Seuraa 
Viestejä45973

Lainaus Helsingin Sanomien nettisivuilta:

"Hedelmöityshoitolain valmistelua jatketaan entiseltä pohjalta. Oikeusministeri Leena Luhtanen (sd) päätti asiasta torstaina.

Luhtanen aikoo jatkaa valmistelua samalla linjalla kuin edeltäjänsä Johannes Koskinen (sd). Lakiin esitetään, että hoitoa saisi antaa heteroparien lisäksi myös naispareille ja yksinäisille naisille. Sijaissynnytyksiä ei sallittaisi."

Huolestuttavaa, perin huolestuttavaa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyväksyn minäkin, mutta kunhan hankkivat omalla rahalla noi hoidot. Yhteiskunnan ei pitäisi niitä tukea muuta kuin lääketieteellisiin tarkoituksiin.

pekka
Eikös moinen laki syrji miespareja ja yksinäisiä miehiä?

Koulun biologian tunnilla varmaan kerrotaan, etteivät nisäkäskoiraat tule raskaaksi. Vaikka miten hedelmöittäisi.

Asimov
pekka
Eikös moinen laki syrji miespareja ja yksinäisiä miehiä?

Koulun biologian tunnilla varmaan kerrotaan, etteivät nisäkäskoiraat tule raskaaksi. Vaikka miten hedelmöittäisi.

Tuossa uutisessa oli, ettei sijaissynnytyksiä sallita, eli mies- ja naisparit ovat eriarvoisessa asemassa. Eihän kaksi naarastakaan tule raskaaksi, vaikka harrastaisivat miten paljon lesbo-seksiä tahansa.

Täsmennän, jos osaan: Ensinnäkin onko moiseen varaa? Yksinhuoltajan arki ei ole kaksista ja usein sosiaalihuolto joutuu tukemaan tavalla tai toisella.

Toiseksi pelottaa, etteivät varsinkaan miesedustajat uskalla äänestää lakialoitetta vastaan rehellisesti, omantuntonsa mukaan, koska se leimaisi helposti vastaanäänestäjän "naisvihaajaksi" tai sovinistiksi.

Olen vankkumaton tasa-arvon kannattaja, mutta feministien lyömän "sovinistileiman" uhka on tässä ilmeinen.

Raja on sitäpaitsi vedettävä johonkin. Minusta yksin elävän ei tulisi saada hedelmöityshoitoja, voisihan aina adoptiosysteemejä helpottaa. Tullaan veteenpiirretyn viivan äärelle, jossa on tehtävä vielä vaikeampia päätöksiä esimerkiksi sairaiden tms hedelmöityshoitoihin oikeutuksesta.

Lapsella on oikeus isään ja äitiin.

Vierailija

Mun mielestä ainoastaan sillon jos maksavat itte on hyväksyttävää, muuten ei valtion rahasta tuollaista turhuutta kannata kustantaa.

Eli jos ei saa luonnollisesti lapsia, niin silloin minun mielestäni saa olla ilman niitä lapsia.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Jos pariskunta ei saa luonnostaan eikä hoidoilla lapsia, voiko heidän avioliittonsa kieltää sillä perusteella? Tämä siis siihen homoliittoja vastustavien argumenttiin, että avioliitto on lasten kasvattamista varten...

Muokaten toiseen suuntaan: Onko jokaisella heteropeelopariskunnalla oltava oikeus lisääntyä, koska ovat heteropariskunta, vaikka jo päältä päin voisi sanoa, että nuo nyt eivät ainakaan täysjärkisiä yhteiskuntakelpoisia veronmaksajia saa aikaiseksi, kasvatuksen tai sen puutteen takia?

Ja vielä: Jos argumenttina pidetään sitä, että lesboparin/yksinhuoltajan lapsia kiusataan, pitäisikö kaikilta rillipäiltä, nököhampailta ja rumilta läskeiltä myös kieltää lisääntyminen?

Loppuyhteenveto: Jos nainen haluaa lapsia, mutta jostain syystä ei ole miestä siunaantunut, onko hänen pakko turvautua "muumimukiin" tai satunnaiseen baarituttavuuteen? Miksi ei hedelmöityshoitoa? Jos itse kuitenkin maksaa? Eihän se ilmaista ole pariskunnillekaan?

Vai mennäänkö takaisin siihen, että eroaminen on kiellettyä, ja mies kantakoon vastuun kersoistaan yhtä lailla ja änkyttämättä?

Kysymyksiä, kysymyksiä.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat