Seuraa 
Viestejä45973

Lueskelin tossa lehteä ja tämmöstä ne väittää... suhteellisen lähellä ku vaan 2 miljoonan kilometrin päässä.. toinen 600m ja toinen 200m. Ne pyörii toistensa ympärillä.

http://www.universetoday.com/2008/07/14 ... ast-earth/

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Although asteroid 2008 BT18 posed no threat to Earth, astronomers are very keen to learn more about binary asteroids to understand how they form and how they may be deflected from a collision course with Earth should a binary get too close.Että siinä taas se vaarallisuus.

Onhan tuo 2008 BT18 luokiteltu PHA:ksi, joten saattaa se jossain vaiheessa törmätäkin maahan, kuten mikä tahansa muukin PHA 960:n tunnnetun PHA:n joukosta.

PHA on siis Potentially Hazardous Asteroid eli mahdollisesti vaarallinen asteroidi. Tälläiseksi luokitellaan jokainen asteroidi, jonka rata leikkaa maapallon radan alle 0,05 AU:n päästä (7,48 miljoonaa kilometriä) ja jonka absoluuttinen magnitudi on 22 tai kirkkaampi. Asteroidin kokohan on äärimmäisen vaikea mitata, joten tuota kirkkautta käytetään sen arviointiin.

Turha noita mötiköitä on pelätä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mmh no ei se ehkä ookkaan niin vaarallinen mutta välimatka ei oo ku 6 maan ja kuun välimatkaa... eli ois ihan hyvin voinu osuukki :\

Kerra mää heiti 5 metri päästä puuko seinää alle 2 pää leveyde päähä ihmise päästä.

McRoot
Turha noita mötiköitä on pelätä.

Näinhän se on. PHA-asteroideja vaan pidetään tarkemmin silmällä mahdollisten ratamuutosten varalta. 0.05AU on kuitenkin astronomisessa mittakaavassa hipaisuetäisyydellä. Suurempaan huoleen lienee aihetta sitten kun murikat alkavat viuhumaan Maan ja Kuun välistä

Vaarallisin rata on spiraali, missä asteroidi on koko ajan maata lähestyessään kuun takana.

Nooh, ei kauhean todennäköinen rata.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat