Seuraa 
Viestejä13986

[size=85:edc2o5ka]
Cc: mikko.sauli@gmail.com ; attac@kaapeli.fi ; timo.lappalainen@kepa.fi ; info@kepa.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; pekka.haavisto@eduskunta.fi ; markku.laukkanen@eduskunta.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi [/size:edc2o5ka]

[size=85:edc2o5ka](Uutisointi innostui kansallisesta häpeästä - emme ole päässeet asetettuun juhlallisen lupauksen tavoitteseen 0,7% bruttokansantuotteesta kehitysapua tarvitseville ~ EU välitavoite on 0,56%, ...emme ole saavuttaneet sitäkään. Jos valtio ei maksa verovaroistamme, niin maksammeko me kansalaiset suoraan?)[/size:edc2o5ka]

[ ... rahtilaivat tuovat jatkuvasti halpoja raaka-aineita kehitysmaista kulutusjuhlan puuduttamiin markkinatalousmaihin - viemme myös noista samoista raaka-aineista tehtyjä jatkojalosteita takaisin raaka-aineiden lähtömaihin. Kansainväliset sopimukset kieltävät useita kehitysmaita maksamasta kansallista maataloustukea - sen sijaan mm. EU maksaa budjetistaan yli 25% maataloustukea jäsenmaillensa ... ]

Kehitysmaatuen kansallinen häpeä voidaan hoitaa yksinkertaisella tavalla. Kun valtiomme ei maksa riittävästi, niin kansalainen itse voisi maksaa nettotuloistaan haluamansa summan, saaden verohelpotuksen jalosta teostansa omaksi edukseen. Kun kansalainen ei tiedä miten raha suunnataan - avaa valtio asianmukaiset tilit, ja mm. SPR, Kirkon ulkomaanapu ja muut rehelliset inhimillisyyden ymmärtäjät kanavoivat kansalaisten rahat oikeasti tarvitseville.

Tunnetusti valkoinen mies Euroopasta löytöretkeili itsensä maailman herraksi ryöstäen Afrikat, Amerikat ja Aasiat kolonnialismin "oikeuttamana". Valloitus- ja toisten asioihin puuttumisoperaatiot siunattiin ristillä ja vahvistettiin miekalla. Valkoinen, myöhemmin markkinatalousmies, ryösti jopa työvoiman sananmukaisesti orjikseen.

Kehitysmaiden taloudellinen ryöstö etenee tänä päivänäkin. Ilman halpoja raaka-aineita, itsellemme hamuttuja jatkojalostamisen toimia ja korkeajalosteiden katteellista maasta vientiä, osin takaisin kehitys- eli raaka-aineiden lähtömaihin - takaa toistaiseksi kulutusjuhlamme maailman suurimmalla ekologisella jalanjäljellä.

Tuotantokustannuksiemme noustessa yli kipurajan - huomasi isänmaaton ja rajaton pääoma uudelleen kehitysmaiden mahdollisuudet. Nyt tehtaat siirtyvät Kiinaan, Intiaan, Brasiliaan, Uruguaihin ja muihin väkirikkaisiin uusien markkinoiden ja raaka-aineiden maihin - tuottaen myös siirrettyä ostovoimaa sijoittumismaihinsa. On menossa businessorientoitunut ja vapaaehtoinen kulutusvoiman siirto pienipalkkaisille, jotta hekin pääsevät osalliseksi kulutuskasvujuhlallisuuksien luvattuun autuuteen. Näin kaikkialla kasvaa ekologinen jalanjälki.

Mikäli omaatuntoa kolkuttaa, olisi kansalaisille luotava mahdollisuudet lahjoittaa suoraan ostovoimaansa sitä rehellisesti tarvitseville sellaisella kohtuudella, että perinteet ja isiltä perityt hyväksi havaitut tavat voivat jatkua. Kaikkien maapallon ihmisten ei tarvitse alistua tavoillemme, vaan maapallolla vallitsee vapaus valita kullekkin reviirialueelle soveltuvat elintavat. Lännenmiehen ei aina tarvitse opettaa tapojansa - varsinkaan, jos niitä ei halulla oteta vastaan. Ristin ja miekan tie on kuljettu loppuun.

Kukaan ei tunnetusti luovu omastansa kuin pakosta, saavutettavasta hyödystä tai sellaisesta mahdollisuudesta, jossa on seurauksena lisääntyvä helpotus käytännön elämään. Olemme kasvatetut saamaan aina lisää. Maailman suurimmallakaan omaisuudella ei ole mitään merkitystä, ellei sille ole katellisena katsojaa tai ihailijaa. Olemme kaikki hiukan ahneita, mutta valitettavasti osa meistä on vieläkin ahneempia. Joskus voisi kysyä, mihin matkustaisit, jos olisit ainoa ihminen maapallolla?

Kehitysapu riittävästi on maapallollisesti rahan ja toimeentulomahdollisuuksien pankkiin laittoa. Toisten asioihin puuttumattomuus on rauhan takuutyötä pitkällä aikajaksolla. On markkinatalousmaille eduksi nostaa maapallolle hyödyksi tiedollista osaamista kaikkialle. Tiedon lisääminen nostaa itsellistä, reviirillistä ja alueellista itsetuntoa ymmärtämään ympäristömme kokonaistilaa. Kehitysapu on suunnattava osaamisen kasvattamiseen - ei niinkään kuluttamisen.

Maapallo on yhteinen elinmahdollisuuksiemme mahdollistaja auringon "loputtoman" energian alla. Vihreä vyöhyke takaa elomme meille, heille ja niille kaikille. Ympäristötietouden lisääminen on vastuullisin teko heille, jotka nyt aloittavat kaltaistamme kulutuksen kasvun tavoittelua - oletamme tässä, että ymmärtäisimme jo tämän. Ympäristöosaamisen vienti kehitysapuna on suurin ympäristöteko - mitä markkinatalousmies oppimistaan virheistä voisi tehdä. Esimerkkinä olo on ratkaisu ongelmille, jotka nyt vyöryvät tulvavuoksen lailla kaikkialla. EU on jo kantamassa korttaan kekoon, jopa osin yksipuolisin tavoittein.

Vastuu muista on vastuuta itsestä - pitkän päälle. Nyt aikaansaatu kuilu kulutusjuhlamaiden, kehittyvien maiden ja kehitysmaiden kesken on laajeneva rako, jonka yli pitää saada osaamisen siirtosilta. Nyt voimme antaa vapaaehtoisesti, huomenna se voi olla myöhäistä, kun epätoivoiset ihmismassat lähtevät liikkeelle kuivuvista, tulvivista ja maaperäköyhtyvistä maista, joista puhdas vesi loppuu.

Pelkät puheet jääkööt eduskuntaan - siirtykööt kansalaiset itsellisesti suoraan toimintaan, siirretään 1 % nettotuloistamme vastuuta kantavana tekona velan maksuksi heille, joilta otimme osaksi oman hyvinvointimme - näin takaamme itsellemme hiukan inhimillisemman huomisen puhtaammassa ympäristössä.

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.vuodatus.net
http://ilkkaluoma.blogspot.com

Kirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-
[size=85:edc2o5ka][Kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevann kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2005,2007 ja 2008]

Kuva 1
--- http://picasaweb.google.fi/ilkkaluoma57 ... 8681235682 ---

Teksti
Länsikuluttaja keräsi kulutushedelmänsä vuoreksi, jotta edes jokin vihreä tulevaisuus näkyisi taivaanrannassa. Helsingin Vuosaaresta näkymä pakko-otettuun Sipoon osaan.

Kuva 2
--- http://picasaweb.google.fi/ilkkaluoma57 ... 7335941362 ---

Teksti
Kuinka rehellisesti länsikuluttaja voi sanoa onnen jakaantuneen maapallolla ja kuinka tämä "Onni" on hankittu.

Kuva 3
--- http://picasaweb.google.fi/ilkkaluoma57 ... 3105745154 ---

Teksti
Länsikuluttaja katsoo kristallipalloonsa ja koettaa saada näkymää kuinka yhteiset varat pitäisi jakaa myös kehitysmaiden kanssa

Kuva 4
--- http://picasaweb.google.fi/ilkkaluoma57 ... 0285614354 ---

Teksti
Niin ihminen kuin oravakin tarvitsevat ruokansa - mutta kuinka tämä yhteinen vihervarallisuus pitäisi jakaa, jotta oikeudenmukaisuus toteutuu muutoinkin kuin vain puheissa

Kuva 5
--- http://picasaweb.google.fi/ilkkaluoma57 ... 8940320034 ---

Teksti
Läntinen markkinatalousveli on kerännyt ja hamstrannut sellaistakin, mikä on revitty osattoman selkänahasta. Ristin ja miekan voima riittivät antamaan itse luultua oikeutuksen valoa omille itsekkäille taipumuksille.

Kuva 6
--- http://picasaweb.google.fi/ilkkaluoma57 ... 3300058418 ---

Teksti
Olemmeko valmiit jakamaan kakkuamme vähemmän saaneille, ... heille jotka antoivat välillisesti mahdollisuuden ylisuuren oman kakkumme leivontaan

Kuva 7
--- http://picasaweb.google.fi/ilkkaluoma57 ... 1954764098 ---

Teksti
Pitäisikö meidän markkinatalousihmisten muistaa vähempiosaisia veljiämme ja sisariamme heidän omassa maassaan, vai tuodaanko heidät meille omintakeisemme maallisuushyvinvoinnin piiriin? Kuvassa somalialaiset osoittavat Suomessa mieltään Somaliassa tapahtuvia julmuuksia vastaan

Kuva 8
--- http://picasaweb.google.fi/ilkkaluoma57 ... 6314502482 ---

Teksti
Tieto on ainut tae parantamaan yhteisen maapallomme elinoloja siten, että oppimme tasaisemmasta kulutuksesta ja sen vähentämisestä tasolle, jonka koko maapallo jaksaa kantaa - tuottaa hedelmää.[/size:edc2o5ka]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (47)

humoris_causa
Suomi ei ole mitään velkaa kehitysmaille.Ne on sunkin tietokoneesi mahdollistanut orjatyöllään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Erikoismies
humoris_causa
Suomi ei ole mitään velkaa kehitysmaille.Ne on sunkin tietokoneesi mahdollistanut orjatyöllään.Ei ole vaihtoehtoja jos kaikki valmistajat käyttävät orjatyötä.
Suomi ei silti ole velkaa. Suomi ei pakota ulkomaalaisia orjatyöhön, paikallisia työttömiä kyllä pistetään orjatyöhön mutta sehän ei liity kehitysmaihin.

no_more
Ne on meille velkaa.
Itse ovat ongelmansa hankkineet.Jep, kiinalaisetkin olisivat voineet äänestää jotain muuta porukkaa kuin kommunisteja.

Samaahan sanotaan suomessa, jos haluaa muutoksia niin äänestäkää joku muu porukka johtotehtäviin

Minä en ole velkaa kenellekään. Jos afrikkalaiset tekevät 20 kakaraa vaikka tietävät ettei pysty niitä elättämään, se on heidän ongelmansa.

Jos he KUOLEVAT, se on luonnonvalinta. Sillon heillä ei ole oikeutta elää. Sama pätee kaikkiin eläviin.

Ei taaskaan ollut vaikeaa arvata kenen viesti oli kun luki otsikon...

Minä en ole heille mitään velkaa. Itse he ovat suurimmaksi osaksi ongelmansa aiheuttaneet.

Tuhlaavat avustusrahat sotiinsa ja tekevät 10 kersaa. Olisiko valkoisten täytynyt johtaa sen aikaa kunnes mm. koulutus olisi saatu kuntoon?

Vierailija
peippo
Ei taaskaan ollut vaikeaa arvata kenen viesti oli kun luki otsikon...

Minä en ole heille mitään velkaa. Itse he ovat suurimmaksi osaksi ongelmansa aiheuttaneet.

Tuhlaavat avustusrahat sotiinsa ja tekevät 10 kersaa. Olisiko valkoisten täytynyt johtaa sen aikaa kunnes mm. koulutus olisi saatu kuntoon?
Onko espanjalaisen lapsen vika, jos sattuu syntymään espanjaan? Kyllä me voidaan sille ruokaa vipata, kerta meillä on sitä roskiin heitettäväksi asti.

CE-hyväksytty

Onko espanjalaisen lapsen vika, jos sattuu syntymään espanjaan? Kyllä me voidaan sille ruokaa vipata, kerta meillä on sitä roskiin heitettäväksi asti.

Näillä hinnoilla saavat kyllä tehdä omansa.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä13986
Erikoismies
humoris_causa
Suomi ei ole mitään velkaa kehitysmaille.Ne on sunkin tietokoneesi mahdollistanut orjatyöllään......

Tämä vastine kuvasti koko jutun yhdellä virkkeellä!

Kiina tuo/toi mm. Nokian voitoista leijonan osan ja markkinaosuuden kasvun... ja se lähti halvasta työvoimasta - tämä on "sallittua", mutta kuinka oli muinoiset ristin ja miekan työt Amerikoissa, Afrikoissa ja kaukoidässä - jäljet ja perintö on verinen, ahne ja ryöstöillä kyllästetty - maksammeko tämän milloin - olemme osallisina tähänkin välikäsien kautta...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

fenomenologi: "Jos afrikkalaiset tekevät 20 kakaraa vaikka tietävät ettei pysty niitä elättämään, se on heidän ongelmansa."
no_more: "Jos he KUOLEVAT, se on luonnonvalinta. ..."

Itseasiassa syyllisiä kehitysmaiden tilanteeseen ovat avustajat.
SPR, valtio ja kirkko toiminnallaan omalta osaltaan ovat aiheuttaneet tilanteen, jossa kuolleisuus on lähtenyt rajuun laskuun. Ennen lapsia täytyi tehdä paljon, koska kuolleisuus piti populaation kurissa, mutta nyt tilanne on vääristynyt, eikä asuinpaikka pysty elättämään tuota massaa.

Ratkaisu tilanteeseen olisi avustuksen katkaiseminen ja pakolaisvirran estäminen. Vaikka se kuulostaakin epäinhimilliseltä, eivät avustukset ole onnistuneet tuomaan apua, vaan pahentaneet tilannetta.
Ainoa apu olisi koulutuksesta (kuten meillä peruskoulu) ja valistuksesta ehkäisyvälineistä. Niitä voisi jakaa rahan asemesta.
Sitten kun ihmisten asenteet ja tietoisuus on saatu kuntoon, voidaan avustusta alkaa harjoitaa pienimuotoisena, kuten toimittamalla ekologisia energialaitoksia, jotka on kehitetty, nyt kankkulankehityskaivoon pudotetulla, kehitysapurahalla.

Länsimaissa itseäänkorjaava ekosysteemi toimii. Sitä mukaa kun kulutus on kasvanut, syntyvyys on pienentynyt.
Mm. Afrikassa tilannetta voisi verrata syöpään: Mutaatio (kehitysapu) on estänyt P53-geenin (luonnollinen kuolleisuus) normaalin toiminnan, ja räjähdysmäinen solukon kasvu on käynnistynyt.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä13986
kolki
fenomenologi: "Jos afrikkalaiset tekevät 20 kakaraa vaikka tietävät ettei pysty niitä elättämään, se on heidän ongelmansa."
no_more: "Jos he KUOLEVAT, se on luonnonvalinta. ..."

Itseasiassa syyllisiä kehitysmaiden tilanteeseen ovat avustajat.
SPR, valtio ja kirkko toiminnallaan omalta osaltaan ovat aiheuttaneet tilanteen, jossa kuolleisuus on lähtenyt rajuun laskuun. Ennen lapsia täytyi tehdä paljon, koska kuolleisuus piti populaation kurissa, mutta nyt tilanne on vääristynyt, eikä asuinpaikka pysty elättämään tuota massaa.

Ratkaisu tilanteeseen olisi avustuksen katkaiseminen ja pakolaisvirran estäminen. Vaikka se kuulostaakin epäinhimilliseltä, eivät avustukset ole onnistuneet tuomaan apua, vaan pahentaneet tilannetta.
Ainoa apu olisi koulutuksesta (kuten meillä peruskoulu) ja valistuksesta ehkäisyvälineistä. Niitä voisi jakaa rahan asemesta.
Sitten kun ihmisten asenteet ja tietoisuus on saatu kuntoon, voidaan avustusta alkaa harjoitaa pienimuotoisena, kuten toimittamalla ekologisia energialaitoksia, jotka on kehitetty, nyt kankkulankehityskaivoon pudotetulla, kehitysapurahalla.

Länsimaissa itseäänkorjaava ekosysteemi toimii. Sitä mukaa kun kulutus on kasvanut, syntyvyys on pienentynyt.
Mm. Afrikassa tilannetta voisi verrata syöpään: Mutaatio (kehitysapu) on estänyt P53-geenin (luonnollinen kuolleisuus) normaalin toiminnan, ja räjähdysmäinen solukon kasvu on käynnistynyt.


............

No niin, nyt päästiin asiaan - joskus epäinhimillisyys lännen näkökulmasta onkin inhimillisyyttä muille - miksi emme jättänet jo satoja vuosia sitten rauhaan näitä amerikoiden, afrikoiden ja kaukoidän kansoja ja alueita - siis miksi piti ristin ja miekan voimalla ryöstää tuolloiset omalla systeemillään korkeakulttuurit?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

kolki
fenomenologi: "Jos afrikkalaiset tekevät 20 kakaraa vaikka tietävät ettei pysty niitä elättämään, se on heidän ongelmansa."
no_more: "Jos he KUOLEVAT, se on luonnonvalinta. ..."

Itseasiassa syyllisiä kehitysmaiden tilanteeseen ovat avustajat.
SPR, valtio ja kirkko toiminnallaan omalta osaltaan ovat aiheuttaneet tilanteen, jossa kuolleisuus on lähtenyt rajuun laskuun. Ennen lapsia täytyi tehdä paljon, koska kuolleisuus piti populaation kurissa, mutta nyt tilanne on vääristynyt, eikä asuinpaikka pysty elättämään tuota massaa.
Etiopian väkiluku kaksinkertaistui 20 vuodessa kun sinne vietiin ruoka-apua. Ei ole mitään järkeä lisätä ongelmia ruokkimalla jo nyt liian suurta väestöä afrikassa.
Maksamalla "velkamme" kasvatamme entisestään afrikan
väestöä, siihenkö Luoman mielestä pitäisi pyrkiä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä13986
fenomenologi
kolki
fenomenologi: "Jos afrikkalaiset tekevät 20 kakaraa vaikka tietävät ettei pysty niitä elättämään, se on heidän ongelmansa."
no_more: "Jos he KUOLEVAT, se on luonnonvalinta. ..."

Itseasiassa syyllisiä kehitysmaiden tilanteeseen ovat avustajat.
SPR, valtio ja kirkko toiminnallaan omalta osaltaan ovat aiheuttaneet tilanteen, jossa kuolleisuus on lähtenyt rajuun laskuun. Ennen lapsia täytyi tehdä paljon, koska kuolleisuus piti populaation kurissa, mutta nyt tilanne on vääristynyt, eikä asuinpaikka pysty elättämään tuota massaa.
Etiopian väkiluku kaksinkertaistui 20 vuodessa kun sinne vietiin ruoka-apua. Ei ole mitään järkeä lisätä ongelmia ruokkimalla jo nyt liian suurta väestöä afrikassa.
Maksamalla "velkamme" kasvatamme entisestään afrikan
väestöä, siihenkö Luoman mielestä pitäisi pyrkiä......

Tämä on myös periaatteellinen kysymys - miksi me ryöstimme heidät jo satoja vuosia sitten? Nyt jos maksamme velkamme ja siirrämme ryöstön yms. avulla saadut edut ja hyödyt - miinus oma tuotekehityspanoksemme JA jättäisimme heidät rauhaan tekemään vapaaehtoisesti kauppaa kanssamme, jos haluavat --- niin heidän vaikeudet puolittuvat kertaheitolla. Toki heidän pitää saada ratkaista ongelmansa tavallansa - ilman meidän väliintuloa...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Mitä nämä jatkuvat höpinät "ryöstämisestä" oikein ovat? Afrikassa puuhastelleet suomalaiset ovat olleet pikemminkin lähetys- ja kehitysapuhommissa.

Vai onko Ilellä tässä pieni rasistinen vire, että me valkoiset olemme ihonvärin vuoksi kaikki entisiä siirtomaaisäntiä?!

Ilmuri
CE-hyväksytty

Onko espanjalaisen lapsen vika, jos sattuu syntymään espanjaan? Kyllä me voidaan sille ruokaa vipata, kerta meillä on sitä roskiin heitettäväksi asti.

Näillä hinnoilla saavat kyllä tehdä omansa.

Ja näin onkin. Täältä rahdataan jatkuvasti tonneittain esim. vihanneksia Suomeen. Tosin hinta taitaa kohota radikaalisti matkan varrella, mutta sehän ei ole Espanjan vika.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä13986
re
Mitä nämä jatkuvat höpinät "ryöstämisestä" oikein ovat? Afrikassa puuhastelleet suomalaiset ovat olleet pikemminkin lähetys- ja kehitysapuhommissa.

Vai onko Ilellä tässä pieni rasistinen vire, että me valkoiset olemme ihonvärin vuoksi kaikki entisiä siirtomaaisäntiä?!


....

ollaksemme rehellisiä itsellemme, meidän on tunnustettava kytköksemme myös länteen ja lännen sellaisiin maihin, jotka suorittivat historian suurimmat ryöstöretket amerikoihin, afrikoihin ja kaukoitään --- tässä ei ole mitään rasismia, vaan kyse on moraalisesta velan maksusta - olemme mukanaolijoita vähintäänkin epäsuorasti kulman kautta ...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat