Seuraa 
Viestejä45973

Äkkiseltään tiedän kolme ilmaista virussuojaa ja näiden nimiä muutenkin eniten näkee netissä ympäriinsä. Te joilla on käyttökokemusta kaikista, ja tekin joilla on kokemusta vain yhdestä ainoasta mutta olette ko. suojan kanssa onnesta ymmyrkäisiä, pankaapa äänestäen suosikkianne!

Perusteluja voi heittää oman maun mukaan. Eniten toki kaipaan mittavaa osallistumista äänestysnappulan rämpyttämiseen jotta näen mikä suoja on suosituin eli paras.

  • ylös 2
  • alas 4

Sivut

Kommentit (25)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Montaa virussuojaa on tullut käytettyä. Aikoinaan (DOS kaudella) F-Prot oli se ykkönen. Siitä Windowsiin siirtyessä se oli luonnollinen valinta. Nimikin vaihtui F-Secureen jossain vaiheessa. Sitten tuli pettymys. Olikohan se silloin kun F-Secure 4 vaihtui versioon 5. Sehän jumitteli konetta aivan jatkuvasti.
Siitä siirryin McAfeen käyttäjäksi. Jossain vaiheessa siihen alkoi tulla päivitysongelmia ja jumitteluja. Piti sitten haeskella parempaa.
Avast! oli sitten jonkin aikaa, mutta sekään ei miellyttänyt.
Nyt olen käyttänyt useita vuosia Aviran AntiVir PE ohjelmaa. Ja käytän edelleen, jos ongelmia ei ilmene jonkun uuden (epäonnistuneen) version muodossa.

Lisänä tietenkin ZoneAlarm ja Spybot.

Vierailija

Juu, Spybot on melko ehdoton kaveri tuolle. Softapalomuurina Comodo on kuitenkin ZoneAlarmia (ja useimpia kaupallisia vaihtoehtoja) parempi.

Suosittelen asentamaan myös CCleanerin rekisterin putsauksia varten.

Kosh
Selibaatti.Koshin penetraatioyritys huumorin alueelle on täsmälleen yhtä vaatimaton, kuin millaisia hänen kaikki muutkin penetraatioyrityksensä säännöstään ovat.

salai
Seuraa 
Viestejä9147

Lokakuun 2006 jälkeen ei ole ollut mitään aina päällä olevaa virustorjuntaa tai lisäpalomuuria edes Windowsissa (jota harvemmin käytän nykyisin).

Ei ole kertaakaan tullut haittaohjelmia koneelle, ei edes "tracking cookies". Lieneekö syynä aina päivitetyt ohjelmat, Spywareblaster, selaimena Firefox ja siinä lisukkeena NoScript + CS Lite.

Tuttaville suosittelen yleensä Avastia sen suomenkielisyyden ja toimivien päivitysten vuoksi.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Viirussuojat on turhia. Kaverinkin lataili netistä elokuva sun muita monta vuotta ilman palomuuria tai viirussuojaa niin ihan hyvin kone toimi.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

TERÄS NALLEPUH
Viirussuojat on turhia. Kaverinkin lataili netistä elokuva sun muita monta vuotta ilman palomuuria tai viirussuojaa niin ihan hyvin kone toimi.

Kaverilla näköjään on ollut jokin Unix. On palomuuri siinäkin. Ja paljon parempi kuin mikään viritys Windowsille. Se vaan on "piilossa" ja toimii - toisin kuin esim. Normanin hirvitykset Windows-koneille.

Tietokoneiden ollessa kyseessä, suosituin EI ole aina välttämättä paras. Noista virussoftista kannattaa etsiä hakukoneella puolueettomia raportteja päivitysaikatauluista ja luotettavuudesta.

Avast! Itselläni on ollut käytössä monia maksullisia ns. huippu virustorjunta ohjelmia: kaspersky (joka on tosissaan hyvä mutta raskas), f-secure, norton yms. jotka ovat raskaita ja eivät aina edes niin tehokkaita kuin ilmaiset ohjelmat.

Avast on helppo asentaa ja nappaa monia maksullisiakin ohjelmia tehokkaammin viruksia, lisäksi se pyörii huomaamatta taustalla ja päivittää itse itsensä.

Itselläni olisi vieläkin lisenssioikeus käyttää Normanin virussuojaa, mutta öpaut vuoden toimittuaan siinä alkoi olla jatkuvasti pelkkää kuttuilua päin näköä. Joku kissan kynsi (cat's claw) oli päin helvattua ja milloin mikäkin. Ohessa saamaani Normanin palomuuria olen kyllä käyttänyt, mutta virussuojan kanssa en jaksanut enää ihmetellä. Kaikkein pirullisin ongelma oli että se laittoi itsensä pois päältä melkein hetimiten kun konetta oli vähän aikaa käyttänyt, eikä sitä saanut kirveelläkään päälle.

Käytin pitkään AVG:tä, mutta sitten sen updatet alkoivat jäädä jonnekin matkan varrelle tai mitä lie keskenmenoja tapahtui. Kokeilin Avast!ia, mutta ne väkkäränä pyörivät pallot vähän ärsyttivät ja nyt on AntiVir. Ihmetyttää tosin että sen virustutkimus kestää aika vähän aikaa - ehtiikö se muka tarkastaa kuitenkin kaiken?

Vierailija

Riippuu ihan omasta konekokoonpanostasi ja tarkemmin ottaen kiintolevy(i)stä ja prosessor(e)ista, kuinka nopeasti skannaus onnistuu, mutta kyllähän AntiVirin käyttämään skannausalgoritmiin sidonnainen nopeus on varsin siedettävä. Tietysti myös AntiVirin kelvollinen käyttöliittymä nopeuttaa skannausasetusten konfiguroimista.

Toki kaikkien tiedostojen syväskannaus on tälläkin ohjelmalla hidasta puuhaa, mutta sitähän ohjelma ei vakioasetuksilla suorita.

Euphemos

Toki kaikkien tiedostojen syväskannaus on tälläkin ohjelmalla hidasta puuhaa, mutta sitähän ohjelma ei vakioasetuksilla suorita.Hyvä tietää.

o
Seuraa 
Viestejä1701

AVG kyllä voittaa kilpailijoidensa puutteelliset käyttöliittymät ja ulkoasun.

Virukset tosin nykyään tuntuvat niin kovin harvinaisilta, että suojausohjelmista tuntuu olevan enemmän haittaa kuin hyötyä. Varsinkin nämä viralliset blingbling suojat kuten f-secure ja norton tekevät koneen kädenkäänteessä käyttökelvottomaksi.

Vertasin aikoinaan kahden kaverin koneita. Toisella oli f-secure ja toisella 257 haittaohjelmaa ja virusta. Eivätpä yksikään noista pystynyt kilpailemaan haitallisuudessa f-securen kanssa.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

En vieläkään osaa vastata omaan kysymykseeni (ei tosin ole eka eikä kai vikakaan kerta).

Jostain syystä härkäpäisesti yritän aina käyttää AVG:ta, ja jokaikinen kerta siinä käy niin että update ei enää onnistu. Joko päivityssivuun ei saada yhteyttä (enkä halua säätää jonkun sivun kanssa kun mieluummin käyttäisin automaattipäivitystä), tai sitten tapahtuu joku ongelma X jonka syytä en itse tiedä. Nytkin luulin päivittäneeni ohjelman onnistuneesti - se kertoi niin tehneensä, mutta myöhemmin tuli kuitenkin joku rutkutusilmoitus ja alareunaan ilmestyi huutomerkki AVG:n ikonin päälle.

Siirryin taas Aviraan (AntiVir), jossa on sitten se ärsyttävä mainos joka pullahtaa jokakerta ruutuun kun päivittää tai ylipäätään tekee yhtään mitään ko. ohjelman kanssa. Eikä asentaessa koneen restartti oikein vaikuttanut ensialkuun toimivan, joten epäilyksiä herää toimiiko tämäkään ohjelma jatkossa ja mitenkä.

Etsiskelin sitä Comodoakin (tosin K-kirjaimella) ja Googlessa oli useita saitteja joista pari turvaohjelmaani varoittivat ettei kantsi käyttää. Se ainoa mikä oli turvallinen ei sitten toiminut. Pitänee suorittaa ruljanssi näemmä uusiksi C-kirjaimen kanssa, ziisus sentään...

Koneelle ei tule asentaa mitään sellaista, jonka laatu on epävarma. Jollain palstalla kehuttu softa ei välttämättä aina ole siitä terveimmästä päästä.

AV-Comparatives testaa erittäin laajasti, tosin en tiedä mitä eroa noiden kahden (AVG:n ja Aviran) ilmaisversioilla on:

http://www.av-comparatives.org/

Uusin On-demand, jossa oli yli miljoona samplea:

http://www.av-comparatives.org/seiten/e ... 008_08.php

Symantec näyttää olevan suurista kaikista paras ja uusin versio on vieläpä melko kevytkin. F-Secure on lipsunut yllättävänkin paljon verrattuna aikaisempiin tuloksiin.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Paras ilmainen virussuoja on painaa oikealla napilla verkkoyhteys napin khoalta ja painaa sieltä disconnect nappulaa.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

logo
AV-Comparatives testaa erittäin laajasti, tosin en tiedä mitä eroa noiden kahden (AVG:n ja Aviran) ilmaisversioilla on:

http://www.av-comparatives.org/

Uusin On-demand, jossa oli yli miljoona samplea:

http://www.av-comparatives.org/seiten/e ... 008_08.php

Symantec näyttää olevan suurista kaikista paras ja uusin versio on vieläpä melko kevytkin. F-Secure on lipsunut yllättävänkin paljon verrattuna aikaisempiin tuloksiin.
Tyhmä kun olen jätin seuraavan tekstin huomioimatta:

It is forbidden to provide those tables in full or in parts on other sites! Please just refer a link to http://www.av-comparatives.org

Please link only to our main site http://www.av-comparatives.org and not to the Online Results.
We do not allow to host our test reports/documents on other sites without our permission.
If you find anything on other sites, please inform the forum/site admin to remove it.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat