Seuraa 
Viestejä45973

Hei kaikki tiedehemmot! Meikäläisellä oli aika traumaattinen lapsuus ja siks oon masennukseen taipuvainen. Tarttis saada jotai neuvoi depression ekäisemisex. Masennuksen fysiologisista tai kemiallisista estomenetelmistä en oo kiinnostunnu. Ihan päivittäistä elämää koskevia käyttäytymisohjeita kaipaisin. Mulla on paljon tapoja, jotka varmasti edesauttaa mun masentuneisuutta. En vaa ite aina tiedosta niitä. Siks olis hyvä jos meigällä olis jotku kultaiset säännöt, jotka pyrkisin tiedostamaan ja joita noudattaisin. Korostan että meikän masennus on lievä, on ollu joskus pahempiki mut söin nappuloita ja ne autto. Olisin tosi kiitollinen asiallisista neuvoista.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (22)

Kirjaa kaikki mitä teet päivittäin. Plussa ja miinusmerkillä, sen mukaan miten koet asian. Tilastoi plussien ja miinusten suhteet. Kun niinukset alkavat lisääntyä, olet kulkemassa masennukseen ja kun kirjaaminen unohtuu, olet avun tarpeessa. Tai niin energinen ettet touhuiltasi ehdi.

Hyväntuuliset aamut ovat positiivisen suunnan merkki. Huolestuneet...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulla on semmoinen systeemi, että joka ilta ennen nukahtamista mietin kolme sinä päivänä tapahtunutta mukavaa asiaa. Miinuksia en mieti, niiden pyöritteleminen vain pahentaa depparia.

Vähitellen alan jo päivällä bongailla mukavia asioita, jotka kelpuutan iltalistalleni. Näin huomaamattani huijaan ajatuksiani valoisemmille taipaleille. Vörkkii sekä ennaltaehkäisynä että toipumisvaiheessa.

Syö monipuolista ravintoa.
Pidä huoli että pysyt lämpimänä.
Juo vettä.
Liiku.
Mieti asioita jotka tekevät sinut iloiseksi ja toteuta niitä mahdollisuuksiesi mukaan.
Älä ota elämää liian vakavasti.

Pumppaa rautaa, harrasta liikuntaa jossa saa voimailla ja vääntää (kamppailulajit esimerkiksi) säännöllisesti ja syö kunnolla. Hanki pikku projekteja ja tavoitteita elämällesi ja paiski niiden eteen töitä koko "sydämestäsi". Niin ja kävele nokka pystyssä ja ylpeästi, jos et pysty siihen niin hanki siihen aihetta.

Liikunta, ruokavalio ja frendit yms. ja rupee soittaan vaikka kitaraa tms. soitinta sekä kuunteleen hyvää musaa, mulla toimii

Niin, ja vältä alkomashoolia, mutta ei luostarielämää tarvi alkaa viettään.

Progressive Mind
Liikunta, ruokavalio ja frendit yms. ja rupee soittaan vaikka kitaraa tms. soitinta sekä kuunteleen hyvää musaa, mulla toimiiJuuri näin, mutta musiikiksi ei kannata ottaa mitään MTV musiikkia kun mikään ei pahenna depressiota enempää kuin nuorison emo musiikki

Kevyehkö hikiliikunta nostaa mielialaa, mutta raskas laskee sitä. Jos liikunta sitä aiheuttaa, on hyvä nukkua. Se elvyttää siitä hyvin.
Liikunta on hyvä tekosyykin irroittautua työstä tai liiasta sosiaalisesta elämästä.

Weird'Os
Hei kaikki tiedehemmot! Meikäläisellä oli aika traumaattinen lapsuus ja siks oon masennukseen taipuvainen. Tarttis saada jotai neuvoi depression ekäisemisex. Masennuksen fysiologisista tai kemiallisista estomenetelmistä en oo kiinnostunnu. Ihan päivittäistä elämää koskevia käyttäytymisohjeita kaipaisin. Mulla on paljon tapoja, jotka varmasti edesauttaa mun masentuneisuutta. En vaa ite aina tiedosta niitä. Siks olis hyvä jos meigällä olis jotku kultaiset säännöt, jotka pyrkisin tiedostamaan ja joita noudattaisin. Korostan että meikän masennus on lievä, on ollu joskus pahempiki mut söin nappuloita ja ne autto. Olisin tosi kiitollinen asiallisista neuvoista.Vältä liiallista päihteidenkäyttöä.

Jokaisella lienee omat konstinsa. Masentuu muutkin kuin Sinä, mikä on hyvä muistaa. Kun kerran muut pystyy kiskomaan itsensä pystyyn, pystyt Sinäkin.

Kun ojaan tippuu, on sieltä kontattava ylös. Mielialalääkkeet saattavat auttaa alkuun, mutta itse ojasta on noustava. Muuta konstia ei ole eikä tule. Itsesääli on pahempi huume kuin moni uskoo.

Lyhyt potutustuokia menee ohi nopeasti esim. vasarahommissa. Kerran kun kunnolla nappaa peukaloonsa, niin muut maalliset murheet unohtuu ja on varsin virkeä olo. Ainakin vähän aikaa.

MrKAT
Seuraa 
Viestejä2347

1. Pieniä 2-4 km Kävelylenkkejä kauniilla maaseudulla auringonvalossa (mieto liikunta, kauneus, valohoito yhdistettynä), toistetaan pari kolme kertaa päivässä, jos tekee mieli ja maistui hyvälle.

2. Lapsuuden pelit, harrastukset, sarjikset yms jotka toivat hyvän rauhoittavan keskittyneen olon, jossa koko maailma unohtui

3. Muistelee lapsuudesta jonkun hyvän muiston elävästi mieleen (jos ei onnistu vaan tulee myös ne huonot mieleen niin jätä tää keino kokonaan poies).

4. Tapailee tuttuja ihmisiä, ystäviä, sukulaisia ja juttelee. Käypi kirjastoissa, kahviloissa, tavaratalossa jne.

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

Eipä siihen mitään helppoja keinoja ole. Teeskentelee vaan iloista ja yrittää olla aktiivinen. Keskityt piristäviin asioihin, ja yritä aina katkaista huonot ajatukset heti, kun ne nostavat päätään. Mitään muuta keinoa en itse ole keksinyt. Jos voimat loppuvat, hae apua.

Muokkausta: tosiaan, päivät on hyvä suunnitella etukäteen, ettei vaan jää sellaista tyhjiötä, jolloin ei ole mitään tekemistä. Silloin juuri helposti ajautuu passiivisuuten ja apatia valtaa taas mielen. Liian tiukkaa aikatauluakaan ei luonnollisesti kannata tehdä, sillä masentuneena voimavarat ovat muutenkin vähissä. Kun vaan on jotain, jolla saa ajatukset kohdistettua itsensä ulkopuolelle.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Elämäänsä kannattaa luoda jokin tavoite, jonka tavoitteluun voi käyttää kaiken joutoajan. Se voi olla jonkin taidon opettelu tai urheilullinen tulostavoite. Mielellään jotain, jossa edistymisen näkee selkeästi.

Kun tavoittelee jotain, tuntuu elämällä olevan tarkoitusta. Täyttymys voi odottaa vasta maalissa, tai sen voi saavuttaa vain sillä kun näkee kehittyvänsä.

Tuossa edellä oikeastaan tulivat ne tärkeimmät, kun kaikki kommentit yhdistelet ja poimit sieltä itsellesi sopivimmat.

Summa summarum: alkoholi pois kokonaan (sikäli kun se ei jo ole pois), kykyjesi mukaan mahdollisimman säännöllisesti liikuntaa, ja Mummon viestistä voisit luoda itsellesi pysyvän elämänfilosofian:
"Älä sure sitä, mitä sinulla ei ole; iloitse siitä, mitä sinulla on!"

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Ding Ding
Elämäänsä kannattaa luoda jokin tavoite, jonka tavoitteluun voi käyttää kaiken joutoajan. Se voi olla jonkin taidon opettelu tai urheilullinen tulostavoite. Mielellään jotain, jossa edistymisen näkee selkeästi.

Kun tavoittelee jotain, tuntuu elämällä olevan tarkoitusta. Täyttymys voi odottaa vasta maalissa, tai sen voi saavuttaa vain sillä kun näkee kehittyvänsä.
Tuo on oikein hyvä neuvo. Pitää olla jotain mitä ajatella, mihin panostaa ja missä huomata kehittyvänsä tai jotain. Silloin elämä on mielekästä. Kehonrakennus vaikkapa. Tai puutarhan hoito. Joillekin ihan vaan rahan kerääminen, menestyminen, työura.. pelkkä oleminen ilman mitään tavoitteita on ankeaa ja johtaa lopulta mielenterveysongelmiin, ihan jokaisella ihmisellä. Ihmisellä täytyy olla jotain tekemistä. Muuten alkaa ajatella syvällisyyksiä ja ahdistuu ja tajuaa ettei elämällä ole mitään merkitystä oikeasti ja tuntee itsensä täysin ulkopuoliseksi, kuin avaruusaluksessa ainoana keinokoomasta heränneenä vuosikymmenien matkalla jonnekin kauas.. katsellen muita jotka onnellisina tiedottomina siinä.. laitteissa nukkuvat.. ... ..tuli tästä mieleen, jos tuolla aluksessa olisi jokin hirviö, alieni tai muu pahuus, tuntematon pelottava juttu.. olisiko parempi olla koomassa muiden kanssa tiedottomana vai olla yksin hereillä..

くそっ!

"Kun tavoittelee jotain, tuntuu elämällä olevan tarkoitusta. Täyttymys voi odottaa vasta maalissa, tai sen voi saavuttaa vain sillä kun näkee kehittyvänsä."

Millä tavalla ns. uskovaiset ihmiset voivat soveltaa tätä ohjetta, kun maali on ja pysyy koko ajan horisontissa?

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Tarkkailija
Millä tavalla ns. uskovaiset ihmiset voivat soveltaa tätä ohjetta, kun maali on ja pysyy koko ajan horisontissa?

Uskovaisethan tietävät aina saavuttavansa maalin. Palkinnon suuruus vain riippuu siitä miten on eletty, hyvin vai huonosti. On siinä elämälle tarkoitusta. Melkein kadehdin uskovaisia, koska heidän elämänsä varmaan harvoin tuntuu tyhjältä.

Ronronin neuvo puutarhan hoidosta on myös hyvä. Siinä kasvatetaan jotain elävää. Jos ei ole puutarhaa, voi tehdä lapsen tai ostaa koiranpennun.

Muinaiset kiinalaiset hallitsivat filosofian hyvin. Meidän päiviimme asti on säilynyt kuolemattomia aforismeja, esimerkiksi:
"Tärkeintä elämässä on puutarhanhoito - mutta sekään ei lopulta ole niin kovin tärkeää."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat