Seuraa 
Viestejä45973

Suomalaisen on vaikeaa kuvitella että millaista on elämä jos sähköä ei saa. Varsinkin konepajayrittäjät ovat ajatuksesta epäinnoissaan. Kehitysmaissa tämmöinen on kuitenkin arkea.

Liettua on ensi vuonna laajentamassa kansalaistensa tajuntaa. Ignalinassa suljetaan täysin toimiva ydinreaktori, ja puuttuva sähkö korvataan EI-MILLÄÄN.

Suomalaiset vihertävät "energiaspesialistit" ovat käyneet "konsultoimassa" Liettuan poliitikkoja tähän hassuun päätökseen.

Katuvalot, hissit, sairaalat, kodit, teollisuus... good luck !

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Kyllä siihen suljetun ydinvoimalan kylkeen voi hiilivoimalan pykata, jos ne turbiinit vielä wörkkii.

Saksa on investoimassa jättimäisesti kivihiileen ja erityisen saastuttavaan ruskohiileen. Näillä korvataan ydinvoimaa ja järjen käyttöä.

Saksaan runsaasti uutta hiilivoimaa
Saksassa on meneillään mittava voimalaitosten rakentamisohjelma. Parhaillaan Saksaan on valmistumassa 20 uutta voimalaitosta yhteisteholtaan 9000 megawattia. Saksan Energiateollisuuden (Bundesverband der Energie- und Wasserwirtschaft, BDEW) julkaisemaan tiedotteeseen on otettu kaikki yli 20 megawatin voimalaitoshankkeet. Kyseiset uudet voimalaitokset otetaan käyttöön viimeistään vuonna 2012. Voimalaitosprojektin arvo on noin 8 miljardia euroa.

Rakenteilla olevista voimalaitoksista lähemmäs kaksi kolmasosaa (6 184 MW) tulee käyttämään polttoaineenaan kivihiiltä tai ruskohiiltä. Uusia maakaasua käyttäviä voimalaitoksia on tulossa vajaat 2 400 MW. Loput laitoksista ovat pääasiassa muutaman kymmenen megawatin jätteiden polttolaitoksia.

Uudet voimalaitokset korvaavat Saksassa poistettavia vanhoja hiililaitoksia sekä ydinvoimalaitoksia, jotka Saksan edellisen hallituksen ja voimateollisuuden tekemän sopimuksen mukaan suljetaan vähitellen käytöstä, ellei energiapolitiikkaa jossain vaiheessa muuteta. Uudet hiililaitokset tuottavat sähköä vanhoja hiililaitoksia puhtaammin, joten saksalaisen hiilisähkön päästöt vähenevät.

Suurin uusista voimalaitoksista on RWE:n 2 100 MW:n ruskohiililaitos, joka valmistuu vuonna 2010 Neurathiin.

Lisätiedot Saksan uusista voimalaitoksista http://www.bdew.de/bdew.nsf/id/DE_PM_20 ... %20Bau.pdf

http://www.energia.fi/fi/ajankohtaista/ ... oimaa.html

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikäs muuten estäisi hiili/fissio-hybridivoimalan teon?

Päräyttäisi sen käyntiin jonka milloinkin poliittiset tuulet sallisivat.

tietää
Mikäs muuten estäisi hiili/fissio-hybridivoimalan teon?

Päräyttäisi sen käyntiin jonka milloinkin poliittiset tuulet sallisivat.
Varmaan joku lupamenettely.

Ja tuotannon tilastointi menisi monimutkaiseksi.

Ehkä ay-liikkeellä olisi omat ehtonsa. Kaikille palkka kuten ydinvoimalassa yms.

tietää
Mikäs muuten estäisi hiili/fissio-hybridivoimalan teon?

Päräyttäisi sen käyntiin jonka milloinkin poliittiset tuulet sallisivat.
Investointikustannukset. Ydinvoimalaa ei kannattaisi pyörittää hiilellä, vaikka se olisi mahdollista.

Taitavat latvialaiset ja liettualaiset kokea pahemman yllätyksen kuin osasivat olettaa siirtymällä Venäjän vaikutuspiirin ulkopuolelle, silloin kuin "itsenäistyivät".

Ei Venäjä tule jättämään heitä omansa onnensa nojaan. Ei ei. Vaan heidän itsenäistymisensä ja vapaan kaupan kaupalliset yrityksensä tullaan palkitsemaan kauppasaarroilla ja kaikilla mahdollisilla häirinnöillä La/Li-taloutta kohtaan. Toki mafia jatkaa kuten on toiminut tähänkin asti, mutta josko Medvedev on sitä mitä mieltä tiedoitusvälineet väittävät, niin taas paha tule perimään La/Li-mafian pyrkimykset.

Pitäisikö suomalaisten oppia tästä jotain ennen kuin päät jysähtävät atomivoimalaitosten seinään. Kyllä pitäisi oppia. Karjalan männytkin ovat nyt teollisuutemme ulottotumattomuudessa. Eikä ole kovinkaan sanottua kuka oli se taho, joka järjesti epäkuranttia betonia rakennettavalle ydinvoimalarekennukselle.

Salaliitoteoria elää.

Kivihiilivoimalan käyttö ainakin täällä Suomessa on hillittömän kallista. Meilläkin seisoo iso voimala tuossa parin mailin päässä, muistakaan milloin viimeksi olisi savua piipusta tullut.

Saksa vaikuttaa olevan aika pöhkö maa näin yleensä. Tehdään itsensä riippuvaiseksi venäjän kaasuista rakentamalla hurja tuutti meren alta, kieltämällä ja vainoamalla niitä jotka tunnustavat maan historian, vaalimalla "vihreää" politiikkaa kieltämällä huippuvaarallisen ydinvoimalan(eikös radioaktiivisuuden kliseeväri olekin vihreä? ).

Muutenci saximaalaisella tuntuupi olewan oma lociikka.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat