamaa teholisäystä voitaisiin säädellä.

Aivot

Neurolinkki tietokonetta varten. Tietokone avustaisi laskutoimituksissa ja muissa vastaavissa toimenpiteissä. Kasvojen ja muiden muotojen hakeminen tietokannoista silmien tuottaman tiedon perusteella.

Tässä nyt aluksi muutama mielipiteeni.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (16)

McRoot
- - Itse hyväksyn kyberneettisten osien käyttämisen missä tahansa tapauksessa. - -Mitä jos korvataan kerralla koko mies? Olisitko valmis hyväksymään 100%:n korvauksen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Dredex
McRoot
- - Itse hyväksyn kyberneettisten osien käyttämisen missä tahansa tapauksessa. - -Mitä jos korvataan kerralla koko mies? Olisitko valmis hyväksymään 100%:n korvauksen?Tietoisuuden siirtämisestä kokonaisuudessaan synteettiseen kehoon en ole varma. Ongelma on siinä että en tiedä miten tietoisuuteni muuttuisi jos tehtäisiin esimerkiksi prosessori, joka sisältäisi tietoisuuteni. Minä tuskin tuntisin sen aistimuksia vaan se olisi erillinen persoona eli erillinen tietoisuus jonka lähtökohdat ovat kopioitu omasta tietoisuudestani.

Toisaalta jos tuo tapahtuisi hitaalla tahdilla, ja aivoni yhdistyisivät tuossa tapahtumassa keinotekoiseen materiaaliin korvaten alkuperäisiä aivoja, tietoisuuteni ei välttämättä muuttuisi mitenkään erityisesti. Tapahtuuhan aivosolujen uusiutumista normaalistikin.

Eli nykyisen tietämyksen mukaan en osaa vastata kysymykseen täydellisestä korvaamisesta.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Dredex
McRoot
- - Itse hyväksyn kyberneettisten osien käyttämisen missä tahansa tapauksessa. - -Mitä jos korvataan kerralla koko mies? Olisitko valmis hyväksymään 100%:n korvauksen?Miksi ei, jos olisi varmaa että persoona ja ihminen itse voitaisiin siirtää keinotekoiseen ja kaikin puolin parempaan ruumiiseen. Mutta nykytekniikalla edes tällaisen määritteleminen ei liene mahdollista.

Olisin valmis siirtämään tietoisuuteni vaikka digitaaliseen muotoon ennen kuin kuolen, osaksi vaikka jotain robottia, tai sitten osaksi sellaista nettiympäristöä, sellaista jossa kuolleet filosofit voisivat jatkaa dialogejaan tai liian nuorena kuolleet muusikot säveltämistään. Tietenkin nettiympäristö tulisi olla mahdollisimman mukava ja sinne pitäisi päästä vierailemaan myös ulkopuolelta.

McRoot

Tässä nyt aluksi muutama mielipiteeni.Joo, kyllähän noilla alkuunsa pärjäisi, mutta unohdit sitten kuitenkin sen oleellisimman... Eli meisselin joka seisoo silloin kun haluat ja niin kauan kun haluat. Myöntäkää pois, tämä olisi kuitenkin se ensimmäinen sovellus ks. teknologialle...

"Koko yö, joka yö, eikä hän koskaan saa tietää!"

Vierailija
Pähkinänsärkijä
Onko tuo ylläoleva joku botti vai mikä?

On se. Tänne palstalle on taas tullut mainosbotteja.

ilaiho
Pähkinänsärkijä
Onko tuo ylläoleva joku botti vai mikä?

On se. Tänne palstalle on taas tullut mainosbotteja.Keinoäly on taas kehittynyt, vai miksi mainosbotti hakeutuu kybernetiikkaa käsittelevälle ketjulle

Ehkä se etsii itseään kiinnostavia aiheita.

Pitääpi lisätä lukulistalle.

Kurzweililtä olen joskus penskana lukenut The Age of Intelligent Machinesin.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Joku ihmisen terveyttä valvova anturijärjestelmä ei olisi pahaksi. Ehkä se kannustaisi terveellisempiin ruokatottumuksiin, jos saisi selkeää palautetta, missä kunnossa kroppa on ja mitä se kaipaa. Vaikka ranteeseen tulisi pieni valotäplä, jos on vakava juustohampurilaisen puutostila.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat