Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Millainen ilmasto on suomessa 10 vuoden kuluttua? Päästäänkö hiihtämään vielä talvella vai istutaanko palmujen alla?

Kommentit (10)

Tämähän on mielenkiintoinen kysymys. 10-15 vuoden aikana ilmaston pitäisi muuttua niin paljon, että hullukin jo huomaa. Se joka niin kauan elää, tulee tietämään olivatko oikeassa ilmastomuutokseen uskovat vai epäilijät.

Tutkimuksia olen lukenut paljon tästä aiheesta. Ennustan että suomen lämpötilat eivät keskimäärin merkittävästi muutu 10:ssä vuodessa. Säät vaihtelevat enemmän kuin aiemmin. Myrskyt, tulvat ja muut ääri-ilmiöt vähän lisääntyvät. Talvet voivat olla toisinaan aiempaa lämpimämpiä. Kesällä voi olla aiempaa useammin pitkiä kuivia tai sateisia kausia.

Joidenkin ennusteiden mukaan suomen ilmasto jopa vähän viilenisi lähitulevaisuudessa huolimatta maapallon keskilämpötilan noususta.

viher69
Millainen ilmasto on suomessa 10 vuoden kuluttua? Päästäänkö hiihtämään vielä talvella vai istutaanko palmujen alla?

Vaikea vastata, kun huominenkin lämpötila on vaikea ennustaa, vaikka sen eteen tekee töitä lukuisa joukko ilmastotieteilijöitä.

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164
Liittynyt16.3.2005

Tuskinpa ilmasto vuosikymmenen aikana sentään kovin paljon muuttuu nykyisestä, jollemme satu juuri nyt elämään kriittistä taitekohtaa. Saattaa käydä niin, että koemme sarjan tarjentavia kesiä ja vesipisaraisia talvia mutta tällainenkin ilmiö voi vielä käydä luonnollisesta vaihtelusta eikä sitä tarvitse pitää merkkinä peruuttamattomasta muutoksesta.
Mutta miten paljon ihminen kaikkine toimineen on vastuussa ilmastonmuutoksesta?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat