Seuraa 
Viestejä45973

http://www.iltalehti.fi/viihde/200807087898088_vi.shtml

Ilmeisesti yhdessäolon jatkuvuus turvataan nykyään sillä, että otetaan yhdessä älyttömän suuri laina, jolloin sitoudutaan maksamaan sitä yhdessä?

Toinen mieleen juolahtava tapa on polttarit. En millään jaksa ymmärtää, mitä varten polttareita vietetään? Kaksinaamaista hommaa. Jos parisuhteeseen astuminen käsitetään vankilaksi, johon menemistä pitää erikseen juhlistaa sikailemalla kaveriporukassa oikein kunnolla, niin miksi ylipäätään avioitua?

Ihanaa lukea uutisia siitä, mitkä ovat nykyään parisuhteen tai avioitumisen peruspilarit. Mahtavan jämäkkää!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kultah%C3%A4%C3%A4t

Tuonkin asteikon vois vetää kokonaan uusiksi:

Ulostevellihäät 3kk
Kiinteäkakkahäät 6kk
Nätistilautaselleaseteltukakkahäät 9kk
Kakkaulospäästähäät 1v....

Sitäpaitsi, ketkä pääsee tulevaisuudessa enää tasolla 40 vuotta naimisissa?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (26)

Ne ovat siirtymäriittejä joilla saavutetaan sosiaalisesti edullisempi positio. Siinä voi saada lainaakin.
Kansanedustajat, etenkin parittain, saavat lainaa, koska voivat säätää lakeja turvaamaan kykynsä maksaa se takaisin.

Kesähäät ovat yleensä hyvin värikkäitä. Aamun valjetessa, herää morsian pihanurmelta oksennustaan kalliilla häämekolla, silmä mustana muistamatta mitään vihkiäisten jälkeisestä ajasta ja miettii onko yleensä naimisissa.
Sulho herää ajelehtivassa veneessä järvellä pidellen lakeerikenkää kädessään ja miettien missä toinen on? Hän ei yleensäkkään muista miksi on pukeutunut juhlaa varten. Hän on myös tuuliajolla, koska airoja ei ole ja hän oksentaisi muutenkin jos yrittäisi tehdä mitään. Hän koettaa nauttiä, tai oikeammin saada järjestykseen, hallusionaalisia mielikuviaan, joissa hän tappelee papin kanssa ja huitaisee siinä huitoessaan jotain naista näköön vahingossa... Hän vannoo itselleen vähentävänsä juomista ja muuttavansa muutenkin koko elämänsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Se, että kannattaako yleensä mennä naimisiin on harkinnan arvoinen. Laillisesti ajatellen siinä on positiivisiä ja negatiivisia piirteitä, riippuen tilanteesta.

Jos on se äveriäämpi osapuoli, joutuu pohtimaan eron sattuessa omaisuuden jakoa. Sitten on lasten ja monenlaisten erilaisista suhteista syntyneitten lasten oikeusturva.

En ole ikinä tykännyt häistä suoraan sanottua. Naimisissa olo olisi houkuttelevaa, mutta en varmaan suostuisi siihen, jos sitä varten pitäisi käydä läpi häät, tai ainakaan jos joutuisi itse maksamaan tai järjestämään sen vuoksi yhtään mitään. Parasta olisi, jos avioliiton voisi solmia täyttämällä jonkin nettilomakkeen (molemmat osapuolet tietysti).

Sen kaiken turhan hälinän (irvokkuuden) lisäksi häissä on vielä näitä uskonnollisia viittauksia, joita en itse haluaisi ikinä kuulla, koska parisuhteeni ei liity uskontoon millään tavalla. En toki kuulu kirkkoonkaan.

Ystäville ja läheisille voisi ehkä järjestää jotkin juhlat sitten, kun olisimme pariskuntana olleet yhdessä vaikkapa 20 vuotta.

liis@

Jos on se äveriäämpi osapuoli, joutuu pohtimaan suuren mahdollisuuden jälkeistä eroa ja omaisuuden jakoa.Avioehto.

gamma
liis@

Jos on se äveriäämpi osapuoli, joutuu pohtimaan suuren mahdollisuuden jälkeistä eroa ja omaisuuden jakoa.Avioehto.Hävettää kirjoitusvirheet.

Valitettavasti siinä huumassa, varsinkin nuorena solmituissa avioliitoissa, ei avioehtoa kirjoiteta.

Devil
Seuraa 
Viestejä1328

Eikös sen avioehdon saa tehtyä myöhemminkin, ennen sitä tulevaa avioeroa ja siten että molemmat on asiasta samaa mieltä?

X

Devil
Eikös sen avioehdon saa tehtyä myöhemminkin, ennen sitä tulevaa avioeroa ja siten että molemmat on asiasta samaa mieltä?Kyllä mutta molemmat puoliskot eivät ole siinä vaiheessa asioista samaa mieltä.

Sitä olis sitten 2 viikon päästä kakkaulospäästähääpäivä.

Voi noita häitä viettää ihan suhteellisen järkevästi. Meillä ei ollut polttareita ja häissä tuli juotua 1 kuohuviinilasi ja muutama lasillinen punaviiniä ruokailun yhteydessä.

Häiden jälkeen ei ole yhteiselämä oikeastaan muuttunut, mitä nyt keittiön kaapeissa on häälahjana saatuja astiastoja, joita ei ole kertaakaan käytetty.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40094
Shriek
Sitäpaitsi, ketkä pääsee tulevaisuudessa enää tasolla 40 vuotta naimisissa?No ei siihen ole kuin vajaat 33 vuotta, jos ei siihen pääse sitten kyllä toinen kuolee nuorena (ai, oliko niitä erojakin?). Mutta jos aikoo päästä juhlimaan 80 vuotishääpäivää, pitää kyllä valmistelut aloittaa nuorena ja olla kosolti tuuria matkassa.

gamma
En ole ikinä tykännyt häistä

Olen aina pitänyt häistä, ne ovat parhaita juhlia.
gamma
Parasta olisi, jos avioliiton voisi solmia täyttämällä jonkin nettilomakkeen (molemmat osapuolet tietysti).

Parastahan olisi jos koko avioliiton voisi hoitaa netissä jonkinlaisina taloudellisina ja virtuaalisosiaalisina sopimuksina.

Shriek

Toinen mieleen juolahtava tapa on polttarit. En millään jaksa ymmärtää, mitä varten polttareita vietetään? Kaksinaamaista hommaa. Jos parisuhteeseen astuminen käsitetään vankilaksi, johon menemistä pitää erikseen juhlistaa sikailemalla kaveriporukassa oikein kunnolla, niin miksi ylipäätään avioitua?

Tismalleen samaa mieltä.

http://www.amoriini.com/Sivusto/Haaopas ... ethaat.php

Tuolta löytyy hauskaa faktaa suomalaisista hääperinteistä.

Itse siis olen naimisissa ja koen että näin sen pitää olla. Avioliitto on minulle kahden ihmisen välinen sopimus jonka olemme ääneen sanonut suvulle: tiedoksi nyt että nämä kaksi pysyy yhdessä joten turha natista (eritoten anoppi- huom!! ).

Polttarithan olivat aivan mahtavat, mutta itse en todellakaan siedä näitä nolausreissuja. Me lähdettiin tyttöjen kanssa mökille, vedettiin kännit, tehtiin taikoja saunassa ja pidettiin lystiä. Ilta oli viimeinen jonka naimattomana naisena näiden ystävieni kanssa vietin. Polttariperinteissähän on ollut pointtina aikoinaan se, että naidut naiset kertoivat morsiammelle hieman faktoja tulevasta, ohjeistivat eteenpäin. Näin teki myös naimisissa oleva ystäväni, kertoi että tiedäthän sinä että hääyönä tapahtuu kummia (Olemme olleet miehen kanssa yhdessä likemmäksi 10 vuotta yhdessä asuttu 7 - tuo siis oli huumorimielinen lkertomus viattomalle morsiolle!)
Meillä on siis nyt nämä Nätistilautaselleaseteltukakkahäät 9kk

Tässä hieman faktaa polttareista
http://www.av-heltech.fi/projektit/toim ... uttu3.html

Itse olen sitä mieltä, että kukin taplaa tavallaan. Olkoot kirkkohäät, siviilivihkiminen tai sitten paperille kirjoitettu sopimus. Tärkeintä on, että kaksi ihmistä jotka päättävät elää yhdessä tekevät sen omasta tahdostaan ja toisiaan kunnioittaen.

Neiti
Polttarithan olivat aivan mahtavat, mutta itse en todellakaan siedä näitä nolausreissuja. Me lähdettiin tyttöjen kanssa mökille, vedettiin kännit, tehtiin taikoja saunassa ja pidettiin lystiä.Ilmeisesti näiden polttarien sisältö vaihtelee henkilöistä riippuen. En nyt halua viedä tarkoituksella kotiinpäin, mutta miespuolisella serkkullani vaikutti dokumentaation ja bestmanin puheen perusteella olleen parhaat polttarit sisällöltään, mistä olen koskaan kuullut. Sopivan poikamaista, mutta samalla myös sopivan aikuismaista viihdettä. Tuli siinä polttariohjelmaa tarkastellessa mieleen, että jos joskus polttareita viettäisi, niin jotain tuollaista sen täytyisi olla. Tosin epäilen suuresti, että sellaisia koskaan viettäisin.

Hän, joka keskinäisen sopimuksen haluaa kumppaninsa kanssa laatia, vastatkoon miksi hän haluaa valtion kolmanneksi pyöräksi Kirkko neljäntenä petikumppanina?

Ei tarvitse vastata.

Alaston_Apina
Hän, joka keskinäisen sopimuksen haluaa kumppaninsa kanssa laatia, vastatkoon miksi hän haluaa valtion kolmanneksi pyöräksi Kirkko neljäntenä petikumppanina?

Ei tarvitse vastata.
Sitä minäkin. Kuuluuko se asia nyt kaikelle kansalle? Eihän sitäkään juhlita näyttävästi, kun aletaan seurustella ja harrastaa seksiä jonkun kanssa. Vaikka se on mielestäni merkittävämpää kuin naimisiin meno.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40094
gamma
Alaston_Apina
Hän, joka keskinäisen sopimuksen haluaa kumppaninsa kanssa laatia, vastatkoon miksi hän haluaa valtion kolmanneksi pyöräksi Kirkko neljäntenä petikumppanina?

Ei tarvitse vastata.
Sitä minäkin. Kuuluuko se asia nyt kaikelle kansalle? Eihän sitäkään juhlita näyttävästi, kun aletaan seurustella ja harrastaa seksiä jonkun kanssa. Vaikka se on mielestäni merkittävämpää kuin naimisiin meno.Avioliitto on käytännössä kokoelma sääntöjä, jotka määräävät omaisuuden jaon eron tai kuoleman sattuessa. Kahden kesken tehtynä tuollainen sopimus on yhdentekevä, jos jompi kumpi ei sitä halua (tai kuoltuaan voi) noudattaa. Siihen tarvitaan julkistamista ja juridiikkaa, että eron sattuessa kumpikin voi tarvittaessa yhteiskunnan väkivaltakoneiston tuella vaatia tehtyä sopimusta täytäntöön pantavaksi.

Neutroni

gamma

Sitä minäkin. Kuuluuko se asia nyt kaikelle kansalle? Eihän sitäkään juhlita näyttävästi, kun aletaan seurustella ja harrastaa seksiä jonkun kanssa. Vaikka se on mielestäni merkittävämpää kuin naimisiin meno.Avioliitto on käytännössä kokoelma sääntöjä, jotka määräävät omaisuuden jaon eron tai kuoleman sattuessa. Kahden kesken tehtynä tuollainen sopimus on yhdentekevä, jos jompi kumpi ei sitä halua (tai kuoltuaan voi) noudattaa. Siihen tarvitaan julkistamista ja juridiikkaa, että eron sattuessa kumpikin voi tarvittaessa yhteiskunnan väkivaltakoneiston tuella vaatia tehtyä sopimusta täytäntöön pantavaksi.Totta kai avioliiton on oltava virallinen ja juridinen, ei pelkästään kahdenkeskinen. Mutta tarkoitin sen näyttävää juhlimista. Eihän monia muitakaan omaisuuteen ja elämänmuutoksiin liittyviä asioita juhlita näyttävästi, kuten asuntolainan ottamista tai sen loppuun maksamista, asunnon ostamista tai uuden työpaikan saamista tms. Opintojen päättämistä silloin tällöin kyllä juhlitaan, vaikkei ihan samoissa mitoissa. Miksi avioliitto, juridisena sopimuksena, on julkisen juhlinnan aihe, kun pariskunnan elämä useimmiten jatkuu avioliiton solmimisen jälkeen samanlaisena kuin sitä ennenkin? Ei se edes ole "saavutus".

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40094
gamma
Totta kai avioliiton on oltava virallinen ja juridinen, ei pelkästään kahdenkeskinen. Mutta tarkoitin sen näyttävää juhlimista. Eihän monia muitakaan omaisuuteen ja elämänmuutoksiin liittyviä asioita juhlita näyttävästi, kuten asuntolainan ottamista tai sen loppuun maksamista, asunnon ostamista tai uuden työpaikan saamista tms.Epäilemättä hääjuhlan syyt ovat pitkällä historiassa. Onhan se aikanaan ollut onnistunut ja tärkeä taloudellinen liitto kahden suvun välillä. Onko se sitten sen naurettavampaa kuin vaikka perinteiset tai uskonnolliset juhlat. Turhia ne kaikki periaatteessa ovat, mutta toisaalta ihminen tarvitsee myös sirkushuvinsa.

Miksi avioliitto, juridisena sopimuksena, on julkisen juhlinnan aihe, kun pariskunnan elämä useimmiten jatkuu avioliiton solmimisen jälkeen samanlaisena kuin sitä ennenkin? Ei se edes ole "saavutus".Kyllä se minusta on merkittävä asia päättää, että haluaa elää jonkun kanssa loppuikänsä ja perustaa perheen. Ainakin minulle elämänkumppanin löytäminen ja perheen perustaminen on ylivoimaisesti tärkein saavutukseni (eli sellainen elämän asia, johon olen itse voinut vaikuttaa). Ja kun kerran sukulaisetkin häitä odottavat, niin en minä näe mielekkääksi tuottaa pettymystä (vaikka itselle juhliminen oli kyllä ensimmäinen aviollinen velvollisuus). Mutta hyvä se tietysti on, että niiden jotka eivät avioliittoa sen kummemmin arvosta, ei ole pakko sellaista solmia parisuhteessa elääkseen, tai jos käytännön taloudellisista syistä solmivatkin, ei sitä ole pakko juhlia. Kyllä omassa tuttavapiirissäkin yllättävän usein kuulee, että joku kauan yhdessä olut pari on ollut vuosia naimisissa, mutta eivät vain ole toitottaneet asiasta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat