Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Niin siinä sitten vain on käymässä, että kaikki loppuu. Vain ihmisten onnellisuus ja oman arvon tunnon kaltaiset asiat eivät lopu, jos ihmiset vain ovat valmiita tekemään uhrauksia eikä kaaosta synny. Tulevaisuus ei nimittäin ole helppo, vaan koneistus tulee purkaa ja ihmiset joutuvat takaisin lihastyöhön.

Loppuu öljy, maakaasu, hiili, vesi, metallit, viljelysmaa, jne... Maanviljelyksen pitää tapahtua lähellä, missä ruoka kulutetaan. Ja ajoneuvot tulee korvata aurinkoenergialla eli sähköllä toimiville kulkupeleillä. Vaikeaan tulevaisuuteen kannattaa alkaa varautumaan jo heti tänään!

Video

Sivut

Kommentit (177)

L
Seuraa 
Viestejä7878
Liittynyt17.3.2005

Dredex

Sä sitten jaksat.

Loppuu öljy, maakaasu, hiili,

Jos öljyn tai maakaasun hinnat pysyvät riittävän korkeina riittävän pitkään, korvataan ne kivihiilellä, josta saadaan hydraamalla hiilivetyjä. Ja kivihiilihän ei ole loppumassa mihinkään ihan lähiaikoina, ja kunhan jonkun vuoden tai vuosikymmenen sisään kasvihuonehömpötys vaipuu unholaan, on vanhalla kunnon kivihiilellä kenties loistava tulevaisuus edessä.

Ja tietenkin jonain päivänä kivihiilen tuotantokustannukset voivat kasvaa niin korkeiksi, että energia, jolla hydrataan mitä vain hiilipitoista, kannattaa tuottaa vaikka sitten fissiolla tai fuusiolla.

Eli ei siis mitään hätää; kunhan on energiaa, on hiilivetyjäkin.

Ja:

vesi

Ja mitäs sä muuten tarkoititkaan vedellä? Joku vuosi takaperin, kun aivosi piereskelivät samaa, ei oikein hahmottunut, että mikä vesi loppuu. Ei varmaan vesi yleensä, mutta ehkä tarkoitat makeaa vettä (jos huolenasi kastelu)? Vai puhdasta juomavettä?

Puhdas juomavesi on ongelma, josta selvittäisiin pienehköllä summalla rahaa. Pienen pieni murto-osa kasvihuonehumppaan tärvättävistä rahoista riittäisi.

Ja kasteluvesi ei olisi ongelma, jos maataloustukiaiset ym tullipaskat poistettaisiin, jolloin viljely siirtyisi siihen parhaiten sopiviin paikkoihin. Lisäksi veden realistinen hinnoittelu auttaisi.

Ja lisäksi tietenkin se, että jos on käytettävissä energiaa (lähteenä vaikka suosikkini kivihiili), voidaan makeaa vettä tuottaa suolaisesta, kuten Persianlahden rikkaammissa öljymaissa.

Ja:

metallit,

Herran pieksut. Katsopa vaikka wikistä maankuoren koostumus. Ei lopu perusmetallit mihinkään.

Sua hämää varmaan se, että on teräksen hinta noussut kovasti viime aikoina. Tuossa kyseessä perusteiltaan sama meininki, kuin öljyn hinnan kehityksessä. Ja koska et koskaan ole osoittanut mitään merkkiä siitä, että tajuaisit mitään raakaöljyn hinnanmuodostuksesta, en tärvää aikaani tähänkään.

Ja:

viljelysmaa,

Maapallon väestö tulee UNDP:n ennusteiden mukaan kasvamaan vielä noin 50% nykyisestä vuoteen 2075 mennessä. Tuo väestönlisäys on ruokittavissa jo siten, että kaikki nykyiset pellot otettaisiin tehomaatalouden piiriin. Lisäksi tietenkin GM ja muut tekniset parannukset tulevat parantamaan tuottoja. Nopeitenhan tämäkin onnistuisi, kun lopetettaisiin tukiaiset ym paskat kehittyneissä maissa samalla, kun liberalisoitaisiin kehitysmaiden talouksia ja vahvistettaisiin lakiin perustuvaa sopimusyhteiskuntaa niissä, jolloin maataloudesta tulisi yksi osa normaalia globaalia taloutta. Ja katsopa, miten globalisaatio ja osittainenkin liberalisointi on tehostanut teollisuustuotantoa siellä sun täällä; sama tietenkin tapahtuisi myös maataloudessa, kunhan lopetettaisiin kommarointi, merkantilisointi, viheröinti ja muu hapatus.

Ja jos muu ei auta, aina voi raivata peltoa lisää. Ja jos vikiset jotain sontaa biodiversiteetistä, niin tsekkaa ne vanhat väännöt ensin, ennen kuin samoja jorinoita taas täällä toistelet.

Katsos, vanha kunnon L.

Tässä on vielä selkokielellä, että meillä on vain 6 vuotta aikaa toimia ennen mahdollista katastrofia. Ihmiset ovat todellakin riippuvaisia öljystä. Kivihiilellä pelehtiminen on pientä vielä toistaiseksi, mutta tilanne kiristyy jatkuvasti. Entä jos jokin suuri öljyntuotantolaitos tuhoutuu vaikka terroristi-iskussa? Öljyhän on herkästi syttyvää ainetta ja kyse on miljoonista tynnyrillisistä öljyä. Maailma saattaisi suistua silkkaan tuhoon pelkän energiapulan ja laman aiheuttamien levottomuuksien ketjureaktion takia.

Video

Mielestäni tämä asia on juuri nyt ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin, uutisissakin on jatkuvasti öljyn hinnan noususta kertovia tiedotteita ja rekkakuskit hidastelevat maanteillä. Ruokalevottomuuksiakin on yms.

L
Jos öljyn tai maakaasun hinnat pysyvät riittävän korkeina riittävän pitkään, korvataan ne kivihiilellä, josta saadaan hydraamalla hiilivetyjä. Ja kivihiilihän ei ole loppumassa mihinkään ihan lähiaikoina, ja kunhan jonkun vuoden tai vuosikymmenen sisään kasvihuonehömpötys vaipuu unholaan, on vanhalla kunnon kivihiilellä kenties loistava tulevaisuus edessä.OT:

Minäkin melkein luulin, että olit jo luovuttanut. Hyvä huomata, että olin väärässä. Jos kasvihuonehömpötys loppuu, mikä tulee olemaan uusi maailmanlopun skenaario?

L
Jos öljyn tai maakaasun hinnat pysyvät riittävän korkeina riittävän pitkään, korvataan ne kivihiilellä, josta saadaan hydraamalla hiilivetyjä. Ja kivihiilihän ei ole loppumassa mihinkään ihan lähiaikoina,Peak Everything -videon mukaan kaikkien fossiilisten polttoaineiden tarjonta tulee hiipumaan lähivuosikymmeninä, kun tarkastellaan ihmiskunnan kokonaiskulutusta.

L
ja kunhan jonkun vuoden tai vuosikymmenen sisään kasvihuonehömpötys vaipuu unholaan, on vanhalla kunnon kivihiilellä kenties loistava tulevaisuus edessä.Mistä lähtien luonnonsuojelu on ollut hömpötystä? Ja miksi oletat, että tuo luonnonsuojelu vaipuisi unholaan? Eikö tässä ole aika iso oletus, kun liipasimella on ihmiskunnan tulevaisuus elonkehän vakauden suhteen?

L
Ja tietenkin jonain päivänä kivihiilen tuotantokustannukset voivat kasvaa niin korkeiksi, että energia, jolla hydrataan mitä vain hiilipitoista, kannattaa tuottaa vaikka sitten fissiolla tai fuusiolla.Meillä ei ole aikaa odotella fuusiota ja fissiokin on vähäistä.

L
Eli ei siis mitään hätää; kunhan on energiaa, on hiilivetyjäkin.Niin, mutta kun juuri energiasta uhkaa tulla pula.

L
- - Puhdas juomavesi on ongelma, josta selvittäisiin pienehköllä summalla rahaa. Pienen pieni murto-osa kasvihuonehumppaan tärvättävistä rahoista riittäisi.Mistä lähtien luonnonsuojelutiede on ollut humppaa? Ja millä konkreettisilla keinoilla meinaat tarjota 2,5 miljardille ihmiselle juomavettä?

L
Ja kasteluvesi ei olisi ongelma, jos maataloustukiaiset ym tullipaskat poistettaisiin, jolloin viljely siirtyisi siihen parhaiten sopiviin paikkoihin. Lisäksi veden realistinen hinnoittelu auttaisi.Maailmassa on tarve lisätä viljelyä puolella vuoteen 2030 mennessä, eli lisätarve on 3 miljardin ihmisen ruuat. Mistä meinaat repäistä lisää viljelysalaa, jos osasta nykyisistäkin viljelysaloista pitää luopua?

Osassa maailmaa ei ole realistinen veden hinnoittelu käytössä. Esimerkiksi Meksikossa valtion jakama halpa vesi korvattiin yksityisillä firmoilla, jotka tietenkin nostivat veden hintaa surutta. Ihmisillä ei ollut lopulta varaa ostaa vettä tarpeeksi, jolloin ihmiset nousivat vesikapinaan ja tilanne huojentui. Kiitos huojennuksesta ei suinkaan kuulu vapaalle markkinataloudelle tässä. Vesi uhkaa kuitenkin loppua, mutta mistä taiot lisää, jos ihmisillä ei ole varaa maksaa siitä?

Vapaa markkinatalous toimii vain niin kauan, kuin ihmisten perustarpeet eivät ole uhattuina.

L
Ja lisäksi tietenkin se, että jos on käytettävissä energiaa (lähteenä vaikka suosikkini kivihiili), voidaan makeaa vettä tuottaa suolaisesta, kuten Persianlahden rikkaammissa öljymaissa.Niin sitä energiaahan ei ollut tiedossa.

L
Herran pieksut. Katsopa vaikka wikistä maankuoren koostumus. Ei lopu perusmetallit mihinkään.Metallien hankinta käy yhä vaikeammaksi ja kalliimmaksi. Lopulta ei ole taloudellisesti kannattavaa möyhiä maan sisuksia. Ongelma on vaikein erikoismetallien kohdalla ja erikoismetalleja tarvitaan esimerkiksi aurinkopaneeleihin ja vetypolttokennoihin.

L
Sua hämää varmaan se, että on teräksen hinta noussut kovasti viime aikoina. Tuossa kyseessä perusteiltaan sama meininki, kuin öljyn hinnan kehityksessä. Ja koska et koskaan ole osoittanut mitään merkkiä siitä, että tajuaisit mitään raakaöljyn hinnanmuodostuksesta, en tärvää aikaani tähänkään.Minua ei kiinnosta raakaöljyn hinnanmuodostus vaan itse hinta.

L
Maapallon väestö tulee UNDP:n ennusteiden mukaan kasvamaan vielä noin 50% nykyisestä vuoteen 2075 mennessä. Tuo väestönlisäys on ruokittavissa jo siten, että kaikki nykyiset pellot otettaisiin tehomaatalouden piiriin. Lisäksi tietenkin GM ja muut tekniset parannukset tulevat parantamaan tuottoja.Ai että nykyiset pellot otettaisiin tehomaatalouden piiriin? Mitä meinaat "ottamisella"? Väkisinkö meinaat ottaa?

L
Nopeitenhan tämäkin onnistuisi, kun lopetettaisiin tukiaiset ym paskat kehittyneissä maissa samalla, kun liberalisoitaisiin kehitysmaiden talouksia jaKehitysmaiden talouksia on juurikin liberalisoitu, mutta siitä oli vastikään uutinen, että se oli virhe. IMF ja maailmanpankki laittoivat markkinavoimat jylläämään entisen mallin sijasta, mutta ongelma olikin, että ei ollut mitään markkinavoimia. Markkinavoimat muodostuvat siitä että on toimijoita, mutta toimijoita ei voi taikoa tyhjästä eikä pakottaa toimimaan. Köyhissä maissa näitä toimijoita ei ole vaan he ovat tottuneet köyhyyteen ja siihen että ihmiset huolehtivat toisistaan eivätkä riipu riistokapitalistien hallinnosta tai velkaorjuuttajien manipuloinnista.

L
vahvistettaisiin lakiin perustuvaa sopimusyhteiskuntaa niissä, jolloin maataloudesta tulisi yksi osa normaalia globaalia taloutta. Ja katsopa, miten globalisaatio ja osittainenkin liberalisointi on tehostanut teollisuustuotantoa siellä sun täällä; sama tietenkin tapahtuisi myös maataloudessa, kunhan lopetettaisiin kommarointi, merkantilisointi, viheröinti ja muu hapatus.Mikään ei toimi ilman suunnitelmia, ei edes maailmantalous.

L
Ja jos muu ei auta, aina voi raivata peltoa lisää. Ja jos vikiset jotain sontaa biodiversiteetistä, niin tsekkaa ne vanhat väännöt ensin, ennen kuin samoja jorinoita taas täällä toistelet.Peltoa ei voi raivata aina lisää. Viljelykelpoista maapinta-alaa on rajallisesti, ja osa siitäkin on suolaantumassa, aavikoitumassa ja köyhtymässä.

Seuraava kunnon lama ja sitä seuraavat ongelmat tulevat olemaan käänteentekeviä.

Kaikki varmaan tajuaa kuitenkin sen että kohta ihmispopulaatio romahtaa tavalla tai toisella.
Sen jälkeen on vasta realistista edes ruveta luopumaan kestämättömistä energianlähteistä globaalisti.

Kannattaa seurata Iranin tilannetta.
"Terroristit" tulevat ajamaan maailman suureen energiakriisiin.

Huolestuttavin juttu tässä on mielestäni ydinaseet, jolla uhitellaan kuin ennen vanhaan tavallisilla aseilla.

Nämä ajat alkavat muistuttamaan jotain erittäin huonoa hollywood leffaa maailmanloppuskenaarioineen.

En nyt ota edes kantaa ympäristöasioihin, koska soppa on jo muutenkin valmis. Turha lisätä enää maustetta.

L
Seuraa 
Viestejä7878
Liittynyt17.3.2005

JW

Kirjoitit:

Jos kasvihuonehömpötys loppuu, mikä tulee olemaan uusi maailmanlopun skenaario?

Kun se paska loppuu, mulla saattaa olla uusi idea tyrkyllä. Ymmärrät varmaan, että en paljasta mitään etukäteen, koska neitseellisiltä markkinoilta raha irtoaa helpoiten. Ja ihminen on ahne ja itsekäs paska, kuten kapitalismi olettaaakin. Ja jos mä en vie rahoja niiltä idiooteilta, niin joku muu vie; ei tollasilla törpöillä pidä rahan hyppysissä pysyäkään.

L
Seuraa 
Viestejä7878
Liittynyt17.3.2005

Dredex

Kirjoitit:

Tässä on vielä selkokielellä, että meillä on vain 6 vuotta aikaa toimia ennen...

Ymmärrät itsekin, että tuo on utopiaa. Mut hei, kato tapa ittes 5 vuoden sisään, niin vältyt kokemasta tota katasrofia. Vai kuinka lujasti oikea aivopuolisosi vasenta uskookaan? Ja jos jotain diskrepanssia puoliskojen välillä, niin soitat vaan rohkeasti, että tulevat hakemaan sut lepäilemään.

L
Ymmärrät itsekin, että tuo on utopiaa. Mut hei, kato tapa ittes 5 vuoden sisään, niin vältyt kokemasta tota katasrofia. Vai kuinka lujasti oikea aivopuolisosi vasenta uskookaan? Ja jos jotain diskrepanssia puoliskojen välillä, niin soitat vaan rohkeasti, että tulevat hakemaan sut lepäilemään.Ei se ole utopiaa vaan täysin mahdollinen skenaario. Jos jokin voi mennä pieleen, se usein menee, kuuluu vanha kunnon sanonta. Miksi maailmantalous olisi poikkeus, etenkin kun se on varsin suunnittelematon kokonaisuus kaikessa vapaudessaan?

Lisäksi väistit kaikki seikat ja kysymykset mitä esitin sinulle ja sen sijaan ehdotat hirttäytymistä. Ei kovin vakuuttavaa.

L
Seuraa 
Viestejä7878
Liittynyt17.3.2005

Dredex

Kirjoitit:

Lisäksi väistit kaikki seikat ja kysymykset mitä esitin sinulle ja sen sijaan ehdotat hirttäytymistä. Ei kovin vakuuttavaa.

Sä saatanan pelle edes erottais seikkaa lämmönvaihtimesta taikka rajauskynästä. Hirteen vaan haaskaamasta biosfäärin resursseja.

Äemänkäki
Seuraa 
Viestejä1161
Liittynyt20.11.2006

Tämä ukkeli heitti aika asiaa! Kuinkahan moni katsoi luennon?...

Ihan perusläppää mitä "sivistyneemmät" ovat jauhaneet monta vuotta, ei vaan tavis tallustajan päähän uppoa. Tuntuu meininki olevan, se on ihan sama kuhan mulle ei satu. Hauskat loppukommentit ukolla; hauskaa oli, eikö? Hippikommareista vielä kuva kaupan päälle.

Hyvä dokkari ja ite ollu tätä mieltä jo kauan aikaa. Suosittelen

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639
Liittynyt12.8.2007

Katsoin kaikki kuusi videota tuosta luennosta, suosittelen ihan kaikille.

Jopa positiivisimmat arviot energiavarojen riittävyydestä siis kertovat öljyn, maakaasun, hiilen ja monien muiden energian tuotantoon tarvittavien aineiden ehtymisestä noin 2030-2050 tienoilla ja aikaisemminkin, ja että tuotannon huiput on jo nähty. Miksi ihmiset eivät halua ottaa tätä kuuleviin korviinsa? No, siihenkin on osaltaan vastaus näissä videoissa. Kuvitteleeko joku, että Richard Heinberg on yksinkertaisesti ns. vetänyt hatusta nuo kaikki tilastot ja arviot?

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005
Alveron
Miksi ihmiset eivät halua ottaa tätä kuuleviin korviinsa?

Koska ihmiset ovat... no ihmisiä. On hyvin inhimillistä toimia kuten aina on toimittu. Sama pätee ajatteluun.

Otetaan esimerkiksi uima-allas täynnä vettä. Poistetaan määrävälein yksi tippa. Menee aika pitkään ennenkuin ihmisaivot tajuavat että vesi loppuu jossain vaiheessa altaasta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat