Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Luin tässä pari päivää sitten (vieraalta tietokoneelta) ketjun suurinpiirtein otsikkoni aiheesta. En kuolemaksenikaan muista mikä se sivusto oli, mutta aihe kolahti, joten copy/pastaan tässä n. 4 vuotta sitten kirjoittamani tekstin jo edesmenneeltä kotisivultani.

Kertokaa ihmeessä jos tiedätte, missä foorumissa tästä asiasta puhutaan. Tässä itse teksti:

Autokaahailut

Hollywoodissa pitää asiat tehdä näyttävästi. Oletteko nähneet (ja olettehan te), kuinka auto ajaa kovalla vauhdilla pysäköidyn auton perään, lähtee lentoon ja tekee vaakakierteen? Tämä kuvataan aina etupuolelta, koska silloin kuvassa ei näy pysäköidyn auton taakse rakennettua sivulle kallistettua ramppia, josta törmäävä auto saa kierteensä ja ylöspäin suuntautuvan liikeratansa.

Tällaista kohtausta ei voitaisi mitenkään kuvata sivulta tai takaviistosta, koska tällöin ramppi näkyisi kuvassa. Kaikkihan sen tietää että jos autot törmää, ne menee lyttyyn eivätkä muutu lentokoneiksi!

Ammuskelut

Minusta on kummallista, miten Hollywoodissa suhtaudutaan tilanteesta riippuen kahdella tavalla täysin epärealistisesti aseisiin ja luotien tuhovaikutuksiin ympäristöönsä. Joko liioitellaan älyttömästi tai vähätellään. Esimerkiksi kun pikku hernepyssyllä ammutaan "scumbagia", se lentää kolme metriä huoneen poikki ja vielä ison ikkunan läpi kadulle. Täysin mahdotonta, mutta jos se olisi, pitäisi ampujaankin voiman ja vastavoiman lain mukaan kohdistua samansuuruinen vastakkaissuuntainen rekyylivoima! Vielä kummallisempaa on kun onneton luodin vastaanottaja on parvekkeella tai ikkunassa, ja ampuja on ulkona kadulla. Vastoin odotuksia uhri ei lennäkään huoneen sisälle, vaan onnistuu jotenkin sinkoutumaan ULOSPÄIN luodin lentorataa vastaan!

Entäpä jos sankari istuskelee kaikessa rauhassa kuistillaan siemailemassa bourbonia, ja sala-ampuja väijyy pusikossa. Kiikarikiväärillään tämä onnistuu osumaan talon ainoaan kuistin toisessa reunassa sijaitsevaan kukka-amppeliin!

Toisaalta jos autoa tulitetaan hullun lailla konepistoolilla, yleensä näkyy vain kipinöitä pellillä ja tuulilasissa. Kyllähän sen Erkkikin älyää, että jos pyssyllä ampuu autoa niin reikähän siihen jumalauta tulee!

Avaruudessa

Nykyisin tehdään paljon avaruuteen sijoittuvia elokuvia ja TV-sarjoja. Yhteistä niille on se, että niiden tekijät eivät ymmärrä hönkäsen pölähtävää fysiikasta ja muista luonnontieteistä. Kiertoradalla sijaitsevissa avaruusasemissa, tähtienvälisissä aluksissa yms. vallitsee normaali Maan painovoima. Avaruudessa lentelevät "taisteluhävittäjät" tuntuvat suorittavan aerodynaamisia manöövereitä aivan kuten lentokoneet ilmakehässä ja painovoimakentässä.

Äänitehosteet ovat vaikuttavia ottaen huomioon, että ääni on ilmanpaineen vaihtelua ja ilmaahan siellä ei pahemmin ole! Sädepyssytkin ovat metkoja; niistä lähtevä laser tai mikälie säde lienee kuitenkin jonkinlaista sähkömagneettista säteilyä, jonka nopeus tyhjiössä on 300 000 km/s. Miksi siis elokuvissa säde näyttää etenevän about jousipyssyn nuolen nopeudella? Sitähän ehtii väistää! Ja miksi se yleensä näkyy?

Sivut

Kommentit (17)

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Niin ja se tähtäämättä räiskiminen.
Onko ne hollyvootin höperöt kaikki hermovikasia ?
Mieki solen elläissäni ollu pyssyjen kans tekemisissä, mutta
tyhjää en ole räiskiny. No enhän mie ole koskhan ihmisiä killa pyytänykhän.
Mutta muutaman hirven olen ampunu, ylhens laaki ja vainaa.
Muutaman pevonki olen ampunu , ylhens laaki ja vainaa.
Muutaman linnunki olen ampunu, ylhen laaki ja muutama vainaa.
Tuoki se on aina tuntunu hullultako, autot räjähtelevät ja lentävät
ilmhan ehjinä, jos niissä olis tynamiittiä peräkopissa ja siihen konepyssyllä jotensaki osus, palasina ne lentäs ilmhan. Luulempa vielä että semmosella faartilla, ettei sitä silimä ärttäs.

Pohtija
Seuraa 
Viestejä883
Liittynyt16.3.2005
Mummo
Ihana linkki, pohtija. Hihitin niin, että nyt on hikka! Niin totta...

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Ärsyttää joissakin leffoissa sekin kun lippaita ei koskaan täytetä/vaihdeta. Jätkät räiskii kuudestilaukeavalla 20 laukauksen sarjoja eivätkä edes lisää luoteja rullaan välissä.

Vähän erityyppinen klisee, joka minua pistää ärsyttämään:

Eron partaalla oleva pariskunta, jonka lapsi kysyy maailmaa pelastamaan menevältä isältä: "Isä, milloin tulet kotiin?". Lopussa tietenkin perhe on onnellisesti yhdessä.

Kuulostaako tutulta?

Ja aina on joulu, jos tapahtuu jotain hirveän kamalaa esim. Die Hard, Yksin kotona, Sivulliset uhrit.

Yleensä päähenkilö ja hänen perheensä edustaa ylempää keskiluokkaa, joka ajaa kartanovolvolla. Hivenen köyhempi ylempi keskiluokka ajaa tavallisella volvolla.

Seurakaapa näitä. Autosta näkee mihin yhteiskuntaluokkaan kukin henkilö kuuluu.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat