Seuraa 
Viestejä45973

Mistä saisi tilattua mahdollisimman pitkälle kantavan, tehokkaan ja kunnolla vahvistavan suunnatun 3g-antennin? Suomessa ei ainakaan myydä kuin jotain leluja, joten kerro jos tiedät hyvän ja luotettavan ulkomaisen puljun.

PS: Onko muilla vaikeuksia sisäänkirjautumisessa? Itselläni ainakin saa hermoilla usein vartinkin, että pääsee sisälle.

Kommentit (13)

Käytä WI-FI antennia. 2,4 Ghz taajuudelle suunniteltu WI-FI antenni menettää toiminnallisesta tehostaan 10% kun sitä käytetään 3G antennina.

One of the best performing antennas for PCS cellular actually isn't a cellular antenna at all--it is a Wi-Fi grid antenna designed for 2400 MHz reception. Sold online by HyperLink Technologies, the HG2424G 24 dBi High Performance Die Cast Reflector Grid actually loses only a small amount of gain at the EVDO 1900 MHz frequency. Although there are similar grid antennas for Wi-Fi with similar specs sold by other vendors, I can vouch only for this model from personal experience. Don't assume that all antennas rated for 2.4 GHz Wi-Fi will also work for PCS—it is possible that competing products would perform similarly well--or not. Anecdotal reports on the ‘Net, however, do report success with other 2.4 GHz antennas.
http://www.wi-fiplanet.com/tutorials/print.php/3713661

Itselläni on mökillä käytössä tuollainen

D-Link ANT24-2100 21 dBi voimakastehoinen suuntaantenni ulkotiloihin. H18/V12. N-female -liitin. 3 m kaapeli N-naaras SMA female -liittimellä.http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=17680

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Wow, tuon tyylistä vähän etsinkin. Käsittääkseni ulkomailla vain on sallittu merkittävästi kovemmat lähetystehot kuin Suomessa? Tuollaisen voisi ostaa, ellei sitten löydy vieläkin parempaa.

Vahvistintakaan tuo ei vielä tarvitse joten niistä lähetystehoista ei tule haittaa.

50 Wattia tuo kestäisi, eri asia tulisiko siinä vaiheessa jo poliisit paikalle.

50 Wattia kuulostaa jo aika karhealta. Ei semmoisen vahvistimen teko voi kovinkaan vaikeaa olla, voisi käydä ihan muutaman tv-vahvistimen kytkeminen rinnakkain.. Olen joskus nähnyt jonkun Ylen pakettiauton etsineen laittomia lähettimiä. Tiedä sitten kuinka tuo, kun se kumminkin käyttää ihan laillisia taajuuksia.

Muutama vuosi sitten oli iltasanomissa otsikkona "Poliisi lopetti joululaulut haulikolla.".

Muutama fiksu teekkari oli kyhännyt säähavaintopalloon radiolähettimen, joka soitatti joululauluja fm-taajuudella. Pallo oli sitten kiinnitetty kuusen oksaan.

Muutama perkele oli kuulunut kun räntäsateessa etsivät lähetintä ja luulivat sen olevan maassa ja ei tuntunut löytyvän mistään, kunnes joku tajusi katsoa ylös.

Ehkäpä tässä asiassa parhaiten osaisi neuvoa palstamme kruunaamaton "antenniguru", eli nimim. HSTa. Nimittäin jos keltään maassamme tätä antennitietämystä löytyy, niin se on sitten häneltä. Hän varmaankin myös ihan teoreettista tietä pystyy ongelmasi ratkaisemaan ellei sitten suoraan kokemuksen kautta. Onko HSTa kuulolla?

Itselläni on kyllä myös joitakin ajatuksia tuosta hyvästä (ja vieläpä pienikokoisesta) 3G-antennista erittäin vaikeisiin olosuhteisiin, mutta koska en ole ihan vakuuttunut edes teoreettisesta perustasta, enpä niitä nyt kehtaa esittää.

Tuossa gain on 21dB speksattuna 2,4Ghz alueelle. Joku fiksu voipi laskea sen 1,9Ghz alueelle. Itse en osaa tarkkoja laskuja tehdä, mutta arviolta 10% tippuu gaini tuohon 2,4Ghz arvoon verrattuna.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

jossain netin kuvalaarissa oli kuva mis oli askarreltu paskarreltu tavalliselle WLAN boksin kymmensenttiselle antennille alumiinifoliosta likipitäen paraboolinen heijastin, kyllä varmaan sekin jo jotain vaikuttais...

pystyisköhän niitä antenneja jotenkin syöttämään rinnan, sittenhän voisi väkerrellä semmoisen array tyyppisen viritelmän jonka saa hyvinkin suuntaavaksi jos on tarpeeksi elementtejä käytettävissä... kokoahan sille kyllä tulee jonkun verran ja tarvis ne signaalien vaiheet huomioida johtojen mitoituksessa...

HSTa varmasti osaisi sanoa jotain rakentavaa tähän väliin

Vanha ketju mutta eipä aloiteta uutta turhaan..

Tarvisi löytää paremmasta päästä 3g antenni 900mhz taajuudelle. Edelliset viestit taisivat koskea korkeampitaajuuksisia antenneja. Vinkkejä voi heitellä.

Miten todennäköisesti nuo 3g antennit saa kiinni mokkulaan ilman virityksiä? Onko niitä liittimiä erilaisia vai onko joku standardi mikä kaikissa on?

Edit: lisäantenneissa näyttäsi monessa olevan sma-urosliitin mutta mikä noissa mokkuloissa on?

Edit2: mikähän tuon malli mahtaa olla:
http://www.sonerakauppa.fi/tuotteet?cid=62&id=242&s
että onkohan 900mhz malli?
Onko tuollaisella paneeliantennilla eroja haravamalliin verrattuna? Ei millään tekisi mieli lähteä katolle asentelemaan, joten toivottavasti saisi sisälläkin jotain eroa aikaan..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat