Seuraa 
Viestejä45973

Mistähän saa hankittua hyvän nilkkatuen telotulle nivelsiteelle? Apteekissa ei myydä kuin tukisiteitä, jotka nyt paljon eivät nilkkaa tue, korkeintaan puristavat ja aiheuttavat turvotusta (Elodur Forte 8 cm x 7 m). Olen sellaista tähän asti pitänyt paremman puutteessa.

Millainen nilkan tuki on paras, mieluiten hinnaltaan kohtuullinen, ja mistä kannattaa ostaa? Kengän pitäisi mennä jalkaan, kun tukisiteillä on liikuttava sandaaleilla, ei saa kenkään mahtumaan sidottua jalkaa.

Ulkosyrjän nivelside repesi ja tuli helvetinmoinen patti nilkan ja jälkapöydän välille muutaman kymmenen minuutin päästä. Turvotus levisi pikkuhiljaa koko nilkkaan ja jalkapöytään. Nilkka on vieläkin runsaan kolmen viikon päästä arka vähän joka puolelta, takaa, sisäsivulta ja siitä ulkosyrjältä jossa patti on. Kävely ilman sauvoja onnistui vasta parin viikon päästä kun seisoessa jalka alaspäin tuleva jomottava kipu ja pingotus vähenivät siedettäviksi. Sellaista kihelmöintiä on nilkassa ja jalkapöydässä. Kun laittaa tukisiteen niin turvotusta tulee jalkapöytään, lähelle varpaita, ja ilman tukisidettä taas nilkkaan tulee turvotusta eteen ja siihen patin kohtaan.
Nyt pitäisi saada tuo nilkkatuki, jotta pääsee turvallisesti liikkumaan ulkona. 3 kuukautta pitää kuulemma käyttää tai on riski että katkeaa koko nivelside.

Laittakaapa omia kokemuksia nilkan nivelsiteiden vammoista ja repeämistä, kauanko turvotus kesti, jäikö kipuja tai patteja tai muita ongelmia? Kauanko käytitte nilkkatukea, ja onko nilkat menneet uudelleen? Miten ja missä vaiheessa aloitte parantaa liikkuvuutta ja miten. Jalkapöydän suoristaminen ja kantapään eteentuonti taitavat olla ensimmäisiä harjoituksia, nilkan pyöritystä tai taivutusta kannattaa treenata vasta myöhemmin, mutta koska? Vaikka luumuutoksia tai nivelsiteen katkeamisia ei röntgenkuvien mukaan tullut, tuo repeämä ei ainakaan tunnu ihan pieneltä turvotuksesta ja nilkan jäykkyyden ja tuntemusten perusteella, nyt runsaan kolmen viikon kuluttua. Terveydenhoitajalle kun näytin niin sanoi että tule viikon päästä uudestaan jos turvotus on samanlaista, ja että nivelsidevammojen parantuminen kestää kauan. Mutta kauanko se nilkan turpoaminen varsinkin pystyssä ollessa jatkuu?

  • ylös 20
  • alas 11

Kommentit (7)

Itselläni vasen nilkka nyrjähtää kunnolla pari kertaa vuodessa joten kokemusta nyrjähdyksistä on.

Nivelsiteiden revettyä on mennyt kahdesta kolmeen viikkoa kunnes jalalle on pystynyt kunnolla laittamaan painoa. Viikko siitä eteenpäin ja kävely on sujunut kunnolla, kovemman rasituksen myötä turvotusta on ollut seuraavat pari kuukautta.

Repeämisen jälkeen ei tulisi kyllä mieleenkään kävellä sandaaleilla muutamaan kuukauteen, nostattaa lisävammautumisriskiä älyttömästi. Tukemiseen olen havainnut parhaimmaksi apteekista saatavan articaren, jota voi leikellä sopivaksi jotta mahtuu kenkään.

Kannattaa mieluummin tukea sitä nilkkaa kunnollisella kengällä, esm. maihareilla, sen sijaan että yrittää käyttää tavallisia varrettomia kenkiä ja tukia. Itselläni tilanne on se että en pysty pitämään tavallisia kenkiä edes silloin, kun nilkka on suht normaalissa kunnossa.

Viimeistään puolessa vuodessa nilkka on taas samassa urheilukunnossa kuin aikaisemmin ja sitten onkin taas aika nyrjäyttää se uudelleen

Kannattaa muistaa että jokainen revähdys ja nyrjähdys lyöstyttää nivelsiteitä entisestään. Itselläni on tämän takia lähete kirurgian polille ja pähkäilevät suoritetaanko liiallisen löysyyden korjaamiseksi jonkinlainen operaatio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täältä löytyy laaja valikoima kohtuuhintaisia Mueller nilkkatukia, ja paras on varmasti Mueller 200 (vasemmalle nilkalle) tai Mueller 205MD (oikealle nilkalle)

"Markkinoiden paras nilkkatuki ? Todella kevyt, samalla todella tukeva tuki. Vahvaa 1000 denierin materiaalia. Tuki on aukinainen akillesjänteen kohdalta, mikä lisää olennaisesti käyttömukavuutta. Joustavat teräsjouset tuen molemmin puolin.
Suosittelemme tätä tukea pahoista nilkan nivelsideongelmista kärsiville."
Hinta: 47,90 €

Mitoitus:
JALKA / TUKI
37 - 39.5 XS
40 - 42 SM
42 - 45 MD
45 - 47 LG
47 - 49 XL

Eipä tullut katsottua Neiti-nimimerkin linkkejä, hups No hyvää voi mainostaa useampikin.

Meillä noita tukevia muovi/metallijousivahvistettuja suosittelee fysiatri, silloin kun nilkka on epävakaa- Parin viikon käyttöjaksot, kipujen mukaan. Ei pidempään ellei ole todella tohjona, koska muuten saatta surkastuttaa nilkan lihaksia-> helpommin nyrjähtää.

Voi tehdä myös valinnan että käyttää liikkuessa, vauhdikkaassa toiminnassa. Tavallisesti arkena voi sitten käyttää nilkkaa tukevaa sidosta/ niitä apteekin kangastukia.

Apteekin nilkkatukia kannattaa pukea sovelletusti "väärin" ohjeenvastaisesti päälle, ei varpaat turpoo. Tunnustelet fiiliksiä.

Itse mursin nilkkani ja nivelsiteet ekan kerran kymmenen vuotta sitten. Aina kipuja pienimmästäkin rasituksesta. Sitte viime talvena kompuroin kännipäisnä omiin jalkoihini ja taas raaja mustana. Pari päivää konttasin tarpeille. Skeboilla kaks viikkoo, apteekin tuella pyöräilemään sitte.

Ja kävipä niin hauskasti, että nilkka on kuin uus. Hannes Karppisen kirjoista syykin selvis; oli jääny joku nivellukko siitä edellisestä mikä sitte laukes.

Että niinku kantsii kompuroida.

  • ylös 6
  • alas 10

Eripituise jalat syntymästä. Vähä tuli pelattua lentopalloo jossai välis. Ihmeesti meni toispuale tai jottai jompsikumpsi tasapäisesti. Rikki.

Ei muuta kö kohoasentoo ja maholisima vähä esteitä nesteiden liikkeelle alaraajan alueella. Ainaki kesälä.

En huolis niit kakspääkoukkui nilkkaa nahanalasesti jos nivelsiteet muka iha totaalisest repeis.

Vanahempana ne tosi ongelma sitte vasta o.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat