Seuraa 
Viestejä45973

Vastasin toisessa aiheessa ja huomasin, että Merentutkimuslaitoksen lopettamisesta voisi äänestää keskustelijoiden kesken.

Pekka Viherä
tietää

Siinä virallinen kanta ravinnekierron mekanismiin. Ihmisen päästöjen osuudesta ei ole sanaakaan.

Merentutkimuslaitoksen virallinen kanta ei todella puhu tässä mitään sen enempää maatalouden, Pietarin tai soiden ojituksen osuudesta Suomenlahden tilaan. Miksi ei puhu? Tämä artikkeli on tehty tämän hetkisen tiedon mukaan eikä siihen ole haluttu ottaa mukaan malleja, jotka ovat mahdollisesti aiheuttaneet nykyisen tilanteen. Näitä malleja, maatalouden päästöt, kaupunkien ja teollisuuden kuormitus, lluonnosta itsestään syntynyt sisäinen kuormitus tai esittämäni soiden ojitus, ei ole perusteellisesti selvitetty, siinä syy hiljaisuuteen. Merentutkimuslaitoksen jaosta on tehty poliittinen päätös, jolla se saatetaan ympäristökeskusten hallitsemaksi, ja on selvää, että siellä ollaan varovaisia. Laitos on saattanut toimia liian itsenäisenä tutkimuslaitoksena välittämättä ympäristöpolitiikan tavoitteista. Mielestäni Merentutkimuslaitosta ei tule jakaa sen suorittaman arvokkaan tutkimustyön johdosta. Oma mallini Itämeren taudin syistä perustuu täysin Merentutkimuslaitoksen päteviin mittauksiin.
Vahvimpana syynä Suomenlahden 1970-luvulla alkaneeseen sairauteen pidän edelleen Suomen soiden ojitusta. Soiden ojitus ja Suomenlahden ja myös Itämeren sairaus sopii hyvin sekä ajallisesti että määrällisesti ojitustapahtumaan. Tästä on selvitys kotisivullani. Malliani vastaan ei ole esitetty kumoavia todisteita, on vain painotettu entisten mallien merkitystä.
  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat