Seuraa 
Viestejä1285

Miten nuo nykyiset USB-muistitikut kestävät uudelleenkirjoitusta? Tuo Vistan ReadyBoost käsittääkseni swappaa muistitikulle, josta aiheutuu runsaasti uudelleenkirjoituskertoja.

Jos haluaa asentaa käyttöjärjestelmän USB-muistille, kannattaako edelleen käyttää menetelmiä jotka vähentävät uudelleenkirjoituskertoja tallentamalla tiedot vasta sammutuksen yhteydessä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Readyboost ei swappaa muistitikulle, vaan ssd-kovalevylle joka tosin käyttää samaa flash-muistia kuin muistitikut.

Nykyiset flash-piirit kestävät käytössä pitempään kuin kovalevyt, johtuen siitä että niissä ei ole liikkuvia osia.

Vierailija
McRoot
Nykyiset flash-piirit kestävät käytössä pitempään kuin kovalevyt, johtuen siitä että niissä ei ole liikkuvia osia.

Mutta eihän niissä vanhoissakaan ollut liikkuvia osia, mutta ne eivät kestäneet uudelleenkirjoituskertoja yhtä hyvin kuin kiintolevyt.

Edit: Ja ReadyBoost voi swapata myös ReadyBoost-yhteensopiville muistitikuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muistelen, että joissain vanhemman mallisissa hitaissa USB tikuissa käytettyjen flash-piirien kirjoituskerroiksi mainittiin 10 000 kertaa. Uudemmilla nopeammilla piireillä se on kymmenkertainen.

Kuinka kauan kestää ennenkuin yhden muistisolun varaus vuotaa tyhjiin? Vaikuttaako käyttö siihen kuinka nopeasti vuotovirta purkaa transistorin hilan?

Olen kuullut arvioita että flash-piiri pitää tietonsa noin kymmenen vuotta, mikäli se pysyy muuten ehjänä.

Nykyisissä flash-muisteissa käytetään blokkirakennetta jossa, jos yksi solu blokin sisällä kirjoitetaan uusiksi, kaikki blokin solut kirjoitetaan uusiksi uuteen blokkiin ja vanha tyhjennetään. Blokin koko voi olla niinkin suuri kuin 512 Kb.
10 000 kirjoituskertaa kuluu sen takia hyvin nopeasti loppuun kun käsiteltävän muistialueen koko on pieni.

Esimerkiksi 1 Gt USB muisti kestää pari vuorokautta mikäli siihen kirjoitetaan jatkuvalla syötöllä niin nopeaan kuin USB-väylä antaa myöten. Mitä suuremmaksi muistin koko kasvaa, sitä enemmän blokkeja on käytettävissä ja sitä kauemmin piiri kestää rasitusta.

Veikko

Esimerkiksi 1 Gt USB muisti kestää pari vuorokautta mikäli siihen kirjoitetaan jatkuvalla syötöllä niin nopeaan kuin USB-väylä antaa myöten. Mitä suuremmaksi muistin koko kasvaa, sitä enemmän blokkeja on käytettävissä ja sitä kauemmin piiri kestää rasitusta.Tein tuossa pienen skriptan mikä kirjoittaa nyt sattumanvaraista dataa kingstonin 1Gt:n muistitikulle n. 60% usb 2.0 väylän nopeudesta riippuen servukoneen käyttöasteesta. Heittäkää ihmeessä arvioita miten pitkään kestää kunnes tulee virheitä. Itse en tuohon pariin vuorokauteen usko.

ilaiho
Eli turvallisinta siis on käyttää muistitikulle tarkoitettuja jakeluita?Kyllä, ne eivät kirjoita tikulle tarpeettomasti vaan yrittävät kirjoittaa keskusmuistiin swappailit ym. turhuudet.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat