Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

[size=140:2qgrk7km]Kannabis aiheuttaa mm. skitsofreniaa ja masennusta.[/size:2qgrk7km]

KANNABIKSELLA VOI OLLA VAKAVIA MIELENTERVEYDEN HAITTAVAIKUTUKSIA

Tuoreet tutkimustulokset vahvistavat oletusta, että kannabiksen käyttö lisää skitsofreniaan sairastumisen vaaraa ja masentuneisuutta. Toisaalta ajatus siitä, että kannabista käytettäisiin lievittämään näiden häiriöiden aiheuttamia oireita, ei saa vahvistusta uusista tutkimuksista.

Vieläkään ei varmuudella tiedetä, laukaiseeko kannabiksen käyttö skitsofrenian tai masentuneisuuden näille häiriöille alttiilla henkilöillä vai aiheuttaako kannabis suoranaisesti sairastumisen mahdollisesti muuten terveillä henkilöillä. Koska kannabis vaikuttaa moniin eri hermovälittäjäaineisiin, on todennäköistä, että psykoottisten häiriöiden syntyyn vaikuttavat eri tekijät kuin masentuneisuuteen.

Mielenterveyden häiriöiden riski näyttää lisääntyvän kannabiksen käytön lisääntyessä. Tästä syystä huomio pitäisi kiinnittää siihen, että kannabista käyttävät vähentäisivät käyttöään. Väestötutkimusten perusteella on arvioitu, että uusien skitsofreniatapausten ilmaantuminen vähenisi merkittävästi, jos kannabista ei käytettäisi ollenkaan.
Riski sairastua kasvaa merkittävästi kannabiksen käytön myötä.
Yli 50 kertaa kannabista käyttäneiden myöhempi riski sairastua skitsofreniaan oli lähes seitsenkertainen vähemmän käyttäneisiin verrattuna. Tulosten perusteella tutkijat päättelivät, että kannabiksen käyttö oli aiheuttanut skitsofreniaan sairastumisen.Kannabis aiheuttaa ahdistuneisuutta ja masentuneisuutta.

Kannabista päivittäin käyttävillä naisilla masentuneisuus ja ahdistuneisuus oli viisi kertaa yleisempää kuin verrokeilla siitä huolimatta, että mahdollinen muiden päihteiden käytön vaikutus oli otettu huomioon. Viikoittainen kannabiksen käyttö lisäsi masennuksen ja ahdistuneisuuden riskin kaksinkertaiseksi.http://www.paihdelinkki.fi/Teema/kannab ... aikutuksia

http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html ... 006/type=1

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutk ... 5236794468

Sivut

Kommentit (2181)

Kannabiksen käyttö suomessa on lisääntynyt huomattavasti, tämä pitäisi luonnollisesti näkyä tilastoissa skitsofrenian lisääntymisenä. Näin ei kuitenkaan näytä tapahtuneen.
Katso tästä kansanterveyslaitoksen sivun puolivälistä missä skitsofreniaa on eniten, vähiten sitä näyttää olevan siellä missä poltellaan eniten pilveä.
http://www.ktl.fi/attachments/suomi/osa ... mennaf.pdf
Lainaus linkistä, http://www.p-kmielenterveydentuki.net/M ... istio.html C. Anderson, psykiatri: 1 % väestostä sairastuu skitsofreniaan kulttuurista riippumatta
- viime vuosina skitsofrenia vähentynyt Suomessa n. 10-15 %
Googleta skitsofrenian vähentyminen ja vaikka skitsofrenian esiintyvyys syntymäpaikan mukaan. Löydät sieltä runsaasti kuvitelmiesi vastaista tietoa.
Tässä lisää, Kansanterveyslaitoksen professori Jouko Lönnqvist toteaa kuitenkin, että tutkimusten mukaan suomalaisten mielenterveyden tila ei ole muuttunut 20 vuoteen. Se on saattanut jopa parantua hieman. Esimerkiksi skitsofrenian määrä väestössä on vähentynyt.
http://www.elake-fennia.fi/binary.aspx? ... entId=1544

Tässä EU:n raportti kannabiksen "haitoista",
EU-raportti: Kannabis tupakkaa ja alkoholia turvallisempaa
Julkaistu 03.07.2008 13:56 (päivitetty 17:30)
Kannabis on muita päihteitä vaarattomampaa, kertoo laaja EU-selvitys.

Kannabis on käyttäjälleen turvallisempaa kuin tupakka tai alkoholi, kertoo laaja EU-katsaus. Tiedot perustuvat Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytöksen seurantakeskuksen julkaisemaan 700-sivuisen, 3-osaiseen raporttiin.

Suurin osa kannabiksen käyttäjistä lopettaa sen polttamisen hieman alle tai yli 30-vuotiaana, EIVÄTKÄ HE KÄRSI MINKÄÄNLAISISTA KIELTEISISTÄ VAIKUTUKSISTA LOPETTAMISEN JÄLKEEN.

- Kaikki tekemämme vertailut osoittavat, että kannabis on käyttäjälleen monilla mittareilla mitattuna muita aineita turvallisempaa, kertoo raportin kirjoittamiseen osallistunut tutkija Robin Room.

Room tutustui raporttia varten useisiin laillisten ja laittomien päihteiden terveysvaikutuksia käsittelevään tutkimukseen, joissa selvitettiin päihteiden vaarallisuutta tai niiden haittavaikutuksia sekä niiden aiheuttaman päihtymyksen ja riippuvuuden astetta.

Roomin mukaan tutkimusten perusteella voidaan todeta seuraavaa:

- Huumeen vaarallisuus: Vaarallisimpia ovat ekstaasi ja kokaiini, joita seuraavat alkoholi ja heroiini. Vähiten vaarallinen huume on kannabis.

- Päihtymyksen aste: Vahvimman päihtymyksen aiheuttaa alkoholi. Seuraavina tulevat heroiini ja kokaiini, kannabis on listassa neljäntenä.

- Riippuvuus: Pahinta riippuvuutta aiheuttaa tupakka, seuraavina tulevat heroiini, kokaiini ja alkoholi. Kannabis on tutkimusten mukaan vähiten riippuvuutta aiheuttava päihde.

Stakesin päihdetutkija Kristoffer Tigerstedt pitää raportin päätelmiä luotettavina. Hänen mukaansa ne ovat linjassa muiden tutkimusten kanssa.

Tigerstedt muistuttaa kuitenkin kannabiksen sosiaalisista riskeistä. Hänen mukaansa monet näistä johtuvat siitä, että kannabis on suuressa osassa maita laiton, toisin kuin alkoholi ja tupakka.

- Se merkitsee sitä, että kannabista käytetään yhteyksissä, jotka ovat usein yhteiskunnan marginaalissa. Ja silloin tietysti tulee mieleen, että kannabista käytetään myös muiden huumeitten yhteydessä.
Kannabiksen käyttö on yleistä

Kannabis on hyvin yleinen päihdeaine, sitä on kokeillut arviolta joka viides eurooppalainen aikuinen. Kuluneen kuukauden aikana sitä on käyttänyt yli 13 miljoonaa eurooppalaista.

Maailmassa tuotetaan käyttöön lähes 50 000 tonnia kannabisruohoa tai -hartsia joka vuosi.

(MTV3)

En välittäisi osallistua "huume"keskusteluun mutta valehteleminen alkoi riittämään.
On turha tulla selittämään jonkun ammattitaidottoman tutkijan selvitysten perusteella kannabiksen aiheuttavan skitsofreniaa.
Avausviestin vääristyneet tutkimustulokset johtuvat siitä että skitsofrenialle alttiit alkavat käyttämään muita aikaisemmin/useammin päihteitä.
Feno, toksikologian tohtori.

Kutunluu
Seuraa 
Viestejä761
Liittynyt11.9.2007
fenomenologi
En välittäisi osallistua "huume"keskusteluun mutta valehteleminen alkoi riittämään.
On turha tulla selittämään jonkun ammattitaidottoman tutkijan selvitysten perusteella kannabiksen aiheuttavan skitsofreniaa.
Feno, toksikologian tohtori.Varmaankin allekirjoitat viisauden "Annos tekee myrkyn"?
Eksjeh?

[size=85:3o3rfre1]...kunhan löpötän jonninjoutavia...[/size:3o3rfre1]

Tietenkin kannabis saattaa nostaa skitsoiluun sairastumisen riskiä seitsenkertaiseksi, mutta mikä on todennäköisyys tavallisesti sairastua siihen? Yksi kymmenestä tuhannesta? Millä aineilla ja standardeilla?

Will one joint make you schizoid?
In July, the Associated Press – and many other news organizations – reported that “Using marijuana seems to increase the chance of becoming psychotic… even infrequent use could raise the small but real risk of this serious mental illness by 40 percent.” Since marijuana use rates have skyrocketed since the 1940’s and 50’s, going from single digit percentages of the population trying it to a peak of some 60 percent of high school seniors trying it in 1979 (stabilizing thereafter at roughly 50 percent of each high school class), we would expect to see this trend have some visible effect on the prevalence of schizophrenia and other psychoses.

Roughly one to two percent of the population has schizophrenia (and another two percent or so have other psychotic disorders), and this percentage does not vary much with the region within the U.S. Over time, diagnosis of schizophrenia has changed, making it almost impossible to evaluate whether low-level exposure to pot could increase the risk by as much as 40 percent.
The Worst Science Stories of 2007: STATS Dubious Data Awards

Kutunluu
fenomenologi
En välittäisi osallistua "huume"keskusteluun mutta valehteleminen alkoi riittämään.
On turha tulla selittämään jonkun ammattitaidottoman tutkijan selvitysten perusteella kannabiksen aiheuttavan skitsofreniaa.
Feno, toksikologian tohtori.Varmaankin allekirjoitat viisauden "Annos tekee myrkyn"?
Eksjeh?

[size=85:2azg45r8]...kunhan löpötän jonninjoutavia...[/size:2azg45r8]
Kyllähän kannabiksella muita haittoja on,varsinkin runsaasti käytettynä ja kun polttelu alkaa ennen kun aivot ovat kehittyneet. En ole sitä mieltä että kannabis pitäisi laillistaa, monet alkaisivat käyttämään nuorempana kun hassista saisi ostaa vapaasti. Jos kuitenkin joku aikuinen kasvattaa yhtä kasvia kotona, ei se mielestäni kuulu kenellekään.

Bushmaster
Tietenkin kannabis saattaa nostaa skitsoiluun sairastumisen riskiä seitsenkertaiseksi, mutta mikä on todennäköisyys tavallisesti sairastua siihen? Yksi kymmenestä tuhannesta? Millä aineilla ja standardeilla?Yksittäisillä käyttäjillä ei voida asiaa tutkia, ei voida tietää olisivatko he sairastuneet joka tapauksessa vai alkavatko skitsofrenialle alttiit käyttämään muita herkemmin kannabista.
Skitsofreniaan sairastuvien epäsosiaalinen oireilu alkaa usein jo lapsuudessa, tauti puhkeaa yleensä 20-25 vuotiaana.
Siitäkään ei ole tietoa onko tutkittu vain kannabista vai onko otettu esim. imppaaminen ja muut päihteet huomioon.
Suomessa sairastuu 1/10000 skitsofreniaan.

Kutunluu
Seuraa 
Viestejä761
Liittynyt11.9.2007
fenomenologi

Kyllähän kannabiksella muita haittoja on,varsinkin runsaasti käytettynä ja kun polttelu alkaa ennen kun aivot ovat kehittyneet. En ole sitä mieltä että kannabis pitäisi laillistaa, monet alkaisivat käyttämään nuorempana kun hassista saisi ostaa vapaasti. Jos kuitenkin joku aikuinen kasvattaa yhtä kasvia kotona, ei se mielestäni kuulu kenellekään.Boldattu mielestäni olennaisin.

Hollannissahan tuo kasvien raja on 5 kasvia henk. koht. käyttöön, mikä on...no, siedettävä raja.

Tuo aivokemian 'pyhyys' on minua aina hieman mietityttänyt...
kun ihminenhän voi muuttaa välittäjäaineidensa toimintaa mm. stressaamalla itseään - kun pelkkä vankkumaton uskominen voi aiheuttaa aivokemiallisia muutoksia, niin mitenkähän näitä skitsofreniaan yms. mieleltään sairastuneita voidaan selittää toksikologian keinoin?
Siis sitä minä vaan, että etsitäänkö jonkin tietyn välittäaineen muutoksia esim. aivoissa ja että voisiko välittäjäaineen muutos olla selitettävissä jollakin muulla samankaltaisesti vaikuttavalla aineella/toiminnalla kuin kannabiksenkäytöllä? Kannabiksenkäytössähän anandamidireseptorit joutuvat koetukselle, eli mitkä kaikki voivatkaan vaikuttaa näihin anandamidireseptoreihin?

Kerro ihmeessä, jos tiedät...

Trolli on jo nukkumassa tyytyväisenä saatuaan huudettua taas uuden turhan ketjun liikkeelle.

Tästä hampun toksisuudestakin on käyty keskustelua ainakin täällä sekä ainakin yhdessä hiljattain käydyssä keskustelussa, joka taitaakin olla poistettu... mistähän syystä..

Kutunluu

kun ihminenhän voi muuttaa välittäjäaineidensa toimintaa mm. stressaamalla itseään - kun pelkkä vankkumaton uskominen voi aiheuttaa aivokemiallisia muutoksia, niin mitenkähän näitä skitsofreniaan yms. mieleltään sairastuneita voidaan selittää ?En viitsi laittaa tähän ketjuun pitkiä vuodatuksia aiheesta, pitkäaikainen stressi voi laukaista skitsofrenian.
Myös äidin stressillä raskauden aikana voi olla suuri vaikutus skitsofrenian puhkeamiselle myöhemmin. Täältä löytyy sopivasti tietoa stressin biokemiallisista vaikutuksista raskauden ym. aikana.
http://www.terveysportti.fi/terveysport ... D91646.htm
Stressi vaikuttaa mm. katekoliamiineihin ( noradrenaliini, adrenaliini, dopamiini), skitsofreenikoilla on liikaa dopamiinireseptoreita aivoissa.
Koska skitsofrenia näyttää vähentyneen, kannabiksen käytön lisääntymisellä voi stressiä poistavana olla vaikutusta asiaan.
Pitäisiköhän moden lukita (ainakin osa) juupas-eipäs kannabiskeskusteluista ja jättää tämä, jos keskusteltaisiin tieteellisestä näkökulmasta vaihteeksi. Tästä aiheesta taitaa olla jo liikaa ketjuja. Ketjun aloittaja voisi lisätä kysymysmerkin otsikon perään.

fenomenologi

Pitäisiköhän moden lukita (ainakin osa) juupas-eipäs kannabiskeskusteluista ja jättää tämä, jos keskusteltaisiin tieteellisestä näkökulmasta vaihteeksi.

Luulenpa että tieteellistä totuutta asiaan on vaikea muodostaa, koska pelkästään kannabiksen laittomuus aiheuttaa muuttujasetin[size=85:1n3ug1uh](*[/size:1n3ug1uh], jonka vaikutuksia käyttäjään hyvin hankala kontrolloida. Vertaileva tutkimus rotterdamilaisesta ja helsinkiläisestä kannabiksenkäyttäjästä saattaisikin olla tässä suhteessa mielenkiintoinen.

[size=85:1n3ug1uh](*En viittaa siis vain suoriin kriminologisiin seurauksiin, vaan toksikologisiin, taloudellisiin, sosiaalisiin ja psykologisiin, etenkin sosiaalipsykologisiin.[/size:1n3ug1uh]

fenomenologi
Pitäisiköhän moden lukita (ainakin osa) juupas-eipäs kannabiskeskusteluista ja jättää tämä, jos keskusteltaisiin tieteellisestä näkökulmasta vaihteeksi. Tästä aiheesta taitaa olla jo liikaa ketjuja. Ketjun aloittaja voisi lisätä kysymysmerkin otsikon perään.
Näin minä teen. Vanhat ketjut lukitaan sitä mukaa kun ne nousevat ylös ja uudet yhdistetään tähän. Muutin otsikon muotoa (pienet kirjaimet ja se kysymysmerkki).

Hauki, sinä olet väitteen esittäjä, sinulla lienee nyt todistustaakka.

Asiattomuudet (haistattelut ja hyökkäykset muita kirjoittajia kohtaan, yms.) poistetaan. Jos lainaat asiatonta viestiä varaudu siihen, että lainauksen takia sinunkin viestisi poistuu. Älä siis lainaa, ja jos lainata täytyy, niin lainaa vain olennainen kohta. Ei modeilla ole aikaa nyppiä lainauksia viesteistä.

Toivottavasti keskustelu pysyy asiallisena.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat