Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Auringonpilkkujakso 23 sen kuin venyy ja venyy, ja alkuvuonna ensimmäiset merkkinsä näyttänyt jakso 24 on ollut huhtikuusta asti keskeytyksissä. Viime viikot aurinko on näyttänyt täysin ilmeetöntä naamaa.

Joissakin piireissä on alettu pohtia, olisiko jo kyseessä poikkeuksellinen ilmiö, ja jos olisi, olisiko sillä jotain vaikutuksia maapallolle? Esim: http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/20 ... t-mys.html

Kaikki muistanevat William Herschelin havainnon vuodelta 1801, että vähäisten pilkkujen aikana viljan (taisi olla vehnän) hinta nousee rajusti. Jotenkin sopisi tähän nykytilanteeseen, vaikka ruuan hinnannousu johtuukin pääosin biopolttoainevouhotuksesta.

Mietteitä?

MVirtanen

Kommentit (12)

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

[size=85:3fim40nt]"It's a dead kasvot," Tsuneta sanoa auringon näköisiä.

Tsuneta sanoi aurinko fyysikkojen eivät säästä Forecasters ja niitä ei voi ennustaa tulevaisuutta. Niillä on kyky Huomautan kuitenkin, ja he ovat huomauttaneet pidemmän kuin tavanomaista ajan auringon puutteesta. Jo aikaisemmin he havaitsivat, että aurinko kerran meni 50 vuotta ilman tuottavat sunspots. Tämä tapahtui samaan aikaan hieman jääkausi maapallolla, joka kesti 1650-1700. Sattumaa? Jotkut tutkijat sanovat että se oli, mutta monet huolehtia siitä, että se ei ollut. [/size:3fim40nt]
-------------------------------
Voi hyvä kiesus jos eeglantilaisten tutkijoitten puhe on tuommosta niin empä ennää ihmettele.
Miten tuommoset on ees tiedemiehiksi lujettavia ? Häh ?
Tiedekki edistys hörön hölkkää, jos kaikki eeglantilaiset jauhettas biodiisseliksi.
Saapa nähhä kauvonko nuilta se "aurinko puuttuu", joka
valojansa pimeisiin aivopoimuihin heittelee.

Enpä osannut arvata, että näin monet lingvistit seuraavat heinäkuussa tähtitieteen keskustelua. (Voisiko ylläpito avata heille oman keskustelun "Kielitiede, käännöskoneet, huumori"?) Tässä lisää käännettävää:

http://www.leif.org/research/
http://personal.inet.fi/tiede/tilmari/s ... html#alert

Tavoittelin alun perin vastausta siihen, että voisiko auringonpilkuilla olla joku yhteys maapallon ilmastoon. Ilmeisesti ajankohta oli väärä.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Kyllähän tuota auringon toimintaa seuraisi, mutta ongelmana on juuri tuo englanti. Ruotti sujuis ihan hyvin, englannista ymmärrän joka kymmenennen sanan, hyvä jos sen verran.

Ja mitä nuista käännöskoneita voipi muutakuin huvittua ?

Jos luet minun postauksia tuostakin aiheesta, huomaat varmasti , että luettu on ja tarkoin .
Mutta valitettavasti mie olen " kielirajoitteinen", mutta helekatin kiinnostunu aihhesta. Niin että saisiko joko suomeksi tai ruottiksi nuita, kiitän etukäteen.
Kiitos!

tli
Seuraa 
Viestejä1134
Liittynyt11.11.2005
MVirtanen

Joissakin piireissä on alettu pohtia, olisiko jo kyseessä poikkeuksellinen ilmiö, ja jos olisi, olisiko sillä jotain vaikutuksia maapallolle?

MVirtanen
Satuin lueskelemaan tuolta tähtitieteen harrastajien foorumilta aurinkoaiheista keskustelua:

http://foorumi.avaruus.fi/

Ko. keskustelussa joku kertoi, että muistaakseni joskus 1600-1700 -lukujen vaihteessa olisi ollut jopa 70 vuotta kestänyt minimivaihe, jolloin auringonpilkkuja ei ollut esiintynyt juuri lainkaan. Siis emme vielä ilmeisesti tiedä kaikkea auringon jaksollisesta toiminnasta ja auringolla voi olla myös vaikkapa joitain toistaiseksi tuntemattomia pidempiä jaksoja tmv.

Lienee aivan selvää, että auringonpilkkujaksot, siis auringon aktiivisuuden vaihtelut, vaikuttavat maapallon ilmastoon. Ilmaston mallintajat käyttävät pilkkujaksoja aivan rutiininomaisesti omissa mallirakennelmissaan.

Itä-Afrikan rankkasateet, tulvat ja tautiepidemiat saattavat liittyä auringonpilkkuihin, kertoo National Geographic.
Tuoreen tutkimuksen mukaan auringonpilkkujen aktiivisuuden ja moskiittojen levittämien tautien puhkeamisen välillä on korrelaatio. Auringonpilkut lisäävät sateita ja kosteus taas edesauttaa moskiittojen syntymistä.

Tutkija J. Curt Stager ei osaa selittää tätä yhteyttä. New Yorkin Paul Smith’s Collegen tutkijat uskovat, että avaintekijä ei ole itse auringonpilkut vaan niiden aiheuttama auringon kirkastuminen.
Auringon kirkkauden muutos on erittäin pientä, noin prosentin luokkaa. Tropiikissa auringonvalo on kuitenkin niin voimakasta, että näinkin pieni muutos saattaa riittää.

Valo lämmittää valtameriä ja se lisää ilmankosteutta. Aurinko lämmittää myös maata, jolloin ilmaan haihtuu enemmän kosteutta ja taivaalle muodostuu sadepilviä.
Auringonpilkkujen aktiivisuus vaikuttaa myös ilmakehän yläosan tuuliin. Tämä saattaa vaikuttaa ilmavirtoihin niin, että alkaa sataa.

Stager epäileekin, että korrelaatio syntyy monien asioiden yhteisvaikutuksena. Auringonpilkut ovat auringon pinnalla näkyviä tummia läiskiä, jotka ovat läpimitaltaan tuhansia kilometrejä. Pilkut ovat magneettikentän keskuksia.

Pilkkujen määrä vaihtelee noin 11 vuoden jaksossa. Pilkkujen ollessa runsaimmillaan aurinko säteilee enemmän. Kun pilkkuja on paljon, maapallolla nähdään enemmän revontulia ja maapallon magneettikentässä esiintyy häiriöitä, eli niin kutsuttuja magneettisia myrskyjä.
Stagerin mukaan auringonpilkkujen määrällä ja tulvilla on ollut selvä rytmi jo yli sata vuotta.

jep

vaikka tuo onkin pientä tuo vaihtelu vaikuttaapi se maapallon lämpötilaan selkeästi ja kellonvarmasti on toiminut niikauan kuin sitä ollaan osattu seurata, joten aikekaan auringonpilkuista ei voida syyttää viime talvia.

Älkää sitten hirmuisesti ihmetelkö jos nuorisoa v..ttaa kun he miettivät näitäkin juttuja.

päivän kappaleeksi voisi valita: neljäruusua kaksituhattayksitoista
(ai mikä se ilkka alangon bändi olikaan)

Aslak
Kyllähän tuota auringon toimintaa seuraisi, mutta ongelmana on juuri tuo englanti. Ruotti sujuis ihan hyvin, englannista ymmärrän joka kymmenennen sanan, hyvä jos sen verran.

Ja mitä nuista käännöskoneita voipi muutakuin huvittua ?

Jos luet minun postauksia tuostakin aiheesta, huomaat varmasti , että luettu on ja tarkoin .
Mutta valitettavasti mie olen " kielirajoitteinen", mutta helekatin kiinnostunu aihhesta. Niin että saisiko joko suomeksi tai ruottiksi nuita, kiitän etukäteen.
Kiitos!
Koronan massapurkaukset niinkuin tiedämme saavat aikaan aurinkotuulia.
Niiden merkitys planeetan kohoamiselle on muuttaa maapalloon vaikuttavaa värähtelyä. Ne muuttavat taajuutta, jolla ihmisten mieli toimii.
Toimii seuraavasti. Energia mitä tulee koronan massapurkauksista, imetään mannerlaattoihin ja maapallon värähtelyresonanssi kasvaa tämän menetelmän avulla. Tämä toimii erityisesti tiettyjen voimapaikkojen välityksellä.
Sitten se liikkuu koko maan solmujärjestelmän välityksellä. Jos koronan massapurkaukset saavat aikaan tällaista värähtelyä, niin maapallon koko sähkömagneettiseen virtaukseen vaikutetaan. Vuorovesiin vaikutetaan, mannerlaattoihin, ihmisten mieleen vaikutetaan, siihen miten ihmiset luovat todellisuuden jossa elävät, siihen harhaan mihin he uskovat, siihen mitä he tuntevat omaa elämäänsä kohtaan, miten toimii yksittäisten olentojen yhteisö. Kaikkeen tähän vaikutetaan sillä, mitä tulee auringosta, mitä tulee aurinkotuulesta.
Koronan massapurkausten lisäksi on monia muita energialähteitä, joilla on suuri vaikutus kohotukseen. Voidaan sanoa, että aurinko koordinoi kaikkia muitakin. Silloin kun on muita vaikuttavia säteitä, aurinko imee, koordinoi ja heijastaa niitäkin.
Toiset taivaankappaleet, toiset planeetat vaikuttavat myös planeettaamme. Jotkut ovat magneettisia, jotkut sähkömagneettisia, toiset hienompi aineisia tai "nollakenttäenergia-ainetta".
Näiden sähköisten ja taajuusjakelujen suurin mekanismi on voimapaikat. Erityisesti geometrisen peitteen pisteet ovat voimakkaimpien joukossa. Verkkopaikkojen ja voimapaikkojen solmujärjestelmä on voimakkaasti mukana ylösnousemusprosessissa - sekä planeetan että ihmiskunnan.

Kaksinaisuusheilurin pehmennys, maan uudelleen kalibrointi, on käynnissä. Kaikki on täysin järjestyksessä. Kyse on täydellisestä myrskystä.

Ei tule pelätä

Juuri esitettiin National Geographicin dokumentti, jossa puhuttiin, mitä erilaisia tuhoja eri asteinen ilmaston lämpeneminen saisi aikaan. Ohjelmassa ei kuitenkaan millään tavalla huomioitu Auringossa havaittuja muutoksia, eikä mahdollisten tulivuorenpurkausten ja ihmisten tuottamien pienhiukkasten viilentävää vaikutusta ilmakehään. Näissä ennusteissa ei myöskään huomioitu sitä, että eri eliölajit saattavat muuttua ja sopeutua varsin nopeasti muutoksiin. Esimerkiksi jääkarhut ovat oppineet saalistamaan muuta riistaa, kun jäätiköitä ei enää riitä koko vuodeksi, jotta ne voisivat jatkaa metsästystään hylkeiden hengitysaukoilla.

Esitettäisiinpä nyt kattava dokumentti tästä Auringon tilasta.

1. Jos auringonpilkkuja ei havaita lainkaan vuoteen 2012 mennessä, jolloin pitäisi olla uusi pilkkujen huippukausi, voidaanko silloin varmuudella sanoa, että uusi minijääkausi on alkanut?

2. Pysäyttäisikö minijääkausi ihmisen aiheuttaman ilmaston lämpenemisen?

Tuossa ilmastodokumentissa kerrottiin ideasta, että avaruuteen laitettaisiin auringonvaloa varjostavia peilejä, joka viilentäisi ilmakehää. Auringon vaikutus on siis ilmeisesti aivan oleellinen tekijä ilmastonmuutoksen kannalta, joten olisin toivonut muutamaa sanaa ohjelmassa aurinkonpillkkujen katoamiseen liittyen.

väläys

Esitettäisiinpä nyt kattava dokumentti tästä Auringon tilasta.

1. Jos auringonpilkkuja ei havaita lainkaan vuoteen 2011 mennessä, voidaanko silloin varmuudella sanoa, että uusi minijääkausi on alkanut?

2. Pysäyttäisikö minijääkausi ihmisen aiheuttaman ilmaston lämpenemisen?
24 sykli on alkanut jo viime vuoden puolella ja tämänkin vuoden puolella on jo havaittu uuden syklin auringonpilkkuja.

mm. auringonpilkku 1010

Edittiä:

Kuvan lähde
http://www.spaceweather.com/archive.php?view=1&day=07&month=01&year=2009

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat