Seuraa 
Viestejä45973

Eräs kaverini kertoi, että hyvän hunajan tunnistaa siitä, kun koittaa valuttaa sitä ohuena siimana sormensa päälle. Huono hunaja kasautuu yhdeksi möykyksi ja hyvä alkaa kertämään spiraalina.

1. Onko väittämässä mitään perää?

2. Onko Suomessa myytävää hunajaa prosessoitua?

3. Millätavoin?

4. Onko sillä väliä, vaikka se onkin prosessoitu?

5. Käsitääkseni maailmalla kyllä hunajalle tehdään yhtä sun toista, mutta häviääkö siinä tärkeitä aineita hunajasta?

6. Miten hunajan lämmittäminen viakuttaa siihen?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Suomalaisen hunajan sokerit ovat yleensä terveellisempiä kuin ulkomaisen. Ulkomaisen hunajan kuumennus lisää sen sakkaroosipitoisuutta. Suosikaa siis suomalaista.

..ulkomailla kuumennetaan hunaja ennen purkittamista, joilloin siitä kuolee ne entsyymit, jotka pitävät hunajan sokerit monosakkaridi- muodossa...

http://www.scd-fi.info/SCD-peruspaketti.rtf

Onko muuten tietoa siitä minkälaita virkaa hunajan paljon puhutut entsyymit toimittavat? Onko niistä ihmiselle mitään virkaa kun kuumassa teessä ja mahan alhaisessa pH:ssa ne varmasti denaturoituvat muutenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomessa ei hunajaa prosesoida kuin mekaanisesti, paitsi mitä nyt mehiläiset sitä jo hunajamahoissaan käsittelevätten. Eli ensiksi se lingotaan, jotta hunaja saataisiin irti kennoista. Tämän jälkeen hunaja vielä siivilöidään, jotta pienemmätkin kennonmuruset ym. roskat eroittuvat siitä. Jos siitä halutaan oikein notkeata, niin se vatkataan vielä ennen myyntipurkkiin laittamista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat