Seuraa 
Viestejä45973

> Halonen vaati Romanian valtiovierailulla köyhiä
> EU-maita sulkemaan rajansa etnisin perustein
> maastapoistumiselta:
>
http://nettitv.mtv3.fi/nettitv_uutiset/ ... 070#135070
>
> Mitähän YK ja Haag tästä sanovat?
>
> Tämähän tarkoittaisi sitäkin,että osa noiden maiden
> "kunnonrotuisista" pantaisiin vahtimaan noita
> "rotuvammaisia"...
>
> EU kun on kovasti kiinnostunuttuosta
> KUSTANNUSTEHOKKUDESTA, niin mitenkähän tuota,
> esimerkiksi halosen mielestä, voisi "kehittää"
> sellaiseen EU:n "peruskutsumuksen mukaiseen
> suuntaan"?
>
> Keitähän on seuraavksi ajateltu karsinoitaviksi
> piikkilankojen sisälle?
>
> Koska YK vislaa tuon houruamisen poikki?

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/29001- ... n-roomassa

Italia/EU aikoo tallentaa kaikilta romaneilta sormenjäljet, myös lapsilta:

" Romanien sormenjälkien keruuta vastustettiin Roomassa
Romanien sormenjälkien keruuta vastustettiin Roomassa

Julkaistu: 7.7.2008

Sadat ihmiset vastustivat maanantaina Roomassa Italian hallituksen suunnitelmia ryhtyä keräämään sormenjälkiä romaniväestöltä. Mielenosoituksen oli kutsunut koolle italialainen Arci-kulttuurijärjestö, jonka mukaan hallituksen suunnitelma on syrjivä.

Italian sisäministeri Roberto Maroni ilmoitti kesäkuussa, että poliisi ryhtyy keräämään romaneilta sormenjälkiä. Maronin mukaan myös romanilapsilta kerätään sormenjäljet, jotta kerjäämisen kaltaiset lieveilmiöt saataisiin kuriin.

EU:n oikeusasioista vastaava komissaari Jacques Barrot sanoi maanantaina haluavansa Italialta perusteellisen selvityksen hallituksen suunnitelmasta. Barrot sanoi haluavansa varmistaa, että ihmisten perusoikeuksia ei rikota Euroopassa. "

Kyllä niillä jokin "salainen rotutiedosto" täytyy olla, ja siitä sormenjälkiteidostostahan se viimeistään sadaan ainakin romaneja koskien. Joku eurotieteilijä "tutkii" varmaan jo, "voisiko rodun laajimminkin tunnistaa sormenjäljistä"...

Ei siis varmastikaan jää viimeiseksi tämä romanitioedosto...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Romaneistahan on sellainen stereotypinen käsitys, että he ovat varkaita ja työtä veroksuvia. Mitenköhän tuo pohjautuu todellisuuteen?

Omien kokemuksien perusteella se ei ainakaan minkään ilman päällä seiso. Lähellä asuvan romani perheen lapset eivät käy koulussa ja ihan omin silmin olen ollut todistamassa kun lapset meinasivat varastaa pyörän. Paha sanoa kyllä laajemmin mitään kun en ole tilastoja nähnyt.

Mites muilla?

Kaikki kansat ja useimmat yksilöt ovat työtä vieroksuvia. Näin pitää ollakin, jää aikaa perheelle. Siksi maksetaan palkka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
peippo
Mites muilla?Olen ollut kaupan ja kirjastonaloilla työssä ja täytyy myöntää että stereotyyppi osuu kohdalleen. Tekevät niin että sotkevat vaikka hyllyjä kirjastoissa ja pöllii cd-levyjä, kasetteja koteloistaan. Rasittavaa kun voisivat vain lainata. En ymmärrä niitä jotka pöllii kirjastoista. Siellä muuten kulkee romaneita jotka eivät osaa lukea kun eivät kouluja käy...

Sitten kaupassa tekevät sillä tavalla että romanimies häiritsee myyjää ja sillä aikaa pari naista lappaa tavaraa hameen alle. Aika tuttu strategia johon täytyy osata varautua. Olen kuullut juttua että saivat IMURIN tungettua hameen alle ja onnistuneen sellaisen pöllimisessä.

Kaikki vartijat keiden kanssa olen puhunut vahvistavat tätä stereotypiaa. On ihme etteivät romanit halua muuttua, eiväthän voi tulla kovinkaan hyväksytyksi yhteiskuntaan jos jatkavat tällaista... Eikä se ole tavallaan kenenkään etu.

peippo
Romaneistahan on sellainen stereotypinen käsitys, että he ovat varkaita ja työtä veroksuvia. Mitenköhän tuo pohjautuu todellisuuteen?

Omien kokemuksien perusteella se ei ainakaan minkään ilman päällä seiso. Lähellä asuvan romani perheen lapset eivät käy koulussa ja ihan omin silmin olen ollut todistamassa kun lapset meinasivat varastaa pyörän. Paha sanoa kyllä laajemmin mitään kun en ole tilastoja nähnyt.

Mites muilla?
Kultturiset stereotypiat ovat yksi asia (niitä piisaa esimerkiksi meistä hämäläisitä varmaan yhtä paljon kuin mustalaisitakin (ja esimerkiksi minuun useimmat pitävät hyvin paikkansa), ja ylikansalliset "rotuselitykset" ilmiöille ja niistä seuraavat apartheidpoliittiset toimenpiteet, joilta Halonen selvästikin EU:lta vaatii, täysin eri asia.

Miksi juuri Halonen menee tuollaista möläyttämään?

peippo
Romaneistahan on sellainen stereotypinen käsitys, että he ovat varkaita ja työtä veroksuvia. Mitenköhän tuo pohjautuu todellisuuteen?

Kyse on yleistyksestä ja romanien enemmistö juotuu kärsimään 99-prosenttisen vähemmistön takia.

Barbaari
Olen kuullut juttua että saivat IMURIN tungettua hameen alle ja onnistuneen sellaisen pöllimisessä.Rikka-imurin vielä ymmärtää. Mutta noloa jos akkukäyttöinen laite menee päälle hameen alla...

Barbaari
Lektu-Elli
Barbaari
Olen kuullut juttua että saivat IMURIN tungettua hameen alle ja onnistuneen sellaisen pöllimisessä.Rikka-imurin vielä ymmärtää. Mutta noloa jos akkukäyttöinen laite menee päälle hameen alla...Ihan reilunkokoista pölynimuria tarkoitan.Näitähän nyt kuulee ihan myymälävartijasta riippuen vaikka mitä vastaavia. Ja piirivartijat sitten taas kuulevat kuinka työkaverina toiminut myymälävartija otti taas kiinni romanin, jolla oli jotain omituista hameen alla. Loppujen lopuksi jokainen vartija tuntee aina jonkun, joka mukamas vähän aikaa sitten otti kiinni vastaavan.

Parhaiten kyllä opiskeluajoilta on jäänyt mieleen kun eräs myymälävartija kertoi että 2vk sitten oli löytynyt pakastekalkkuna hameen alta.

Jotenkin kummasti en löytänyt asiasta mitään raporttia vaikka pari kuukautta taaksepäin niitä kyseisessä kaupassa selasin.

Ja tuo imurihan noissa tarinoissa useimmiten löytyy sen takia, että letku on jäänyt näkyville.

Paras tarina tähän mennessä on kyllä se että romanipariskunta olisi yrittänyt varastaa pesukoneen hobby hallista siten, että nainen asettui pesukoneen päälle peittäen sen hameellansa ja mies työnsi naista eteenpäin pesukoneen pyörien varassa. Ovella oli sitten tullut kynnys vastaan ja meno tökkäsi siihen.

Nämä tarinat kun ovat niitä mitä ne ovat. Eli tarinoita stereotypioiden vahvistamiseksi. Itse en ole nähnyt yhtään raporttia asiaan liittyen.

Tein tuossa muutama vuosi sitten yhteenvedon omista työvuororapsoista ihan tilastotieteellisessä mielessä. Vastaavien yhteenvetojen tekeminen työnantajan puolesta on käsittääkseni laitonta, poliisi voi sitten tarkemmin kommentoida omia tilastojaan.

Romanien osuus kiinniotoissa vuosilta 2001-2003 oli 3 kpl myymäläpuolella verrattuna 212 suomalaissyntyiseen ja 26 tummempaan henkilöön. Saattaapi tosin johtua ihan siitä, että näkyvä ennaltaehkäisevä vartiointi vähentää ammattivarkaiden toimimista riippumatta siitä mihin etniseen ryhmään he kuuluvat. Eli joko romanit ovat fiksuja ja jättävät varastamisen väliin aktiivisen vartijan nähdessään, tai he eivät varasta yhtään enempää kuin muutkaan ryhmät.

2004-2005 vuosina vartijana toimiessa alkoivat lähinnä vasemmistolaiset 15-30v nuoret rasittamaan. Jostain ihme syystä nämä ovat yliedustettuina töhrykiinniotoissa. Ja sinänsä kummallista miten kovasti pieni vegaani jaksaa vääntää vastaan kiinniottotilanteessa kun tietää että tulossa on vähintään muutaman kymmenen tuhannen euron lasku.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat