Seuraa 
Viestejä1176

Kävin tuossa juomassa pari iltakaljaa läheisellä luonnon keskellä olevalla terassilla. Kuinka ollakaan, näin siellä Ele Aleniuksen ilmielävänä. Tapaus oli siinä mielessä merkittävä, että taisin nähdä viimeisen elossa olevan suomalaisen, merkittävän poliitikon, jolla vielä oli joitain aatteita ja periaatteita, joiden puolesta taistella.

Vanhasta kaartistahan ovat kuolleet niin Aarne Saarinen, Taisto Sinisalo, Kalevi Sorsa, Johannes Virolainen ymv. Heitä kaikkia yhdisti kuitenkin se, että heillä oli jonkinlainen syvempi aatteellinen näkemys siitä, millä tavoin suomalaista yhteiskuntaa tulee kehittää. He myös taistelivat oman näkemyksensä puolesta. Silloin myös enemmistöhallitus saattoi kaatua, jos hallituspuolueiden periaatteelliset näkemykset törmäsivät liian voimakkaasti vastakkain.

Tällä hetkellähän kaikki puolueet ovat enemmän tai vähemmän vain kapitalistien renkejä, jotka vain oppositiossa ollessaan yrittävät mukamas inistä jotain muuta, mutta hallituksessa heidän todellinen luonteensa paljastuu. Enemmistöhallitukset eivät siis kaadu, koska pohjimmiltaan kaikki puolueet noudattavat samaa oikeistolaista politiikkaa.

Oikeastaan Milton Friedman tämän uusliberalistisen, monetaristisen politiikan oppi-isänä voitaisiin nostaa vuosituhannen lopun ja vaihteen suurimmaksi poliittiseksi ajattelijaksi. Vastaavasti Ronald Reagan ja Margaret Thatcher voitaisiin nostaa tämän politiikan ensimmäisinä käytäntöön soveltajina vuosituhannen lopun ja vaihteen merkittävimmiksi politiikoiksi.

Heidän muotoilemassaan aika kovassa ja karmeassa maailmassa nyt elämme.

ps. Kiitokset muuten Naltsukalle, että hän oli tuonne johonkin toiseen keskusteluun onnistunut kaivamaan kopion Lipposen ensimmäisen hallituksen ohjelmasta, jossa sosiaalidemokraattinen puolue sanoutuu lopullisesti irti kaikista aiemmin edustamistaan periaatteista. Tästähän kyllä oli selviä merkkejä jo 1987 asetetun Holkerin hallituksen aikana, jolloin erityisesti Erkki Liikanen oli se demari, joka astui eturintamaan sosiaalidemokraattisen aatteellisen perinnön hävittäjänä. Tällöin kuitenkin Kalevi Sorsa oli vielä hengissä ja hän yritti pitää kiinni edes jostain, mutta demarien oikeistolaituminen oli liian voimakasta, joten Sorsa ei pystynyt enään kehityksen suuntaan vaikuttamaan.

Kommentit (2)

tli

ps. Kiitokset muuten Naltsukalle, että hän oli tuonne johonkin toiseen keskusteluun onnistunut kaivamaan kopion Lipposen ensimmäisen hallituksen ohjelmasta, jossa sosiaalidemokraattinen puolue sanoutuu lopullisesti irti kaikista aiemmin edustamistaan periaatteista. Tästähän kyllä oli selviä merkkejä jo 1987 asetetun Holkerin hallituksen aikana, jolloin erityisesti Erkki Liikanen oli se demari, joka astui eturintamaan sosiaalidemokraattisen aatteellisen perinnön hävittäjänä. Tällöin kuitenkin Kalevi Sorsa oli vielä hengissä ja hän yritti pitää kiinni edes jostain, mutta demarien oikeistolaituminen oli liian voimakasta, joten Sorsa ei pystynyt enään kehityksen suuntaan vaikuttamaan.Löysin sen suomi24 keskusteluista. Olen hyvä vaan. Eli tätä tarkoitat:

viewtopic.php?f=13&t=31772

Nykyajan Suomessa ei tarvittaisi montakaan puoluetta, onhan niillä jo vaikeuksia keksiä ennen vaaleja iskulauseita, joilla edes jonkin verran erottuisivat toisistaan. Mitähän tarkoittaa esim. Vihreä tuuli. Ei ole ihme, vaikka ihmiset eivät jaksa kiinnostua politiikasta. Kepulandiassa tuuli haisee lähinnä eri eläinten jätöksiltä, jotka surutta levitetään peltoon. Ihmisten jätöksille taas täytyy joka töllin pihaan rakentaa kalliit systeemit, koska muuten luontoon pääsee ravinteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat