Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Äkkiseltään tiedän kolme ilmaista virussuojaa ja näiden nimiä muutenkin eniten näkee netissä ympäriinsä. Te joilla on käyttökokemusta kaikista, ja tekin joilla on kokemusta vain yhdestä ainoasta mutta olette ko. suojan kanssa onnesta ymmyrkäisiä, pankaapa äänestäen suosikkianne!

Perusteluja voi heittää oman maun mukaan. Eniten toki kaipaan mittavaa osallistumista äänestysnappulan rämpyttämiseen jotta näen mikä suoja on suosituin eli paras.

Sivut

Kommentit (25)

Montaa virussuojaa on tullut käytettyä. Aikoinaan (DOS kaudella) F-Prot oli se ykkönen. Siitä Windowsiin siirtyessä se oli luonnollinen valinta. Nimikin vaihtui F-Secureen jossain vaiheessa. Sitten tuli pettymys. Olikohan se silloin kun F-Secure 4 vaihtui versioon 5. Sehän jumitteli konetta aivan jatkuvasti.
Siitä siirryin McAfeen käyttäjäksi. Jossain vaiheessa siihen alkoi tulla päivitysongelmia ja jumitteluja. Piti sitten haeskella parempaa.
Avast! oli sitten jonkin aikaa, mutta sekään ei miellyttänyt.
Nyt olen käyttänyt useita vuosia Aviran AntiVir PE ohjelmaa. Ja käytän edelleen, jos ongelmia ei ilmene jonkun uuden (epäonnistuneen) version muodossa.

Lisänä tietenkin ZoneAlarm ja Spybot.

Euphemos
Seuraa 
Viestejä793
Liittynyt16.3.2005

Juu, Spybot on melko ehdoton kaveri tuolle. Softapalomuurina Comodo on kuitenkin ZoneAlarmia (ja useimpia kaupallisia vaihtoehtoja) parempi.

Suosittelen asentamaan myös CCleanerin rekisterin putsauksia varten.

Nervus rerum

Kosh
Selibaatti.Koshin penetraatioyritys huumorin alueelle on täsmälleen yhtä vaatimaton, kuin millaisia hänen kaikki muutkin penetraatioyrityksensä säännöstään ovat.

salai
Seuraa 
Viestejä7623
Liittynyt17.3.2005

Lokakuun 2006 jälkeen ei ole ollut mitään aina päällä olevaa virustorjuntaa tai lisäpalomuuria edes Windowsissa (jota harvemmin käytän nykyisin).

Ei ole kertaakaan tullut haittaohjelmia koneelle, ei edes "tracking cookies". Lieneekö syynä aina päivitetyt ohjelmat, Spywareblaster, selaimena Firefox ja siinä lisukkeena NoScript + CS Lite.

Tuttaville suosittelen yleensä Avastia sen suomenkielisyyden ja toimivien päivitysten vuoksi.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Viirussuojat on turhia. Kaverinkin lataili netistä elokuva sun muita monta vuotta ilman palomuuria tai viirussuojaa niin ihan hyvin kone toimi.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

TERÄS NALLEPUH
Viirussuojat on turhia. Kaverinkin lataili netistä elokuva sun muita monta vuotta ilman palomuuria tai viirussuojaa niin ihan hyvin kone toimi.

Kaverilla näköjään on ollut jokin Unix. On palomuuri siinäkin. Ja paljon parempi kuin mikään viritys Windowsille. Se vaan on "piilossa" ja toimii - toisin kuin esim. Normanin hirvitykset Windows-koneille.

Tietokoneiden ollessa kyseessä, suosituin EI ole aina välttämättä paras. Noista virussoftista kannattaa etsiä hakukoneella puolueettomia raportteja päivitysaikatauluista ja luotettavuudesta.

Avast! Itselläni on ollut käytössä monia maksullisia ns. huippu virustorjunta ohjelmia: kaspersky (joka on tosissaan hyvä mutta raskas), f-secure, norton yms. jotka ovat raskaita ja eivät aina edes niin tehokkaita kuin ilmaiset ohjelmat.

Avast on helppo asentaa ja nappaa monia maksullisiakin ohjelmia tehokkaammin viruksia, lisäksi se pyörii huomaamatta taustalla ja päivittää itse itsensä.

Itselläni olisi vieläkin lisenssioikeus käyttää Normanin virussuojaa, mutta öpaut vuoden toimittuaan siinä alkoi olla jatkuvasti pelkkää kuttuilua päin näköä. Joku kissan kynsi (cat's claw) oli päin helvattua ja milloin mikäkin. Ohessa saamaani Normanin palomuuria olen kyllä käyttänyt, mutta virussuojan kanssa en jaksanut enää ihmetellä. Kaikkein pirullisin ongelma oli että se laittoi itsensä pois päältä melkein hetimiten kun konetta oli vähän aikaa käyttänyt, eikä sitä saanut kirveelläkään päälle.

Käytin pitkään AVG:tä, mutta sitten sen updatet alkoivat jäädä jonnekin matkan varrelle tai mitä lie keskenmenoja tapahtui. Kokeilin Avast!ia, mutta ne väkkäränä pyörivät pallot vähän ärsyttivät ja nyt on AntiVir. Ihmetyttää tosin että sen virustutkimus kestää aika vähän aikaa - ehtiikö se muka tarkastaa kuitenkin kaiken?

Euphemos
Seuraa 
Viestejä793
Liittynyt16.3.2005

Riippuu ihan omasta konekokoonpanostasi ja tarkemmin ottaen kiintolevy(i)stä ja prosessor(e)ista, kuinka nopeasti skannaus onnistuu, mutta kyllähän AntiVirin käyttämään skannausalgoritmiin sidonnainen nopeus on varsin siedettävä. Tietysti myös AntiVirin kelvollinen käyttöliittymä nopeuttaa skannausasetusten konfiguroimista.

Toki kaikkien tiedostojen syväskannaus on tälläkin ohjelmalla hidasta puuhaa, mutta sitähän ohjelma ei vakioasetuksilla suorita.

Nervus rerum

Euphemos

Toki kaikkien tiedostojen syväskannaus on tälläkin ohjelmalla hidasta puuhaa, mutta sitähän ohjelma ei vakioasetuksilla suorita.Hyvä tietää.

o
Seuraa 
Viestejä1664
Liittynyt16.11.2005

AVG kyllä voittaa kilpailijoidensa puutteelliset käyttöliittymät ja ulkoasun.

Virukset tosin nykyään tuntuvat niin kovin harvinaisilta, että suojausohjelmista tuntuu olevan enemmän haittaa kuin hyötyä. Varsinkin nämä viralliset blingbling suojat kuten f-secure ja norton tekevät koneen kädenkäänteessä käyttökelvottomaksi.

Vertasin aikoinaan kahden kaverin koneita. Toisella oli f-secure ja toisella 257 haittaohjelmaa ja virusta. Eivätpä yksikään noista pystynyt kilpailemaan haitallisuudessa f-securen kanssa.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat