Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ajattelin vaan kysyä teidän mielipiteitä että mikä vastaus ois teille tyydyttävä kun yritetään yhdistää suhteellisuusteoria ja kvanttiumfysiikka. Minkälaista vastausta haetaan, sitä en ole oikein käsittänyt ite. Millä tavalla he haluavat yhdistää kfysiikan ja steorian ?

Kommentit (2)

Toistan varmaankin itseäni, mutta Hamiltonin mekaniikalla päästään joka paikkaan.

Sopivilla muuttujilla saadaan Shclöringerin (kirjoitusvirheitä ei lasketa), Newtonin ja Einsteinin sydeemit.

Tossa toisessa viestiketjussa hoksasin että lisäämällä jotain Newtoniin ilman aikaa, saan Einsteinin YST:tä vastaavan yhtälön.

Ja alunperin (joskus aikoja sitten), tavoite oli että jos ratkaisen klassisen mekaniikan ongelman, sitä voi soveltaa kvanttimekaniikan periaatteisiin.

Mut sitten filosofiaa:Einsteinin suppea suhteellisuusteoria perustui kokeisiin ja niiden perusteelta tehtyyn teoriaan. YST toimi päinvastoin. SST:n kokeelliset tulokset olivat valmiita ennen teorian julkaisemista. YST todistettiin teorian julkaisemisen jälkeen.

Ja kukas YST:n kehitti? Einstein. Yksin - suurimmaksi osin.

Toimiviksi todettuja teorioita ei toimivuudeltaan kannata kiistää, mutta lähtökohdiltaan YST on aika kimurantti. Mut joo, spekulointia.

Koettakaapas lisätä lineaarinen voima ellipsin yhtälöön keskipisteen suhteen tai sitten 1/x^3 voima massakeskipisteen suhteen. Tulee Einsteinin, Shwardchildin, yhtälö.

Mutta kuten on ymmärrettävä, spekulointiahan tämä on.

Jos todistaisin että atomi on sama kun aurinkokunta mutta eri koko- ja aikaluokassa, oisko se sillon tyydyttävä vastaus? Kuvitellaan että kutistettais itseämme semmoselle tasolle että atomin ydin ois yhtä iso kun aurinko ja me oltais yhtä isoja kun sanotaan maapallo. Eikai me ikinä sillon voitais luulla että me olemme jonku isomman esineen/olennon sisällä. Ja myös sillon vois helposti spekuloida että jos valon-nopeus on nopein nopeus partikkelille niin siellä kutistetussa maailmassa meidän aika menis myös nopeempaa. Jos nyt kummatkin oliot ois planeetan/elektroonin päällä. Joo toi on huonoa spekulointia mutta ymmärrätte mitä meinaan. Tämä vois myös todistaa sen minkätakia elektromagnetismi on niin voimakas verrattuna gravitaatioon. Koska aika menee nopeempaa atomitasolla.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat